Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
lolo_lolo
#1801 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
samo nemoj radju
nadam se da nece dovesti trenera iz nase lige
moj prijedlog je kamenica
nadam se da nece dovesti trenera iz nase lige
moj prijedlog je kamenica
-
cikular
#1802 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Spominje se da bi Hasanefendic mogao preuzeti Srbiju.
Zasto ne obaviti razgovor sa njim?
Sada, mi nismo igracki toliko losiji od Srbije, tako da to nije neki plus za Srbiju.
Mislim da bi nasi trebali isukati kes i postaviti ovog istinskog strucnjaka na mjesto selektora.
Sada, mi nismo igracki toliko losiji od Srbije, tako da to nije neki plus za Srbiju.
Mislim da bi nasi trebali isukati kes i postaviti ovog istinskog strucnjaka na mjesto selektora.
- jazzer
#1803 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ja mislim da bi odlicna opcija bio Pipe Smajlagic. Trenira Bosnu, u Sarajevu je..
Vjerovatno bi se i finansijski mogli dogovoriti s njim. Iako bi mi prva opcija svakako bio Hasanefendic.
Vjerovatno bi se i finansijski mogli dogovoriti s njim. Iako bi mi prva opcija svakako bio Hasanefendic.
- hidrant
#1804 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Rada??????????????????????
Bolje da nisu nikog ni postavljali.
Bolje da nisu nikog ni postavljali.
-
trinidad
#1806 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
malko okasnismo...cikular wrote:Spominje se da bi Hasanefendic mogao preuzeti Srbiju.
19. septembar 2009. u 07.58
Rukometni savez Srbije imenovao je za novog selektora muške reprezentacije Seada Hasanefendića. Trener nemačkog Gumersbaha priznaje da je za njega velika čast što mu je RSS ukazao poverenje i postavio ga na kormilo nacionalnog tima.
„Biće mi zadovoljstvo i čast da posle 15 godina komuniciranja na nemačkom i španskom, pričam na srpskom jeziku, ali i priznanje da predvodim kvalitetan tim kakav je Srbija. Od mene očekuju mnogo i spreman sam da to i uradim. Biti selektor bilo koje države je ogromna čast, pogotovo Srbije. Ova zemlja ima veliku i bogatu tradiciju u ovom sportu. Takođe, trenutno ima jednu ozbiljnu ekipu pa verujem da ne postoji trener koji ne bi voleo da stane na njeno čelo”, izjavio je novi selektor Srbije za „Blic”.
On je istakao da će posle upoznavanja igrača odmah prionuti na posao i pripremiti tim za Evropsko prvenstvo u Austriji naredne godine.
„Očekujem nastavak dobrih rezultata mog prethodnika, ali i poboljšanje, kao i progres ekipe i stabilnost na velikim takmičenjima. Želja je da u Austriji ostvarimo zapažen plasman, bila bi to podloga i okosnica za rad pred ono najvažnije - 2012, kada nas čeka Evropski šampionat u Beogradu i Olimpijske igre u Londonu”.
„Već sam počeo da proučavam, analiziram, razgovaram, selektiram, Srbija mora da ima nivo. Imamo jako dobre igrače koji dolaze iz velikih evropskih klubova, a od kojih je potrebno napraviti tim. Potrebno je ispuniti neke stavke, kolektiv je osnov svega, zatim disciplina, odnos prema zemlji čiji se grb nosi na dresu, dobra atmosfera je možda najvažnija, ali i poštovanje rivala”, rekao je Hasanefendić i najavio da će prvo okupljanje selekcije biti 28. oktobra u Nišu na meču protiv Francuske, u okviru proslave 60. rođendana Rukometnog saveza Srbije.
Iskusni stručnjak tvrdi da sa sadašnjim klubom ima ugovor do juna 2010, ali da, u slučaju da ne produži vernost sa Nemcima, ostaje na čelu Srbije.
„Gumersbah nije bio protiv još jednog mog angažmana, naprotiv, ako ne produžim sa njima saradnju narednog leta, ostaću da sa Srbijom napravim što bolje rezultate, jer je u rukometu potrebo stalno potvrđivanje”, izjavio je Hasanefendić.
-
cikular
#1807 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Spisak reprezentativaca:
Golmani: Ratko Vujović, Adnan Šabanović, Benjamin Burić
Lijeva krila: Vukašin Stojanović, Amir Čakić, Mirko Mikić
Desna Krila: Igor Pijetlović, Deni Velić, Adnan Jaškić
Pivotmeni: Muhamed Toromanović, Vladislav Veselinov
Lijevi bekovi: Nikola Prce, Faruk Halilbegović, Goran Garić
Desni bekovi: Branislav Obradović, Darko Martinović, Marko Panić
Srednji bekovi: Mirsad Terzić, Adnan Harmandić, Damir Doborac
Sta je sa Grahovcem i Skokom?
-
lolo_lolo
#1808 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
nema ni bakira,a najvise me sa grahovcem iznenadio,momak je nas najbolji golman
-
lahor
#1809 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Da obnovimo malo temu o rukometu. Blizi nam se dan kvalifikacionog turnira u Finskoj.Kakve su nam sanse i sa kakvom ekipom trenutno raspolazemo, sutra se nastavljaju pripreme, predstoje dvije prijateljske utakmice sa Crnom Gorom. 
-
El_comadante
#1810 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
večeras počnju kvalifikacije i prva utakmica sa Fincima. teško ćemo se mi plasirati jer tu su Rumuni a i Finci igraju kući i mogu biti opasni plus sudije. no vidječemo ovo prvu ako nedobijemo nevalja nikako.
-
lolo_lolo
#1811 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
hoce li biti na televiziji ovaj turnir?
- BSn
#1812 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Biti ce veceras i u nedjelju na BHT-u. Za sutrasnju tekmu nisam siguran.lolo_lolo wrote:hoce li biti na televiziji ovaj turnir?
- burek_in_space
#1813 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
A stvarno zashto sutra nema prenosa?!BSn wrote:Biti ce veceras i u nedjelju na BHT-u. Za sutrasnju tekmu nisam siguran.lolo_lolo wrote:hoce li biti na televiziji ovaj turnir?
Jel zato shto su ovi iz BHT-a sigurni u nashu pobjedu ili je neshto drugo u pitanju?!
-
lolo_lolo
#1814 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
a u subotu prenose dvije utakmice engleske lige,u 2 i 4
a uvece u 8 prenose siroki sa pecare
mozda im je previse sporta za jedan dan,a mozda im je vazniji siroki od reprezentacije
mozda im je previse sporta za jedan dan,a mozda im je vazniji siroki od reprezentacije
-
murgan
#1815 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Do baraža ne bi trebalo da bude problema.lolo_lolo wrote:a u subotu prenose dvije utakmice engleske lige,u 2 i 4
-
Fordas
#1816 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma sta pricas bolanmurgan wrote:Do baraža ne bi trebalo da bude problema.
Pa ovi klovnovi jedva Finsku digose. Ko da gledam Rumuni ce ih uzeti 10 razlike
-
El_comadante
#1817 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
za sad je sve onako kako treba znaci pobjeda naaših i Rumuna. naravno da je bilo teško jer smo igrali protiv domačina. večeras očekujem jednu lakšu pobjedu naših ali i pobjedu Rumuna. i onda sutra je odlučuječe
-
Fordas
#1818 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
I bi tako....Fordas wrote:Ma sta pricas bolanmurgan wrote:Do baraža ne bi trebalo da bude problema.![]()
![]()
bez problema
![]()
jasta
Pa ovi klovnovi jedva Finsku digose. Ko da gledam Rumuni ce ih uzeti 10 razlike
Boga mi, da bogda da ovi nasi hamelji nesto naprave veceras, nesto nisam optimista sekunde
-
MojaMalenkost
#1819 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Rumunija dobila VB 9 razlike,a mi 25 
- Edin H.
#1820 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
MojaMalenkost wrote:Rumunija dobila VB 9 razlike,a mi 25
Znaci moramo uzeti Rumune minimum 16 razlike
-
MojaMalenkost
#1821 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ili Rumunija nas 7 razlike 
- Edin H.
#1822 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Vise mi se dopada moja opcijaMojaMalenkost wrote:Ili Rumunija nas 7 razlike
- Edin H.
#1823 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Dobra podrska, ali bice teska utakmica
Gubimo 4 - 3
Gubimo 4 - 3
-
Fordas
#1824 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma sta nam kazesMojaMalenkost wrote:Rumunija dobila VB 9 razlike,a mi 25
Losi smo do bola, evo sad se vec i suci idu spominjati, bla, bla, bla..... toliko poznato
I jos da dodam
pa je li ovo nasa amaterska reprezentacija ili je ovo najbolje sto imamo?
-
MojaMalenkost
#1825 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Kažem vam činjenicu, isto kao što si i ti kazao.Fordas wrote:Ma sta nam kazesMojaMalenkost wrote:Rumunija dobila VB 9 razlike,a mi 25![]()
![]()
Losi smo do bola, evo sad se vec i suci idu spominjati, bla, bla, bla..... toliko poznato
I jos da dodam
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa je li ovo nasa amaterska reprezentacija ili je ovo najbolje sto imamo?
I da ne zaboravim da pohvalim tvoj smisao za umor. I ne čudi me što si kitar sa takvim razmišljanjem. Pu!