Mozda necemo priznati, ali kljuc nase igre bili su bekovi. Imali smo u to vrijeme fenomenalnu sredinu, imali smo Sefketa, mladi ukrainac je tad bio zemlja jak, nepoznanica i zeljan dokazivanja, imali smo i Rui Costu ( kasnije Kaku ). S dolaskom Anchelottija upali smo u tu njegovu neku eru, njegova formacija, i njegova pravila. Ista ona koja je procitana pred kraj same te njegove ere i na cemu smo mu najvise zamjerili, a ona nam je upravo sve ove naslove i donjela. Dijamant formacija koju je on koristio bila je nepoznanica u nogometnom svijetu, fenomenalan napad, sredina koja nije dala prelazak protivnickim igracima u svoje polje i bekovi koji su svojom igrom cesto probijali protivnicku polovinu i s svojim nabacivanjima cesto asistirali napadacima. Sjetimo se fenomenalne pobjede protiv mrskog intera, Serginho je tad silovao Zanettija, asistiro ja mislim 4 od 6 postignutih golova. Sjecam se te utakmice, i znam da sam bio fasciniran istim. Kako je samo pleo po strani da je to bila milina gledati.
Sadasnji bekovi su tromi, spori, teski i nedostaje im poretljivosti i agresivnosti. Nedostaje ima motiva, znanja i volje. Nama svakako ne trebaju napadaci, trebaju nam bekovi koji mogu uraditi ono sto su radili ovi koje do sad niko nije uspio zamjeniti. Dani Alves - Vergas na bokove, samim time sredina ima vise prostora, ovaj mali Merkel se dobrim pokazo, da smo bili pametni pa ostavili Gourcuffa, on bi sad s Merkelom pleo po sredini, imamo Princa koji je potpunosti zamjenio Gennara na DM poziciji i nadmasio u MC i AMC ulogama. Kada bi imali Alvesa i Vergasa na bokovima sredina bi imala mnogo vise prostora jer bi morala pokrivati i ovu dvojicu koja bi probijala ka napadu, a napad bi bio hranjen loptama, konstantan dotok iskoristivih lopti, a to Cassano, Pato, Robingo i usudit cu se reci Pippo znaju i moraju iskoristiti. Necu da racunam Ibrahimovica jer mi nesto ne izgleda realan njegov ostanak tu...ali o tom po tom.
Sredinu kvalitetnu imamo, mladu i kvalitetnu. Merkel, Princ, Flamini, Di Gennaro, i josh par momaka na posudbi, sve su to iskoristivi materijali. Od starih vukova josh uvjek ima neke koristi, josh uvjek oni mogu iznjeti utakmicu na plecima, Bommel nam je ekstra posluzio ove sezone, mislim da ce i sljedece. Ono sto moramo, moramo pojacati bekove, prioritet mrtvi...
Eh da me vidi Galliani moooOOOj, Gallliani mOOOOooj Gallliaaaanii MOOOOJ, da se opijam, da o milanu razmisljam, da me vidi Galllianii mooooj !