Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
Pusur
Da je nesto ovako otkrivenu u HR ili SCG (ne bilo to tacno ili ne) te bi ljude nosli na rukama, vec vidim naslove, emisije, ljude, obicne gradane kako klicu uz znak podrske.......ali posto je ovo BIH naravno tako nesto se nece nikad priznati. I fakat da je i otkopaju i da bude piramida na kraju ce neko naci nesto da ne valja pa makar ako nista uvijek stoji ona stara bosanska: ma sta ce on papak (seljak....puno je varijacija) nama otkopavat piramidu?!
Nazalost to smo mi!!!!!!!
-
znanje
E, jesu smiješni ovi piramidaši. I to oni iz najužeg kruga prijatelja ublehe (poznatiji kao upravni odbor fondacije). Svako malo se jave i kao daju glas za piramidu, upozoravajući nas ostale da nipošto ne čeprkamo po njihovom dokaznom smeću jer da to kao nije patrocki. Eh, kad para pomuti pamet...Pusur wrote:Da je nesto ovako otkrivenu u HR ili SCG (ne bilo to tacno ili ne) te bi ljude nosli na rukama, vec vidim naslove, emisije, ljude, obicne gradane kako klicu uz znak podrske.......ali posto je ovo BIH naravno tako nesto se nece nikad priznati. I fakat da je i otkopaju i da bude piramida na kraju ce neko naci nesto da ne valja pa makar ako nista uvijek stoji ona stara bosanska: ma sta ce on papak (seljak....puno je varijacija) nama otkopavat piramidu?!
- helo
Slažem se sa tobom u potpunosti tako je kod nas ali jebi ga. Problem je ovdje što se svako pravi pametan i niko nema pametniji od nas, zato nam je i stanje u zemlji užas živi. Ako se neko pojavi pametan ili jako potreban u našoj zemlji, naš narod ga izpljuje maksimalno da taj nema više šta da radi u svojoj zemlji. I obično takvi odlaze u zapadne zemlje i snadžu se dobro.Pusur wrote:Da je nesto ovako otkrivenu u HR ili SCG (ne bilo to tacno ili ne) te bi ljude nosli na rukama, vec vidim naslove, emisije, ljude, obicne gradane kako klicu uz znak podrske.......ali posto je ovo BIH naravno tako nesto se nece nikad priznati. I fakat da je i otkopaju i da bude piramida na kraju ce neko naci nesto da ne valja pa makar ako nista uvijek stoji ona stara bosanska: ma sta ce on papak (seljak....puno je varijacija) nama otkopavat piramidu?!
- sffovac
I agree 100% plus PDVhelo wrote:Slažem se sa tobom u potpunosti tako je kod nas ali jebi ga. Problem je ovdje što se svako pravi pametan i niko nema pametniji od nas, zato nam je i stanje u zemlji užas živi. Ako se neko pojavi pametan ili jako potreban u našoj zemlji, naš narod ga izpljuje maksimalno da taj nema više šta da radi u svojoj zemlji. I obično takvi odlaze u zapadne zemlje i snadžu se dobro.Pusur wrote:Da je nesto ovako otkrivenu u HR ili SCG (ne bilo to tacno ili ne) te bi ljude nosli na rukama, vec vidim naslove, emisije, ljude, obicne gradane kako klicu uz znak podrske.......ali posto je ovo BIH naravno tako nesto se nece nikad priznati. I fakat da je i otkopaju i da bude piramida na kraju ce neko naci nesto da ne valja pa makar ako nista uvijek stoji ona stara bosanska: ma sta ce on papak (seljak....puno je varijacija) nama otkopavat piramidu?!
Ozbiljno imam slican stav
- Fair Life
Semu mozda u Jagomir, ali one koji su ga angazirali da se prica naduva... u zatvor.A_C_E wrote:Zar se kaze DOKAZATO?
Semu treba u Jagomir strpat,pa nek po Pionirskoj rovi i trazi piramide.
Nije mi jasno gdje Cenga i "ekipa" pronadju ove mlade idiote. Mislim da ih ima jos u SDA rasadniku... nisu svi pocupani.
A sta je sa tunelom ispod sarajevskog aerodroma... Zatrpan da se zaboravi kako se svercovalo dok je raja gladovala...

- helo
Za tvoju informaciju tunel nije zatrban ni zapušten. Tunel je uredu i turisti ga redovno posječuju. A preko tog tunela se nije samo švercovalo nego je grad ovisio o tom tunelu, tu su se ranjeni prebacivali i slali u svjet na lječenje. Tu se hrana i oružije prebacivalo za grad, ja znam za ovo jer sam više puta u ratu prošao kroz njega iz jednog razloga da bi preživo.A za tebe i za ove poput tebe što mislite da je ovaj čovjek za jagomira evo ti link pa malo ga pročitaj i malo se divi gdje je gospodin bio. Tamo gdje ti nikada nečeš u svom životu biti. http://www.alternativnahistorija.com/AH7.htmFair Life wrote:Semu mozda u Jagomir, ali one koji su ga angazirali da se prica naduva... u zatvor.A_C_E wrote:Zar se kaze DOKAZATO?
Semu treba u Jagomir strpat,pa nek po Pionirskoj rovi i trazi piramide.
Nije mi jasno gdje Cenga i "ekipa" pronadju ove mlade idiote. Mislim da ih ima jos u SDA rasadniku... nisu svi pocupani.
A sta je sa tunelom ispod sarajevskog aerodroma... Zatrpan da se zaboravi kako se svercovalo dok je raja gladovala...
![]()
- Fair Life
helo wrote:(...)
A za tebe i za ove poput tebe što mislite da je ovaj čovjek za jagomira evo ti link pa malo ga pročitaj i malo se divi gdje je gospodin bio. Tamo gdje ti nikada nečeš u svom životu biti. http://www.alternativnahistorija.com/AH7.htm

Milioni ljudi su svakodneno "negdje". To sto je njega bilo svugdje je isto kao da ga nije bilo nigdje.
Sve sto je uradio je opis toga "gdje je bio i sta je vidio".
I te svrljotine ga napravise ni manje ni vise nego... istrazivacem.
Daj se uozbilji... sem ako si kakav balavander pa padas na price... kao ja nekad na pricu o "Blagu Srebrenog jezera".
Istina... bio sam mladji, nepunih petnaest godina.
I Zeljko Malnar je bio svugdje prije nego sto se Osmanagic rodio... pa ga nije prenijelo.
Karl May je sve svoje knjige o divljem zapadu napisao ne micuci se iz svoje radne sobe... u Njemackoj.
-
senada
kako te nije stid da pricas o tunelu pred kojim su ranjeni borci nezbrinuti danima cekali jer od guzvi svercera ih nisu mogli unijeti u Sarajevo.Na lijecenje su cesce isli zdravi nego ranjeni i bolesni.Semir i oni koji ga podrzavaju u varanju svoje domovine, nisu ludi nego su djubrad koja koriste glupost i naivu ovog naroda. Nije Semir ni prvi ni posljednji koji se dosjetio izvarati ovu zemlju. O nas duboki um okoristili i koriste se mnogi sacirbegovi, i ko zna koliko jos znanih i neznanih tajkuna svih profila.helo wrote:
Za tvoju informaciju tunel nije zatrban ni zapušten. Tunel je uredu i turisti ga redovno posječuju. A preko tog tunela se nije samo švercovalo nego je grad ovisio o tom tunelu, tu su se ranjeni prebacivali i slali u svjet na lječenje. Tu se hrana i oružije prebacivalo za grad, ja znam za ovo jer sam više puta u ratu prošao kroz njega iz jednog razloga da bi preživo.A za tebe i za ove poput tebe što mislite da je ovaj čovjek za jagomira evo ti link pa malo ga pročitaj i malo se divi gdje je gospodin bio. Tamo gdje ti nikada nečeš u svom životu biti. http://www.alternativnahistorija.com/AH7.htm
-
Pusur
Ma ne radi se uopce o piramidi, niti SDA ili ve cemu...nisam nista od spomenutog nego samo kazem kakvi smo mi. Popljuvat cemo sve a nemamo pojma sta je, niko u BIH ne moze biti pametan.....mislim mogo bi ovako danima ali cinjenica je da smo mi BIH raja jako pogana po tom pitanju.E, jesu smiješni ovi piramidaši. I to oni iz najužeg kruga prijatelja ublehe (poznatiji kao upravni odbor fondacije). Svako malo se jave i kao daju glas za piramidu, upozoravajući nas ostale da nipošto ne čeprkamo po njihovom dokaznom smeću jer da to kao nije patrocki. Eh, kad para pomuti pamet...
-
znanje
Ma ja ba, ono lafo sad našli jednog neutralca... heh, ćaršijo moja!Pusur wrote:Ma ne radi se uopce o piramidi, niti SDA ili ve cemu...nisam nista od spomenutog nego samo kazem kakvi smo mi. Popljuvat cemo sve a nemamo pojma sta je, niko u BIH ne moze biti pametan.....mislim mogo bi ovako danima ali cinjenica je da smo mi BIH raja jako pogana po tom pitanju.E, jesu smiješni ovi piramidaši. I to oni iz najužeg kruga prijatelja ublehe (poznatiji kao upravni odbor fondacije). Svako malo se jave i kao daju glas za piramidu, upozoravajući nas ostale da nipošto ne čeprkamo po njihovom dokaznom smeću jer da to kao nije patrocki. Eh, kad para pomuti pamet...
-
cernica
Nisu Bosanci niti glupi niti pogani, a dokaz smo ja, ti, mi...
Osmanagic prima dnevno na stotine pisama podrske, iz svih krajeva svijeta, a posebno iz Bosne i Hercegovine (koje dijeli na citanje sa stotinama svih nas ostalih pri Fondaciji)
Evo jednog nasumice odabranog primjera
Poštovani gosp.Semire,
Udruzenje likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine vam salje u attach-mentu pismo podrske u vezi vasih istrazivanja.
Tako da znate da su ovi na forumu (Radovan & Co.) samo jedna obicna...saka jada.
Osmanagic prima dnevno na stotine pisama podrske, iz svih krajeva svijeta, a posebno iz Bosne i Hercegovine (koje dijeli na citanje sa stotinama svih nas ostalih pri Fondaciji)
Evo jednog nasumice odabranog primjera
Poštovani gosp.Semire,
Udruzenje likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine vam salje u attach-mentu pismo podrske u vezi vasih istrazivanja.
Tako da znate da su ovi na forumu (Radovan & Co.) samo jedna obicna...saka jada.
-
A_C_E
Koga ces ti nazivati Radovan&Co,jel havetinjo jedna neodgojena.Kako te ba nije stid.To sto ja kazem da je momak za Jagomira znaci da buba svasta i da veze nema i to nije povod da nas koji imamo to misljenje nazivas Radovanom i ostalim cetnicima.Mislis da ja ne bi volio da imamo piramidu ili neku slicnu zezanciju koja bi nam podigla drzavu na noge?Ali treba gledati realno i racionalno.Ti ljude sto ih Semir izvlaci,ko su?Sve lafo neke Americke organizacije,na cijem su celu Bosanci!!!Te strucnjak sa fakulteta u Kopenhagenu te u Becu,al sve Bosanci.Sta vam je ljudi,da je tu piramida,to bi vrvilo od arheologa koji bar nesto znace i naucnika koji su priznati.Al nek vam bude,zivi bili pa vidjeli...cernica wrote:
...Tako da znate da su ovi na forumu (Radovan & Co.) samo jedna obicna...saka jada.
Jos nesto,koja se god tema otvori ne moze da zavrsi bez Radovana i ostalih govana.Rijec Radovan i slicne treba pod cenzuru stavit,uprljase forum.
Pozdrav,
-
Sarafcina
znanje wrote:Kakvo nepostojanje? Pa tamo postoji brdo, veæ milionima godina. Tako ka¾u i sve karte. Nije Visoèica tamo neki predmet pao s Marsa pa da sad svi uhvatimo nagaðati ¹ta li je. Dakle, teret dokazivanja pada na onog ko misli da Visoèica nije ono ¹to mi svi znamo da jeste - brdo. Do sada ni u medijima niti na ovom forumu nije ponuðen niti jedan dokaz da Visoèica èak nije ni brdo, a kamoli dokaz da je piramida. Ili, kako to lijepo sroèi sudac Jones u svojoj presudi od 25. decembra 2005, za nauku a protiv kreacionizma (http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 15_pf.html):Sarafcina wrote:tek da se zna da jos niko nije iznio ni validan argument da piramide nema... mislim ono, ako vec pricamo o nauci, onda se i nepostojanje dokazuje, a mozes pogledati par desetina strana unzad gdje smo znanje i ja to onako lijepo promuhabetili
"...People would be well advised to remember that an argument against one thing cannot necessarily be interpreted as an argument for something else."
("Savjetujem da se ne zaboravi kako se argument protiv neke stvari ne mo¾e interpretirati tek kao argument za ne¹to drugo.")
Ma bravo
Kontradiktiras sam sebi u jednom postu
Pa ako vec znas sta se nalazi ispod brda
Ako ne znas sta se nalazi ispod brda
Po meni...kopajte pa pogledajte
-
Sarafcina
Samo da podsjetimSarafcina wrote:A da nam neko vec jednom dadne tu definiciju naukeznanje wrote:Hmm, da nije ipak malo pretjerano? Mo¾da doktor rudarskog in¾enjerstva...?
Pa da utvrdimo ko se zaista bavi naukom, a ko supljiranjem
@Danas, ti si ono spominjala Popperai Kuhna
.... haj budi fina pa daj sta oni vele
, a neka i drugi daju
Znanje voli citirati Britanicu, pa nek napravi i copy/paste sta Britanica kaze "sta je to nauka"
- helo
Ja sam bio u ratu i prolazo sam kroz taj tunel i dobro mi je poznato bilo kako je bilo i šta je bilo. Istina je bila da je bilo more švercera ali ti gluposti pričaš svako ko je iz Sarajeva prošao kroz taj tunel nije se ranjen vračao u Sarajevo nego obratno. Iz Sarajeva ranjeni su prebacivani kroz tunel jer je jedini izlaz iz Sarajeva ka Hrvatskoj bi kroz taj tunel.senada wrote:kako te nije stid da pricas o tunelu pred kojim su ranjeni borci nezbrinuti danima cekali jer od guzvi svercera ih nisu mogli unijeti u Sarajevo..helo wrote:
Za tvoju informaciju tunel nije zatrban ni zapušten. Tunel je uredu i turisti ga redovno posječuju. A preko tog tunela se nije samo švercovalo nego je grad ovisio o tom tunelu, tu su se ranjeni prebacivali i slali u svjet na lječenje. Tu se hrana i oružije prebacivalo za grad, ja znam za ovo jer sam više puta u ratu prošao kroz njega iz jednog razloga da bi preživo.A za tebe i za ove poput tebe što mislite da je ovaj čovjek za jagomira evo ti link pa malo ga pročitaj i malo se divi gdje je gospodin bio. Tamo gdje ti nikada nečeš u svom životu biti. http://www.alternativnahistorija.com/AH7.htm
-
Shoba
bolan ljudi, ostavite se spekulacija. Nek Semir i kompanija otkopava sta god hoce, ali za to se ne bi trebale trositi drzavne pare. Ko hoce da da prilog, bujrum. Imamo hiljade nezaposlenih koji jedva spajaju kraj s krajem, piramida (ako je ima) moze sacekati, kad je vec cekala toliko dugo......
Bio sam prije 8 godina u albaniji i otkrili su zatrpanu rimsku arenu i krenuli su da je otkopavaju. desilo se najgore. Otkopali su neke tunele u kojima su se ukazale nevjerovatne slike na zidovima, koje su odmah propale, jer nisu imali para da ih konzerviraju.
Bolje bi bilo da se onaj jadni muzej u sarajevu popravi, da ne izgubimo i ono malo jada sto je preostalo.....
Bio sam prije 8 godina u albaniji i otkrili su zatrpanu rimsku arenu i krenuli su da je otkopavaju. desilo se najgore. Otkopali su neke tunele u kojima su se ukazale nevjerovatne slike na zidovima, koje su odmah propale, jer nisu imali para da ih konzerviraju.
Bolje bi bilo da se onaj jadni muzej u sarajevu popravi, da ne izgubimo i ono malo jada sto je preostalo.....
-
cernica
A_C_E
Oni su nas uvrstili u program arheoloskih istrazivanja sirom svijeta na koji se mogu javiti arheolozi i druge struke kao volonteri ili placeno osoblje.
Uzgred da napomenem, ova asocijacija je vrhunac u arheoloskim naucnim krugovima. Biti clan ove organizacije je san svakog arheologa na svijetu. Takodjer, da se neciji Projekat nadje uvrsten na listi istrazivackih radova pri ovoj asocijaciji jeste najvece priznanje. Ovo nimalo nije tesko provjeriti.
I kao sto se da vidjeti… tamo neko, mozda pekar, govori da nije realno, a Svjetska arheoloska asocijacija govori da jeste. A znate li zasto ova arheoloska asocijacija ima takav stav? Pa zato sto su pregledali dostavljene analize I sto su najveci arheoloski eksperti svijeta.
A_C_E
Sa druge strane, ja ne bih pozivao moderatora da ni Rijec ni Radovana stavlja pod cenzuru. Bas se lijepo zabavljamo.
Ti ces nam reci sta je realno I racionalno! Mi izlazimo sa dokazima, argumentima I cinjenicama. Koliko su one realne I stvarne - misli I americka (svjetska) arheoloska asocijacija. Pogledaj link http://www.archaeological.org/webinfo.p ... number=658Ali treba gledati realno i racionalno
Oni su nas uvrstili u program arheoloskih istrazivanja sirom svijeta na koji se mogu javiti arheolozi i druge struke kao volonteri ili placeno osoblje.
Uzgred da napomenem, ova asocijacija je vrhunac u arheoloskim naucnim krugovima. Biti clan ove organizacije je san svakog arheologa na svijetu. Takodjer, da se neciji Projekat nadje uvrsten na listi istrazivackih radova pri ovoj asocijaciji jeste najvece priznanje. Ovo nimalo nije tesko provjeriti.
I kao sto se da vidjeti… tamo neko, mozda pekar, govori da nije realno, a Svjetska arheoloska asocijacija govori da jeste. A znate li zasto ova arheoloska asocijacija ima takav stav? Pa zato sto su pregledali dostavljene analize I sto su najveci arheoloski eksperti svijeta.
A_C_E
Izvinjavam se, ali takve rijeci sami sebi stavljate u usta. Ja vam ih nisam pomenu (mislim na g…. )Jos nesto, koja se god tema otvori ne moze da zavrsi bez Radovana i ostalih govana. Rijec Radovan i slicne treba pod cenzuru stavit, uprljase forum.
Sa druge strane, ja ne bih pozivao moderatora da ni Rijec ni Radovana stavlja pod cenzuru. Bas se lijepo zabavljamo.
-
cernica
MOZDA OVAKO ZABAVNIJE IZGLEDA
A_C_E
Izvinjavam se, ali takve rijeci sami sebi stavljate u usta. Ja vam ih nisam trno (mislim na g…. ).
Ipak posteno od vas pa riznajete ko ste i kakvi ste.

A_C_E
Jos nesto, koja se god tema otvori ne moze da zavrsi bez Radovana i ostalih govana. Rijec Radovan i slicne treba pod cenzuru stavit, uprljase forum.
Izvinjavam se, ali takve rijeci sami sebi stavljate u usta. Ja vam ih nisam trno (mislim na g…. ).
Ipak posteno od vas pa riznajete ko ste i kakvi ste.
- taxi_driver
cernica wrote:A_C_ETi ces nam reci sta je realno I racionalno! Mi izlazimo sa dokazima, argumentima I cinjenicama. Koliko su one realne I stvarne - misli I americka (svjetska) arheoloska asocijacija. Pogledaj link http://www.archaeological.org/webinfo.p ... number=658Ali treba gledati realno i racionalno
A_C_EIzvinjavam se, ali takve rijeci sami sebi stavljate u usta. Ja vam ih nisam pomenu (mislim na g…. )Jos nesto, koja se god tema otvori ne moze da zavrsi bez Radovana i ostalih govana. Rijec Radovan i slicne treba pod cenzuru stavit, uprljase forum.
ok otisao sam na sajt i ostao zadivljen.ali kad sam vidio adresu druga osmanagica upisao sam se od smijeha.pa zar takav doktor i arheolog koristi msn.com kao mail adresu.
-
cernica
Ja ne znam, najbolje ti je da upitas samu asocijaciju da li su i oni to primjetili i da li im smetaok otisao sam na sajt i ostao zadivljen.ali kad sam vidio adresu druga osmanagica upisao sam se od smijeha.pa zar takav doktor i arheolog koristi msn.com kao mail adresu.
-
senada
halo, mnogo mojih ranjenih prijatelja, boraca na nosilima su i danima cekali da ih transportiraju kroz tunel ali od prioritetnih, zdravih 'vojnika' natovarenih kojekakvim robama ranjenici nisu mogli doci na red.ti zdravi vojnici bili su samo nosaci za one jos zdravije koji su ih cekali ispred drugog kraja tunela kao bossovski odbor za docek.sa kojih okolnih planinskih ratista su vracani ranjenici to je vec problem lokalne geografije.helo wrote:Ja sam bio u ratu i prolazo sam kroz taj tunel i dobro mi je poznato bilo kako je bilo i šta je bilo. Istina je bila da je bilo more švercera ali ti gluposti pričaš svako ko je iz Sarajeva prošao kroz taj tunel nije se ranjen vračao u Sarajevo nego obratno. Iz Sarajeva ranjeni su prebacivani kroz tunel jer je jedini izlaz iz Sarajeva ka Hrvatskoj bi kroz taj tunel.senada wrote:kako te nije stid da pricas o tunelu pred kojim su ranjeni borci nezbrinuti danima cekali jer od guzvi svercera ih nisu mogli unijeti u Sarajevo..helo wrote:
isti ti bossovi danas nam nasim novcem placaju uvoz alternativne nauke i za nase pare prodaju nam nevidjenu maglu
-
vesela
Ne dirajte mi TUNEL. Moj muz je bio jedan od onih sto su ga kopali i zivot rizikovali, da bi se ranjenici i bolesnici mogli IZNIJETI na rukama, sagnute glave do pola ledja. Poneko se izvozio na kolicima, koje imao srece. Pa onda opet nazad, nosi slijedecu turu.
Sverceri su ovdje nebitni, jer su oni davno prije tunela pravili mermerne radnjice na pijaci Ciglane i u njima od 92. pa nadalje imali i mesa i pticjeg mlijeka. Sigurno vas ima puno koji se ovoga sjecate.
Sverceri su ovdje nebitni, jer su oni davno prije tunela pravili mermerne radnjice na pijaci Ciglane i u njima od 92. pa nadalje imali i mesa i pticjeg mlijeka. Sigurno vas ima puno koji se ovoga sjecate.