Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
Tempo
ZeModerator

#1801 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Tempo »

nije al u kurcu.

cilj nacionalista je upravo ovo stanje. oni vlasnici i gospodari, a mi fukara. imaju nas tacno tamo gdje hoce.

al haj... misli ti sta hoces. i mene i njih libo racku za to.
Haman2

#1802 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Haman2 »

Ja sam pristalica da komentiramo citate. Mislim da to prizilazi iz naslova. Pricamo o necemo bez argument.
Maraschino

#1803 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Maraschino »

Nesto iz ID

Image
Novak20

#1804 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Novak20 »

Duboka životna i politička filozofija.

Prije podne mislim jedno, poslije podne drugo.
Haman2

#1805 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Haman2 »

Nacional-sovinisti odmah nastoje sve obezvrijediti. Da je to priznanje dobio Karadzic, sad bi taj citat dominirao Forumom.
Hank Paldum

#1806 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hank Paldum »

Novak20 wrote: 27/11/2019 15:09 Duboka životna i politička filozofija.

Iako mnogi kod te zadnje rečenice odmah pomisle na našeg rahmetli predsjednika ja na njega najzadnjeg pomislim kod tog citata.
Ustaše i četnici postadoše partizani pa opet ustaše i četnici početkom 90ih. Komunjare postadoše veliki muslimani, katolici i pravoslavci jer je danas to isplativo. Oportunisti koji su veliki vjernici i komunjare po potrebi.
Rahmetli predsjednik je jedini bio musliman i to veliki i kada je se od toga imalo koristi i kada je se zbog toga išlo u zatvor (govorim o osobama koje su obilježile 90te na našim prostorima). Ne mora se sa nekim slagati i voljeti ga ali ko ne poštuje osobu koja ostake dosljedna i kada se zbog uvjerenka nagrađuje i kažnjava taj laže samog sebe.
Ako je iko mislio do podne jedno a poslije podne drugo to su oni koji su do podne bili komunisti a poslije podne veliki nacionalisti.
MUNAFIK

#1807 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by MUNAFIK »

Hank Paldum wrote: 28/11/2019 01:57
Novak20 wrote: 27/11/2019 15:09 Duboka životna i politička filozofija.

Iako mnogi kod te zadnje rečenice odmah pomisle na našeg rahmetli predsjednika ja na njega najzadnjeg pomislim kod tog citata.
Ustaše i četnici postadoše partizani pa opet ustaše i četnici početkom 90ih. Komunjare postadoše veliki muslimani, katolici i pravoslavci jer je danas to isplativo. Oportunisti koji su veliki vjernici i komunjare po potrebi.
Rahmetli predsjednik je jedini bio musliman i to veliki i kada je se od toga imalo koristi i kada je se zbog toga išlo u zatvor (govorim o osobama koje su obilježile 90te na našim prostorima). Ne mora se sa nekim slagati i voljeti ga ali ko ne poštuje osobu koja ostake dosljedna i kada se zbog uvjerenka nagrađuje i kažnjava taj laže samog sebe.
Ako je iko mislio do podne jedno a poslije podne drugo to su oni koji su do podne bili komunisti a poslije podne veliki nacionalisti.
A ljudi su ograniceni u svoje okove predrasuda koje samo hrane propagandnom koja dolazi iz agresorakih krugova.

Da je sve isto, a da je Alija neki tamo FILIP ukivali bi ga u zvijezde ovi ljudi koji ga sada pljuju... To je tako kad imas krizu identiteta i velike komplekse.
Hank Paldum

#1808 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hank Paldum »

MUNAFIK wrote: 28/11/2019 02:11 A ljudi su ograniceni u svoje okove predrasuda koje samo hrane propagandnom koja dolazi iz agresorakih krugova.

Da je sve isto, a da je Alija neki tamo FILIP ukivali bi ga u zvijezde ovi ljudi koji ga sada pljuju... To je tako kad imas krizu identiteta i velike komplekse.
:thumbup:
Alija rekao "Nije naš rat" pa je za mnoge u rangu sa Karadžićem, Tuđmanom i Miloševićem. Izjavi mala Hana Hadžiavdagić da joj je Aliju, Franju i Slobu okupiti i pitati što su joj sjebali budućnost
https://net.hr/hot/zvijezde/hana-hadzia ... u-i-slobu/
Šta bi tek bilo da je rekao da je naš rat? Prestigao bi ih.
Alija rekao "Nije naš rat" pa je opet priča "Ko nas bre zavadi"," Alija je sa islamskom deklaracijom naljutio Srbe", "Da nije krenuo sa nezavisnom BiH možda se Srbi ne bi naoružavali"
A da je izjavio da je naš rat znalo bi se ko nas zavadi, tek je sada naljutio Srbe, možda bi se dogovorili sa komšijama Srbima ali on najavi da je naš rat pa umjesto dijaloga dobismo krvoproliće.

Bila je i propaganda sa zlatnim kašikama pa znamo kako je završilo :lol:
Haman2

#1809 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Haman2 »

Gospodjo Hanko, da li si trazila odobrenje da koristis korisnicko ime Hanke Paldum. Cudim se da nisi upozorena od uredjivaca Foruma.
King Theoden

#1810 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by King Theoden »

Pa komunjare iliti crvendaći su ti koji su obećavali zlatne kašike.

Image
Hank Paldum

#1811 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hank Paldum »

Haman2 wrote: 28/11/2019 11:07 Gospodjo Hanko, da li si trazila odobrenje da koristis korisnicko ime Hanke Paldum. Cudim se da nisi upozorena od uredjivaca Foruma.
Ja sam Hank, alfa muškarac iz SAD
MUNAFIK

#1812 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by MUNAFIK »

Hank Paldum wrote: 28/11/2019 02:31
MUNAFIK wrote: 28/11/2019 02:11 A ljudi su ograniceni u svoje okove predrasuda koje samo hrane propagandnom koja dolazi iz agresorakih krugova.

:thumbup:
Alija rekao "Nije naš rat" pa je za mnoge u rangu sa Karadžićem, Tuđmanom i Miloševićem. Izjavi mala Hana Hadžiavdagić da joj je Aliju, Franju i Slobu okupiti i pitati što su joj sjebali budućnost
https://net.hr/hot/zvijezde/hana-hadzia ... u-i-slobu/
Šta bi tek bilo da je rekao da je naš rat? Prestigao bi ih.
Alija rekao "Nije naš rat" pa je opet priča "Ko nas bre zavadi"," Alija je sa islamskom deklaracijom naljutio Srbe", "Da nije krenuo sa nezavisnom BiH možda se Srbi ne bi naoružavali"
A da je izjavio da je naš rat znalo bi se ko nas zavadi, tek je sada naljutio Srbe, možda bi se dogovorili sa komšijama Srbima ali on najavi da je naš rat pa umjesto dijaloga dobismo krvoproliće.

Bila je i propaganda sa zlatnim kašikama pa znamo kako je završilo :lol:

Prica o 'zlatnim kasikama' je jedna od vecih laži koje se plasiraju godinama i po ovom forumu. Naravno nikad niko nije dostavio ni jedan izvor i ni jedan dokaz da je Alija I. ikad samo spomenuo zlatne kašike ali opet to nije bitno ko fol poštenom svijetu koji se kao bori za bolje sutra...

Ovog Darka Brkana sam isto pitao što laže za zlatne kašike kad i on zna da to nema veze sa Alijom I. Samo je nesto promumljo i okreno se i otišao...

Ljudi puno lažu na Aliju...
Hafis

#1813 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hafis »

Pragmatik i prevrtljivac, nedorastao državničkoj politici, a ne još još da se citira.

Nakon brutalne egzekucije fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića, počinjenog od strane M.Č. i trojice njegovih pomagača, babuka je opleo onu svoju čuvenu:
“KO PUCA U FRATRE, PUCA U BOSNU''

Nakon te solidno odglumljene uloge - lafo neke uzvišene brige za bosanske ujake, čuvare povijesti bosanske države - mrtav hladan, u svom prevrtačkom stilu, pomilovao je ubojicu, a ona trojica nisu ni robijala kazne.
I onda se pitaju otkud danas Zornića na funkciji. Čovjek se nije ni pokajao za ono što je uradio, jer kako će se pokajati kada nije ni bio kažnjen, osim na papiru.
Trebalo bi provjeriti i gdje je ovaj M. Čengić, da nije i on u kakvom upravnom odboru.
Haman2

#1814 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Haman2 »

Kakvi citati i kakvi batraci. Ko to njega zeli prestaviti kao izuzetno umnog covjeka. Istina je drukcija. Pricajmo mi o onome sta se dogadjalo i sta se moze dogoditi Bosnjacima danas ili sutra, da se ne ponovi stradanje u Drugom svjetskom ratu i ovom polednjem.
asurbanipal

#1815 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by asurbanipal »

"Velikim Bogom se kunemo, zemljotres osjetiti nećemo..." :lol:

Image
Hank Paldum

#1816 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hank Paldum »

Haman2 wrote: 29/11/2019 09:04 Kakvi citati i kakvi batraci. Ko to njega zeli prestaviti kao izuzetno umnog covjeka. Istina je drukcija. Pricajmo mi o onome sta se dogadjalo i sta se moze dogoditi Bosnjacima danas ili sutra, da se ne ponovi stradanje u Drugom svjetskom ratu i ovom polednjem.
Što bi mi na temi o čovjeku 90ih što je umro početkom 2000ih pisali šta možemo učiniti danas ili sutra? Ima milion aktuelnih tema o tome na internetu, valjda se vidi da nije to ova.
Ja ga ne želim predstaviti kao izuzetno umnog čovjeka nego on to za mene i jest. Ne želim ga nikome predstaviti jer ne želim i ne mogu nikoga natjerati da se slaže sa mnom. Nije on za mene toliko uman koliko je bio za mene smiren i u nekim situacijama reagovao kako je trebao.
A za neke strahote i nepravde koje su se desile 1992-1995 kojih sam i ja svjestan za koje ga napadaju i kritikuju neka dobro razmisle da li su s mogle spriječiti uopšte sa ili bez rahmetli Alije, ovo piše Bošnjak koji je iz mjesta koji je danas dio entiteta rs
Haman2

#1817 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Haman2 »

Svakako imas pravo na svoje misljenje ali s tvojim misljenjem ja se ne mogu sloziti. Nikad nisam imao povjerenje u ljude koji su prosli kroz ruke civilne i vojne obavjestajne sluzbe. " Mirno spavajte rata nece biti" - kakavi efekat na ljude ostavlja ova tvrdnja. "Za rat je potrebno dvoje", tvrdnja daleko od istine, " JNA je tu da nas brani" - smijesna i laicka tvrdnja itd.
Post Reply