Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
m_l

#1801 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by m_l »

Misljenje Instituta za historiju, u vezi imenovanja skole, je pozitivno.

Pa, levicari, zasto ne postujete institucije ove drzave?

Ustvari, zasto ste umislili da je vase misljenje vaznije od jednog Instituta i da ce vas iko slusati?

Cao, cao!
Budjav_lebac

#1802 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

KatarinaKosaca wrote:
KENJAC wrote:Skroz sam off , znam , al ne mogu da ne upitam jel ko od forumasa poblize upucen u rad i lik druga Rusmira dok je bio ministar energetike za vrijeme oruzanih sukoba na tlu BiH ? Zna li mi ko sta rec , obzirom da ja ne znam nista, uticaj druga Rusmira na razvoj namjenske industrije pod opsadom?
Ne volim mahmutcehajica, ali tu je max uradio. Naravno, sad ce dezurni titoisti da krenu sa negiranjem :D Bratstvo iz,Novog Travnikanje snadbijevalo cijelu slobodnu teritoriju, dio namjenske iz,Pretisa je dislociran radio itd
Gdje si Kato, prije bana da ti posaljem :kiss:

Jedini realan i racionalan forumas, ziva bila.
Mohamad Sissoko

#1803 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Mohamad Sissoko »

Budjav_lebac wrote:Kad se branioci srpskih vojvoda i mrzitelji Mustafe jave.
:mrgreen:

Karadzic je ponosan na vas !
Subotnje popodnevno levićarenje :mrgreen:
Budjav_lebac

#1804 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

m_l wrote:Misljenje Instituta za historiju, u vezi imenovanja skole, je pozitivno.

Ustvari, zasto ste umislili da je vase misljenje vaznije od jednog Instituta i da ce vas iko slusati?

Cao, cao!
Jos jedan fasista u nizu, pa dje ces im to reci sad ce re etiketirati.
piupiu

#1805 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.express.hr/top-news/sva-a-u- ... telju-7783#

Međutim, predsjednik Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci oštro je osudio promjenu imena škole. "Nažalost, ovo je slika i prilika BiH. Zli duhovi iz prošlosti uveliko se vraćaju. Ako netko misli da će odluka o preimenovanju jedne škole u Sarajevu u čast ustaškog apologete i dokazanog antisemita ostati 'interna stvar', te da za nju neće saznati šira židovska i antifašistička javnost, grdno se vara", izjavio je Finci. "Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.

"Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.
Pitala sam, čini mi se na samom početku teme - je l' iko nazvao Fincija da ga pita - šta vi mislite da mi jednu školu nazovemo po ovom čiki? Čisto onako, profesionalno, što bi rekli Amerikanci - due dilligence.
salik79

#1806 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.express.hr/top-news/sva-a-u- ... telju-7783#

Međutim, predsjednik Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci oštro je osudio promjenu imena škole. "Nažalost, ovo je slika i prilika BiH. Zli duhovi iz prošlosti uveliko se vraćaju. Ako netko misli da će odluka o preimenovanju jedne škole u Sarajevu u čast ustaškog apologete i dokazanog antisemita ostati 'interna stvar', te da za nju neće saznati šira židovska i antifašistička javnost, grdno se vara", izjavio je Finci. "Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.

"Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.
Ove "Dervine" krokodilske suze sam vec spominjao na drugoj temi, pa cu samo prekopirati:

"Kad vec "Dervu" spominjes da ispricam jednu anegdotu, koja plasticno opisuje cionisticku "suosjecajnost" i "zal" za "drugima", pogotovo ako se ne uklapaju u agendu...Naime, znajuci da ce na jednoj sahrani, prije par godina, prisustvovati i on, babo i ja odlucismo ponijeti jedan "brzojav" iz logora u Jasenovcu, koji je "zbog dobrog vladanja" imao pravo mome pradjedu poslati Moric Finci, u kojem mu se puno zahvaljuje na svemu sto mu je poslao i pise koliko mu to znaci, uz obavezni "rukoljub" na kraju...Htjeli smo cisto da vidimo reakciju jednog Fincija, na pismo drugog Fincija, koji je na zalost (uz sva nastojanja pradjeda - koji je za masu drugih, pa i Srba iz Babica kod Turije, i Rome iz Poljica, "podmicivanjem" uspio "isposlovati" slobodu) tragicno skoncao u logoru...Njegova reakcija je, doslovno, bila:"Nije mi poznato. Ime mi nista ne govori.", bez traga empatije, a kamoli "interesovanja" ko, sta, kako...Sve se svelo na ove dvije recenice."
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1807 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

aratet wrote:
Ocito "partizansko guslanje" nije bilo dovoljno jako jer su ustase i nacisti pobijedili i skola ce se zvati po Mustafi Busuladzicu.
Antifasizam i pobjeda u drugom svjetskom ratu su na aparatima.
pa, sad nazivati ljude koji su digli ruku protiv politickog sudjenja nacistima......sta reci. Nastavite kozaracko bez mene i implementirajte dio tog cionizma u Citluk ili Grude......pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim. @budjavi...pozdrav i tebi, ban bude i prodje.....
Budjav_lebac

#1808 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Mohamad Sissoko wrote:
Budjav_lebac wrote:Kad se branioci srpskih vojvoda i mrzitelji Mustafe jave.
:mrgreen:

Karadzic je ponosan na vas !
Subotnje popodnevno levićarenje :mrgreen:
Ma kakvi ljevicari, obicni fasisti. :mrgreen:

Ljevicari se u grobu okrecu zbog njihovih komentara.
aratet

#1809 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

KatarinaKosaca wrote:
aratet wrote:
Ocito "partizansko guslanje" nije bilo dovoljno jako jer su ustase i nacisti pobijedili i skola ce se zvati po Mustafi Busuladzicu.
pa, sad nazivati ljude koji su digli ruku protiv politickog sudjenja nacistima......sta reci. Nastavite kozaracko bez mene i implementirajte dio tog cionizma u Citluk ili Grude......pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim. @budjavi...pozdrav i tebi, ban bude i prodje.....
Samo bjezi, dovoljno si se pokazala onim postom, gdje si napala otvaraca teme iako se pokala ustasizacija Sarajeva kao istina.
KatarinaKosaca

#1810 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

aratet wrote:
KatarinaKosaca wrote:
aratet wrote:
Samo bjezi, dovoljno si se pokazala onim postom, gdje si napala otvaraca teme iako se pokala ustasizacija Sarajeva kao istina.
samo.vi kozarackp bez mene i sa Fincijem.....bez ocitovanja o Palestini...sto je. Ujedno, i.odgovor @piupiu oko Fincoja
piupiu

#1811 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

KatarinaKosaca wrote:pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim.
Je l' ti ovo ozbiljno? 8776. To je broj sarajevskih Jevreja naloženih po pećima Jasenovaca i Gradiški. Sramotno, stvarno.
KatarinaKosaca

#1812 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

piupiu wrote:
KatarinaKosaca wrote:pitajte i Fincija sya.misli o Mosadovim metodama i ubojstvima djece u Gazi. Red je da se ocituje po tom pitanju, mislim.
Je l' ti ovo ozbiljno? 8776. To je broj sarajevskih Jevreja naloženih po pećima Jasenovaca i Gradiški. Sramotno, stvarno.
kp je spominjao 1941—1945 ili to relativizirao? Pitala sam SAD, sta Finci kaze o Palestini, Gazi, ubijenoj djeci?2016
piupiu

#1813 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

KatarinaKosaca wrote:
piupiu wrote:
kp je spominjao 1941—1945 ili to relativizirao? Pitala sam SAD, sta Finci kaze o Palestini, Gazi, ubijenoj djeci?2016
Kakve veze ima Gaza sa Busuladžićem i genocidom nad Jevrejima u Sarajevu?
aratet

#1814 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Zasto bi se FInci jaljao zbog zlocina u tamo nekom Izraelu kada zivi u BiH gdje je civila pobijeno toliko puta vise da se te dvije drzave ne mogu ni porediti.
aratet

#1815 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

KatarinaKosaca wrote:
piupiu wrote:
Zar nisi Kato pobjegla?

Kako ono ide tvoj post," nece se zvati po Mustafi Busuladzicu".
kakavdanakneiskustvu

#1816 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta je iduće,imenovanje škole po imenu džafer bega kulenovića?
KatarinaKosaca

#1817 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

piupiu wrote:
ima veze sa tvpjim pitanjem ko je nazvao Fincoja i piyao kako ti se cini.....a ja putam kad je Finci.nazvao nekog i rekao da se danasnje izraelske.metode ubojstava mogu usporediti da majgorim u zadnjim decenijama i to osudio. NIJE NIKAD . To Finci nikad nije napravio
aratet

#1818 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

KatarinaKosaca wrote:
piupiu wrote:
ima veze sa tvpjim pitanjem ko je nazvao Fincoja i piyao kako ti se cini.....a ja putam kad je Finci.nazvao nekog i rekao da se danasnje izraelske.metode ubojstava mogu usporediti da majgorim u zadnjim decenijama i to osudio. NIJE NIKAD . To Finci nikad nije napravio
Jel ti znas gdje zivi Finci? BiH ili Izrael?

Jel znas da je nasa zemlja daleko vise stradala kroz historiju nego Izrael, to brojke odlicno pokazuju.
m_l

#1819 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by m_l »

Budjav_lebac wrote:
m_l wrote:Misljenje Instituta za historiju, u vezi imenovanja skole, je pozitivno.

Cao, cao!
Mah, psi laju, karavane prolaze! :bih:
Budjav_lebac

#1820 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

m_l wrote:
Budjav_lebac wrote:

Cao, cao!
Sad cemo mi fasisti banove dobiti da se zavede jednoumlje. Nije forum ako imas drugacije misljenje od njih.
KatarinaKosaca

#1821 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

m_l wrote:
Budjav_lebac wrote:

Cao, cao!
placu za Mesihovicem, u tuzi su. Hallali...
madner

#1822 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by madner »

Sta je ovih ekavicara sto vole Mustafu.
Budjav_lebac

#1823 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

madner wrote:Sta je ovih ekavicara sto vole Mustafu.
I ijekavicara koji vole srpske vojvode. Sve pobudalilo...
aratet

#1824 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Cao, cao!
Da li ti postujes institucije ove zemlje?
SemaSemir

#1825 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by SemaSemir »

KatarinaKosaca wrote:
aratet wrote:
Kakve veze ima Finci s Mosadom? :-) :-) :-)

I sto te toliko boli Palestina, drzava koja je otvoreno podrzavala Milosevica i Karadzica?
Locked