Stadioni u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#1801 Re: Stadioni u BiH

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote:Da, al' zadnja rečenica je takva da kao da barataš i generalizuješ.

Jok, komšiji krepala krava, hajmo mu jebat mater i šutnuti ga nogom u bubrege.

Sad da neko iz švabije uleti i procita rekao bi mržnja i napetost, a ustvari je minimum. :D
I to tebi 80%?

Što nije 75 %? 90? 100?

Treba čitati cijeli post, ključ je u ovome

meni nisu jasni oni koji se vesele kad nešto propadne
Charuga
Globalni moderator

#1802 Re: Stadioni u BiH

Post by Charuga »

90minut wrote:Ovaj odgovor " radio sarajevo " je jedan od gorih što sam procitao ikad, zar stvarno jedan objektivan navijac Zelje može biti iskreno ponosan na nacin na koji se gradi Grbavica?

Bukvalno ste gori od one što je bosa hodala po gradu u sred zime kupili joj mi čizme ona nas mršnu.
Šta treba, da sjedim kući i plačem? Pokrenuli gradnju tribine, milion skupili od navijača i prijatelja kluba samo za desetogodišnje, plus stolice, plus klub. UEFA dala za teren i krov dosta novca, uletili opština i kanton. Neznatno, u odnosu na vrijednost tribine. Koldžo dvije godine stavljao u budžet za stadion, i nije ništa dao. Na kraju, valjda od sramote, ili zbog izbora, i on dao. Dozvole, projekti, ... sve klub.
LED reklame klub, pomočni teren klub, zapad (svlačionice, plavi salon, ... ) klub.

Jug. Ako Kanton da 2 miliona, kako se priča, hvala im na tome, ali valja nekako namiriti i ostatak od 3 miliona. Znači klub, navijači, prijatelji kluba.

U kakvoj zemlji živimo, normalno da smo ponosni. Samo neka se napravi ... :thumbup:
wewa

#1803 Re: Stadioni u BiH

Post by wewa »

Charuga wrote:
90minut wrote:Ovaj odgovor " radio sarajevo " je jedan od gorih što sam procitao ikad, zar stvarno jedan objektivan navijac Zelje može biti iskreno ponosan na nacin na koji se gradi Grbavica?

Bukvalno ste gori od one što je bosa hodala po gradu u sred zime kupili joj mi čizme ona nas mršnu.
Šta treba, da sjedim kući i plačem? Pokrenuli gradnju tribine, milion skupili od navijača i prijatelja kluba samo za desetogodišnje, plus stolice, plus klub. UEFA dala za teren i krov dosta novca, uletili opština i kanton. Neznatno, u odnosu na vrijednost tribine. Koldžo dvije godine stavljao u budžet za stadion, i nije ništa dao. Na kraju, valjda od sramote, ili zbog izbora, i on dao. Dozvole, projekti, ... sve klub.
LED reklame klub, pomočni teren klub, zapad (svlačionice, plavi salon, ... ) klub.

Jug. Ako Kanton da 2 miliona, kako se priča, hvala im na tome, ali valja nekako namiriti i ostatak od 3 miliona. Znači klub, navijači, prijatelji kluba.

U kakvoj zemlji živimo, normalno da smo ponosni. Samo neka se napravi ... :thumbup:
ljubomora je cudo.

ne cujem da se iko od komsija zalio zbog subvencija za koristenje stadiona Kosevo.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1804 Re: Stadioni u BiH

Post by Pitar sa Kariba »

:lol:
E cuj nama pomazu subvencijama....
Dobro sam ja....
MarlboroGold

#1805 Re: Stadioni u BiH

Post by MarlboroGold »

Ih kad bi tako Slobodu podržali... pa gdje bi joj bio kraj :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1806 Re: Stadioni u BiH

Post by sime_cipol »

Hrvatska pravi most Peljesac od para iz EU fondova. Milijardu KM. Bolje da su sjedili kuci i cekali da se samo napravi ili da im neko pokloni.
Stvar je u tome da te nece pogurati ni Kanton, ni Grad, ni Opstina, ni NS, niti UEFA (ako nisu svi prethodni), ako sam nešto ne preuzmes na sebe i krenes.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1807 Re: Stadioni u BiH

Post by Tomahawk11 »

Baš tako, moraš izbijati oči. Sjedenje i kukanje neće ništa promijeniti.
sime_cipol

#1808 Re: Stadioni u BiH

Post by sime_cipol »

Hrvati isli u Poljsku da vide kako oni uspijevaju tolike pare iz EU fondova povuci. Znaci cijela nauka od toga napravljena. Sa par stotina miliona na početku, Hrvati su sada poceli izvlačiti milijarde.
I Sarajevo da zakopa prvu lopatu za stadion ili slično, ne brini, pogurali bi se. I od Kantona, Grada, Opstine, NS...
nosara

#1809 Re: Stadioni u BiH

Post by nosara »

Ali ne na poljoprivrednom zemljistu!

Shvatam da geni vuku na njivu i u oranje, ali drzava ima zakone koji se moraju postovati.
internazionale

#1810 Re: Stadioni u BiH

Post by internazionale »

nosara wrote:Ali ne na poljoprivrednom zemljistu!

Shvatam da geni vuku na njivu i u oranje, ali drzava ima zakone koji se moraju postovati.
Onaj osjecaj kao kad vidis bracu dunge lange kako se kurce na moru
Tomahawk11
Globalni moderator

#1811 Re: Stadioni u BiH

Post by Tomahawk11 »

Čuj geni vuku....Amare, jesi to ti :mrgreen:
nosara

#1812 Re: Stadioni u BiH

Post by nosara »

Željezničar objavio informacije o radovima na krovu istočne tribine stadiona Grbavica

Delegacija predstavnika FK Željezničar, NFSBIH i Nadzornog organa za radove, razgovarala je sa predstavnicima kompanije GMC o dosadašnjim aktivnostima na pripremi konstrukcije krova istočne tribine.

Željezničar objavio informacije o radovima na krovu istočne tribine stadiona GrbavicaFoto: fkzeljeznicar.ba
Radovi na pripremi konstrukcije krova su u punom jeku, a kako ističu iz kompanije GMC iz Usore svi pripremni radovi idu planiranom dinamikom.

Delegacija predstavnika FK Željezničar u kojoj su bili Enis Džihanić direktor Kluba, Nihad Hodžić ekspert za infrastrukturu NFSBIH, te Nedim Čehajić predstavnik Nadzornog organa iz kompanije IN, zajedno sa predstavnicima kompanije GMC obišli su radove na pripremi konstrukcije krova istočne tribine i pregledali napredak radova.

– Pripreme i radovi istočne tribine se izvode u skladu sa planiranom dinamikom te očekujemo da će radovi na postavci krova na istočnoj tribini početi, kako je i panirano 25. novembra, izjavio je Enis Džihanić direktor FK Željezničar i naglasio da prema ugovorenoj dinamici radovi bi trebali biti gotovi 31. januara 2020. godine.
Logovan

#1813 Re: Stadioni u BiH

Post by Logovan »

nosara wrote:Ali ne na poljoprivrednom zemljistu!

Ne trebas nam prenositi gdje te geni vuku, ne interesuje nas. :-)
Raptor44

#1814 Re: Stadioni u BiH

Post by Raptor44 »

Kod nas klubovi ne zakucaju ekser na stadionu 20 godina i očekuju da im država i UEFA grade.
Zato svaka čast Želji krenuli su korak po korak, i doslovce su urađeni milionski projekti prije nego li je počela stizati podrška sa strane, UEFA je to prepoznala i dala novac za krov istočne tribine, i dio za teren.
Južna i zapadna tribina su više potrebni Kantonu s obzirom da je cilj da se reprezentacija vrati u glavni grad, nego li Želji jer se i ovaj trenutni kapacitet ispuni tri puta godišnje.
Point.

#1815 Re: Stadioni u BiH

Post by Point. »

Grbavica najljepši stadion u državi. Neka se gradi i treba da se gradi. Hoće li se šta raditi sa jugom? Približavati terenu na to mislim.
Laertes

#1816 Re: Stadioni u BiH

Post by Laertes »

Point. wrote:Grbavica najljepši stadion u državi. Neka se gradi i treba da se gradi. Hoće li se šta raditi sa jugom? Približavati terenu na to mislim.
Nije mu neka konkurencija. Biće najljepši kad se završi. Ovako je realno ko frankenštajn.
Radio Sarajevo

#1817 Re: Stadioni u BiH

Post by Radio Sarajevo »

Tomahawk11 wrote:Evo vam teme, pa opletite.
Radio Sarajevo wrote:
suad-sarajevo wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/najav ... V2NZHyt-00
Al' komšinice znaju spustiti gaće al' ono baš. I ne pitaju za cijenu.

Najgore što će se sutra hvaliti kako su sve stvorili sa svojih 10 prstiju a da se nisu "prodali k'o mi". :twisted:

Ovo pišem naravno u kontesktu našeg pitanja stadiona kojem se ne nazire rješenje nažalost.
Da te podsjetim... vi ste privatni klub, i zbog toga dalje ruke od javnog novca. Obratite se vijetnamskoj praonici para.
Tek sad vidjeh da si me citirao ovdje, te kasnije rekao kako sam i loš čovjek.

Tomo buraz, nema to veze sa Sarajevom kao klubom. Ja ne želim ništa loše nikome, i bilo bi mi drago da se gradi bilo šta u mom gradu, ali ti ne razumiješ osnovne postulate kapitalizma.

Ogromna je razlika između Želje i Sarajeva danas, jer je Sarajevo privatni klub, sa privatnim kapitalom, i taj kapital će biti uložen da bi se izvukao profit. Vlasnik FKS ima više para nego cijela BiH, i vi i dalje tvrdite da je u redu da namičete i državne novce. Pored toga, pravite se budale, pa se poredite s nama, kao nama je dala opština, dao kanton, bla bla, a zaboravljate da ste prodali klub jednom čovjeku, i da je taj čovjek bogatiji nego cijela naša fucking zemlja.

Ako ti je to u redu, a vidim da jeste, samo zamisli da sada dođu Shell, Coca-Cola, Volkswagen ili bilo kakva druga međunarodna kompanija, i da im država da poticaj. Zašto bi država davala poticaj nekome ko pljušti od para? Zašto bi džrava dala poticaj ijednom stranom privatniku? Da je barem naš, pa i nekako, ali frajer iz Vijetnama, stekao bogatstvo Boga pitaj kako, i sad još da izvlači pare iz naše zemlje, od naših poreznih obveznika.

To buraz nije normalno.

To bih isto pričao i da smo se mi prodali, ali hvala Bogu nismo, i nadam se da nećemo. Zbog toga je ogromna razlika između FKS-a i ostalih, i to dvoje se ne može porediti. A ko to ne razumije, ili je neobrazovan, ili zlonamjeran, ili Pitar, što ti dođe na isto :D .
Logovan

#1818 Re: Stadioni u BiH

Post by Logovan »

Uh :facepalm:

A vidi zadnje rečenice. :facepalm:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1819 Re: Stadioni u BiH

Post by Tomahawk11 »

Radio Sarajevo wrote:
Tek sad vidjeh da si me citirao ovdje, te kasnije rekao kako sam i loš čovjek.

Tomo buraz, nema to veze sa Sarajevom kao klubom. Ja ne želim ništa loše nikome, i bilo bi mi drago da se gradi bilo šta u mom gradu, ali ti ne razumiješ osnovne postulate kapitalizma.

Ogromna je razlika između Želje i Sarajeva danas, jer je Sarajevo privatni klub, sa privatnim kapitalom, i taj kapital će biti uložen da bi se izvukao profit. Vlasnik FKS ima više para nego cijela BiH, i vi i dalje tvrdite da je u redu da namičete i državne novce. Pored toga, pravite se budale, pa se poredite s nama, kao nama je dala opština, dao kanton, bla bla, a zaboravljate da ste prodali klub jednom čovjeku, i da je taj čovjek bogatiji nego cijela naša fucking zemlja.

Ako ti je to u redu, a vidim da jeste, samo zamisli da sada dođu Shell, Coca-Cola, Volkswagen ili bilo kakva druga međunarodna kompanija, i da im država da poticaj. Zašto bi država davala poticaj nekome ko pljušti od para? Zašto bi džrava dala poticaj ijednom stranom privatniku? Da je barem naš, pa i nekako, ali frajer iz Vijetnama, stekao bogatstvo Boga pitaj kako, i sad još da izvlači pare iz naše zemlje, od naših poreznih obveznika.

To buraz nije normalno.

To bih isto pričao i da smo se mi prodali, ali hvala Bogu nismo, i nadam se da nećemo. Zbog toga je ogromna razlika između FKS-a i ostalih, i to dvoje se ne može porediti. A ko to ne razumije, ili je neobrazovan, ili zlonamjeran, ili Pitar, što ti dođe na isto :D .
Nisam nikom lično implicirao, ko se pronađe - pronađe.

Dobro, otkad je to tako kako pričaš, otkad smo mi klub sa kapitalom koji ima izvor u privatnom vlasništvu?
Pa ne postoje FKS i FKŽ samo posljednih 5-6 godina. Puno ste vi više dobili i od one i od ove države kad sve sabereš.

Dok je Tan bio, znaš da je uletio jednom sa lovom i poslije toga eventualno kad su trofeji i to je to.
Nam je tek pred kraj prošle sezone ušao u klub i on sam kaže da se planira ozbiljnije uključiti u projekte oko FKS.
Imaš intervju koji je dao, nigdje čovjek ne spominje da traži bilo šta osim što mu je čudno kako se niko iz NSBiH nije zainteresovao ko je Nam i probao ostvariti komunikaciju s njim.

Slažem se da je koncept funkcionisanja klubova danas totalno različit.

Hajmo gledati obje strane te knjige, kažeš izvlači pare iz države, a kome plaća doprinose na zaposlene, kome plaća porez i ostale dažbine, Vijetnamu?!
Ta ista Coca- Cola je registrovana kao bh kćerka matice iz Atlante. Hajmo je zatvoriti ako ćemo tvojom logikom, izvlače pare iz BiH.

Biraš radije životarenje nego da se ''prodate''...ne kontam tu priču, ali ok. Konkretno za FKS ja to ne vidim kao nešto loše, mi smo itekako dobili ulaskom stranih investitora, a ako bar pola Nam uradi što je rekao na intervjuu, puna šaka brade.

Ok, ne mora nam država ništa davati, u pravu si.
Što odmah nepošteno stekao :? to kao ono kod nas, ko god je lovator, lopov i mutni poslovi :-)
Ima li bar jedan argument za to? Šta, obogatio se na borbama pijetlova :D

Ovaj posljedni dio rečenice ne bih komentarisao, to mi je nekako izlizana floskula koja se koristi s obje strane.

Ja ostajem pri onome da ne kontam onog ko se naslađuje što FKS mora ići u Zenicu da igra treće pretkolo EL ili zato što je neko dao u zakup zemljište namjenjeno poljoprivredi da tu bude kamp FKS, pa kao sad će nas istjerati. Meni to nije ljudski.
Sportski dušmanluk pozdravljam.
sime_cipol

#1820 Re: Stadioni u BiH

Post by sime_cipol »

Pa zemlje se pobise od davanja poticaja, oslobadjanja poreza, davanja zemlje u koncesiju i sl, samo da im Coca Cola, VW i sl otvore fabriku na njihovom tlu.
Pogledajte samo borbu oko VW i fabrike za Passata izmedju Turske, Bugarske, Slovacke i drugih :roll:
Milijarde je Erdogan obecao, samo da otvore fabriku dole :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1821 Re: Stadioni u BiH

Post by Tomahawk11 »

sime_cipol wrote:Pa zemlje se pobise od davanja poticaja, oslobadjanja poreza, davanja zemlje u koncesiju i sl, samo da im Coca Cola, VW i sl otvore fabriku na njihovom tlu.
Pogledajte samo borbu oko VW i fabrike za Passata izmedju Turske, Bugarske, Slovacke i drugih :roll:
Milijarde je Erdogan obecao, samo da otvore fabriku dole :roll:
Što će reći da Radio Sarajevo baš i nije u pravu oko izvlačenja para iz zemlje :)
nosara

#1822 Re: Stadioni u BiH

Post by nosara »

Gdje je placen porez kad je ovaj preuzeo klub od onog? I koliko? Koja je cifra placena za preuzimanje? :-)

Mutna, mracna barustina...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1823 Re: Stadioni u BiH

Post by Tomahawk11 »

Otkud znaš da nije? Ima valjda neko u ovoj državi ko se i oko toga brine, pa sve što nije po propisima, nek pucaju penale.
Nadzorna_ploca

#1824 Re: Stadioni u BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Ono pita za porez i ono donosi neke zakljucke. Zamisli kakav moras biti da te to zanima.
A i ti mu pokusavas kao nesto odgovoriti. :mrgreen:
Forum nepresusan izvor zabave.
Company85

#1825 Re: Stadioni u BiH

Post by Company85 »

nosara wrote:Gdje je placen porez kad je ovaj preuzeo klub od onog? I koliko? Koja je cifra placena za preuzimanje? :-)

Mutna, mracna barustina...
:lol:
Post Reply