Željko Komšić - Komšo

Locked
tvojkomsija

#1801 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by tvojkomsija »

Ovaj izborni zakon ako se usvoji Komsic kao politicar zavrsava svoju karijeru, stranka mu je svakako vec u silaznoj putanji.
Haman2

#1802 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Haman2 »

:thumbup: :thumbup: :izet:
Humljanin

#1803 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Humljanin »

tvojkomsija wrote:Ovaj izborni zakon ako se usvoji Komsic kao politicar zavrsava svoju karijeru, stranka mu je svakako vec u silaznoj putanji.
Zašto završava karijeru? Ne kontam kako to misliš?
Plaut

#1804 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Plaut »

U hnk 3000 glasova i mandat i to radi prve mostarske ali stranka skoro 7000 glasova za federaciju. Inace stranke plus minus 500 glasova prolaze drzavma, federalna i kantonalna lista a oni 4000 glasova :lol:
tvojkomsija

#1805 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by tvojkomsija »

Humljanin wrote:
tvojkomsija wrote:Ovaj izborni zakon ako se usvoji Komsic kao politicar zavrsava svoju karijeru, stranka mu je svakako vec u silaznoj putanji.
Pa prvo zato sto je bosnjackim glasovima postao predsjednik, a drugo jer mu stranka gubi podrsku (pogledaj rezultat 2014 pa 2018).
Ako se Izborni zakon usvoji on se vise nece kandidovati, tako da je ta prica zavrsena, a ne vidim neke jake pojedince iz DF-a osim njega, koji bi pogurali partiju.
Naravno ostaje mogucnost da se kandiduje za bosnjackog clana 2022, uzme nekih 100k glasova, sjebe SDP, i zelembacima podari jos jedan mandat u predsjednistvu.
Maraschino

#1806 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Maraschino »

Komšić: Počinioca ubistva policajca što prije privesti i najoštrije kazniti
:lol:
Haman2

#1807 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Haman2 »

Tipican predstavnik bosanskohercegovackog politicar. Ne zna nista drugo nego lijepiti negative etikete drugim politicarima. Siguran sam da misli kako ce na ovaj nacin steci afirmaciju kod glasaca i na sledecim izborima mozda zasjesti u Predsjednistvo BiH.

Kliknite na link da vidite buducu politicarku i sta izjavi na njenu sramotu.
https://faktor.ba/vijest/clanica-predsj ... mece/22829
toska

#1808 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by toska »

za stranku ne znam, ali Komšić sigurno ne završava svoju karijeru promjenama zakona.

nevjerovatno koliko ljudi godinama izražava visok stupanj sumnje u njegove sposobnosti,
nisam glasač, ali svako potcjenjivanje njegovih mogućnosti je kratkovido.
kakavdanakneiskustvu

#1809 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by kakavdanakneiskustvu »

Haman2 wrote:Tipican predstavnik bosanskohercegovackog politicar. Ne zna nista drugo nego lijepiti negative etikete drugim politicarima. Siguran sam da misli kako ce na ovaj nacin steci afirmaciju kod glasaca i na sledecim izborima mozda zasjesti u Predsjednistvo BiH.

Kliknite na link da vidite buducu politicarku i sta izjavi na njenu sramotu.
https://faktor.ba/vijest/clanica-predsj ... mece/22829

nije ona buduca,vec je neko vrijeme politicarka
Haman2

#1810 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Haman2 »

Priznajem, volio bih da ne bude buduca, ali svi sadasnji politicari uvaljeni u dobre fotelje pocinjali su tako, pa i danas furaju isto. Eto Dodik je zahvaljujuci takvim prica dogurao do clana Predsjednistva BiH.
seln

#1811 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

tvojkomsija wrote:
Ako se Izborni zakon usvoji on se vise nece kandidovati, tako da je ta prica zavrsena.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Haman ce izborni zakon glasiti "kandidirati za hrvatskog clana predsjedateljstva smiju iskljucivo clanovi HDZ-a kojima to odobri poglavnik Covic".
edo_79

#1812 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by edo_79 »

tvojkomsija wrote:
Humljanin wrote:
Pa prvo zato sto je bosnjackim glasovima postao predsjednik, a drugo jer mu stranka gubi podrsku (pogledaj rezultat 2014 pa 2018).
Ako se Izborni zakon usvoji on se vise nece kandidovati, tako da je ta prica zavrsena, a ne vidim neke jake pojedince iz DF-a osim njega, koji bi pogurali partiju.
Naravno ostaje mogucnost da se kandiduje za bosnjackog clana 2022, uzme nekih 100k glasova, sjebe SDP, i zelembacima podari jos jedan mandat u predsjednistvu.
Nemožete to progutati nikako .... vama će Komšo za vijeke vijekova biti trn u oku, taman da se nikad više ne kandidira (da budemo u sukladu sa konstitutivnoŠĆu naroda, iako ja nisam među njima) on je vašem poglavniku Čovketu peechku razbio na domaćem terenu, ispišao se po njemu k'o po sirotinji i uzeo glasove ..... to za bošnjake, te bajke su na drugom spratu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by edo_79 on 12/02/2019 09:01, edited 1 time in total.
edo_79

#1813 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by edo_79 »

seln wrote:
tvojkomsija wrote:
Ako se Izborni zakon usvoji on se vise nece kandidovati, tako da je ta prica zavrsena.

Haman ce izborni zakon glasiti "kandidirati za hrvatskog clana predsjedateljstva smiju iskljucivo clanovi HDZ-a kojima to odobri poglavnik Covic".
Odeš fino u stožer Centralnog Izbornog Povjerenstva i kažeš, citiram ''Poslo mene Nurko.... ouvaj Čovjke, da se ja kandidiram za hrvatskoga člana predsjedateljstva prosim lepo'' :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
tvojkomsija

#1814 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by tvojkomsija »

seln wrote:
tvojkomsija wrote:

Hajd reci mi iskreno jesi li pročitao predloženi izborni zakon? Po njemu glasovi iz etnički čistih sredina za odabranog člana predsjedništva vrijede više nego glasovi iz izmiješanih gradova. Znači što se tiče Hrvata, prvo se gledaju hrvatski većinski gradovi (Široki, Ljubuški, Neum, Čapljina, Usora, Posušje i drugi) pa onda ostali gradovi (bošnjački i izmiješani(Mostar,Travnik,Stolac itd),, tj. prvi glasovi "više vrijede", da tako kažem. I hajd mi sad reci kako Komšić (ako se usvoji ovaj zakon) može biti predsjednik? Kada mu je većina glasova iz KS. I ja se nadam da ovakav prijedlog neće biti usvojen, nego sa određenim izmjenama, ali treba bit realan.
A ti edo_79 ako misliš da sam neki Hercegovac ili HDZ-ovac slobodno prelistaj moje postove, pa eto procijeni sam :lol:
Presmiješno mi je što vidim raju po fb sa komentarima "dragi naš Komšo Bosanac, zato smo ga i birali", a onda ovdje na forumu čitaš da nije tako.. pa ko ga je birao? Ja sam dao glas Hadžikadiću, čista mi je savjest.
džakailibu

#1815 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by džakailibu »

tvojkomsija wrote:
seln wrote:
tvojkomsija wrote:

Hajd reci mi iskreno jesi li pročitao predloženi izborni zakon? Po njemu glasovi iz etnički čistih sredina za odabranog člana predsjedništva vrijede više nego glasovi iz izmiješanih gradova. Znači što se tiče Hrvata, prvo se gledaju hrvatski većinski gradovi (Široki, Ljubuški, Neum, Čapljina, Usora, Posušje i drugi) pa onda ostali gradovi (bošnjački i izmiješani(Mostar,Travnik,Stolac itd),, tj. prvi glasovi "više vrijede", da tako kažem. I hajd mi sad reci kako Komšić (ako se usvoji ovaj zakon) može biti predsjednik? Kada mu je većina glasova iz KS. I ja se nadam da ovakav prijedlog neće biti usvojen, nego sa određenim izmjenama, ali treba bit realan.
A ti edo_79 ako misliš da sam neki Hercegovac ili HDZ-ovac slobodno prelistaj moje postove, pa eto procijeni sam :lol:
Presmiješno mi je što vidim raju po fb sa komentarima "dragi naš Komšo Bosanac, zato smo ga i birali", a onda ovdje na forumu čitaš da nije tako.. pa ko ga je birao? Ja sam dao glas Hadžikadiću, čista mi je savjest.
osim sto se radi o potpunom aparthejdu jos jedna stvar je suluda. Bakir je to spomenuo niko o tome ne govori previse glasno a radi se o tome da, ako se hipoteticki to i prihvati, svako ko zivi u tim izmjesanim sredinama moze na sud u strazburg jer je krsenje ljudskih prava u tom slucaju evidentno. e sad svi to znaju pa i hdzovci ali i dalje ganjanju ovu pricu. mislim da se radi o tome da dobiju ono sto zele i da nece dozvoliti da se to mijenja ni po koju cijenu. sto znaci da cak i sa tim i takvim izbornim zakonom imamo samo ojacani i euroskepticni hdz. jer se oni nece vracati na pocetne pozicije nakon , hipoteticki govoreci, dobivenog.
tvojkomsija

#1816 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by tvojkomsija »

džakailibu wrote:
osim sto se radi o potpunom aparthejdu jos jedna stvar je suluda. Bakir je to spomenuo niko o tome ne govori previse glasno a radi se o tome da, ako se hipoteticki to i prihvati, svako ko zivi u tim izmjesanim sredinama moze na sud u strazburg jer je krsenje ljudskih prava u tom slucaju evidentno. e sad svi to znaju pa i hdzovci ali i dalje ganjanju ovu pricu. mislim da se radi o tome da dobiju ono sto zele i da nece dozvoliti da se to mijenja ni po koju cijenu. sto znaci da cak i sa tim i takvim izbornim zakonom imamo samo ojacani i euroskepticni hdz. jer se oni nece vracati na pocetne pozicije nakon , hipoteticki govoreci, dobivenog.
Ima i toga, naravno. Nema ovdje građanske države dok je SDA i njihovih jarana, vidio si danas kako se s Čovićem brzo dogovori (da mu sve što zatraži). Ovaj prijedlog za članove predsjedništva je u jednu ruku i korektan, jer ne bi bilo preglasavanja Hrvata, ovi ostali o popunjavanju doma naroda, delegatima itd. su već neke pretpostavke za treći entitet, iako se u niže nivoe vlasti, priznajem, ne razumijem.
Imamo uvjetovanja na sve strane, za Tegeltiju i Nato, za Izborni zakon, i još svašta nešto. Mislim da će se u Briselu ovo riješit, da bi se odblokirala vlast (ako prije toga Bakir ne popusti :twisted: )
seln

#1817 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

tvojkomsija wrote:
seln wrote:
tvojkomsija wrote:

Pa to ti i govorim, bog te pomogo...
ko ce prihvatiti zakon koji je pisao neki adezeovac na amfetaminima? :lol:
LBVIEW

#1818 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by LBVIEW »

tvojkomsija wrote:
džakailibu wrote:
Ima i toga, naravno. Nema ovdje građanske države dok je SDA i njihovih jarana, vidio si danas kako se s Čovićem brzo dogovori (da mu sve što zatraži). Ovaj prijedlog za članove predsjedništva je u jednu ruku i korektan, jer ne bi bilo preglasavanja Hrvata, ovi ostali o popunjavanju doma naroda, delegatima itd. su već neke pretpostavke za treći entitet, iako se u niže nivoe vlasti, priznajem, ne razumijem.
Imamo uvjetovanja na sve strane, za Tegeltiju i Nato, za Izborni zakon, i još svašta nešto. Mislim da će se u Briselu ovo riješit, da bi se odblokirala vlast (ako prije toga Bakir ne popusti :twisted: )
Cuj, korektan prijedlog da 1 HDZ glas vrijedi 7-8 glasova ostalih, gdje to, u JAR. :-)
I sta cemo kad HDZ glasacka masinerija, dakle oni kantoni gdje su glasaci iste stranke u vecini, padne na 100-150 tisuca, dati istim i clana Predsjednistva i delegate u DN do sudnjeg dana? S takvim nakaradnim sistemom BiH nikad u nekakve eurointegracije nece uci, a za ici u WC ce se morati pitati ADZ, kad danas blokiraju sve, of autoputa do TE Tuzla, sta mislis sta ce raditi u slucaju da IZ prodje?
mayab

#1819 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mayab »

Danas Čović punih usta reče, parafraziram, "nikad se više neće desiti da imamo u Predsjedništvu dva bošnjačka člana.."
Jebeš mi mater, onaj Edin Gačić je za na ranu privit :shock:
NeDirajSirotinju

#1820 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by NeDirajSirotinju »

Željko Komšić evidentno uzima i sljedeći mandat. Kakva bi to država bila kada bi se vodili, da iskoristim Damirov termin, politikom svakog ruralnih mjesta u BiH. Zapadni Mostar ima nacističku viziju BiH, Gornja Maoča s druge strane ima šerijatsku, a na nama normalnim ljudima je da gradimo građansku državu. Ne treba davati veliki značaj šta misli nekolicina ekstremista iz bilo kojeg naroda. Takve idiote i treba nadglasavati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1821 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by pici »

su 150 000 tisHuca glOsova nek se jebu... oce pola pederacije i trecinu bih... eno im eu nek tamo s tim probaju napraviti hrvatski eu parlament... qurqo... selam :bih:
Maraschino

#1822 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Maraschino »

Ako vec hocete 3 clana predsjednistva, Dodo kaze 1 iz manjeg i 2 iz veceg entiteta pa uz S/F i ostale, koga zapadne. U cemu je problem?
Point.

#1823 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Point. »

Jebo nanu svoju, još uvijek kmeči.
mayab

#1824 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mayab »

Maraschino wrote:Ako vec hocete 3 clana predsjednistva, Dodo kaze 1 iz manjeg i 2 iz veceg entiteta pa uz S/F i ostale, koga zapadne. U cemu je problem?
Pa problemčić je što jedan od ta dva treba biti Dragan Čović, eventualno samo neki NJEGOV sljedbenik - poslušnik , i problema nema
Maraschino

#1825 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Maraschino »

mayab wrote: Pa problemčić je što jedan od ta dva treba biti Dragan Čović, eventualno samo neki NJEGOV sljedbenik - poslušnik , i problema nema
Pa neka izglasaju, ko im brani. :D
Last edited by Maraschino on 14/02/2019 10:16, edited 1 time in total.
Locked