Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Connaisseur Karlin wrote:
pa dobro, ti si jedan od njih
Ja sam dosao tobe naknadno. Dok je bila Jugoslavija pravio probleme, kad je Tito umro, izbacili me s casa sto sam se zajebavao, pa mi nisu dali da cuvam bistu. Poslije problemi u JNA, pa nas murija maltretirala, ma svasta bilo...al' kad ovi novi dodjose, skontas da su oni zlatni bili.
zasto cuvanje biste znam da je bista u skolama povremeno bila maskirana naocalma, odjecom, ali za cuvanje biste prvi put cujem od tebe
zasto cuvanje biste znam da je bista u skolama povremeno bila maskirana naocalma, odjecom, ali za cuvanje biste prvi put cujem od tebe
aaaaa eh nek' si dos'o tobe
a kako se detektiraju jugosloveni
Pa u onom periodu izmedju smrti do sahrane pioniri sa kapicama i crvenim maramama cuvali pocasnu strazu pored biste, meni zabranili.
A i ovom mom prijatelju, jer je crtao kukaste krstove po skoli, mal' ga nisu izbacili, al' mama mu bila uciteljica.
Rado bih ti odgovorio na pitanje, ali ne smijem, posto sada djelujemo incognito, znas ono "sleeper agents".
Pa u onom periodu izmedju smrti do sahrane pioniri sa kapicama i crvenim maramama cuvali pocasnu strazu pored biste, meni zabranili.
A i ovom mom prijatelju, jer je crtao kukaste krstove po skoli, mal' ga nisu izbacili, al' mama mu bila uciteljica.
Rado bih ti odgovorio na pitanje, ali ne smijem, posto sada djelujemo incognito, znas ono "sleeper agents".
straza pored biste, to prvi put cujem
to j bas bilo pretjerivanje, kukasti krst problem, a sjecam se koliko puta su bili isti nactani na prasnjavaimm automobilima reakcije su bile, isto kao da se duh pojavio
ma garant imas Djruin hepek, oni su najbolje otkrili tzv. jugoslavane
to j bas bilo pretjerivanje, kukasti krst problem, a sjecam se koliko puta su bili isti nactani na prasnjavaimm automobilima reakcije su bile, isto kao da se duh pojavio
Balkanski špijun na zadatku detekcije sumnjivih lica metodom povlačenja Đurinog hepeka.
Edin H. wrote:
Balkanski špijun na zadatku detekcije sumnjivih lica metodom povlačenja Đurinog hepeka.
lija (Danilo Bata Stojković): “A tu im se priključuje i švalerka ovog naučnika”
Danica (Mira Banjac): “Znači svi imaju švalerke”
Ilija: “Svi”
Danica: “Kad izdaju žene što ne bi i zemlju”!
73 stranice o 0,07% populacije ove zemlje... Hvala vam, hvala... Još jednom moram reći da ne znam čime smo zaslužili ovoliku pažnju, ali svejedno, hvala za reklamu
Kako je ovo dobar film. To je nevjerovatno. A kad Danica prica podstanaru o cerkinom skolovanju i zaposljenju? Fikcija? Nije valjda da je to bilo moguce u Jugoslaviji?
Last edited by insomnia78 on 27/05/2017 21:53, edited 1 time in total.
cyprus wrote:73 stranice o 0,07% populacije ove zemlje... Hvala vam, hvala... Još jednom moram reći da ne znam čime smo zaslužili ovoliku pažnju, ali svejedno, hvala za reklamu
a ne znate ni objasniti zasto se osejcate jugoslovenima
cyprus wrote:73 stranice o 0,07% populacije ove zemlje... Hvala vam, hvala... Još jednom moram reći da ne znam čime smo zaslužili ovoliku pažnju, ali svejedno, hvala za reklamu
insomnia78 wrote:Kako je ovo dobar film. To je nevjerovatno. A kad Danica prica podstanaru o cerkinom skolovanju i zaposljenju? Fikcija? Nije valjda da je to bilo moguce u Jugoslaviji?
Pa ne mislis da su ovi danas izmislili nepotizam i stele pri zaposljavanju?
Ali da su to digli na jedan puno veci nivo, zasigurno jesu. Prije se nikada nije placalo za posao.
insomnia78 wrote:Kako je ovo dobar film. To je nevjerovatno. A kad Danica prica podstanaru o cerkinom skolovanju i zaposljenju? Fikcija? Nije valjda da je to bilo moguce u Jugoslaviji?
Ali da su to digli na jedan puno veci nivo, zasigurno jesu. Prije se nikada nije placalo za posao.
ma nee , nije, isto kao sto se nije placalo za diplome
Ja ne znam nikoga da je prije platio.Mozda i jeste ,ali ja ne znam nikoga.Sada se moram zamisliti da se sjetim nekoga da je na budzetu a da nije platio ili stelu zescu imao.
Sta se bona smijes u vezi necega o cemu nemas pojma.
Bilja ozbiljna drzava, za primanje mita se lezalo u zatvoru.
Garantujem ti da ama bas nikada nisam cuo da se neko zaposlio tako sto je platio za posao. Veza i stela je bilo, i to mahom na prijateljskoj osnovi.
Edin H. wrote:
Garantujem ti da ama bas nikada nisam cuo da se neko zaposlio tako sto je platio za posao. Veza i stela je bilo, i to mahom na prijateljskoj osnovi.
piupiu wrote:Ja još uvijek mislim da se ovdje konstantno miješaju pojmovi ideologije i identiteta, sve ovo što ti gore pišeš odnosi se na ideologiju jugoslovenskog socijalizma, a ne na ideju Jugoslovenstva.
Ma nije ona jedina koja uziva u ovoj temi ne razlikujuci kojesta... ideje, pojmove... ljude...
Meni je tako jedan nabrojao ideale Francuske revolucije nazivajuci to jugoslovenskom idejom
Sta ces, moja ti...
Nadam se da se radilo o slobodoljubivom neznalici.
Radilo se o povrsno informiranom paranoiku sa slabasnim predznanjem i prilicno losim razumijevanjem maternjeg jezika
To ga, naravno, ne cini posebnim
uzasno si naivan
Ja sam odrastao i zivio u tom sistemu, za razliku od tebe koja imas stravicne, ni na cemu zasnovane predrasude. Govoris o necemu o cemu nemas pojma, moguce na osnovu prica ljudi koji su se bavili kriminalnim radnjama, koje je sistem kaznio, a sada izvrcu cinjenice. Apsolutno nikada ne govorim o necemu o cemu ne znam. Hoce li ti sta znaciti ako ti kazem da sam imao u skoli drugaricu ciji je otac radio u opstini i odlezao u Zenici zbog primanja mita. Kada je poceo rat covjek se hladno pojavljuje na Srni i kaze da je lezao u zatvoru zato sto je Srbin i zato sto se borio za "srpsku stvar".
piupiu wrote:Ali ja se ne izjašnjavam kao Jugoslovenka, .
Ja sam Bosanka (s nanom Hercegovkom).
Dzaba se sad vadis, (skoro) sve je jasno.
Tvoje su aktivnosti ocito usmjerene na otupljivanje revolucionarne ostrice histericnog sovinizma
Za koga li ti radis...
Edin H. wrote:Ja sam odrastao i zivio u tom sistemu, za razliku od tebe koja imas stravicne, ni na cemu zasnovane predrasude. Govoris o necemu o cemu nemas pojma, moguce na osnovu prica ljudi koji su se bavili kriminalnim radnjama, koje je sistem kaznio, a sada izvrcu cinjenice. Apsolutno nikada ne govorim o necemu o cemu ne znam. Hoce li ti sta znaciti ako ti kazem da sam imao u skoli drugaricu ciji je otac radio u opstini i odlezao u Zenici zbog primanja mita. Kada je poceo rat covjek se hladno pojavljuje na Srni i kaze da je lezao u zatvoru zato sto je Srbin i zato sto se borio za "srpsku stvar".
Edin H. wrote:
uzasno si naivan
Ja sam odrastao i zivio u tom sistemu, za razliku od tebe koja imas stravicne, ni na cemu zasnovane predrasude. Govoris o necemu o cemu nemas pojma, moguce na osnovu prica ljudi koji su se bavili kriminalnim radnjama, koje je sistem kaznio, a sada izvrcu cinjenice. Apsolutno nikada ne govorim o necemu o cemu ne znam. Hoce li ti sta znaciti ako ti kazem da sam imao u skoli drugaricu ciji je otac radio u opstini i odlezao u Zenici zbog primanja mita. Kada je poceo rat covjek se hladno pojavljuje na Srni i kaze da je lezao u zatvoru zato sto je Srbin i zato sto se borio za "srpsku stvar".
pisem o korupciji koja je postala aktuelna nakon Titove smrti, doslovno tokom '80tih godina , korupcija je u SFRJ naglo porasla
pisem o korupciji koja je postala aktuelna nakon Titove smrti, doslovno tokom '80tih godina , korupcija je u SFRJ naglo porasla
De malo piši o današnjoj, aktuelnoj korupciji ako smiješ. Ona sa mrtvim učesnicima i nije toliko interesantna.