AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ringhio

#1801 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Ono sto nama treba, sto moramo imati, i ono na sto trebamo ici su bekovi. Mi kvalitetnih bekova nemamo jos od doba Cafu-a i Serginho-a. Jankulovski nikad nije mogao iznijeti ono sto je iznosio Serginho, a da poredim Oddo-a sa Cafu-om bilo bi skrnavljenje lika i djela ovog drugopomenutog.

Mozda necemo priznati, ali kljuc nase igre bili su bekovi. Imali smo u to vrijeme fenomenalnu sredinu, imali smo Sefketa, mladi ukrainac je tad bio zemlja jak, nepoznanica i zeljan dokazivanja, imali smo i Rui Costu ( kasnije Kaku ). S dolaskom Anchelottija upali smo u tu njegovu neku eru, njegova formacija, i njegova pravila. Ista ona koja je procitana pred kraj same te njegove ere i na cemu smo mu najvise zamjerili, a ona nam je upravo sve ove naslove i donjela. Dijamant formacija koju je on koristio bila je nepoznanica u nogometnom svijetu, fenomenalan napad, sredina koja nije dala prelazak protivnickim igracima u svoje polje i bekovi koji su svojom igrom cesto probijali protivnicku polovinu i s svojim nabacivanjima cesto asistirali napadacima. Sjetimo se fenomenalne pobjede protiv mrskog intera, Serginho je tad silovao Zanettija, asistiro ja mislim 4 od 6 postignutih golova. Sjecam se te utakmice, i znam da sam bio fasciniran istim. Kako je samo pleo po strani da je to bila milina gledati.

Sadasnji bekovi su tromi, spori, teski i nedostaje im poretljivosti i agresivnosti. Nedostaje ima motiva, znanja i volje. Nama svakako ne trebaju napadaci, trebaju nam bekovi koji mogu uraditi ono sto su radili ovi koje do sad niko nije uspio zamjeniti. Dani Alves - Vergas na bokove, samim time sredina ima vise prostora, ovaj mali Merkel se dobrim pokazo, da smo bili pametni pa ostavili Gourcuffa, on bi sad s Merkelom pleo po sredini, imamo Princa koji je potpunosti zamjenio Gennara na DM poziciji i nadmasio u MC i AMC ulogama. Kada bi imali Alvesa i Vergasa na bokovima sredina bi imala mnogo vise prostora jer bi morala pokrivati i ovu dvojicu koja bi probijala ka napadu, a napad bi bio hranjen loptama, konstantan dotok iskoristivih lopti, a to Cassano, Pato, Robingo i usudit cu se reci Pippo znaju i moraju iskoristiti. Necu da racunam Ibrahimovica jer mi nesto ne izgleda realan njegov ostanak tu...ali o tom po tom.

Sredinu kvalitetnu imamo, mladu i kvalitetnu. Merkel, Princ, Flamini, Di Gennaro, i josh par momaka na posudbi, sve su to iskoristivi materijali. Od starih vukova josh uvjek ima neke koristi, josh uvjek oni mogu iznjeti utakmicu na plecima, Bommel nam je ekstra posluzio ove sezone, mislim da ce i sljedece. Ono sto moramo, moramo pojacati bekove, prioritet mrtvi...

Eh da me vidi Galliani moooOOOj, Gallliani mOOOOooj Gallliaaaanii MOOOOJ, da se opijam, da o milanu razmisljam, da me vidi Galllianii mooooj ! :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1802 Re: AC Milan

Post by F&N »

@Ringhio
Dobra elaboracija :P :thumbup:
U potpunosti se slazem za bekove.
Po meni bi Milan morao dovesti jednog kreativca u vezu poput Inieste, Xavia, Fabregas, Nasri, igrace koji po utakmici imaju minimalno 5, 6 tacnih i preciznih- iskoristivih pasova u 16 metara, Prilo mi je vec pomalo zastario i spor. (Čast njemu i veliki veeeeliki naklon za sve sto je uradio u dresu Milana)
Ja bih iskreno volio da ostane Ibrakadabra. Takva lucidnost, bezobrazluk, drskost koju on posjeduje je neshto shto je kljuc uspjeha za "kalčo", u borbi sa stoperima "kostolomcima" kojih ima more.

Mislim kad bi se bekovi promjenili, barem taj lijevi koji je po meni najvishe škripao, doveo jedan kreativac, i jedan brzi štoper, da bi naredne godine uz ostatak citave ekipe(Cassano, Van Bomel, Emanuelson, Ibrahimovic) mogli vrlo lahko do kraja.
Ringhio

#1803 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Zamjeni Ibrahimovica s Tevezom, koji ima sve te gore pomenute adute plus ima i vise snage, izdrzljivosti, volje, agresivnosti i ogromnu ogromnu zelju da nesto kvalitetno i osvoji u svojoj karijeri. Tevez bi nam sjeo ko kec na desetku ali daleko smo od toga, znamo svi chelavog i znamo da on vazda mrvama placa transfere.

Defanzivce olitiga destruktore na sredini imamo, imamo Princa i Flaminia, sjajne igrace, Princ se dokazo u mnogo mnogo situacija, a Flamini je dokazal takodje da nema respekta ni prema rodjenom ocu a kamoli protivnickim igracima, takvi nam trebaju takve zelimo, sad samo trebamo kreativca, igraca koji moze pogoditi u oko napadaca s pola centra. I bekove naravno.
ultima_palabra

#1804 Re: AC Milan

Post by ultima_palabra »

Hoće li to Berlusconi preimenovati stadion po sebi? 8-)
F&N

#1805 Re: AC Milan

Post by F&N »

Ringhio wrote:Zamjeni Ibrahimovica s Tevezom, koji ima sve te gore pomenute adute plus ima i vise snage, izdrzljivosti, volje, agresivnosti i ogromnu ogromnu zelju da nesto kvalitetno i osvoji u svojoj karijeri. Tevez bi nam sjeo ko kec na desetku ali daleko smo od toga, znamo svi chelavog i znamo da on vazda mrvama placa transfere.

Defanzivce olitiga destruktore na sredini imamo, imamo Princa i Flaminia, sjajne igrace, Princ se dokazo u mnogo mnogo situacija, a Flamini je dokazal takodje da nema respekta ni prema rodjenom ocu a kamoli protivnickim igracima, takvi nam trebaju takve zelimo, sad samo trebamo kreativca, igraca koji moze pogoditi u oko napadaca s pola centra. I bekove naravno.
Ma ja Teveza ne bih volio vidjeti ni u Gradini, a kamo li gdje drugo. Takav sebican i iskompleksiran je dovoljan sam sebi, i bezveze bi napravio pomutnju u Milanu, sa Patom i Robinhom ne vjerujem da bi se bash slagao, poznavajuci njegov mentalitet JA I SAMO JA.
Postujem njegovu zelju da zabije gol, da pobedi, ali ne moze brate da uzme loptu i davi je pokusava sve sam, do momenta kad vidi da vise nema gdje, pa onda rjesavaj se kako znash, dodaji drugom.
ganjeta

#1806 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

F&N wrote: Ma ja Teveza ne bih volio vidjeti ni u Gradini, a kamo li gdje drugo. Takav sebican i iskompleksiran je dovoljan sam sebi, i bezveze bi napravio pomutnju u Milanu, sa Patom i Robinhom ne vjerujem da bi se bash slagao, poznavajuci njegov mentalitet JA I SAMO JA.
Postujem njegovu zelju da zabije gol, da pobedi, ali ne moze brate da uzme loptu i davi je pokusava sve sam, do momenta kad vidi da vise nema gdje, pa onda rjesavaj se kako znash, dodaji drugom.
:thumbup:

Odlicno receno...kakav Tevez i slicni sebicni gadovi :skoljka:
F&N

#1807 Re: AC Milan

Post by F&N »

ultima_palabra wrote:Hoće li to Berlusconi preimenovati stadion po sebi? 8-)
Ne nece stadion, nego ce promjeniti ime cijele drzave u "Kraljevina Berluskoni", a imena pokrajina ce davati po imenima djevojki koje je zavodio :mrgreen:

Silvio RULZ :mrgreen:
Ringhio

#1808 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

U vezi Teveza. Sjetimo se samo Cassana, on je najocitiji primjer kako A.C. Milan djeluje na blaze receno blago poremecene osobe, ili osobe s naglasenom agresivnoscu ili bilo kakvim poremecajem koji manifestuje nenormalno ponasanje ili ponasanje na stetu svojih suigraca.

Istesali bi njega ovi nasi, bio bi on ko bombonica.

Glede Stadio Di Silvio Berlusconi...sto da ne...mene samo cudi sto mi jos uvjek nemamo svoj vlastiti stadion. Samo nas. Da ga ne djelimo s ovim stakorima. Sjecam se prije nekih 5 godina da je bila prica kako ce Silvio investirati ogroman novac u gradnju stadiona, velelepnog stadiona negdje na lokaciji Lombardie tu negdje gdje je i San Siro. Trebo je imati nesto preko 90 000 mjesta i svakakvih hi-tec govana po sebi, ali je Silvio odusto od toga rijecima " Zaljubljen sam u San Siro, nebih ga mogao napustiti " .

Prije ce biti da mu je isplatnije iznajmljivati stadion, nego iskesiti milione i milione eura za novi stadion. Jest da bi mu se ti isti novci vratili....ali sporo...a on je star covjek, koji je u dusi mlad :) valja dotirat sve one kurve

Koji car....jebeni car....
Baudelaire

#1809 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Milano ne da ni Interu ni Milanu da grade svoj stadion, jer dobar dio gradskog budžeta Milana finansiraju Inter i Milan kroz Meazzu, tj. San Siro.

Što se tiče Cassana i Teveza, Cassanu je Milan bio posljednja slamka, shvatio je da se mora smiriti inače bi propao u Sampdoriji, a Tevez je u drugačijoj situaciji. Zato ne vjerujem da bi ga Milan promijenio, a ostane li Ibra, ne vidim kako bi njih dvojica mogli skupa funkcionisati.
Jack Be Nimble

#1810 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

ima li iko link milan-roma?
rufas

#1811 Re: AC Milan

Post by rufas »

Jao ovih milaneza :-)
Kada je ibra prelazio u milan,klicalo se,sada kada je titula blizu nije on za te ekipe.
Pa da nije njega bilo,i ove godine bi se starkelje borile za 3-4 mjesto.
Nije kao on za velike utakmice,a ako se prati fudbal,valjda su bodovi vazni i od slabijih ekipa,koje vecinom igraju bunker i bore se za opstanak.
Eto,krhki robinjo i bolesljivi pato je za milana, a zlaja nije.
Malo je fudbalera kao sto je ibra,fantasticni golovi,jos bolje asistencije.
Sutra da predje u palermo,scudeto bi bio njihov sledece godine.
Covjek ima malo problema sa zivcima,ali makar ne visi na forumu po citav dan :D
Romanista 101%

#1812 Re: AC Milan

Post by Romanista 101% »

u ovom Milanu jedino sta valja je Barbara
bosanska senzacija

#1813 Re: AC Milan

Post by bosanska senzacija »

Romanista 101% wrote:u ovom Milanu jedino sta valja je Barbara
Trpa je Pato :D

Čestitke Milanistima, zasluženo nema šta.
burgundy

#1814 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Cestitke juhu zasluzili ssmo sretan .
Romanista 101%

#1815 Re: AC Milan

Post by Romanista 101% »

bosanska senzacija wrote:
Romanista 101% wrote:u ovom Milanu jedino sta valja je Barbara
Trpa je Pato :D

Čestitke Milanistima, zasluženo nema šta.

ma to je samo za javnost, a ko je jos od igraca na njoj tek ce se saznati, konkurencija u svlacionici je velika :D
lester burnham

#1816 Re: AC Milan

Post by lester burnham »

slavi se scudetto u milanu, bod protiv cagliaria je dovoljan i to je to... vjerujem i da ce doci X... :zzzz:
ganjeta

#1817 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Slavice se titula 1 8 :dance:
lester burnham

#1818 Re: AC Milan

Post by lester burnham »

sad` ih imamo isti broj, ko pravi gradski rivali... :)
Ringhio

#1819 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

rufas wrote:Jao ovih milaneza :-)
Kada je ibra prelazio u milan,klicalo se,sada kada je titula blizu nije on za te ekipe.
Nije kao on za velike utakmice,a ako se prati fudbal,valjda su bodovi vazni i od slabijih ekipa,koje vecinom igraju bunker i bore se za opstanak.

Da nije bilo njega, bio bi neko drugi, on sam je napravio od 20 postignutih 4 gola. Gdje je bio protiv Totenhema ? Gdje je bio sad kad se lomila titula u zadnjih 5-6 kola ? Na kraju krajeva jebes i njega, nikad ga nisam posebno simpatiso iz jednostavnog razloga sto ne jebe ni Bosnu ni nas Bosance, ne interesuje se za reprezentaciju i ko covjek je djubre. On je Bijeljinac isto ko i ja, moji roditelji se znaju s njegovim roditeljima, znali su se dok su zivili ovdje, svi skupa, sad on glumi sveda. Ja da sam na njegovom mjestu barem jednom bi posjetio tu svoju Bosnu i te svoje ljude koji haman pa lude za njim. Ja ne i mene sto se tice nije ni trebo dolazit u Milan. Jebem i njega i njegovo svedsko drzavljanstvo. Cim je doso dobio je taj nekakav povlasteni tretman, ugadjalo mu se i srao je ko foka po terenu, tukao suigrace po treningu i unosio nemir. Ja nemogu reci da on nije pomogao Milanu da dodje do trona, jeste, ali pomagali su i Cassano i Pato i Robinho. Jesu itekako, samo sto Ibrahimovic Zlatan voli vako da protabiri koju s novinarima, voli da se eksponira da obznani cijelim svijetu kako je on najbolji igrac fudbala koji hoda planetom te da ne podnosi Guardiolu, Gvardiolu kako se vec preziva onaj mutant iz Barcelone. Kroz cijelu sezonu je vukao to nekakvo koskanje s covjekom, a covjek ga konstantno ignorisao. Sta ce biti sutra kad ode iz Milana ? Ja sam im donio titulu, JA sam im davao golove, JA sam asistirao, JA sam najbolji koji je igrao u tom klubu, JA sam najbolji na svijetu, Ja JA JA JA i samo ja.

Tim se sastoji od 11 igraca, svi ti ljudi koji su rotirali u tih 11 startnih su pridonjeli toj tituli. U ostalom u nasem klubu su igrale nogometne velicine, takve velicine i takvi znalci da bi im Ibrahimovic mogao samo lagano pertle vezat na kopackama i zavrtat krampone. Sjetimo se samo utakmice protiv intera kad je za nas igrao Ronaldo. Jedan jedini pravi Ronaldo. Ovaj se udarao u prsa i na sav glas govorio kako je on najbolji, te sirio kojekakve dezinformacije u vezi svog fudbalskog umjeca, pa obukao intermerdin dres, izasao na stadion, i milovao pogledom Ronalda ko sto bi ga ja zagledao da ga sad vidim na ulici. Pa ga gleda, pa mu se nesto smijesi, samo sto mu nije dosho i rekao de matere ti potpisi mi se na dres. On klasa ? Fuj ba. Sta je sa Boatengom ? Sta je s njegovim igrama u dresu i pozrtvovanoscu ? Sa kompletnom odbranom ? Sa blaze receno veteranima ? Oni nisu zasluzni ? Pato nije zasluzan ? Bomel koji je redom kupio najbolje u svakoj utakmici u kojoj je igrao ?

Ja kazem jebo Ibrahimovica, reko sam to kad je i dosao i kad se govorilo da ce doci. Mene sto se tice moze komotno odjebat iz kluba, jer kad tad ce zasrat, i kad tad chemo se pokajat sto ga imamo medju nasim. Pustit ga u nek ide u Parmu....Palermo...osvojit ce titulu s njim sigurno...al u mudima jedne zene.
bosnianidiot

#1820 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

GENIJALAC :D samo sam njegovu reakciju cekao :lol:
Na pomolu je nova dominacija u Seriji A, a za godinu-dvije i u Europi... Vrlo brzo ce Milan imati dvije zvijezde iznad grba :thumbup:

F&N

#1821 Re: AC Milan

Post by F&N »

ganjeta

#1822 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Allegri: "Milan je kupio Mexesa i Taiwa"

Trener novog Talijanskog prvaka Milana je izjavio da je Milan kupio dva igrača u obrani za sljedeću sezonu, a riječ je o Mexesu iz Rome i Taiwu iz Marseillea.
"Doveli smo dva pojačanja u obrani, a to su Mexes i Taiwo, to vam mogu potvrditi, a šta se tiče Kake i Gansa, mogu samo reći da Kakina karijera govori sve sama za sebe, dok je Ganso zanimljiv mladi igrač koji još mora učiti. Ja nemogu birati između njih dvojice, prvo trebam razgovarati sa Andrianom Gallianiem i vidjeti šta je najbolje za klub." izjavio je trener Milana, Massimiliano Allegri.

Te je još nadodao: "Obrambenu liniju smo riješili za novu sezonu, zadovoljan sam pojačanjima, no šta se tiče napadačkog dijela to se još ništa nezna, imamo ispred sebe utakmicu u Kupu, pa ćemo nakon toga razmišljati što i kako za sljedeću sezonu. Samo sam vam pogao potvrditi transfere Mexesa i Taiwa."
Mekong

#1823 Re: AC Milan

Post by Mekong »

Ringhio wrote:

Da nije bilo njega, bio bi neko drugi, on sam je napravio od 20 postignutih 4 gola. Gdje je bio protiv Totenhema ? Gdje je bio sad kad se lomila titula u zadnjih 5-6 kola ? Na kraju krajeva jebes i njega, nikad ga nisam posebno simpatiso iz jednostavnog razloga sto ne jebe ni Bosnu ni nas Bosance, ne interesuje se za reprezentaciju i ko covjek je djubre. On je Bijeljinac isto ko i ja, moji roditelji se znaju s njegovim roditeljima, znali su se dok su zivili ovdje, svi skupa, sad on glumi sveda. Ja da sam na njegovom mjestu barem jednom bi posjetio tu svoju Bosnu i te svoje ljude koji haman pa lude za njim. Ja ne i mene sto se tice nije ni trebo dolazit u Milan. Jebem i njega i njegovo svedsko drzavljanstvo. Cim je doso dobio je taj nekakav povlasteni tretman, ugadjalo mu se i srao je ko foka po terenu, tukao suigrace po treningu i unosio nemir. Ja nemogu reci da on nije pomogao Milanu da dodje do trona, jeste, ali pomagali su i Cassano i Pato i Robinho. Jesu itekako, samo sto Ibrahimovic Zlatan voli vako da protabiri koju s novinarima, voli da se eksponira da obznani cijelim svijetu kako je on najbolji igrac fudbala koji hoda planetom te da ne podnosi Guardiolu, Gvardiolu kako se vec preziva onaj mutant iz Barcelone. Kroz cijelu sezonu je vukao to nekakvo koskanje s covjekom, a covjek ga konstantno ignorisao. Sta ce biti sutra kad ode iz Milana ? Ja sam im donio titulu, JA sam im davao golove, JA sam asistirao, JA sam najbolji koji je igrao u tom klubu, JA sam najbolji na svijetu, Ja JA JA JA i samo ja.

Tim se sastoji od 11 igraca, svi ti ljudi koji su rotirali u tih 11 startnih su pridonjeli toj tituli. U ostalom u nasem klubu su igrale nogometne velicine, takve velicine i takvi znalci da bi im Ibrahimovic mogao samo lagano pertle vezat na kopackama i zavrtat krampone. Sjetimo se samo utakmice protiv intera kad je za nas igrao Ronaldo. Jedan jedini pravi Ronaldo. Ovaj se udarao u prsa i na sav glas govorio kako je on najbolji, te sirio kojekakve dezinformacije u vezi svog fudbalskog umjeca, pa obukao intermerdin dres, izasao na stadion, i milovao pogledom Ronalda ko sto bi ga ja zagledao da ga sad vidim na ulici. Pa ga gleda, pa mu se nesto smijesi, samo sto mu nije dosho i rekao de matere ti potpisi mi se na dres. On klasa ? Fuj ba. Sta je sa Boatengom ? Sta je s njegovim igrama u dresu i pozrtvovanoscu ? Sa kompletnom odbranom ? Sa blaze receno veteranima ? Oni nisu zasluzni ? Pato nije zasluzan ? Bomel koji je redom kupio najbolje u svakoj utakmici u kojoj je igrao ?

Ja kazem jebo Ibrahimovica, reko sam to kad je i dosao i kad se govorilo da ce doci. Mene sto se tice moze komotno odjebat iz kluba, jer kad tad ce zasrat, i kad tad chemo se pokajat sto ga imamo medju nasim. Pustit ga u nek ide u Parmu....Palermo...osvojit ce titulu s njim sigurno...al u mudima jedne zene.
Pa jadan ne bio, Milan nebi osvojio ovaj Scudetto da nije bilo Ibrahimovica. Ostavi bolan sve po strani njegove ljudske i moralne osobine. Ovdje rijec o fudbalu. Nabroj mi 3 bolja napadaca u svijetu od Ibrahimovica. Citas li ti novine? Procitaj bolan stagod pa ces vidjeti kakvo misljenje vlada o fudbalskim kvalitetima Ibrahimovica. Cuj Tevez? Porediti Teveza sa Ibrahimovicem samo moze konj. Znas li ti bolan da je Ibrahimovic osvojio sva drzavna prvenstva u svojoj karijeri gdje god je igrao: Ajax 2, Juventus 2, Inter 3, Barcelona 1 i sada Milan. Vecina strucnjaka, bivsih igraca Milana, novinara, navijaca,... se slaze da bi se Milan bez Ibrahimovica borio za plasman u LS. Ostavi momamak privatne stvari po strani. I ne palamudi bez veze, kad pojma nemas o fudbalu.
Mekong

#1824 Re: AC Milan

Post by Mekong »

Ringhio wrote:

Sta ti bolan pricas i kome pricas? Kome lazes i zasto lazes? Zlatan Ibrahimovic nije Bijeljinac kao i ti. Zlatan Ibrahimovic je rodjen u Malmeu i samo jednom je bio u Bijeljini sa ocem kad je imao 10 godina. Njegovi roditelji nikad nisu zivjeli u Bijeljini jer su se upoznali u Svedskoj. Majka mu je Hrvatica iz okoline Zadra i zove se Jurka i ima kcerku i sina iz prvog braka. Otac mu je iz Bijeljine i zovese Sefik koji takodje ima sina i kcerku iz prvog braka. Zlatan Ibrahimovic ima jednu rodjenu sestru Sanela) i 2 polubrata (Sabahudin i Aleksandar) i 2 polusestre (.....i Violeta).Hahahaha....cuj tvoji i njegovi roditelji se znali dok su zivili u Bijeljini?!?!?! Hahahaha.....
Zlatana Ibrahimovica je otac Sefik dovodio kad je imao 18 godina u Sarajevo u Fudbalski savez BiH da ga provjere za reprezentaciju. Odbili su ga naravno sa obrazlozenjem da u BiH ima mnogo takvih talenata. I zasto bi sada Zlatana Ibrahimovica bolio k.... za BiH?
ganjeta

#1825 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

:thumbup:
@Mekong objasnio

Image
Post Reply