Dabogda...Solak i kompanija planiraju još trenirati strogoću na narodu.high_volume wrote: ↑24/04/2020 09:54Juče gledam po Sarajevu, jako mnogo ugostitelja markira svoj rad "kafom za ponijeti". Juče posmatram grupu mladića, stoje na 2-3 m od portala kafića, svi sa kafom u rukama, i ponašaju se kao da je nisu pili 100 godina, kao da im je sve u životu ta kafa, a zapravo samo okolo gledaju posmatra li ih ko, sami sebi se čine facamaTomahawk11 wrote: ↑24/04/2020 09:33 Maloprije pričam sa jednim vlasnikom kafića...kaže on dabogda prije juna da počne sa radom.![]()
Ja se nadam da će ugostiteljstvo proraditi početkom maja, i da će gotovo u dan proraditi njih 90%, vrlo brzo i svi. I inače, ubijeđen sam da će tokom maja pasti u zaborav sve zabrane i sve nedaće ovog coronavirusa, da ćemo se mi vrlo brzo vratiti u kolotečinu, a da će norme ponašanja od štabova CZ biti samo formalne, iako ti štabovi imaju ogromnu odgovornost ukoliko se virus ponovo raširi, a oni donesu fleksibilnije mjere.
Ići će postepeno, a uslužne djelatnosti vjerovatno na kraju pustaju.
Problem je što oni ne prepoznaju da je odavno prošlo njihovih 2 sedmice ili 2+2+2 ili koliko god, znači s postepenim mjerama popustanja je trebalo krenuti jučer, ali džabe je to pričati.