FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#1801 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

kory wrote:
LSD wrote:Ali jarane,Barca je osvojila SVE što se moglo osvojiti...nema dalje,nema više trofeja koje su teoretski mogli osvojiti jer su osvojili sve što su mogli....dotjerali do zida :-) ,prekucali igru zvanu fudbal :-)
Jedino da se nekako prebace u Premiership pa da i tamo igraju paralelno sa Primerom...a i tamo bi uzeli titulu,pa bi bruka bila još veca :-)
Pa jbg šta treba više da urade pa da ih neko proglasi najboljim timom svih vremena.
Nikada nikome ovako nešto nije pošlo za rukom.

ja to sve razumijem i svaka im cast koliko to puta trebam rec barsa je OVE GODINE fantasticna,ali nemozez ti na osnovu jedne ili 2 godine reci najbolji svih vremena....
Pa dobro na osnovu cega još treba da se to zakljuci?' koji su to argumenti?
Eto necemo o trofejima koji su uzeli ove godine...na stranu i to što Guardiola lupa nebuloze kako ovo definitivno nije ni najbolji tim Barcelone svih vremena a kamoli naj-tim Svijeta svih vremena...ne znam samo kome on valja te bombe,kad ga rezultati demantuju...vjerovatno misli da je bolji onaj u kojem je on igrao nekad...al malo suta je bolji ;-)
Evo novih argumenata: Najefikasnija ekipa u Evropi,ubjedljivo najviše davali golova...njihova igra je najljepša,to se svi slažu cak i Realovi igraci (njihovi najljuci protivnici) to govore...s obzirom da igraju totalni fudbal,krajnje napadacki orijentisan opet su malo priimali golova (i u toj statistici su među vodecim timovima Španije).
Ne znam,koja su to mjerila koja bi mogli koristiti :?:
Fordas

#1802 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Barca je ovim rezultatom postala JEDINI tim u histroji fudbala koji je osvojio sve sto se moze osvojiti. Prema tome, dok to neko ne uradi ovaj tim Barce ce biti na tronu kao najbolji ili najucinkovitiji fudbalski tim koji se ikada pojavio

Ako ovako nastave doci se i te evropske titule koje nedostaju, samo polako... :bih:
Charuga
Globalni moderator

#1803 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Image

Image
11sumirp

#1804 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Ostala je još jedna stvar,da uđu u anale kao Jedna Od najačih ekipa svih vremena... :)
Odbrana titule u CL,prvaka Europe :)
kory

#1805 Re: FC Barcelona

Post by kory »

LSD wrote:
kory wrote:
LSD wrote:Ali jarane,Barca je osvojila SVE što se moglo osvojiti...nema dalje,nema više trofeja koje su teoretski mogli osvojiti jer su osvojili sve što su mogli....dotjerali do zida :-) ,prekucali igru zvanu fudbal :-)
Jedino da se nekako prebace u Premiership pa da i tamo igraju paralelno sa Primerom...a i tamo bi uzeli titulu,pa bi bruka bila još veca :-)
Pa jbg šta treba više da urade pa da ih neko proglasi najboljim timom svih vremena.
Nikada nikome ovako nešto nije pošlo za rukom.

ja to sve razumijem i svaka im cast koliko to puta trebam rec barsa je OVE GODINE fantasticna,ali nemozez ti na osnovu jedne ili 2 godine reci najbolji svih vremena....
Pa dobro na osnovu cega još treba da se to zakljuci?' koji su to argumenti?
Eto necemo o trofejima koji su uzeli ove godine...na stranu i to što Guardiola lupa nebuloze kako ovo definitivno nije ni najbolji tim Barcelone svih vremena a kamoli naj-tim Svijeta svih vremena...ne znam samo kome on valja te bombe,kad ga rezultati demantuju...vjerovatno misli da je bolji onaj u kojem je on igrao nekad...al malo suta je bolji ;-)
Evo novih argumenata: Najefikasnija ekipa u Evropi,ubjedljivo najviše davali golova...njihova igra je najljepša,to se svi slažu cak i Realovi igraci (njihovi najljuci protivnici) to govore...s obzirom da igraju totalni fudbal,krajnje napadacki orijentisan opet su malo priimali golova (i u toj statistici su među vodecim timovima Španije).
Ne znam,koja su to mjerila koja bi mogli koristiti :?:
jarane moj ti si sve u pravu sto si nabrojao ali nemoze se na osnovu 2-3 god takve igre govorit najbolji svih vremena cekaj malo da vidimo jesul oni najbolji ako budu prvaci i ove i sledece godine neka se onda ukine igra fudbal il neka se oni diskvalifikoju..real je proglasen najboljim u proslom stoljecu i sad ces ti na osnovu 3 god barse rec kako je ona najbolja....
Better Man

#1806 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

Fordas wrote:Barca je ovim rezultatom postala JEDINI tim u histroji fudbala koji je osvojio sve sto se moze osvojiti. Prema tome, dok to neko ne uradi ovaj tim Barce ce biti na tronu kao najbolji ili najucinkovitiji fudbalski tim koji se ikada pojavio

Ako ovako nastave doci se i te evropske titule koje nedostaju, samo polako... :bih:
Dosta gluposti! Manchester je takođe osvojio sve što se može osvojiti u nogometu, tako tvrdnja da je Barca jedina je smješna. Evo zadnje 3 sezone u LP Manchester je igrao 2 finala i jedno polufinale. Reči da je Barca največi klub svih vremena je ludost. Real je osvojio otkako se igra LP 3 titule. A tek Milan otkako se igra LP igrali su 6 puta u finalu i 3 puta osvajali. Juventus je igrao 4 finala i jedno osvojio i da ne nabrajam druge.
kory

#1807 Re: FC Barcelona

Post by kory »

Better Man wrote:
Fordas wrote:Barca je ovim rezultatom postala JEDINI tim u histroji fudbala koji je osvojio sve sto se moze osvojiti. Prema tome, dok to neko ne uradi ovaj tim Barce ce biti na tronu kao najbolji ili najucinkovitiji fudbalski tim koji se ikada pojavio

Dosta gluposti! Manchester je takođe osvojio sve što se može osvojiti u nogometu, tako tvrdnja da je Barca jedina je smješna. Evo zadnje 3 sezone u LP Manchester je igrao 2 finala i jedno polufinale. Reči da je Barca največi klub svih vremena je ludost. Real je osvojio otkako se igra LP 3 titule. A tek Milan otkako se igra LP igrali su 6 puta u finalu i 3 puta osvajali. Juventus je igrao 4 finala i jedno osvojio i da ne nabrajam druge.
ma to se nista ne gleda oni nisu katalonci ehheeheeh....vazno je osvojit sve u jednoj godini....kako samo to nevolim pojave se 2-3 godine nesto osvajaju i sad su najbolji svih vremena....sto se niste javljali kad se barsa borila za 4.mjesto u promeri da barem udju u LP....
jestel i tad mozda bili najbolji svih vremena...
Charuga
Globalni moderator

#1808 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Better Man wrote:Dosta gluposti! Manchester je takođe osvojio sve što se može osvojiti u nogometu, tako tvrdnja da je Barca jedina je smješna. Evo zadnje 3 sezone u LP Manchester je igrao 2 finala i jedno polufinale. Reči da je Barca največi klub svih vremena je ludost. Real je osvojio otkako se igra LP 3 titule. A tek Milan otkako se igra LP igrali su 6 puta u finalu i 3 puta osvajali. Juventus je igrao 4 finala i jedno osvojio i da ne nabrajam druge.
Niko NIKAD nije rekao da Manchester nije osvojio sve sto se moglo, da Real nije osvojio 3 titule LP-a, da Milan nije uradio to sto je uradio i da su ostali uradili sto su uradili.
Cinjenica je da je Barsa JEDINI klub koji je osvojio SVE MOGUCE trofeje u JEDNOJ GODINI i da je PRVI tim kojemu je to poslo za rukom! O tome se ovde prica .. ;-)
Chairman

#1809 Re: FC Barcelona

Post by Chairman »

Barcelona, a ni Real nece osvojiti LP iz jednostavnog razloga sto nemaju u svom prevenstvu dovoljan broj jakih utakmica. To je prosle godine pokazao najbolje Chelsea koji ih je demolirao ali eto, osvoji na kraju Barsa (na moje opste zadovoljstvo, moram priznati).
Charuga
Globalni moderator

#1810 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

kory wrote:ma to se nista ne gleda oni nisu katalonci ehheeheeh....vazno je osvojit sve u jednoj godini....kako samo to nevolim pojave se 2-3 godine nesto osvajaju i sad su najbolji svih vremena....sto se niste javljali kad se barsa borila za 4.mjesto u promeri da barem udju u LP....
Smeta li ti mozda uspjeh Barse? Ako ti ne smeta i ako si ravnodusan popusti se vise rasprave oko SEST trofeja u jednoj godini i onoga sto NIKAD NI JEDAN DRUGI KLUB NIJE URADIO! To je uspjelo malom klubu iz Katalonije i to je to!

Imas temu o Realu pa tamo pisi sve uspjehe i sve ostalo a ovde pusti nas obicne simpatizere Barse da uzivamo u ovo malo slave voljenog kluba .. 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1811 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Cuj ''mali klub iz Katalonije''... jes' kad bi se lagali, sad cemo reci i da ce FK Sloga iz Trna krenuti stazama Barcelone, samo dok Dodik pocne kupovati Ronaldinhe, Kake, Ibrahimovice, Neste itd.
Barcelona ima tradiciju, navijace, jedan od najljepsih i najvecih stadiona, trose kao i svi giganti milione na pojacanja i obrcu milijarde godisnje.
Tako da ta vadiona ne pije vode, da je Barcelona ''mali'' klub, onda bi Primera bila smijesna, jer bi Real svake godine osvajao titulu... nesto poput talijanske lige :D
Ovako je interesantno, dva giganta vode borbu. :thumbup:
Cafe Camargue

#1812 Re: FC Barcelona

Post by Cafe Camargue »

Better Man wrote:

Dobro si počeo, dosta gluposti. Ne znam šta ti bi :)
Nije tačno da je Mančester osvojio sve što se može osvojit.
I trebaš razlikovat "najbolji tim" od "najboljeg kluba".
adcor

#1813 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ziv bio kako 2-3 sezone dobri? pa ona lista je sastavljena od '91 i Barca izabrana kao najuspjesnija :-)

btw gleda li ko utakmicu protiv kazma? los snimak do bola, ne vidim igra li milito...
edit: igra...
adcor

#1814 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ocekivano messi fifa igrac godine!!! :D
adcor

#1815 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Messi - 1073
CRonaldo - 352
Xavi - 196
Kaka - 190
Iniesta - 134
po kojoj logici je kaka ispred dona :shock: :shock: :shock:

i druga stvar, po meni vidic nezasluzeno ispred puyola:

Goalkeeper – Iker Casillas (Real Madrid)

Defenders – Daniel Alves (Barcelona), John Terry (Chelsea), Nemanja Vidic (Manchester United) and Patrice Evra (Manchester United)

Midfielders – Xavi Hernandez (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona) and Steven Gerrard (Liverpool)

Forwards – Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) and Fernando Torres (Liverpool)
ja.neron

#1816 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

Kaka je ispred jer je brazilac valjda im je to neki razlog :roll:

Vidić je bolji od Puyol-a jer je MAN UTD prošle sezone primio samo 24 gola u prvenstvu dok je barsa primila 35 golova
i jer su imali niz od 14 utakmica bez primljenog gola ako hočeš imam još statistike za kup utakmice i utakmice LP
11sumirp

#1817 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

I izborom Messija za najboljeg nogometasa/fudbalera stavi se tačka na sezonu iz snova,vrijeme je da okrenemo novi list,novi dan nova nafaka :)
Zamjenu za valdeza ako ikako može :D
Ako ne u januarskom onda u ljetnom prelaznom,.... :D
I na ljeto aBd Cesc-a :dance: :dance: :dance:
Better Man

#1818 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

Cafe Camargue wrote:
Better Man wrote:

Dobro si počeo, dosta gluposti. Ne znam šta ti bi :)
Nije tačno da je Mančester osvojio sve što se može osvojit.
I trebaš razlikovat "najbolji tim" od "najboljeg kluba".
Jeste , tačno je! Manchester je osvojio sve što može osvojiti jedan klub.
Better Man

#1819 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

adcor wrote:Messi - 1073
CRonaldo - 352
Xavi - 196
Kaka - 190
Iniesta - 134
po kojoj logici je kaka ispred dona :shock: :shock: :shock:

i druga stvar, po meni vidic nezasluzeno ispred puyola:

Goalkeeper – Iker Casillas (Real Madrid)

Defenders – Daniel Alves (Barcelona), John Terry (Chelsea), Nemanja Vidic (Manchester United) and Patrice Evra (Manchester United)

Midfielders – Xavi Hernandez (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona) and Steven Gerrard (Liverpool)

Forwards – Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) and Fernando Torres (Liverpool)
Ja se pitam odakle Kaka uopće među 5 najboljih kad mu je sezona bila slaba i rezultati nikakavi. Po meni ima daleko zaslužnijih nogometaša da budu među 5 najboljih za 2009. godinu. Vidić je ispred Puyola zasluženo, jer Manchester je primio u čitavoj sezoni manje golova od Barcelone. I još da dodam da je Vidić u par susreta bio ključni igrač i to ne samo kao odbrambeni, već i u napadu, jer je zabio par ključnih golova za Manchester.
ultima_palabra

#1820 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Evo da probam realno, za 2009.
Julio Cesar
Maicon-Vidić-Pique-A.Cole
Xavi-Lass-Iniesta
Messi-Villa-Ronaldo
11sumirp

#1821 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

ultima_palabra wrote:Evo da probam realno, za 2009.
Julio Cesar
Maicon-Vidić-Pique-A.Cole
Xavi-Lass-Iniesta
Messi-Villa-Ronaldo
Mogu li ja probat onako Najrealnije sto mogu :D
Valdez
Yaya(abidal mi je kanta :D)-Pique-Puyol-Alves
Iniesta-Xavi-Keita
Henry-Ibro-Messi
Nako baš po mjeri oku milo :) :mrgreen:
ultima_palabra

#1822 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Pa ni Valdesa nisi zamijenio :lol:
11sumirp

#1823 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

ultima_palabra wrote:Pa ni Valdesa nisi zamijenio :lol:
neam s kim,rado bih ja,eto kazu da gradjani onog svog ŠAJ-a napucavaju pa eto,ne more bit gori od ovog :D
mada,Asmir Begovic bi sjeo ko Bog... :D nako ja to cisto polupatriotski,posto je i asmir pola bosanac a pola kanadjanin :D
musac

#1824 Re: FC Barcelona

Post by musac »

11sumirp wrote:
ultima_palabra wrote:Pa ni Valdesa nisi zamijenio :lol:
neam s kim,rado bih ja,eto kazu da gradjani onog svog ŠAJ-a napucavaju pa eto,ne more bit gori od ovog :D
mada,Asmir Begovic bi sjeo ko Bog... :D nako ja to cisto polupatriotski,posto je i asmir pola bosanac a pola kanadjanin :D
Alaim, oca mi'. :lol:
Charuga
Globalni moderator

#1825 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

kory wrote:ma to se nista ne gleda oni nisu katalonci ehheeheeh....vazno je osvojit sve u jednoj godini....kako samo to nevolim pojave se 2-3 godine nesto osvajaju i sad su najbolji svih vremena....sto se niste javljali kad se barsa borila za 4.mjesto u promeri da barem udju u LP....
Smeta li ti mozda uspjeh Barse? Ako ti ne smeta i ako si ravnodusan popusti se vise rasprave oko SEST trofeja u jednoj godini i onoga sto NIKAD NI JEDAN DRUGI KLUB NIJE URADIO! To je uspjelo malom klubu iz Katalonije i to je to!

Imas temu o Realu pa tamo pisi sve uspjehe i sve ostalo a ovde pusti nas obicne simpatizere Barse da uzivamo u ovo malo slave voljenog kluba .. 8-)
Tomahawk11 wrote:Cuj ''mali klub iz Katalonije''... jes' kad bi se lagali, sad cemo reci i da ce FK Sloga iz Trna krenuti stazama Barcelone, samo dok Dodik pocne kupovati Ronaldinhe, Kake, Ibrahimovice, Neste itd.
Barcelona ima tradiciju, navijace, jedan od najljepsih i najvecih stadiona, trose kao i svi giganti milione na pojacanja i obrcu milijarde godisnje.
Tako da ta vadiona ne pije vode, da je Barcelona ''mali'' klub, onda bi Primera bila smijesna, jer bi Real svake godine osvajao titulu... nesto poput talijanske lige :D
Ovako je interesantno, dva giganta vode borbu. :thumbup:
Ovo za "mali klub" je bila IRONIJA ... 8-)
Post Reply