Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
-
m_l
#1801 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Misljenje Instituta za historiju, u vezi imenovanja skole, je pozitivno.
Pa, levicari, zasto ne postujete institucije ove drzave?
Ustvari, zasto ste umislili da je vase misljenje vaznije od jednog Instituta i da ce vas iko slusati?
Cao, cao!
Ustvari, zasto ste umislili da je vase misljenje vaznije od jednog Instituta i da ce vas iko slusati?
Cao, cao!
-
Budjav_lebac
#1802 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Gdje si Kato, prije bana da ti posaljemKatarinaKosaca wrote:Ne volim mahmutcehajica, ali tu je max uradio. Naravno, sad ce dezurni titoisti da krenu sa negiranjemKENJAC wrote:Skroz sam off , znam , al ne mogu da ne upitam jel ko od forumasa poblize upucen u rad i lik druga Rusmira dok je bio ministar energetike za vrijeme oruzanih sukoba na tlu BiH ? Zna li mi ko sta rec , obzirom da ja ne znam nista, uticaj druga Rusmira na razvoj namjenske industrije pod opsadom?Bratstvo iz,Novog Travnikanje snadbijevalo cijelu slobodnu teritoriju, dio namjenske iz,Pretisa je dislociran radio itd
Jedini realan i racionalan forumas, ziva bila.
-
Mohamad Sissoko
#1803 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Subotnje popodnevno levićarenjeBudjav_lebac wrote:Kad se branioci srpskih vojvoda i mrzitelji Mustafe jave.
![]()
Karadzic je ponosan na vas !
-
Budjav_lebac
#1804 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Jos jedan fasista u nizu, pa dje ces im to reci sad ce re etiketirati.m_l wrote:Misljenje Instituta za historiju, u vezi imenovanja skole, je pozitivno.
Cao, cao!
- piupiu
#1805 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pitala sam, čini mi se na samom početku teme - je l' iko nazvao Fincija da ga pita - šta vi mislite da mi jednu školu nazovemo po ovom čiki? Čisto onako, profesionalno, što bi rekli Amerikanci - due dilligence.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.express.hr/top-news/sva-a-u- ... telju-7783#
Međutim, predsjednik Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci oštro je osudio promjenu imena škole. "Nažalost, ovo je slika i prilika BiH. Zli duhovi iz prošlosti uveliko se vraćaju. Ako netko misli da će odluka o preimenovanju jedne škole u Sarajevu u čast ustaškog apologete i dokazanog antisemita ostati 'interna stvar', te da za nju neće saznati šira židovska i antifašistička javnost, grdno se vara", izjavio je Finci. "Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.
"Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.
- salik79
#1806 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ove "Dervine" krokodilske suze sam vec spominjao na drugoj temi, pa cu samo prekopirati:kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.express.hr/top-news/sva-a-u- ... telju-7783#
Međutim, predsjednik Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci oštro je osudio promjenu imena škole. "Nažalost, ovo je slika i prilika BiH. Zli duhovi iz prošlosti uveliko se vraćaju. Ako netko misli da će odluka o preimenovanju jedne škole u Sarajevu u čast ustaškog apologete i dokazanog antisemita ostati 'interna stvar', te da za nju neće saznati šira židovska i antifašistička javnost, grdno se vara", izjavio je Finci. "Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.
"Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.
"Kad vec "Dervu" spominjes da ispricam jednu anegdotu, koja plasticno opisuje cionisticku "suosjecajnost" i "zal" za "drugima", pogotovo ako se ne uklapaju u agendu...Naime, znajuci da ce na jednoj sahrani, prije par godina, prisustvovati i on, babo i ja odlucismo ponijeti jedan "brzojav" iz logora u Jasenovcu, koji je "zbog dobrog vladanja" imao pravo mome pradjedu poslati Moric Finci, u kojem mu se puno zahvaljuje na svemu sto mu je poslao i pise koliko mu to znaci, uz obavezni "rukoljub" na kraju...Htjeli smo cisto da vidimo reakciju jednog Fincija, na pismo drugog Fincija, koji je na zalost (uz sva nastojanja pradjeda - koji je za masu drugih, pa i Srba iz Babica kod Turije, i Rome iz Poljica, "podmicivanjem" uspio "isposlovati" slobodu) tragicno skoncao u logoru...Njegova reakcija je, doslovno, bila:"Nije mi poznato. Ime mi nista ne govori.", bez traga empatije, a kamoli "interesovanja" ko, sta, kako...Sve se svelo na ove dvije recenice."
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1807 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
pa, sad nazivati ljude koji su digli ruku protiv politickog sudjenja nacistima......sta reci. Nastavite kozaracko bez mene i implementirajte dio tog cionizma u Citluk ili Grude......pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim. @budjavi...pozdrav i tebi, ban bude i prodje.....aratet wrote:
Ocito "partizansko guslanje" nije bilo dovoljno jako jer su ustase i nacisti pobijedili i skola ce se zvati po Mustafi Busuladzicu.
Antifasizam i pobjeda u drugom svjetskom ratu su na aparatima.
-
Budjav_lebac
#1808 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ma kakvi ljevicari, obicni fasisti.Mohamad Sissoko wrote:Subotnje popodnevno levićarenjeBudjav_lebac wrote:Kad se branioci srpskih vojvoda i mrzitelji Mustafe jave.
![]()
Karadzic je ponosan na vas !
Ljevicari se u grobu okrecu zbog njihovih komentara.
-
aratet
#1809 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Samo bjezi, dovoljno si se pokazala onim postom, gdje si napala otvaraca teme iako se pokala ustasizacija Sarajeva kao istina.KatarinaKosaca wrote:pa, sad nazivati ljude koji su digli ruku protiv politickog sudjenja nacistima......sta reci. Nastavite kozaracko bez mene i implementirajte dio tog cionizma u Citluk ili Grude......pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim. @budjavi...pozdrav i tebi, ban bude i prodje.....aratet wrote:
Ocito "partizansko guslanje" nije bilo dovoljno jako jer su ustase i nacisti pobijedili i skola ce se zvati po Mustafi Busuladzicu.
- KatarinaKosaca
#1810 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
samo.vi kozarackp bez mene i sa Fincijem.....bez ocitovanja o Palestini...sto je. Ujedno, i.odgovor @piupiu oko Fincojaaratet wrote:Samo bjezi, dovoljno si se pokazala onim postom, gdje si napala otvaraca teme iako se pokala ustasizacija Sarajeva kao istina.KatarinaKosaca wrote:pa, sad nazivati ljude koji su digli ruku protiv politickog sudjenja nacistima......sta reci. Nastavite kozaracko bez mene i implementirajte dio tog cionizma u Citluk ili Grude......pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim. @budjavi...pozdrav i tebi, ban bude i prodje.....aratet wrote:
- piupiu
#1811 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Je l' ti ovo ozbiljno? 8776. To je broj sarajevskih Jevreja naloženih po pećima Jasenovaca i Gradiški. Sramotno, stvarno.KatarinaKosaca wrote:pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim.
- KatarinaKosaca
#1812 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
kp je spominjao 1941—1945 ili to relativizirao? Pitala sam SAD, sta Finci kaze o Palestini, Gazi, ubijenoj djeci?2016piupiu wrote:Je l' ti ovo ozbiljno? 8776. To je broj sarajevskih Jevreja naloženih po pećima Jasenovaca i Gradiški. Sramotno, stvarno.KatarinaKosaca wrote:pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim.
- piupiu
#1813 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kakve veze ima Gaza sa Busuladžićem i genocidom nad Jevrejima u Sarajevu?KatarinaKosaca wrote:kp je spominjao 1941—1945 ili to relativizirao? Pitala sam SAD, sta Finci kaze o Palestini, Gazi, ubijenoj djeci?2016piupiu wrote:Je l' ti ovo ozbiljno? 8776. To je broj sarajevskih Jevreja naloženih po pećima Jasenovaca i Gradiški. Sramotno, stvarno.KatarinaKosaca wrote:pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim.
-
aratet
#1814 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Zasto bi se FInci jaljao zbog zlocina u tamo nekom Izraelu kada zivi u BiH gdje je civila pobijeno toliko puta vise da se te dvije drzave ne mogu ni porediti.
-
aratet
#1815 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Zar nisi Kato pobjegla?KatarinaKosaca wrote:kp je spominjao 1941—1945 ili to relativizirao? Pitala sam SAD, sta Finci kaze o Palestini, Gazi, ubijenoj djeci?2016piupiu wrote:Je l' ti ovo ozbiljno? 8776. To je broj sarajevskih Jevreja naloženih po pećima Jasenovaca i Gradiški. Sramotno, stvarno.KatarinaKosaca wrote:pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim.
Kako ono ide tvoj post," nece se zvati po Mustafi Busuladzicu".
-
kakavdanakneiskustvu
#1816 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
šta je iduće,imenovanje škole po imenu džafer bega kulenovića?
- KatarinaKosaca
#1817 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
ima veze sa tvpjim pitanjem ko je nazvao Fincoja i piyao kako ti se cini.....a ja putam kad je Finci.nazvao nekog i rekao da se danasnje izraelske.metode ubojstava mogu usporediti da majgorim u zadnjim decenijama i to osudio. NIJE NIKAD . To Finci nikad nije napraviopiupiu wrote:
Kakve veze ima Gaza sa Busuladžićem i genocidom nad Jevrejima u Sarajevu?
-
aratet
#1818 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Jel ti znas gdje zivi Finci? BiH ili Izrael?KatarinaKosaca wrote:ima veze sa tvpjim pitanjem ko je nazvao Fincoja i piyao kako ti se cini.....a ja putam kad je Finci.nazvao nekog i rekao da se danasnje izraelske.metode ubojstava mogu usporediti da majgorim u zadnjim decenijama i to osudio. NIJE NIKAD . To Finci nikad nije napraviopiupiu wrote:
Kakve veze ima Gaza sa Busuladžićem i genocidom nad Jevrejima u Sarajevu?
Jel znas da je nasa zemlja daleko vise stradala kroz historiju nego Izrael, to brojke odlicno pokazuju.
-
m_l
#1819 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Mah, psi laju, karavane prolaze!Budjav_lebac wrote:Jos jedan fasista u nizu, pa dje ces im to reci sad ce re etiketirati.m_l wrote:Misljenje Instituta za historiju, u vezi imenovanja skole, je pozitivno.
Cao, cao!
-
Budjav_lebac
#1820 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Sad cemo mi fasisti banove dobiti da se zavede jednoumlje. Nije forum ako imas drugacije misljenje od njih.m_l wrote:Mah, psi laju, karavane prolaze!Budjav_lebac wrote:Jos jedan fasista u nizu, pa dje ces im to reci sad ce re etiketirati.m_l wrote:Misljenje Instituta za historiju, u vezi imenovanja skole, je pozitivno.
Cao, cao!
- KatarinaKosaca
#1821 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
placu za Mesihovicem, u tuzi su. Hallali...m_l wrote:Mah, psi laju, karavane prolaze!Budjav_lebac wrote:Jos jedan fasista u nizu, pa dje ces im to reci sad ce re etiketirati.m_l wrote:Misljenje Instituta za historiju, u vezi imenovanja skole, je pozitivno.
Cao, cao!
- madner
#1822 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Sta je ovih ekavicara sto vole Mustafu.
-
Budjav_lebac
#1823 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
I ijekavicara koji vole srpske vojvode. Sve pobudalilo...madner wrote:Sta je ovih ekavicara sto vole Mustafu.
-
aratet
#1824 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Da li ti postujes institucije ove zemlje?m_l wrote:Misljenje Instituta za historiju, u vezi imenovanja skole, je pozitivno.
Cao, cao!
-
SemaSemir
#1825 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kakve veze ima Finci s Mosadom?KatarinaKosaca wrote:pa, sad nazivati ljude koji su digli ruku protiv politickog sudjenja nacistima......sta reci. Nastavite kozaracko bez mene i implementirajte dio tog cionizma u Citluk ili Grude......pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim. @budjavi...pozdrav i tebi, ban bude i prodje.....aratet wrote:
I sto te toliko boli Palestina, drzava koja je otvoreno podrzavala Milosevica i Karadzica?