thin line between love and hate!Idemedosumom wrote:Meni nekako jeste. Haman me privlače muškarci u podsvijesti, al' neam snage priznatidžakailibu wrote: ne znam fakat sta je problem. to ti je tako samo meni nije problem reci.
Povorka ponosa u Sarajevu
-
džakailibu
#1801 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- xoklix
#1802 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
76 stranica o ljudima kojih nema 200 u državi.
-
smijesni_ste
#1803 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mislim da bi pravi show tek nastao kada bi se neko na paradi pojavio sa izraelskom zastavom
Ako neko od eventualnih učesnika čita, nadam se da im se svidja ideja
Ovo naravno nevezano za izraelsku politiku već čisto da se dodatno iznerviraju oni koji bi da tuku, 'izoluju' i odredjuju šta ko smije raditi, a šta ne
Ovo naravno nevezano za izraelsku politiku već čisto da se dodatno iznerviraju oni koji bi da tuku, 'izoluju' i odredjuju šta ko smije raditi, a šta ne
Last edited by smijesni_ste on 05/04/2019 19:16, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#1804 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nisi to dobro zaključio, pokušaj ponovo.xoklix wrote:76 stranica o ljudima kojih nema 200 u državi.
- insomnia78
#1805 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pravi šou slijedi poslije parade. Valja nastaviti ici u skolu, na pos’o a “iz mracne ulice kad jalija ti vikne ho’š guze hadzija”smijesni_ste wrote:Mislim da bi pravi show tek nastao kada bi se neko na paradi pojavio sa izraelskom zastavom![]()
![]()
Ovo naravno nevezano za izraelsku poitiku već čisto da se dodatno iznerviraju oni koji bi da tuku, 'izoluju' i odredjuju šta ko smije raditi, a šta ne
-
moonca
#1806 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
piupiu wrote:peppermint5 wrote:Kao pripadnik LGBT populacije nisam nigdje primjetio da se na ovoj temi izjasnio iko da je takođe pripadnik. Samo komentarišu oni koji nisu lgbt i kojih se to i ne treba da tiče.
Registrovo sam se maksuz da podijelim svoje mišljenje, i da oni koji prate temu imaju uvid od nekoga ko je pripadnik te populacije.
Pravo na okupljanje i protest ima svaki građanin, to je zakonom dopušteno u ovoj državi bilokojoj manjini, dal to bili gejevi ili bilokoja skupina građana to je nebitno.
Fizičke napade i nasilje na bilokoga se ne smije pravdati.
Drugo, nadam se da građani razmiju da nikome nije u interesu paraditi po gradu, jer mi ovdje živimo, radimo i borimo da se uklopimo u sredinu u kojoj živimo.
Prema tome oni koji mašu sa zastavom duginih boja i žele parade i gluposti to su isključivo pripadnici nevladinih organizacija koji ganjaju svoj lični interes, dobivaju donacije ili da prikupe dovoljno pretećih poruka na svoj fb account da bi dobili pravo na azil kada se ta ista parada završi.
Činjenica je da su lgbt građani u ovoj zemlji diskriminisani - ali da se ne lažemo situacija se u zadnjih 20 godina lagano popravlja. Ono što nama treba nisu parade i uzburkavanje javnosti, već osvještavanje građana na svakodnevne probleme sa kojima se lgbt građani susreću.
To se postiže dijalogom sa prijateljima, porodicom, poznanicima i okolinom. Treba dokazati ljudima da postojimo i ne stiditi se sami sebe krijući se po mišijim rupama i živjeti lažne živote.
Velika većina gej osoba u ovoj zemlji se krije i stide se sami sebe te zbog toga nam i jeste takva situacija kakva jeste. Niko tu nije kriv osim mi sami - zakoni već postoje i štite nas od diskriminacije na radnom mjestu i u društvu, a to što se oni ne primjenjuju kako treba to je već drugi par čarapa i to je problem ne samo naš već cijele države.
Što se mene lično tiče meni parada ne treba niti ću u tome da učestvujem. Ovo nije New York niti San Francisco da se održavaju povorke ponosa, jer kod nas vlada drugačiji mentalitet i ne možemo tek tako prekopirati sve iz amerike i primjeniti na našu regiju. Takođe ne želim sebe da izlažem opasnosti a mislim i da velika većina drugih neće učestvovati u tome iz istih razloga.
Blokiranjem saobraćaja i mahanjem šarenih zastava samo će se dodatno izazvati gnjev građana. A to je zadnje što nam treba.
Mi kao i svi drugi građani ove zemlje plaćamo pdv, porez i punimo državi budžet za razliku od onih koji su razgulili u druge zemlje. Samim time privređujemo i borimo se za budućnost ove zemlje, ostavljamo novac u našoj državi. Te smo zaslužili ravnopravnost kao i ostali građani.
Na ovaj ili na onaj način, nekada se moraju riješiti problemi i lgbt građana, ne može uvjek argument biti: "jesu dosadni opet paradiraju" - za svaki pokušaj uspostavljanja bilokakvog skupa.
Podržavao bih proteste, uvođenje zakona o istospolnim brakovima, borbu protiv diskriminacije. Ali paradu za tuđe interese - Ne
Ne možemo očekivati prihvatanje i podršku okoline ako se LGBT građani ne zalažu nizašta drugo osim za svoje guzice. Ako hoćete podršku od građana BiH onda trebaju pružiti i podršku drugim građanima i žrtvama nepravednog sistema u ovoj državi.
Jedini pozitivan primjer bih ovdje mogao navesti da su se ovi "predstavnici" lgbt-a pridružili protestu za 8.mart i podržali prava žena...
Što se tiče Samre - klasičan primjer lažnog moraliste koju nažalost moramo finansirati iz našeg i vašeg džepa. Nadam se da će joj djeca biti gej pa da se zapita da li bi svoju djecu posavjetovala da se negdje "izoluju"
Možda sam previše razdužio al eto... drago mi je da ima ljudi koji razumiju problema sa kojima se naša skupina susreće u svakodnevnom životu. Peace
Rerspekt
Samru si mogao zaobici s komentarom.
- mO k3
#1807 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jadna ti je majka koja te nije odgojila tolerancijimali Ninja wrote:Na pederluk...mO k3 wrote:A na Sta pljucas ?mali Ninja wrote:Samo da pljucnem, (pljuc)!
- Bloo
- Globalna šefica
#1808 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Gospodi Samri ne treba nista zeljeti vec poduzeti pravne mjere ako postoje - novcana kazna za sirenje mrznje i pozivanje na linc i diskriminaciju. Po mogucnosti i otkaz. I ovo primjenjivati na sve koji sire rasnu, vjersku i nacionalnu mrznju.
U zemlji dembeliji
U zemlji dembeliji
- insomnia78
#1809 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nije ni u Jevropi sve tako bajno

-
kakavdanakneiskustvu
- insomnia78
#1811 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Rijetko glup tekst
- Idemedosumom
#1812 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
džakailibu wrote: thin line between love and hate!
No, there is not a thin line between love and hate. There is, in fact, a Great Wall of China with armed sentries posted every twenty feet between love and hate!

-
hAZNADAR
#1813 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
A sta je trebao, da ti se udvara mozda?Hakiz wrote:I to pod pretpostavkom da je post napisao stvarno pripadnik LGBT zajednice.
Isuviše liči na već poznate stavove nekih forumaša...
Ovaj problem se svakako vise tice prava, demokratije, tolerancije, evt opasnosti,.... a manje necije licne seksualnosti. Kako inace zamisljas da ce kritiku nasilnickom ponasanju i netoleranciji napisati hetero i homo? Na koji nacin razlicito?
-
peppermint5
#1814 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Možda i jesam. Ali sam bio poprilično iznerviran dok sam pisao post. Tema je lična za mene i teško je ostati nepristrasan kada drugi ljudi komentarišu da li treba dozvoliti ili zabraniti nešto što je lično vezano za vaš život i položaj u društvu...moonca wrote:
![]()
Rerspekt
Samru si mogao zaobici s komentarom.
-
Hakiz
#1815 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma super je to, LGBT-ovac po mjeri, nemoj da se nešto paradira, ističe, da mi ostanemo među svoja 4 zida i ne smetamo raji koja nas mrzi.hAZNADAR wrote:A sta je trebao, da ti se udvara mozda?Hakiz wrote:I to pod pretpostavkom da je post napisao stvarno pripadnik LGBT zajednice.
Isuviše liči na već poznate stavove nekih forumaša...![]()
Ovaj problem se svakako vise tice prava, demokratije, tolerancije, evt opasnosti,.... a manje necije licne seksualnosti. Kako inace zamisljas da ce kritiku nasilnickom ponasanju i netoleranciji napisati hetero i homo? Na koji nacin razlicito?
Lakše mi je povjerovati da je neki forumaš koji bi da LGBT-ovci ostanu nevidljivi, ako već mora neka postoje ali da se ne vide, napravio još jedan account pa napisao onaj post nego da ga je napisao pripadnik LGBT zajednice.
A da ova tema i da sva ova priča o LGBT zajednici više govori o nama nego o pripadnicima LGBT zajednice, to stoji.
Ova tema je snijeg.
A poslovica kaže, ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvijer ostavi svoj trag.
-
hAZNADAR
#1816 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hakiz wrote:Ma super je to, LGBT-ovac po mjeri, nemoj da se nešto paradira, ističe, da mi ostanemo među svoja 4 zida i ne smetamo raji koja nas mrzi.hAZNADAR wrote:A sta je trebao, da ti se udvara mozda?Hakiz wrote:I to pod pretpostavkom da je post napisao stvarno pripadnik LGBT zajednice.
Lakše mi je povjerovati da je neki forumaš koji bi da LGBT-ovci ostanu nevidljivi, ako već mora neka postoje ali da se ne vide, napravio još jedan account pa napisao onaj post nego da ga je napisao pripadnik LGBT zajednice.
A da ova tema i da sva ova priča o LGBT zajednici više govori o nama nego o pripadnicima LGBT zajednice, to stoji.
Ova tema je snijeg.
A poslovica kaže, ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvijer ostavi svoj trag.
Ima i njiha razlicitih. Kako kod hetero postoje razlicita misljenja oko parade, tako i kod njih. Ja sto sam ih upoznao do sada - skroz razlicita misljenja i o paradi i o vjencanju,.... Ne postoji default.
Sve je moguce naravno buduci da se mnogi na forumu izdaju za nesto sto nisu,... ali prilicno je tesko kroz neciji tekst o opcoj problematici skuziti ko je homo a ko hetero
- insomnia78
#1817 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Vani imas pun kurac ovih iz LGBT koji se protive tim agresivnim kampanjama. U fr cak i onih koji se protive “vjencanju za sve”Hakiz wrote:Ma super je to, LGBT-ovac po mjeri, nemoj da se nešto paradira, ističe, da mi ostanemo među svoja 4 zida i ne smetamo raji koja nas mrzi.hAZNADAR wrote:A sta je trebao, da ti se udvara mozda?Hakiz wrote:I to pod pretpostavkom da je post napisao stvarno pripadnik LGBT zajednice.
Ova tema je snijeg.
-
Hakiz
#1818 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ali, kakva agresivna kampanja. Ljudi će da prošetaju da bi simbolički skrenuli pažnju. A skoro sigurno će u povorci biti više hetero osoba nego LGBT.
Treba povorka, sve dok je većina protiv nje, treba je održavati.
Treba povorka, sve dok je većina protiv nje, treba je održavati.
- insomnia78
#1819 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sad bi ti da im odredjujes misljenje? Ah, tako predvidljivo liberalno. Dok mislis kao ja moze sve
- insomnia78
#1820 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Moderni problemi

-
hAZNADAR
#1821 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Da, vani gdje su ostvarili vecinu prava, dobili vecinu onoga sto su trazili. Kod nas je premija ako ne dobiju kamen u glavu.insomnia78 wrote:Vani imas pun kurac ovih iz LGBT koji se protive tim agresivnim kampanjama. U fr cak i onih koji se protive “vjencanju za sve”Hakiz wrote:Ma super je to, LGBT-ovac po mjeri, nemoj da se nešto paradira, ističe, da mi ostanemo među svoja 4 zida i ne smetamo raji koja nas mrzi.hAZNADAR wrote:
A sta je trebao, da ti se udvara mozda?![]()
Ova tema je snijeg.
Ovi sto ih ja znam jednostavno nece da talasaju, i vrlo su zestoki prema svojim pripadnicima koji zloupotrebljavaju svoju orjentaciju time sto taj adut koriste za posao, ili da ne izgube posao. Ono da imaju povlasticu inace slijedi optuzba za homofobiju. Lezbejke u raznim feministickim udruzenjima znaju biti jako neugodne i arogantne, zahtijevati nemoguce,.. sto isto povlaci kritiku drugih,...
Sjecam se debate oko prava na vjencanje u crkvi sto je izazvalo u Danskoj rat unutar LGBT populacije. Vec je postojalo pravo na vjencanje u opcini a neki su pritiskali i pravili dramu oko prava na vjencanje u crkvi i dobili i za to dozvolu. Mnogi su to dozivili kao nepotrebno dokazivanje, pretjerivanje, napuhivanje negativnog stereotipa,.... i javno isticali da to nije zelja svih vec preseravanje pojedinaca.
-
kakavdanakneiskustvu
-
hAZNADAR
#1823 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Iza vecine homofobnih napada po Jevropi stoje muslimani arapskog/turskog,.... porijekla. Bilo je bacanja kamena izdaleka na parade tu i tamo,.. ali i kazni, javne osude,...insomnia78 wrote:Nije ni u Jevropi sve tako bajno
https://i.imgur.com/2G95t6F.jpg
-
parameter345
#1824 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Imaju "muda" organizatori i ovi koji ce izaci.
E cuj povorka ponosa u Sarajevu, gradu primitivizma,seljakluka,korupcije,nacionalizma. Pa ove budale su umislile da su u Svedskoj negdje, u Berlinu, u NY.
E cuj povorka ponosa u Sarajevu, gradu primitivizma,seljakluka,korupcije,nacionalizma. Pa ove budale su umislile da su u Svedskoj negdje, u Berlinu, u NY.
-
palermo
#1825 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa ti što će biti na paradi su već to prošli......insomnia78 wrote: Pravi šou slijedi poslije parade. Valja nastaviti ici u skolu, na pos’o a “iz mracne ulice kad jalija ti vikne ho’š guze hadzija”
oni koji se boje toga neće ni biti na paradi...