Nova agresija na BIH?

Post Reply
Connaisseur Karlin

#1801 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Connaisseur Karlin »

opa, vidi vidi dijapsore jes't se zagrijala za ratovanje u BiH :D :lol:
PM72

#1802 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ušće wrote:
PM72 wrote:
ušće wrote:U okviru nove agresije na BiH ,budite sigurni da će se slijedeći rat voditi između Bošnjaka ...Onih koji idu ponekada u džamiji i onih što imaju Bošnjačko / muslimansko ime i prezime ...ovi prvi zato što im je na vrh kurca da im drugi određuje kojim putem treba hoditi i koje mostove treba graditi a koje rušiti ...ovi drugi naviknuti da za lošu havu iznad Sarajeva optužbe ove prve ,bezmuda nova partizanska generacija koja jedino nema have za disanje gdje ovi prvi žive ,a na ostatak ove lijepe zemlje gledaju uobičajeno naučenom floskulom . ...Znamo mi njih jebo njih .. da mi ove prvo sredinom a sa njima ćemo se lahko dogovoriti...
Znači Ušće,ja i ti se moramo pobit'.Neko je višak u ovom gradu.Ja,kome su i čukun dede iz šehera i ti,stanovnik Sarajeva od 1992...ja imam muslimansko ime a džamiju mi ogadili.Znači,ja trebam u mezar ili se seliti ?
Izvini druže bio sam ti napisao odgovor ali je nestao ... uglavnom kada se jednom pomakneš da ognjišta gdje si se rodio ,nijedno drugo koje sagradiš nije toplo kao ono prvo ,a ja to tebi nikada ne bih poželio ...ostalo je nevažno
Pozz.
Prije nego ti odgovorim...jedini čovjek za kojim sam pustio more suza jedan je "tvoj" istočnjak...bili smo zajedno u ratu,volio sam ga ko brata.Možda i više jer je moj brat bio vani a ovaj moj "istočnjak" djelio samnom i hljeb i cigaru...poginuo je nakon rata,nesretnim slučajem.Čini mi se da bi mi bilo lakše da mi je otac umro...odem mu na mezar bar dva puta godišnje.Sjednem i šutim...

sve što čovjek može nadoknaditi-ne vrijedi srkleta.Jebo kuću,štalu,auto,namještaj...samo je glava bitna.A ja bih sad dao stan da mogu vratiti svog "istočnjaka" makar bio sa djecom u šatoru.

šta je dom? mjesto gdje se najbolje osjećaš.sve ostalo je prolazno.
Connaisseur Karlin

#1803 Re: Nova agresija na BIH?

PM72 :thumbup:

disjapora na temi se javlja da volonitra ratovanje, iako im je dobna starost nije prednost, vec nedostatak :D
Last edited by Connaisseur Karlin on 20/02/2018 21:56, edited 1 time in total.
madner

#1804 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Ne valja se sa jacim tuci :D
Fudo387

#1805 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Fudo387 »

Djaba joj govoris, nece odustati dok ne fasuje. :D
Connaisseur Karlin

#1806 Re: Nova agresija na BIH?

Fudo387 wrote:Djaba joj govoris, nece odustati dok ne fasuje. :D
ti mene puskom, ja tebe dronom :D
GeeTnT

#1807 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

Connaisseur Karlin wrote:
Fudo387 wrote:Djaba joj govoris, nece odustati dok ne fasuje. :D
ti mene puskom, ja tebe dronom :D
Dronuj ga...
insomnia78

#1808 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

Nece on tebe puskom
Connaisseur Karlin

#1809 Re: Nova agresija na BIH?

Fudu prvo treba ugurati u avion i da sleti u BiH :D
decembar2017

#1810 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

madner wrote:
decembar2017 wrote:
madner wrote:Citira stovanog podpukovnika i clana partije od 17 godine.

Mnogo objektivan koliko i pamatan. :D
Znaci slago Adil da je drug i borac za komunizam Strajo bio cetnik ???

Sta sami cetnici kazu o drugu Straji :
Da bi na ovim, oduvijek turbulentnim prostorima izveli pouke za buduće generacije, neophodno je realno sagledati prošlost. Sačuvana arhivska dokumentacija služi upravo tome i kada je riječ o formiranju, ratnom putu i kraju fočanske četničke brigade. U Vojnom arhivu u Beogradu, pod oznakom "arhiva neprijateljskih jedinica", čuvaju su spisi komandanta fočanske četničke brigade Milana Matovića. Kopije ovih spisa posjeduje Arhiv Republike Srpske u Foči.

Fočanski četnički odred

Kada su četničke snage majora Jezdimira Dangića i Boška Todorovića 4. decembra 1941. oslobodile Foču, osnovan je Fočanski četnički odred, na čelu sa kapetanom Vladom Hamovićem, koji je stigao iz Crne Gore. Odred su sačinjavala tri bataljona, sa ukupno 350 naoružanih boraca, pod komandom trojice poručnika: Simeuna Ivanovića, Milana Matovića i Straja Kočovića. Odred je odmah stupio u borbu sa "Turcima i ustašama", koji su se nalazili u selima Zakmur i Ćurevo. Za "hrabro držanje" u tim borbama, depešom od 27. decembra, Milan Matović, Strajo Kočović i Vasilije Bodiroga dobili su čestitke majora Boška Todorovića.
Kazem da je Adil drug, partizan, potpukovnik i ministar.
Preletaca je bilo na sve strane, pogledaj pod muslimanska brigada koja je oslobodila Sarajevo.

Drug Adil do 1945 nije vidio bolju opciju, a ti ga nastavi citirati. :D

Preletaca je bilo kod komunjara koji su cetnicima davali komandne pozicije i titule " narodnih heroja " i zato jebem titi pleme njegove kao sto i @PM jebe alijino jer neki balo radi u agenciji kojoj je cilj da bivsim borcima pomogne da popune neki obrazac.

A sada pricamo o opciji, znaci kada se gleda sta je diktator radio onda se gleda o boljoj i losijoj opciji , kada se gleda Alija onda je teorija sto nije najbolje uradio bez obzira na opcije i uslove. Super, neka i to znamo :thumbup:

@PM , sto se nisi @madneru javio pa da mu kazes da tema nije o 2 SR ili ga se bojis kao i @ Dozera pa mu ne smijes nista da odgovoris ?
decembar2017

#1811 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

A sada malo na temu, evo opet dijaspora zakuhava :

Europe is facing a potential crisis in the Balkans. It has to act soon.

The promise of EU membership for states in the region is welcome, but Russia, China and Turkey could create instability

The Balkan region is where Russia can work to destabilise the EU at very low political cost for itself, both in cash terms and in risking a confrontation with the US. So it’s up to European diplomacy to convince Moscow that escalating tensions would not be in its best interest. Is the EU ready for this?
madner

#1812 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Alija je od svih lidera republika odigrao daleko najgore, mi platili daleko najveci ceh. Kakvo poredjenje sa Titom, on je treca liga i to nizi rang.

Saberi mu sve pluseve i minuse kod odluka i njegove vizije i skor je jasan.
decembar2017

#1813 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

madner wrote:Alija je od svih lidera republika odigrao daleko najgore, mi platili daleko najveci ceh. Kakvo poredjenje sa Titom, on je treca liga i to nizi rang.

Svi lideri nisu imali titine muslimane / " bosance"/ jugonostalgicare / analiticare koji se ibrete sto JNA nije 1991 pohapsila nacionaliste i koji su mahali sa jugoslovenskim zastavama aprila 1992.... a danas pljuju na Aliju jer im nije dao signal da napadnu JNA 1991 jer "oni bi to uradili ali im Alija nije dao" :lol:
madner

#1814 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

decembar2017 wrote:
madner wrote:Alija je od svih lidera republika odigrao daleko najgore, mi platili daleko najveci ceh. Kakvo poredjenje sa Titom, on je treca liga i to nizi rang.

Svi lideri nisu imali titine muslimane / " bosance"/ jugonostalgicare / analiticare koji se ibrete sto JNA nije 1991 pohapsila nacionaliste i koji su mahali sa jugoslovenskim zastavama aprila 1992.... a danas pljuju na Aliju jer im nije dao signal da napadnu JNA 1991 jer "oni bi to uradili ali im Alija nije dao" :lol:
Znaci Alija bi to uradio, ali nije mogao zbog tih i takvih?
Mozes li navesti ime jednog od tih sto su ga sprijecili?
Ili bar nekoga ko je cuo da je on za tu opciju?

Kako bijedno vadjenje, pa procent jugonostalgicara je bio gotovo isti u svim republikama.
PM72

#1815 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

gdje ćete porediti Titu i pokojnog Aliju? Isto da poredite Barcelonu i Vrbanjušu

A ja se bojim Dozera? evo javno kažem da je miš mekinjaš i nek mi sutra oko 12 dođe na megdan,na staro mjesto,da mu svašta nagovorim!
sumirprimus

#1816 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sumirprimus »

samo da dodam, moj djed je bio u toj brigadi sto je oslobodila sarajevo, i bio je od prvog dana oblacenja uniforme u partizanima, bez dana u domobranima ...
Hadzi Lojo

#1817 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hadzi Lojo »

Znači Ušće,ja i ti se moramo pobit'.Neko je višak u ovom gradu.Ja,kome su i čukun dede iz šehera i ti,stanovnik Sarajeva od 1992...ja imam muslimansko ime a džamiju mi ogadili.Znači,ja trebam u mezar ili se seliti ?[/quote]
Izvini druže bio sam ti napisao odgovor ali je nestao ... uglavnom kada se jednom pomakneš da ognjišta gdje si se rodio ,nijedno drugo koje sagradiš nije toplo kao ono prvo ,a ja to tebi nikada ne bih poželio ...ostalo je nevažno
Pozz.[/quote]
Prije nego ti odgovorim...jedini čovjek za kojim sam pustio more suza jedan je "tvoj" istočnjak...bili smo zajedno u ratu,volio sam ga ko brata.Možda i više jer je moj brat bio vani a ovaj moj "istočnjak" djelio samnom i hljeb i cigaru...poginuo je nakon rata,nesretnim slučajem.Čini mi se da bi mi bilo lakše da mi je otac umro...odem mu na mezar bar dva puta godišnje.Sjednem i šutim...

sve što čovjek može nadoknaditi-ne vrijedi srkleta.Jebo kuću,štalu,auto,namještaj...samo je glava bitna.A ja bih sad dao stan da mogu vratiti svog "istočnjaka" makar bio sa djecom u šatoru.

šta je dom? mjesto gdje se najbolje osjećaš.sve ostalo je prolazno.[/quote]

Jednom si rekao da si izgubio brata u ratu i zbog toga najvise plujes po Aliji zbog njegovih gresaka. Sad pises da ti je brat bio vani!
PM72

#1818 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Brat živ i zdrav ,navedi mi kad sam to napisao?
decembar2017

#1819 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

madner wrote:
decembar2017 wrote:

Znaci Alija bi to uradio, ali nije mogao zbog tih i takvih?
Mozes li navesti ime jednog od tih sto su ga sprijecili?
Ili bar nekoga ko je cuo da je on za tu opciju?

Kako bijedno vadjenje, pa procent jugonostalgicara je bio gotovo isti u svim republikama.
Mozda bi i uradio da je imao sa kime ali znam da su aprila 1992 po Sarajevu hodale kolone ljudi sa titinim slikama i jugoslovenskim zastava i te ljude je po tebi Alija trebao da povede u napad na jna 1991 i otme od njih oruzje koje su im , da podsjetim, komunjare predale 1990 ??? Jel to hoces da kazes ?

I da ne bude da je to bio samo izuzetak u Sarajevu, pogledaj malo ovaj film pa ce ti biti jasnije ako nisi do sada shvatio.

Vidjeces da borci svjedoce kako su isli od sela do sela i kako ime je rahmetli Hajrudin Mešić Kapetan aka Hajro prvo trazio da se prikljuce njemu i odupru agresiji, i da su ljudi odbijali, borce su aprila-maja 1992 prozivali odmetnicima i da oni izazivaju sukobe :roll:
Pa onda kada nisu htjeli da se prikljuce da barem ne predaju oruzje cetnicima, pa su i to odbijali.

I sve to u vrijeme kada su ti isti ljudi gledali kako okolna sela gore, gledali prezivjele od kame i metka, odbijali pozive bivseg oficira , znaci znanje , i komandira stanice MUP, znaci zvanje, da sami sebe brane.

I onda se ovdje prosipa prica kako je Alija samo trebao da zovne i svi bi ga pratili :-)
decembar2017

#1820 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

Hadzi Lojo wrote:
Jednom si rekao da si izgubio brata u ratu i zbog toga najvise plujes po Aliji zbog njegovih gresaka. Sad pises da ti je brat bio vani!

U pravu si, tvrdio je da mu je brat ubijen u ratu ali kao i vecina kod @PM izgleda da ni to nije istina.
PM72

#1821 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ne sekirajte se,neću se politički angažovati da mi pravite spletke a nemam ni konja niti ikakve životinje da bi izvršile samoubistvo...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1822 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Chmoljo »

decembar2017 wrote:
Hadzi Lojo wrote:

U pravu si, tvrdio je da mu je brat ubijen u ratu ali kao i vecina kod @PM izgleda da ni to nije istina.
može li dogovor?

ako nađete gdje on to spominje, dobije ban na heftu.

ako ne nađete, dobijete vas dvojica ban na heftu.

ok? :D
PM72

#1823 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

moraš im dati više vremena jer valja pregledati nekoliko hiljada mailova a ako mi nađu tako nešto-još dvije hefte banovanja sam sebi dajem...
General War

#1824 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Chmoljo wrote:
može li dogovor?

ako nađete gdje on to spominje, dobije ban na heftu.

ako ne nađete, dobijete vas dvojica ban na heftu.

ok? :D
nisam advokat VBR-ov, ali mislim da su se referirali na ovu recenicu i iz nekog razloga pomjesali :D

šta je dom? mjesto gdje se najbolje osjećaš.sve ostalo je prolazno.
PM72

#1825 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

a ko je VBR?
Post Reply