Radio Sarajevo wrote:
Tek sad vidjeh da si me citirao ovdje, te kasnije rekao kako sam i loš čovjek.
Tomo buraz, nema to veze sa Sarajevom kao klubom. Ja ne želim ništa loše nikome, i bilo bi mi drago da se gradi bilo šta u mom gradu, ali ti ne razumiješ osnovne postulate kapitalizma.
Ogromna je razlika između Želje i Sarajeva danas, jer je Sarajevo privatni klub, sa privatnim kapitalom, i taj kapital će biti uložen da bi se izvukao profit. Vlasnik FKS ima više para nego cijela BiH, i vi i dalje tvrdite da je u redu da namičete i državne novce. Pored toga, pravite se budale, pa se poredite s nama, kao nama je dala opština, dao kanton, bla bla, a zaboravljate da ste prodali klub jednom čovjeku, i da je taj čovjek bogatiji nego cijela naša fucking zemlja.
Ako ti je to u redu, a vidim da jeste, samo zamisli da sada dođu Shell, Coca-Cola, Volkswagen ili bilo kakva druga međunarodna kompanija, i da im država da poticaj. Zašto bi država davala poticaj nekome ko pljušti od para? Zašto bi džrava dala poticaj ijednom stranom privatniku? Da je barem naš, pa i nekako, ali frajer iz Vijetnama, stekao bogatstvo Boga pitaj kako, i sad još da izvlači pare iz naše zemlje, od naših poreznih obveznika.
To buraz nije normalno.
To bih isto pričao i da smo se mi prodali, ali hvala Bogu nismo, i nadam se da nećemo. Zbog toga je ogromna razlika između FKS-a i ostalih, i to dvoje se ne može porediti. A ko to ne razumije, ili je neobrazovan, ili zlonamjeran, ili Pitar, što ti dođe na isto

.
Nisam nikom lično implicirao, ko se pronađe - pronađe.
Dobro, otkad je to tako kako pričaš, otkad smo mi klub sa kapitalom koji ima izvor u privatnom vlasništvu?
Pa ne postoje FKS i FKŽ samo posljednih 5-6 godina. Puno ste vi više dobili i od one i od ove države kad sve sabereš.
Dok je Tan bio, znaš da je uletio jednom sa lovom i poslije toga eventualno kad su trofeji i to je to.
Nam je tek pred kraj prošle sezone ušao u klub i on sam kaže da se planira ozbiljnije uključiti u projekte oko FKS.
Imaš intervju koji je dao, nigdje čovjek ne spominje da traži bilo šta osim što mu je čudno kako se niko iz NSBiH nije zainteresovao ko je Nam i probao ostvariti komunikaciju s njim.
Slažem se da je koncept funkcionisanja klubova danas totalno različit.
Hajmo gledati obje strane te knjige, kažeš izvlači pare iz države, a kome plaća doprinose na zaposlene, kome plaća porez i ostale dažbine, Vijetnamu?!
Ta ista Coca- Cola je registrovana kao bh kćerka matice iz Atlante. Hajmo je zatvoriti ako ćemo tvojom logikom, izvlače pare iz BiH.
Biraš radije životarenje nego da se ''prodate''...ne kontam tu priču, ali ok. Konkretno za FKS ja to ne vidim kao nešto loše, mi smo itekako dobili ulaskom stranih investitora, a ako bar pola Nam uradi što je rekao na intervjuu, puna šaka brade.
Ok, ne mora nam država ništa davati, u pravu si.
Što odmah nepošteno stekao

to kao ono kod nas, ko god je lovator, lopov i mutni poslovi
Ima li bar jedan argument za to? Šta, obogatio se na borbama pijetlova
Ovaj posljedni dio rečenice ne bih komentarisao, to mi je nekako izlizana floskula koja se koristi s obje strane.
Ja ostajem pri onome da ne kontam onog ko se naslađuje što FKS mora ići u Zenicu da igra treće pretkolo EL ili zato što je neko dao u zakup zemljište namjenjeno poljoprivredi da tu bude kamp FKS, pa kao sad će nas istjerati. Meni to nije ljudski.
Sportski dušmanluk pozdravljam.