Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1801 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Truba »

na forumu sam se načitao svega
ali najgluplje je kad srbi/hrvati pričaju o islamu
muslimani o svinjetini
te forumaši izvan sarajeva o nabujaloj miljacki

i naravno džej-dijasporci dalekometni topovi-provaljotke
Rampage

#1802 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rampage »

Percepcija tuđe gluposti je relativna, tako je za mene najgluplje kad neko pokušava nekog drugog ubijediti da bi ga trebao primiti (kao što @Triconja kaže :D ) pa tek onda iznositi mišljenje o tome da li je homosekusalac ili ne :thumbup:
Bodkin

#1803 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bodkin »

Naravno da nije do kvaliteta kad niko nije zavirio u prouzvodnju ovoga sto jede danas pa konta da je piletina turbozdrava, a svinja jede govna okolo
triconja

#1804 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

E sjetih se neceg sto je sega, kae onaj 'odza bolje svaki dan po po kile krmetine pojest nego odigrat listic u kladionici :lol: :lol: :lol:

To je veoma dobra izjava sa njegove strane koja se moze interpretirati na milijardu ipo nacina ali nakon dublje analize moze se zakljuciti da je ustvari problem sto je grupa muslimana (onih koji su najglasniji pa ovi koji ne pripadaju grupi muslimana misle da oni predstavljaju citavu populaciju muslimana u bosni) uzima i tumaci neke stvari kako je njima cejf, jer kao glupo mu sto je zabranjeno kockanje ili npr. predbracni seks i tako to pa eto on kao veoma inteligentan i neshvacen to ne postuje i o tome naglas prica nadajuci se da ce pokrenuti "revoluciju u religiji" tako da to njegovo ponasanje bude opce prihvaceno u citavom drustvu. Isto je govorio i insomnia o muslimanima tamo dje on zivi i jos je bilo par primjera koji su navodili drugi forumasi.

Nikog ne zanima sta misli neki Ahmed koji nikog ne tusi religijom nego je shvatio poentu same religije i radi to zbog sebe, isto kao i npr. neki Ilija ili neko sasvim treci, jer oni se i ne trude mijenjati neciju svijest jer i sami znaju da je to sizifov poso. I onda dodje neki stranac i kaze vidi ovo sve neki muslimani a niko ne postuje religiju, krscani a niko ne postuje religiju, pravoslavci a niko ne postuje religiju itako to na osnovu par primjeraka s dna kace koji su najglasniji po svemu se odredi kakvi su pripadnici citavog naroda :lol: :lol: :lol: :lol:
moonca

#1805 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

A, sto se raspisa :kafa1:
triconja

#1806 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

moonca wrote:A, sto se raspisa :kafa1:
Jel i ti spadas u neshvacenu grupu koja je vjernik a ne postuje religiju? :lol: :lol: :lol:
moonca

#1807 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

triconja wrote:
Jel i ti spadas u neshvacenu grupu koja je vjernik a ne postuje religiju? :lol: :lol: :lol:

:koja:
Ateista.

..
:zoka: :-D
triconja

#1808 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote:

Ateista.

..
Moze li se znati koja je bivsa religija (ona u kojoj si odrasla, religija okoline i rodbine (roditelja)) i kad si postala ateista?
moonca

#1809 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Jel i ti spadas u neshvacenu grupu koja je vjernik a ne postuje religiju? :lol: :lol: :lol:

Ateista.

..
Moze li se znati koja je bivsa religija (ona u kojoj si odrasla, religija okoline i rodbine (roditelja)) i kad si postala ateista?
Nisam odrasla u religioznoj familiji. :D

Bilo je baklave. :wink:
dječak sa šibicama

#1810 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by dječak sa šibicama »

ako tebe ili mene kao vjernika definira to hocu li pojesti komad "zabranjenog mesa" ili popiti gutljaj alkohola, slabi smo mi vjernici

budi ti covjek, ne kradi, ne varaj, ne cini lose, pomozi bliznjem, lako cemo mi za pojedeno meso i popijeni alkohol
Zejnep

#1811 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Zejnep »

dječak sa šibicama wrote:ako tebe ili mene kao vjernika definira to hocu li pojesti komad "zabranjenog mesa" ili popiti gutljaj alkohola, slabi smo mi vjernici

budi ti covjek, ne kradi, ne varaj, ne cini lose, pomozi bliznjem, lako cemo mi za pojedeno meso i popijeni alkohol
A što bi neko sebi za vrat taj grijeh, koji čak ni sladak nije, if you know what I mean* :mrgreen:
animals

#1812 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

Rugafet wrote:I kakav je zakljucak izveden sad nakon par stotina postova? Sta je sa onima koji jedu a sta sa onima koji ne jedu? Poenta svega je tacno sta?
Najgore je kad se ne skonta poenta nakon ovoliko postova... :D :D
bjez ponovo u osnovnu..
moonca

#1813 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

sadie_forever wrote:jedete li svinjetinu? pitanje je samo za ljude koji su iz porodice koja je bosnjacka/ili muslimanske tradicije?

Evo pocetak.

Nismo se bas svi morali ukljuciti . :D

Kakva je razlika izmedju boshnjaka i muslimana? :)
animals

#1814 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

moonca wrote:
sadie_forever wrote:jedete li svinjetinu? pitanje je samo za ljude koji su iz porodice koja je bosnjacka/ili muslimanske tradicije?

Evo pocetak.

Nismo se bas svi morali ukljuciti . :D
Meni ova tema dodje za razbrigu i zezu..
ko ovo ozbiljno svata, onda mora stvarno da se zapita..
HAVANA

#1815 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Zejnep wrote:
dječak sa šibicama wrote:ako tebe ili mene kao vjernika definira to hocu li pojesti komad "zabranjenog mesa" ili popiti gutljaj alkohola, slabi smo mi vjernici

A što bi neko sebi za vrat taj grijeh, koji čak ni sladak nije, if you know what I mean* :mrgreen:
Jes meni sega to grijeh. :D Da mi kaze sto sam nesta lose ucinio,ukro,prevario,ubio,ubro cvijet,piso u prirodi...to bi i razumio,al sto sam pojeo komad mesa,nekakvog,nesta...i da cu goriti zbog toga u nakim vatrama,isto vic matere mi. :D Grijeh mi je ubit zivotinju,bilo kakvu,da je pojedem,al jebaji ga,sta cu,moram jest. :mastakazes:
Zejnep

#1816 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Zejnep »

HAVANA wrote:
Zejnep wrote:

Jes meni sega to grijeh. :D Da mi kaze sto sam nesta lose ucinio,ukro,prevario,ubio,ubro cvijet,piso u prirodi...to bi i razumio,al sto sam pojeo komad mesa,nekakvog,nesta...i da cu goriti zbog toga u nakim vatrama,isto vic matere mi. :D Grijeh mi je ubit zivotinju,bilo kakvu,da je pojedem,al jebaji ga,sta cu,moram jest. :mastakazes:

Pa naravno da je tebi šega, čuj :mrgreen:
Seyfo

#1817 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Seyfo »

U BiH je kod bošnjačkog svijeta stav prema klempi podijeljena po regijama; u Sarajevu i istočnoj Bosni se to u principu ne jede, bez obzira na religioznost; u drugim krajevima je tolerancija mnogo veća, konkretno hrecegovina , Tuzlanski kanton i Krajina. Ko je bio a pogotovo živio, zna.
moonca

#1818 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

Ima i ona ---'zabranjeno voce'. :zoka:
animals

#1819 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

moonca wrote:Ima i ona ---'zabranjeno voce'. :zoka:
svinja nije voce :mrgreen:
moonca

#1820 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

animals wrote:
A jabuka? :lol:
animals

#1821 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

moonca wrote:
animals wrote:
A jabuka? :lol:
E jabuka moze i u mesne proizvode..
zbog crvi u njoj..
jeza u ledja

#1822 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote:
jeza u ledja wrote:
moonca wrote:NY strip-masan, naravno da je ukusan. :thumbup:
:izet:
Ovaj je bio bas "marbled".

I kad kazu svinjetina masna ovo ono....Najskuplja govedina je najmasnija. Tako da kolesterola ko u prici.

Medjutim, za razliku od svinje, ovce ili pipleta - kravu mozes sirovu jest. Samo treba povrsinu ispec da se ubije ako ima neki kontaminant na povrsini komada mesa. No generalno moze se sirovo jest, ko i riba.
Ne moras ni povrsinu. Beef tartar
Teoretski ne moras. No opasnost na povrsini je zbog procesiranja mesa, dok se sjece i sta ja znam, moze nesto "skociti" na komad mesa. Zato se preporucije przenje povrsine, i potpuno kuhanje svega sto je mljeveno.

Normalno, ako se pazilo prilikom klanja, rezanja i pakovanja, onda moze i sirovo.

U sustini isto vrijedi i za ribu, jel.

PS: Btw, sad sam se sjetio da sam jeo tartar na etiopljanski nacin jednom. Uff. :run:
Last edited by jeza u ledja on 14/03/2018 14:51, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#1823 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by jeza u ledja »

dječak sa šibicama wrote:dobro, bosnjo, McDonalds fuj industrijska GMO hrana nikad u moju kucu, ode najede se cevapa kod Nazima, Nazim pacove hvata i melje.

slanina nije zdrava ne valja to, ode napuca se susene govedine kod Skrse, ovaj ga susio na plinu, kancerogene celije iskacu iz mesa dok ga jedes
Mislim da je sva suhotina kancerogena, nazalost. :zoka:
dječak sa šibicama

#1824 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by dječak sa šibicama »

nije ako se susi kod kuce sa filterom na susari, ali to zadovoljstvo mi gradjani nemamo :D
moonca

#1825 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

jeza u ledja wrote:
moonca wrote:NY strip-masan, naravno da je ukusan. :thumbup:
:izet:
Ovaj je bio bas "marbled".

I kad kazu svinjetina masna ovo ono....Najskuplja govedina je najmasnija. Tako da kolesterola ko u prici.

Medjutim, za razliku od svinje, ovce ili pipleta - kravu mozes sirovu jest. Samo treba povrsinu ispec da se ubije ako ima neki kontaminant na povrsini komada mesa. No generalno moze se sirovo jest, ko i riba.
Dali si probao NY sa zelenim piklovanim biberom, kao i da li si probao -kobe-beff. :thumbup:

Sirovu bi, samo ako pise da nema hormona- ono grass fed, sa tostom deliiiiishes.
Locked