Sveti redovi Biblije i Kur'ana (prije nekoliko stoljeća). Inače, ne postoji vjerodostojan i relevantan izvor za takvu tvrdnju.broj dva wrote:Kada ko i gdje je ustanovio da homoseksualnost nije normalna i prirodna?
LGBT parada
- Sara03
#1801 Re: LGBT parada
- Sara03
#1802 Re: LGBT parada
Naravno da možeš, što ne mijenja činjenicu da je pogrešno.tuzlak1212 wrote:Ja sam protiv toga i to je to. I dalje znam da sam ja nemoćan kao individualac, ali mogu iznijet mišljenje. Da će ovdje 95% ovih sto brane lgbt, homo dijete pokušali preobratit u hetero. A svako svoje
![]()
- Sara03
#1803 Re: LGBT parada
Govoreći o "lizingu" i pacijentima, podsjeti me kako neki često vole potencirati što se, eto navodno, lezbejke ližu. Što bi valjda značilo da ove druge ne ližu ništa?Bloo wrote:![]()
![]()
Spolne bolesti.
A ako su lezbace i lizu se, hoce i one dobiti spolne bolesti?
Pacijenata na ovom forumu, Tito dragi
Šalu na stranu, hoću reći da se nerijetko u raspravama ove vrste, odnos između osoba istog spola prosuđuje isključivo putem seksualiziranja. Dakle, svođenje veze dva bića na seksualni čin. Iz čega proizlazi da su homoseksualci i lezbejke emocionalni invalidi, u čijim vezama ne postoji ljubav i pažnja, već puko stimuliranje genitalija. Jer po nečijim parametrima, emocije mogu biti plod samo heteroseksualne veze.
Last edited by Sara03 on 19/01/2019 03:43, edited 2 times in total.
- triconja
#1804 Re: LGBT parada
Sta ima nea nista, pa po necijim parametrima to uopste nisu ljudi, ha jaSara03 wrote:Govoreći o "lizingu" i pacijentima, podsjeti me kako neki često vole potencirati što se, eto navodno, lezbejke ližu. Što bi valjda značilo da ove druge ne ližu ništa?Bloo wrote:![]()
![]()
Spolne bolesti.
Šalu na stranu, hoću reći da se općenito u raspravama ove vrste, odnos između osoba istog spola prosuđuje isključivo putem seksualiziranja. Dakle, svođenje veze između dva bića na seksualni čin. Iz čega proizlazi da su homoseksualci i lezbejke emocionalni invalidi, u čijim vezama ne postoji ljubav i pažnja, već samo puko stimuliranje genitalija. Jer po nečijim parametrima, emocije mogu biti plod samo heteroseksualne veze.
- Sara03
#1805 Re: LGBT parada
Pa i nisu.
U prijevodu, životinje lišene emotivne prirode i čega sve ne. Uglavnom, nije baš za smijeha.
U prijevodu, životinje lišene emotivne prirode i čega sve ne. Uglavnom, nije baš za smijeha.
-
Hakiz
#1806 Re: LGBT parada
A ja se kao klinac godinama pitao kako je bilo moguće spaljivanje vještica.
Samo da sam čitao neke ljude na ovoj temi, sve bi mi bilo davno jasno...
Samo da sam čitao neke ljude na ovoj temi, sve bi mi bilo davno jasno...
- Sara03
#1807 Re: LGBT parada
Ako je neko mislio da ne može gore od ove teme, neka ponekad svrati na Klix komentare ispod članaka o LGBT populaciji. Ad nauseam.
-
macchiato
#1808 Re: LGBT parada
Pa prije neki dan je bio članak o čečenima i kako muče i kažnjavaju gej osobe, nešto u tom fazonu, ne mogu se sjetiti. Kiksova družina je podržavala i navijala u komentarima, ubij zakolji da peder ne postoji.
Mogu donekle razumjeti da nešto ne voliš, ne podržavaš, ok... ali poticati na mučenje i ubistvo? Degutantno.
Još gore što to dolazi od naroda koji je također prošao rat, patnju, ubistva, genocid, sve zbog toga jer se nije uklapao u određeni kalup i jer nisu bili odgovarajuće nacionalnosti i religije.
Mogu donekle razumjeti da nešto ne voliš, ne podržavaš, ok... ali poticati na mučenje i ubistvo? Degutantno.
Još gore što to dolazi od naroda koji je također prošao rat, patnju, ubistva, genocid, sve zbog toga jer se nije uklapao u određeni kalup i jer nisu bili odgovarajuće nacionalnosti i religije.
-
kakavdanakneiskustvu
#1809 Re: LGBT parada
Sara03 wrote:Sveti redovi Biblije i Kur'ana (prije nekoliko stoljeća). Inače, ne postoji vjerodostojan i relevantan izvor za takvu tvrdnju.broj dva wrote:Kada ko i gdje je ustanovio da homoseksualnost nije normalna i prirodna?
poznato je da su to bajke
- Matzan
#1810 Re: LGBT parada
macchiato wrote:Pa prije neki dan je bio članak o čečenima i kako muče i kažnjavaju gej osobe, nešto u tom fazonu, ne mogu se sjetiti. Kiksova družina je podržavala i navijala u komentarima, ubij zakolji da peder ne postoji.![]()
A klixovi komenta(to)ri su mjerilo nečega?
U zadnje vrijeme nekako i mogu razumijeti one što se liječe pišući tamo; čak mi se vrlo vjerodostojnom čini priča da klixovi "novinari" zapale prvu vatricu, da pacijenti već dođu u toplu prostoriju,
ali teškjo da mogu shvatiti da ono neko uopšte čita, a kamoli uzima za nekakav reprezentativni uzorak i bitno mišljenje.
- cyprus
#1811 Re: LGBT parada
macchiato wrote:Pa prije neki dan je bio članak o čečenima i kako muče i kažnjavaju gej osobe, nešto u tom fazonu, ne mogu se sjetiti. Kiksova družina je podržavala i navijala u komentarima, ubij zakolji da peder ne postoji.![]()

Ovo je nekad od prošle godine... Ja ove najveće i najlajkanije izljeve čovjekoljublja na društvenim mrežama imam običaj printscreenovat
-
kakavdanakneiskustvu
#1812 Re: LGBT parada
pojedincima vise u zivotu smetaju homoseksualci i lezbejke nego pripadnici pokreta,vojski protiv kojih su do juce ratovali,koji su im familiju pobili,cudno u najmanju ruku
- mayab
#1813 Re: LGBT parada
Kompleksi su čudokakavdanakneiskustvu wrote:pojedincima vise u zivotu smetaju homoseksualci i lezbejke nego pripadnici pokreta,vojski protiv kojih su do juce ratovali,koji su im familiju pobili,cudno u najmanju ruku
- salik79
#1814 Re: LGBT parada
A zasto vama, "borcima za ljudska prava i slobode", ne smetaju ti isti komentari i komentatori kada je tema/naslov koji se na bilo kakav nacin dotice Islama, bosanskih muslimana, ili bilo cega sto ima i primjesu islamskog u sebi.
Mislim, ako su vec ti komentari reprezentativni, bio bi red od strane vas "boraca za ljudska prava" da otvorite jednu takvu temu i jednako se zgrazavate i negodujete, kao sto to cinite na ovoj temi. Budite dosljedni sebi
Mislim, ako su vec ti komentari reprezentativni, bio bi red od strane vas "boraca za ljudska prava" da otvorite jednu takvu temu i jednako se zgrazavate i negodujete, kao sto to cinite na ovoj temi. Budite dosljedni sebi
- Jack Be Nimble
#1815 Re: LGBT parada
U poredjenju sa homo, muslimani ko bubreg u loju barem na ovom forumu. Na drugim forumima borim se za islamska i homo pravasalik79 wrote:A zasto vama, "borcima za ljudska prava i slobode", ne smetaju ti isti komentari i komentatori kada je tema/naslov koji se na bilo kakav nacin dotice Islama, bosanskih muslimana, ili bilo cega sto ima i primjesu islamskog u sebi.
- salik79
#1816 Re: LGBT parada
Nije bilo rijec o forumu nego o komentarima na klixu. A i kada je rijec o forumu, ne vidim neku "prednost" muslimana u poredjenju sa homo.Jack Be Nimble wrote:U poredjenju sa homo, muslimani ko bubreg u loju barem na ovom forumu. Na drugim forumima borim se za islamska i homo pravasalik79 wrote:A zasto vama, "borcima za ljudska prava i slobode", ne smetaju ti isti komentari i komentatori kada je tema/naslov koji se na bilo kakav nacin dotice Islama, bosanskih muslimana, ili bilo cega sto ima i primjesu islamskog u sebi.
Ima li homica na forumu, pa da uporedimo njihova "prava" s "pravima" muslimana na forumu?
- Jack Be Nimble
#1817 Re: LGBT parada
Pa niko ne proziva da muslimani se drze svoje vjere u cetiri zida a pogotovo da 30 dana u godinu ne namecu svoju vjeru jer odrzavaju iftarske parade.salik79 wrote:
Nije bilo rijec o forumu nego o komentarima na klixu. A i kada je rijec o forumu, ne vidim neku "prednost" muslimana u poredjenju sa homo.
Ima li homica na forumu, pa da uporedimo njihova "prava" s "pravima" muslimana na forumu?
-
Cookie85
#1818 Re: LGBT parada
Ma treba sve zabraniti.
Ja sam da se niti jedna vjera na javnom mjestu ne "pokazuje", takodjer GLBT/LGBT zabranio!
Kad GLBT/LGBT hoce neku paradu, poslati ih u 3 p.m.
Kad neka vjera (islam, krscanstvo, budizam... ) hoce nesto na javnom mjestu i njih poslati u 3pm
ima mjesto i vrijeme za sve to, a to nije na ulici!
Ja sam da se niti jedna vjera na javnom mjestu ne "pokazuje", takodjer GLBT/LGBT zabranio!
Kad GLBT/LGBT hoce neku paradu, poslati ih u 3 p.m.
Kad neka vjera (islam, krscanstvo, budizam... ) hoce nesto na javnom mjestu i njih poslati u 3pm
ima mjesto i vrijeme za sve to, a to nije na ulici!
- salik79
#1819 Re: LGBT parada
Jah, bas iftari imaju veze s "nametanjem vjere", a jos manje sa razvratnim paradiranjima u svrhu sticanja nekakvih prava. Poredjenje nigdje veze...Jack Be Nimble wrote:Pa niko ne proziva da muslimani se drze svoje vjere u cetiri zida a pogotovo da 30 dana u godinu ne namecu svoju vjeru jer odrzavaju iftarske parade.salik79 wrote:
Nije bilo rijec o forumu nego o komentarima na klixu. A i kada je rijec o forumu, ne vidim neku "prednost" muslimana u poredjenju sa homo.
-
Nadzorna_ploca
#1820 Re: LGBT parada
Sta ima paraderi stari.. 
- Jack Be Nimble
#1821 Re: LGBT parada
salik79 wrote:Jah, bas iftari imaju veze s "nametanjem vjere", a jos manje sa razvratnim paradiranjima u svrhu sticanja nekakvih prava. Poredjenje nigdje veze...Jack Be Nimble wrote:Pa niko ne proziva da muslimani se drze svoje vjere u cetiri zida a pogotovo da 30 dana u godinu ne namecu svoju vjeru jer odrzavaju iftarske parade.salik79 wrote:
Sve dok ih neko ne pocne tjerati sa iftara ne treba im moja pomoc.
- Bloo
- Globalna šefica
#1822 Re: LGBT parada
Za razliku od vjernika bilo koje vjere, LGBTQA populacija teško da će se eksponirati na ovom forumu uzevši u obzir mentalni sklop prosječnog Balkanca koji foruma. Pogotovo uz korištenje riječi homići i slične deskripcije homofobnih muškarčina along the lines primanja u pakaš, čmarni kolutić itd.salik79 wrote:Nije bilo rijec o forumu nego o komentarima na klixu. A i kada je rijec o forumu, ne vidim neku "prednost" muslimana u poredjenju sa homo.Jack Be Nimble wrote:U poredjenju sa homo, muslimani ko bubreg u loju barem na ovom forumu. Na drugim forumima borim se za islamska i homo pravasalik79 wrote:A zasto vama, "borcima za ljudska prava i slobode", ne smetaju ti isti komentari i komentatori kada je tema/naslov koji se na bilo kakav nacin dotice Islama, bosanskih muslimana, ili bilo cega sto ima i primjesu islamskog u sebi.
Druga stvar, pripadnik LGBTQA grupacije nije neko čudesno biće sa neobičnim stavovima o svakodnevim stvarima, te prilikom forumanja nećeš primijetiti da je pripadnik te grupacije. Stavovi o muzici, hrani, sportu....to su stavovi tog pojedinca kao i svakog drugog.
Dok druge grupacije (ateisti, vjernici, agnostici) možeš detektovati na drugim temama jer su specifične. Dosta pripadnika LGBTQA populacije je religiozno, unatoč tome što ih njihova vlastita religija osuđuje.
Što se tiče komentara na klixu, primijeti da je to jedna pljuvačka kaljuga širokog dijapazona (pederčine, balije, svinjojedi...et cetera), te nije targetirana isključivo na grupu kojoj ti pripadaš.
Prednost muslimana na ovom forumu je što postoji moderacija koja sankcioniše vrijeđanje u granicama. Međutim ako diskusiju o vlastitoj religiji, te propitivanje nekih postulata percipiraš kao napad, to je do tvog nerazvijenog osjećaja za diskusiju.
Takođe, LGBTQA populacija je u manjini, te represiju ne može vrišiti nad većinom. Mogu ti zabraniti da uđeš u njihove lokale, na njihove predstave, filmske projekcije...ali ti ne mogu zabraniti da jedeš šta hoćeš, da slušaš šta hoćeš, da se oblačiš kako želiš.
-
Cookie85
#1823 Re: LGBT parada
Ti stvarno podrzavas LGBT?Bloo wrote:
Za razliku od vjernika bilo koje vjere, LGBTQA populacija teško da će se eksponirati na ovom forumu uzevši u obzir mentalni sklop prosječnog Balkanca koji foruma. Pogotovo uz korištenje riječi homići i slične deskripcije homofobnih muškarčina along the lines primanja u pakaš, čmarni kolutić itd.
Druga stvar, pripadnik LGBTQA grupacije nije neko čudesno biće sa neobičnim stavovima o svakodnevim stvarima, te prilikom forumanja nećeš primijetiti da je pripadnik te grupacije. Stavovi o muzici, hrani, sportu....to su stavovi tog pojedinca kao i svakog drugog.
Dok druge grupacije (ateisti, vjernici, agnostici) možeš detektovati na drugim temama jer su specifične. Dosta pripadnika LGBTQA populacije je religiozno, unatoč tome što ih njihova vlastita religija osuđuje.
Što se tiče komentara na klixu, primijeti da je to jedna pljuvačka kaljuga širokog dijapazona (pederčine, balije, svinjojedi...et cetera), te nije targetirana isključivo na grupu kojoj ti pripadaš.
Prednost muslimana na ovom forumu je što postoji moderacija koja sankcioniše vrijeđanje u granicama. Međutim ako diskusiju o vlastitoj religiji, te propitivanje nekih postulata percipiraš kao napad, to je do tvog nerazvijenog osjećaja za diskusiju.
Takođe, LGBTQA populacija je u manjini, te represiju ne može vrišiti nad većinom. Mogu ti zabraniti da uđeš u njihove lokale, na njihove predstave, filmske projekcije...ali ti ne mogu zabraniti da jedeš šta hoćeš, da slušaš šta hoćeš, da se oblačiš kako želiš.
nije sve u
nego sto je normalno, a sto nije. U sustini boli me klinac sta neko radi iza zatvorenih vrata, ali oni hoce da usvajaju djecu? pa ce to dijete takodjer biti homoseksualac pa ce i on usvojiti djete/djecu i ono ce biti... vidis li ti gdje to vodi ?mentalni sklop prosječnog Balkanca
Ja sam protiv homoseksualaca zato sto vidim gdje to vodi.
drugo, ti hoces da kazes da je lijepo vidjeti muskarca obucen kao zena i hoda ulicom ? Naravno njegovo pravo, ali brate to je odvratno, oblaci se u kuci kako hoces!
primjer : odes u kafanu, vidis neku trebu ne izgleda lose, prica bla bla, odvedes je kuci, ode u wc, vidis pisa stojeci!
sta bi uradio ? jer ti on/ona nije rekao da je imao 1000000 operacija da izgleda kao cura?
Tebi to normalno ? meni nije. Niti bih zelio da moje dijete bude homoseksualac.
Za mene je to bolest, mozda sam , kako si ti rekao
, a vidio sam vise homoseksualaca nego ti, i znam zasto ti ovo govorim i ne podrzavam nikakva prava da imaju (mislim na neka ozbiljnija koja uticu na druge).mentalni sklop prosječnog Balkanca
- Bloo
- Globalna šefica
#1824 Re: LGBT parada
Moj upit je, priznajem, iznimno brutalan zbog korištenja gore spomenutih izraza, ali bijah ponukana onakvim pisanjem.Sara03 wrote:Govoreći o "lizingu" i pacijentima, podsjeti me kako neki često vole potencirati što se, eto navodno, lezbejke ližu. Što bi valjda značilo da ove druge ne ližu ništa?Bloo wrote:![]()
![]()
Spolne bolesti.
Šalu na stranu, hoću reći da se nerijetko u raspravama ove vrste, odnos između osoba istog spola prosuđuje isključivo putem seksualiziranja. Dakle, svođenje veze dva bića na seksualni čin. Iz čega proizlazi da su homoseksualci i lezbejke emocionalni invalidi, u čijim vezama ne postoji ljubav i pažnja, već puko stimuliranje genitalija. Jer po nečijim parametrima, emocije mogu biti plod samo heteroseksualne veze.
Anyway, tendencija je da se odnosi među ljudima (svih seksualnih preferencija) posmatraju kroz prizmu njihovih polnih organa (muško-ženska prijateljstva, poslovni odnosi npr.).
Tako je uobičajena slika jednog homoseksualca -raskalašeni jebivjetar bez ikakvih moralnih skrupula (mada, šta je moral?) koji skače iz kreveta u krevet.
Uobičajena asocijacija prosječnog Balkanca na riječ homoseksualac je goli muškarac koji ga prima u anus i dahće. I čitavo njegovo iskonski muško primitivno biće se naježi na tu scenu.
Sjetih se filma If these walls could talk 2 - jedna od tri priče opisuje život dvije lezbejke (60-te godine) koje su život provele zajedno. I nakon što pod stare dane jedna padne sa merdevina, drugoj partnerici nije dozvoljeno da ostane uz nju u bolnici jer nije član porodice (muž, žena, potomak...), te je čak i ne obavijeste kada joj partnerica umre. Nakon toga nećak pokojnice joj suptilno kaže da nađe drugu kuću u kojoj će živjeti jer ona nema prava na istu čak i nakon 30 godina zajedničkog života.
Pripadnici LGBTQA populacije nisu ništa abnormalno, odnosno vole, mrze, ljube i rastaju se isto kao i pripadnici većinske heteroseksualne populacije.
Na sve "dekadencije" ove populacije, može se (mada ne vidim poentu jer to je gađanje abnormalnostima ljudskog roda in general) na drugu stranu staviti neizmjerno veća dekadencija i "zlo" heteroseksualne" populacije.
- Jack Be Nimble
#1825 Re: LGBT parada
Upoznao dvoje iz homoseksualnog braka I obadvoje hetero. Kakve veze imaju roditelji i da li ce dijete biti hetero ili homo? Nije problem u homo roditeljima nego u hetero roditeljima sto prave homo djecu u prvom mjestu.