Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sokkia

#1801 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

m@m@ wrote:of of sto smo se raspricali, ohrabrili ...kao sto rekoh srce slatko kod Vas ne pusaca je smrad ne definisan, mislim da je to ipak veci problem od naseg, tu vam ni zvake ne pomazu sad si me podsjetio
ko se us*o
da bas tako vam smrdi iz stau pojedincima...a sto se tice zuba to je stavar licne higijene bio pusac ili ne...
ocigledno nisi shvatila poentu :?
ovo ti govorimo da zamrziš duhan i pušenje i tako ti pomognemo da istraješ , a ne da te uvredimo. :D
pakica_

#1802 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

ma smrad iz usta je najmanji problem, on se da i sakriti.. ja govorim o smradu kose, odjece, prostora u kom boravimo.. do neki dan mi se nije dalo uc u auto koliko smrdi, sto na cigare sto na kerove, a sad samo smrdi na kerove :lol: :lol:
pakica_

#1803 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@, ide li?
pakica_

#1804 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:ne bas :roll: zapalim jedno 4-5 dnevno
buuuuuuuuuuu! znaci nije ne bas, nego NE :P
pakica_

#1805 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:meni je to veliki uspjeh, strastveni sam pusac vec 20godina, u zdnje vrijeme sam pusila i do tri kutije kad se ispijaju kafice vani :-)
saaaaaaaalim se :D zato i metnuh smajli :P da je meni smanjit na kutiju dnevno, ne bih ni pomisljala da prestanem, a kamoli na 4-5 komada.. uh :D al' evo ja guslam 16ti dan s bljutavom kafom, i jeb'o me sav svijet ako se i nje ne odreknem, a onda bih tek otisla u pm :D
i pozitivna vijest, nakon 12 dana bez cigare se gasi zelja za cinjenjem ubistva :D
pakica_

#1806 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:i meni su kafe najgore, da predjemo na caj? ufff nikad mislim da bi bilo mrtvih na putu kuca-posao :x
svaka ti cast :thumbup: jaca si od mene...samo nastavi :thumbup:
volim ih, jeble sebi mater.. i najgore od svega je sto me vecina bivsih pusaca koje znam ni malo ne tjesi kad kazu da nakon 11, 12, 20 godina i dalje imaju zelju za cigarom.. jedan lik mi kaze nakon 16 godina nepusenja- pakice, ja je sanjam :D SAAANJAM haha :D
drug_profi

#1807 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Nista to.
Smanjivanje je ubleha. Patis se samo, a nista postigla nisi osim simbolicnog finansijskog efekta. I dalje si ovisnik.

Kad budete spremne da pocnete opet, nemojte pasti u iskusenje sa "samo jednom".

Kafa ce postati ukusnija cim izbacite cigare iz glave. Uzivacete i u mirisu i ukusu.
Michun

#1808 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Michun »

m@m@ wrote:
drugi profil wrote:Nista to.
Smanjivanje je ubleha. Patis se samo, a nista postigla nisi osim simbolicnog finansijskog efekta. I dalje si ovisnik.

Kad budete spremne da pocnete opet, nemojte pasti u iskusenje sa "samo jednom".

Kafa ce postati ukusnija cim izbacite cigare iz glave. Uzivacete i u mirisu i ukusu.

Joj znam to, jer mi ovo vec stoti pokusaj i svaki put hajd bas samo uz kafu, jednu cu, hjd dvije...sta fali, sama seb pocnem ubjedjivati...jednostavno nisam dovoljno jaka kad je to u pitanju, i sad trpim, trpim, dodjem do momenta kad nemogu ninsta drugo da mislim osim na cigaretu, huja me uhvati :(
jesi probala sa knjigom alana kara?
drug_profi

#1809 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

m@m@ wrote:jok :roll: knjiga da mi pomogne?? jedino da je zapalim, da dimi 8-)
izvini sala mala
Knjiga zaista pomaze onima koji su odlucili da prestanu, ali im treba psiholoska pomoc.
pakica_

#1810 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

i ja sam pocela citati tu knjigu, al' me iznervir'o sto prvih 20 stranica najavljuje tu svoju cudesnu metodu, nikako da je spomene, i poslala sam ga u pm! i jos kao nemojte prestajati dok ne zavrsite s citanjem, a ja vec tad dva dana bila "cista" :D e reko ne pocinjala ja sad opet zbog njegove knjige :P
sokkia

#1811 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

ne umišljajte da ne možete bez njih.
poduži je spisak onih koje poznajem i koji su tvrdili da se niti mogu niti žele proci cigareta a eno ih sad teški nepušaci.
neki se prošli nako neki zbog financija a neki zbog zdravlja ali su ipak prestali.
pa što su ti ljudi pametniji ili jaci od vas.
dajte to presjecite i ne razmišljajte više o tome, jer znajte ako brojite dane bez cigara da NECETE USPJETI.
pakica_

#1812 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

sokkia wrote:ne umišljajte da ne možete bez njih.
poduži je spisak onih koje poznajem i koji su tvrdili da se niti mogu niti žele proci cigareta a eno ih sad teški nepušaci.
neki se prošli nako neki zbog financija a neki zbog zdravlja ali su ipak prestali.
dajte to presjecite i ne razmišljajte više o tome, jer znajte ako brojite dane bez cigara da NECETE USPJETI.
Boga mi, hocu da brojim, jer sam sa svakim novim danom ponosnija na sebe :D i vise mi fakat ne naumpadaju :D kafa mi je bljutava zbog navike, ne zbog ovisnosti, jer vidim da se 'ladno moze bez njih :D
i ja sam jedna od onih koja nije htjela prestati, a ne nije mogla, i nakon sto sam rekla batal- e'o ga batal :D
jedino ne znam kako ce bit poslije djidji midji :lol: :lol: :lol:
sokkia

#1813 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

pakica_ wrote:
sokkia wrote:ne umišljajte da ne možete bez njih.
Boga mi, hocu da brojim, jer sam sa svakim novim danom ponosnija na sebe :D i vise mi fakat ne naumpadaju :D kafa mi je bljutava zbog navike, ne zbog ovisnosti, jer vidim da se 'ladno moze bez njih :D
i ja sam jedna od onih koja nije htjela prestati, a ne nije mogla, i nakon sto sam rekla batal- e'o ga batal :D
jedino ne znam kako ce bit poslije djidji midji :lol: :lol: :lol:
aaaaaaaa pa zar vec nici probala, :lol: :lol: :lol:
drug_profi

#1814 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

I ja sam brojao dane jer mi je to ucvrscivalo volju da je ne zapalim, da ne resetujem broj na nulu. Nakon 4-5 mjeseci sam vec poceo gubiti broj, ali tad sam vec i naucio bez cigara i kafu i hranu i sve ostalo.
Prahne ona meni i danas ponekad, ali to je vise ono kao "joj sto bi sad piva legla", a ne kao želja u smislu ovisnosti.
naravno da ne smijes nikad vise u zivotu dozvoliti da se prevaris da si u stanju to kontrolisati i da mozes "samo jednu".
Odmah je sve gotovo.
pakica_

#1815 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

jok 12, 16 moja m@m@ :D
i to vam je jedna od negativnih strana toga kad ste singl, a kofol moralni :lol: ni cigara ni djidji midji.. tugo! hahaha
pakica_

#1816 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:
eeeh de ba 16 dana bez cigare al bez djidji midji...pa ti ces se i od toga odviknuti :lol: :lol:
kazu da je ko voznja bicikla, da se ne zaboravlja.. :lol: pa vidjet cemo :D
za sad je tuga- volim sex i rado ga se sjecam :lol: :lol: :lol:
sokkia

#1817 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

pakica_ wrote:
m@m@ wrote:
eeeh de ba 16 dana bez cigare al bez djidji midji...pa ti ces se i od toga odviknuti :lol: :lol:
e sad cemo definitivno preci na drugu temu- avat ce se "koliko dana bez djidji midji :lol: :lol: :lol:
@pakice do tebe je :D
pakica_

#1818 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

sokkia wrote:
pakica_ wrote:
m@m@ wrote:
e sad cemo definitivno preci na drugu temu- avat ce se "koliko dana bez djidji midji :lol: :lol: :lol:
@pakice do tebe je :D
priznajem, do mene je :D sta cu, prahnulo mi jbg hahahahaha :dance: :dance:
htcxone

#1819 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by htcxone »

Image

Uploaded with ImageShack.us :lol: :lol: :lol: :lol: :D
iSwagga

#1820 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by iSwagga »

Ljudovi, od mene kokice... 8-)
pakica_

#1821 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

nalet vas bilo, sad mi nije dobro :D mogli ste izignorisat to sto sam napisala :lol: :lol:
drug_profi

#1822 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

m@m@ wrote:sta je pakice :D ko diro :lol: sto pobjeze s teme :-)
nije niko diro, u tom jest problem... :D
bizet

#1823 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bizet »

mene stari nagovara da prestanem pusiti...veli mi imas super knjigu na temi, pa procitaj...upravo ih skidoh
ja bas nesto ne zelim da se ostavim cigara, ali zdravlje je u pitanju...kasljem neprestano, a iskreno se bojim otici doktoru i slikati pluca...pusim nesto preko kutije dnevno, ne brojim...mozda i dvije...nije to bas pretjerano, ali obzirom da sam hronicni bronhiticar mnogo je
nego, jel' se ko od vas fakat prosao cigara citajuci "lako je prestati pusiti" i "ntap"?
sokkia

#1824 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

bizet wrote:mene stari nagovara da prestanem pusiti...veli mi imas super knjigu na temi, pa procitaj...upravo ih skidoh
ja bas nesto ne zelim da se ostavim cigara, ali zdravlje je u pitanju...kasljem neprestano, a iskreno se bojim otici doktoru i slikati pluca...pusim nesto preko kutije dnevno, ne brojim...mozda i dvije...nije to bas pretjerano, ali obzirom da sam hronicni bronhiticar mnogo je
nego, jel' se ko od vas fakat prosao cigara citajuci "lako je prestati pusiti" i "ntap"?
pa pobogu šta ce vam knjige i to ispiranje mozga :x
jednostavno da jednostavnije ne može biti-izvadiš iz đepa to što je ostalo u kutiji,zgužvaš ih i baciš u kantu zajedno sa upaljacem i GOTOVO.
bizet

#1825 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bizet »

sokkia wrote: pa pobogu šta ce vam knjige i to ispiranje mozga :x
jednostavno da jednostavnije ne može biti-izvadiš iz đepa to što je ostalo u kutiji,zgužvaš ih i baciš u kantu zajedno sa upaljacem i GOTOVO.
mila, jesi ti ikad bila pusac?...ako jesi i tako lako prestala, aferim :)
cigarete i upaljac te cijela ceremonija paljenja cigare je...ma ne znam ti reci ovako...hajd' da probam...draze mi zapalit' cigaru nego rucat'...zaigra mi srce od srece (a pluca od jada) kad u torbi dodirnem ovaj svoj porok...i sad da tek tako bacim svoj jedini cejf...jbg, nije to tako lako kako tebi izgleda...svejsna stete koju mi nanose, osjecam tegobe, znaci nije da se lazem da ce biti nekad kad ostarim ili da se mozda nece nista lose desiti...ali hej, kad god sam prekidala pusiti, a prekidala sam nekih 3-4 puta, cim je ostavim na jedan dan sutradan nadoknadim duplo
Post Reply