Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
stakasa

#1801 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
stakasa wrote:
Hafis wrote:Malo mi je nejasan ovaj termin ''pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati u Sarajevu''.
Nije valjda da samo mjesto stanovanja determinira političku orijentaciju, točnije nečiji svjetonazor i odnos prema jednoj-jedinoj. Ako tako smatrate, onda ste zreli za kolektivnog educiranja.
Kakva je razlika između Srbina i Hrvata u Sarajevu i Srbina iz Banjaluke i Hrvata iz Mostara, osim što su ovi prvi po tom nekom vašem tumačenju proBiH a ovi drugi vjerojatno antiBiH ili ako ništa neutralni.
Vjerojatno samo življenje nebošnjaka u bošnjačkoj većinskoj sredini rezultira i stavom te većine da se radi o proBiH nebošnjacima. Svi drugi su upitni.
E sad ne znam, postoje li u Sarajevu (pošto je tema vezana za Sarajevo) anti-BiH orjentirani Srbi i Hrvati?? Ili je to dvoje ipak jednostavno nespojivo zbog prirodnih zakona i utjecaja sredine.
Misli se na one koji su se 92-e odlucili za Bosnu i Hercegovinu a ne cekali nedeljnu misli da im se kaze da je ovo tek prvi korak
Ne misli se na njih. Spinovanje pacijenata je odvuklo temu tamo. Misli se na srbe i hrvate koji ne glasaju za destruktivne ili separatisticke politicke opcije ili ih ne podrzavaju.

Naravno nema teme o bosnjacima koji glasaju za destruktivne pokiticke opcije tioa sda
Ama nisam mogo da mu ne odgovorim
BHCluster

#1802 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

Bodkin wrote: Naravno nema teme o bosnjacima koji glasaju za destruktivne pokiticke opcije tioa sda
Jok.
Hafis

#1803 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Hafis »

draganbl wrote:Mene interesuje ko izdaje ove sertifikate o pripadnosti Pro-BiH strani.
Čisto bih volio da se prijavim i, po mogućnosti i dobijem taj sertifikat, očito će mi trebati kada sljedeći put budem išao u Sarajevo.
Eh. Pa to ti je najlakše.
Dovoljno je da na neki način dokažeš da si simpatizer, glasač, pa čak i dopisni član neke od državotvornih probih stranaka. Ima ih više desetina, od velikih koje su zastupljene u čitavoj državi pa sve do regionalnih, maltene seoskih: SDA, SDP, DF, SBB, ASDA, NIP, NS, PDA, LS, GS, DNZ, BOSS, PL i itd.
Dokažeš li nešto od toga onda si probih, a ne dao bog još i da si i nebošnjak kojim slučajem, e onda si stariji probih prve klase. To ti je nešto k'o zlatni ljiljan među onim prašinarima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1804 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Chmoljo »

stakasa wrote: Misli se na one koji su se 92-e odlucili za Bosnu i Hercegovinu a ne cekali nedeljnu misli da im se kaze da je ovo tek prvi korak
:mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1805 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

Hafis wrote:
draganbl wrote:Mene interesuje ko izdaje ove sertifikate o pripadnosti Pro-BiH strani.
Čisto bih volio da se prijavim i, po mogućnosti i dobijem taj sertifikat, očito će mi trebati kada sljedeći put budem išao u Sarajevo.
Dovoljno je da na neki način dokažeš da si simpatizer, glasač, pa čak i dopisni član neke od državotvornih probih stranaka. Ima ih više desetina, od velikih koje su zastupljene u čitavoj državi pa sve do regionalnih, maltene seoskih: SDA, SDP, DF, SBB, ASDA, NIP, NS, PDA, LS, GS, DNZ, BOSS, PL i itd.
Dokažeš li nešto od toga onda si probih, a ne dao bog još i da si i nebošnjak kojim slučajem, e onda si stariji probih prve klase. To ti je nešto k'o zlatni ljiljan među onim prašinarima.
Za SDA ti, iz svog ugla, mogu reći da su pro forme pro BiH, tj. iz interesa, dakle...
bunk

#1806 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by bunk »

E ybg sad ,doduse napisao si iz svog ugla,ko zna koga poznajes :mrgreen: .
Hafis

#1807 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Hafis »

Tomahawk11 wrote:
Hafis wrote:
Za SDA ti, iz svog ugla, mogu reći da su pro forme pro BiH, tj. iz interesa, dakle...
Ma svi su oni proBiH iz interesa, od prvog do zadnjeg.
Međutim, kada se ogoli priča, tj. kada se uprosti na onu staru ''mi-vi'' onda SDA ipak ide u proBiH.
Ja bih to definirao ovako: svi smo mi ''probih'' samo je zamišljamo svaki' na svoj način. Recimo nekome je probih građanska država, svi jednakopravni na svakom pedlju, nema brojanja krvnih zrnaca, svi smo bosanci i hercegovci i ostali folovi. Nekome je probih sasvim drugačija priča. Neka nas jednih pored drugih, isti smo ali se ipak razlikujemo, ne djelimo zajednički baš sve vrijednosti, moramo se uvažavati i kao ljudi i kao kolektiviteti i ostali folovi. Sve je to probih.
Zato mi je neobičan taj izraz ''probih Srbi i Hrvati'', pogotovo kada im bošnjačka većina tepa takvim izrazom. Ruku na srce, radi se o beskrupuloznim karijeristima koji su zahvaljujući ''probih'' imageu našli probitak na političkoj sceni i sasvim solidno žive prodavajući maglu.
CPT

#1808 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by CPT »

Bodkin wrote:
stakasa wrote:
Hafis wrote:Malo mi je nejasan ovaj termin ''pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati u Sarajevu''.
Nije valjda da samo mjesto stanovanja determinira političku orijentaciju, točnije nečiji svjetonazor i odnos prema jednoj-jedinoj. Ako tako smatrate, onda ste zreli za kolektivnog educiranja.
Kakva je razlika između Srbina i Hrvata u Sarajevu i Srbina iz Banjaluke i Hrvata iz Mostara, osim što su ovi prvi po tom nekom vašem tumačenju proBiH a ovi drugi vjerojatno antiBiH ili ako ništa neutralni.
Vjerojatno samo življenje nebošnjaka u bošnjačkoj većinskoj sredini rezultira i stavom te većine da se radi o proBiH nebošnjacima. Svi drugi su upitni.
E sad ne znam, postoje li u Sarajevu (pošto je tema vezana za Sarajevo) anti-BiH orjentirani Srbi i Hrvati?? Ili je to dvoje ipak jednostavno nespojivo zbog prirodnih zakona i utjecaja sredine.
Misli se na one koji su se 92-e odlucili za Bosnu i Hercegovinu a ne cekali nedeljnu misli da im se kaze da je ovo tek prvi korak
Ne misli se na njih. Spinovanje pacijenata je odvuklo temu tamo. Misli se na srbe i hrvate koji ne glasaju za destruktivne ili separatisticke politicke opcije ili ih ne podrzavaju.

Naravno nema teme o bosnjacima koji glasaju za destruktivne pokiticke opcije tioa sda
jer za BIH je SDA isto sto SDS tj. SNSD i to....
kakavdanakneiskustvu

#1809 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Novak20 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

znam da je napisao da je jevrej,ali ne i da je jevrej koji se bori za prava bilo koje stranke,osobito one koja nema ništa protiv ulice mile budaka u mostaru,ups,pa ta stranka je tu ulicu tako i nazvala,kakav je to onda jevrej???
Hajdemo opet malo o meni. Nismo odavno.

Ta stranka je već dva puta zvanično tražila promjenu naziva tri ulice u Mostaru nazvane po fašistima. Zna se tko nije dozvolio tu promjenu. Isto tako se zna i zašto. Nisu ljudi zainteresirani za bilo što pozitivno da bi mogli vući nekakav politički kapital zasnovan na mržnji do besvijesti. To mi je jasno.

Pošto mi je Sarajevo bliže, da te upitam za M. Busuladžića čije ime ima ulica i škola. To mi baš i nije najjasnije. Tko tu brani promjene ? HDZ ???

ta stranka je dala u mostaru ulici ime po mili budaku,ti kao jevrej bi trebao znati ko je budak bio,i posto si jevrej trebalo bi ti prilično to smetati

procitas desetine mojih postova na temi o ustaskom piskaralu busuladžiću,i sve ce ti se samo kazati
Tomahawk11
Globalni moderator

#1810 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

CPT wrote: jer za BIH je SDA isto sto SDS tj. SNSD i to....
Ne po tom mjerilu, međutim, da su nanijeli dosta štete za 30-ak godina, itekako.
Maraschino

#1811 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

Sam sebi izdas certifikat, istaknes Bh zastavu na objekat stanovanja a pozeljno bi bilo i na radno mjesto.
CPT

#1812 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by CPT »

Tomahawk11 wrote:
Ne po tom mjerilu, međutim, da su nanijeli dosta štete za 30-ak godina, itekako.
I popolave nanose steta sto ne znaci da se te stvari mogu porediti. Pogotovo na taj nacin. SDA uz sve svoje greske ne bastini UZP ili genocid. Da je SDA prestala postojati '95 stanje bi bilo isto ili gore.
kakavdanakneiskustvu

#1813 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

inace evo u zenici na svakoj kuci,na svakom balkonu u zgradama visi bh zastava,valjda svi hoce certifikate
славянин

#1814 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by славянин »

CPT wrote:
Tomahawk11 wrote:
I popolave nanose steta sto ne znaci da se te stvari mogu porediti. Pogotovo na taj nacin. SDA uz sve svoje greske ne bastini UZP ili genocid. Da je SDA prestala postojati '95 stanje bi bilo isto ili gore.
Branitelj migranata,branitelj muslimana,zagovornik rokanja raketa po Izralcima koji "ne mogu biti civili jer ne trabaju biti tu" - sada i pristalica SDA... interesantno kako se to uvijek potrefi :lol:

PS: O da - dijasporac :D
Last edited by славянин on 27/06/2019 11:01, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1815 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

CPT wrote:
Tomahawk11 wrote:
Svakako, to im ne možemo prišiti.
Opet, činjenica da su kao legitimni predstavnici Bošnjaka mogli i morali bolje.
E sad, ako pogledamo koliko i kako su radili i rade legitimni predstavnici druga dva naroda u njihovu korist...tu je to negdje.
Realno je da smo svi zajedno budalasti i da smo davno morali nešto mijenjati.
Maraschino

#1816 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

kakavdanakneiskustvu wrote:inace evo u zenici na svakoj kuci,na svakom balkonu u zgradama visi bh zastava,valjda svi hoce certifikate
Prvo, tamo se podrazumijeva a drugo, kada su vidjeli onaj kiceraj u Sirokom i B.Luci odustali su od tog vida patriotizma.

Ovo preporucujem ovim hrabrim tipa @Dragan BL i @Hafis koji nas ubjedjuju da ima patriota(skrivenih) ali ne znaju kako doci do izrazaja
Pa eto drage kolege, istaknite Bh zastave izmedju onih iz susjedstva.
CPT

#1817 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by CPT »

Tomahawk11 wrote:Realno je da smo svi zajedno budalasti i da smo davno morali nešto mijenjati.
Jasta su... Kao sto se Zlato proslavio u BL, recimo. Bas me zanima ko ili koja stranka iz reda Bosnjaka (ili nacionalnih Bosanaca) bi nesto bitno postigla u "RS". Uostalom i sama SDA je produkt rata to tj. rada ostalih legitimnih predstavnika.
kakavdanakneiskustvu

#1818 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

aha,znaci u zenici mustafa je patriota,bez obzira sto mozda zakida drzavu,ne plaća porez,krade,a dragan u banjaluci ne moze biti bh patriota dok ne izvjesi drzavnu zastavu na svoj balkon
Hafis

#1819 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Hafis »

A ruku na srce, i ne postoji baš neki impresivan broj tih tzv. probih Srba i Hrvata koji zaslužuju taj orden. Na prste jedne ruke se mogu svi pobrojati:
Par Srba iz SDP (Magazinović, Pudarić, Lazović ), onda jedna neuništivi Ivek Komšić i naša mostarska Hrvatica, mala Lana, kćerka mog pokojnog prijatelja Medenog.
U DF-u ima onaj Dunović i Miletić (mada ne nam gdje bih ga svrstao, al' hajd nek bude ''probih Hrvat'' kad mu je toliko stalo do tuđeg perja) i moćni Želja. U SBB ima onaj Arnaut i to je to. A da, i neovisni intelektualac nesalomljivi Slavo Kukić prepisivač znanstvenih radova.

Uglavnom, mala četa ali probih odabrana i budžetu usmjerena.

Što bi rekao amidža Zlatko Lagumdžija - nitko i ništa izvan politike, osim Arnauta.
Last edited by Hafis on 27/06/2019 11:10, edited 1 time in total.
Maraschino

#1820 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

kakavdanakneiskustvu wrote:aha,znaci u zenici mustafa je patriota,bez obzira sto mozda zakida drzavu,ne plaća porez,krade,a dragan u banjaluci ne moze biti bh patriota dok ne izvjesi drzavnu zastavu na svoj balkon
:lol:
kakavdanakneiskustvu

#1821 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

damir arnaut srbin ili hrvat???
Hafis

#1822 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Hafis »

kakavdanakneiskustvu wrote:aha,znaci u zenici mustafa je patriota,bez obzira sto mozda zakida drzavu,ne plaća porez,krade,a dragan u banjaluci ne moze biti bh patriota dok ne izvjesi drzavnu zastavu na svoj balkon
Pa vrijedniji je Mustafa s onom svojom zastavom nego svi porezi što ih je Dragan do sada platio u životu.
Hafis

#1823 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Hafis »

kakavdanakneiskustvu wrote:damir arnaut srbin ili hrvat???
Arnaut je Srbin, mada je to nebitno u kontekstu njega, ali bitno je u ovoj priči o ''probih''.
славянин

#1824 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by славянин »

Hafis wrote:
Pa vrijedniji je Mustafa s onom svojom zastavom nego svi porezi što ih je Dragan do sada platio u životu.
Image
Maraschino

#1825 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

славянин wrote:
Hafis wrote:
Image
:lol: :lol:
Post Reply