Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
golfiista wrote:
Ta ljubazna, cvrkutava sekretarica bi trebala znati da se servis radi na određenoj kilometrazi ili po proteku određenog vremenskog perioda, sta prije nastupi, također, na displeju odmah iznad "pritiska u gumama" stoji broj kilometara do redovnog servisa, ali i broj dana do slijedeceg servisa, opet, ovisno sta prvo nastupi. Dakle, malo su te prejebali Austrijanci
Ja tebi vec jednom rekoh uvazeni kolega,nas dvojica izgleda nevozimo isto auto...
NediM17 wrote:I onda posteni Bosnjo kupi limuzinu od Kramarka, 140.000km priznatih, redovno servisiran, a za sve to vrijeme 4x ulje promijenjeno, ako je.
I onda kaze zacepilo se sito prije turbine na 1.6 HDi, zacepilo se ovo, zacepilo se ono.
Servisni interval 10-15.000km/godina dana, sve ostalo je ubleha ako mislis da ti auto traje duuugo.
Upravo ce nadzornikova kia zavrsiti ko i kramarkova vozila, prešla 100 kk sa tri izmjene ulja, kakva je razlika?????
golfiista wrote:Kolega Nadzornik, bojim se da su u pravu. Garancija zdravo!
Samo da ti napomenem da garancije ne moze propasti.
Recimo prvi servis na 30.000 hiljada a ti odes sa 35.000 da promjenis ulje.
Ljudi urade servis i sve OK ali ako ti recimo na tih 35.000 hiljada rikne motor tad se mozes sa garancijom pozdraviti.
NediM17 wrote:I onda posteni Bosnjo kupi limuzinu od Kramarka, 140.000km priznatih, redovno servisiran, a za sve to vrijeme 4x ulje promijenjeno, ako je.
I onda kaze zacepilo se sito prije turbine na 1.6 HDi, zacepilo se ovo, zacepilo se ono.
Servisni interval 10-15.000km/godina dana, sve ostalo je ubleha ako mislis da ti auto traje duuugo.
Upravo ce nadzornikova kia zavrsiti ko i kramarkova vozila, prešla 100 kk sa tri izmjene ulja, kakva je razlika?????
Potpuno si upravu, razlike nema osim sto je ovaj CRDi bolje napravljen motor za razliku od HDi-ja.
Drag si mi, izvini sto sam te za srce ujeo.
HDi sam uzeo za primjer bas kao motor koji je osjetljiv na te smecarske intervale zamjena ulja.
Pa recimo prvi servis na 30.000 hiljada sam platio 410 evra,mjenjaju samo ulje i filtere i onako pregledaju auto.
Na velikom se mjenjaju ulje,filteri,pakne itd...
Uglavnom sve kontrolisu i znam da ce me to kostati od 700-800 evra ako budu mjenjali samo ono sto je po planu tj. ako sve bude u redu.
Potpuno si upravu, razlike nema osim sto je ovaj CRDi bolje napravljen motor za razliku od HDi-ja.
Drag si mi, izvini sto sam te za srce ujeo.
HDi sam uzeo za primjer bas kao motor koji je osjetljiv na te smecarske intervale zamjena ulja.
Ti uopšte ne znas koji je motor bolje napravljen, samo tvoja pretpostavka i ništa više.
Sve je to velika ubleha i prevara. Redovna izmjena ulja je 80% zdravlja motora.
Na prvu se ti veliki intervali cine super, manji troskovi odrzavanja, manje posjeta servisu a u praksi to znaci puno kraci vijek motora i turba.
Dodje do nekog veceg kvara, na zapadu je to obicno neisplativo popravljati, pa ce taj neko kupiti novi auto, i u konacnici i proizvodjaci trljaju ruke.
No Nadzornice, tebe to ne interesuje previse, nece sigurno biti problema u garantnom roku i 150.000km, skontao je to neko pametno.
Ovo govorim generalno, mislim na sve, ne samu na Kiju. I onda kupis takav auto od Kramara, pa se kasnije hvatas za glavu, riknuo turbo, riknulo ovo, riknulo ono...
konektovan wrote:
Ti uopšte ne znas koji je motor bolje napravljen, samo tvoja pretpostavka i ništa više.
Bolje da ne pocnem pricati.
Meni je najbolje na starom,zupcasti plus lanac ,napravili sve i zaboravili da bregaste moraju bit povezane,sto bi jednostavno kad moze konplikovano francuska logika..gledam nove 1.5 masine ista zapremina ulja,zar nisu mogli povecat karter da stane barem 4.5l..vratili se na bosch dizne jer su vidjeli da siemens qrcu ne valja
konektovan wrote:
Bolje da ne pocnem pricati.
Meni je najbolje na starom,zupcasti plus lanac ,napravili sve i zaboravili da bregaste moraju bit povezane,sto bi jednostavno kad moze konplikovano francuska logika..gledam nove 1.5 masine ista zapremina ulja,zar nisu mogli povecat karter da stane barem 4.5l..vratili se na bosch dizne jer su vidjeli da siemens qrcu ne valja
Ja sam primijetio Amare, da ti znas neke stvari bolje od inzinjera, fakat?!
Sodom1 wrote:Ja sam primjetio da si nerovozan zadnjih dana
MeŠčini da ti se čini, žao mi je ako ostavljam takav dojam. Na godisnjem sam, besposlen, opušĆan, zabavljam se pisanjem po forumu što ima za posljedicu moju povećanu aktivnost na forumu ovih dana.