HomeSweetHome wrote:JanuaryJones wrote:HomeSweetHome wrote:Ljudi moji, nas vitalni nacionalni interes smo mi sami, nasi zivoti i zivoti nase djece, njihova buducnost, boli me cosak za njihove vitalne nacionalne interese...
Kad se prvi ludjak zaleti da sroka one tamo neke druge (koje druge jebote? Crvene kmere?) ja cu fino na novi zeland da se ispalim, i tamo cu da budem konacno Bosanska i muslimanka i vjerujem da ce sviju da zaboli neka stvar za to. Pa sto to onda ne mogu ovdje? Zato sto imamo gomilu ispranih mozgova koji vjeruju svemu osim svojim ocima i zdravom razumu... Vjeruju da je bolje biti b/s/h pa makar travu pasli i bili robovi malobrojnoj ujedinjenoj politickoj mafiji, nego biti gradjanin koji ima slabodu da bude sta god hoce ali da jedino moze i mora biti prvenstveno Bosanac i Hercegovac...
Demontirani su na zivoti, kakva tema kakvi bakraci...
Popis pokazao da nas je takvih, sa takvim razmišljanjem 2%. Nema nade i tačka, NZ ili Australija je izglednija opcija.
Nazalost, potpuno si u pravu, o tome i govorim. Zato bas na ovome treba i raditi, a ne prepustiti se da nas voda nosi. Ili brate da se lijepo podijelimo, pa da svako u svom cumezu od drzavice crkne od gladi, ionako smo prkno na mapi svijeta, pa ce nam bivanje tri jos manja prkna samo prekratiti muke...
Ja mislim da mi postovi nisu upuceni na pogresnu adresu, odnekud se mora poceti...
Jbg, eto zavrsise i poljaci i nijemci u jednoj drzavi, a rusi se dobrano naslanjaju na njih... Mozda je najbolje da nas ekspresno prime u EU pa ce sve ovo ostalo biti bespredmetno jer cemo onda svi biti robovi nekih trecih, zajebanijih igraca...
Evo volio bih, najiskrenije, i želio bih da ovo o čemu ti govoriš čuju i
građani RS-a (politički korektno rečeno, a ustvari:
srpski narod u RS-u) obični narod koji se najviše pati a najmanje pita, da otkače nacionalizam i nacionalističku priču, da izađu na referendum i glasaju PROTIV toga da 9. januar obilježavaju kao Dan Republike Srpske iz razloga i ciljeva koji su dalekosežnije vredniji po njih same i njihovu djecu:
- što žele da pokažu kako je Republika Srpska entitet/dio BiH/prostor u kome lijepo mogu i trebaju da žive i Bošnjaci zajedno sa Srbima, kao ravnopravni građani, a koji 9. januar uopće ne osjećaju svojim praznikom, čak naprotiv;
- što žele da pokažu da im je stalo do njihove djece i budućnosti, do razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, a ne do nacionalističke priče i sukobljavanja, da ne dozvoljavaju da se manipuliše s njima;
- što ne žele da budu puko predizborno oruđe u rukama onih koji ih vode u sve veće zaduživanje i siromaštvo, u nove krize, u sukobe s komšijama i svijetom;
- itd;
...i desit će se nevjerovatna stvar u ovom društvu, ja to mogu garantovati