Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
statixx

#1801 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by statixx »

Bodkin wrote:
statixx wrote:Problem manjine je samo paravan za plemensku drzavu. Formiranje entiteta nije rjesenje. Zamislite Bosnjaci u RS-u traze podentitet, ili hrvati u Srednjoj Bosni, nakon formiranja treceg, traze podentitet unutar bosnjackog. Sve su to etnofasisticki izgovori zbog simpatiziranja plemenske drzave.
Naravno. Entitete treba ukinuti i sastaviti 4 regije da gravitiraju 4 najveca grada i pored toga jos dva distrikta
Cini mi se da Sarajevo kao distrikt moze relaksirati odnose u drzavi i averziju prema institucijama BiH. Tako bi se npr. vidilo kako je "prenociste" za parlamentarce u I.S. idiotizam.

U konacnici najbolje bi za BiH. bilo kad bi umjesto Beograda i Zagreba omladina gravitirala Sarajevu, ili barem vecina.
Bodkin

#1802 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

statixx wrote:
Bodkin wrote:
statixx wrote:Problem manjine je samo paravan za plemensku drzavu. Formiranje entiteta nije rjesenje. Zamislite Bosnjaci u RS-u traze podentitet, ili hrvati u Srednjoj Bosni, nakon formiranja treceg, traze podentitet unutar bosnjackog. Sve su to etnofasisticki izgovori zbog simpatiziranja plemenske drzave.
Naravno. Entitete treba ukinuti i sastaviti 4 regije da gravitiraju 4 najveca grada i pored toga jos dva distrikta
Cini mi se da Sarajevo kao distrikt moze relaksirati odnose u drzavi i averziju prema institucijama BiH. Tako bi se npr. vidilo kako je "prenociste" za parlamentarce u I.S. idiotizam.

U konacnici najbolje bi za BiH. bilo kad bi umjesto Beograda i Zagreba omladina gravitirala Sarajevu, ili barem vecina.

:thumbup:
tandmand

#1803 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tandmand »

Po ko zna koji put su "zajednićari" sa svesrdnom podrškom salonskih snaga sleva i sdesna, optužili za nacionalizam Bošnjake koji su onda krivicu prebacili na dijasporu koja je većinom pobjegla ispod noža, ostavivši svu svoju imovinu. Nevjerovatno kako uvijek pali jedan te isti šablon na istreniranoj žrtvi. Bošnjaka samo treba optužiti za nacionalizam i već je ideološki razoružan, baulja spotičući se o Tita i islam.... Skoro svaka tema je na ovaj način demontirana.
HomeSweetHome

#1804 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

Ljudi moji, nas vitalni nacionalni interes smo mi sami, nasi zivoti i zivoti nase djece, njihova buducnost, boli me cosak za njihove vitalne nacionalne interese...
Kad se prvi ludjak zaleti da sroka one tamo neke druge (koje druge jebote? Crvene kmere?) ja cu fino na novi zeland da se ispalim, i tamo cu da budem konacno Bosanska i muslimanka i vjerujem da ce sviju da zaboli neka stvar za to. Pa sto to onda ne mogu ovdje? Zato sto imamo gomilu ispranih mozgova koji vjeruju svemu osim svojim ocima i zdravom razumu... Vjeruju da je bolje biti b/s/h pa makar travu pasli i bili robovi malobrojnoj ujedinjenoj politickoj mafiji, nego biti gradjanin koji ima slabodu da bude sta god hoce ali da jedino moze i mora biti prvenstveno Bosanac i Hercegovac...

Demontirani su na zivoti, kakva tema kakvi bakraci...
JanuaryJones

#1805 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by JanuaryJones »

HomeSweetHome wrote:Ljudi moji, nas vitalni nacionalni interes smo mi sami, nasi zivoti i zivoti nase djece, njihova buducnost, boli me cosak za njihove vitalne nacionalne interese...
Kad se prvi ludjak zaleti da sroka one tamo neke druge (koje druge jebote? Crvene kmere?) ja cu fino na novi zeland da se ispalim, i tamo cu da budem konacno Bosanska i muslimanka i vjerujem da ce sviju da zaboli neka stvar za to. Pa sto to onda ne mogu ovdje? Zato sto imamo gomilu ispranih mozgova koji vjeruju svemu osim svojim ocima i zdravom razumu... Vjeruju da je bolje biti b/s/h pa makar travu pasli i bili robovi malobrojnoj ujedinjenoj politickoj mafiji, nego biti gradjanin koji ima slabodu da bude sta god hoce ali da jedino moze i mora biti prvenstveno Bosanac i Hercegovac...

Popis pokazao da nas je takvih, sa takvim razmišljanjem 2%. Nema nade i tačka, NZ ili Australija je izglednija opcija.
Bodkin

#1806 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

HomeSweetHome wrote:Ljudi moji, nas vitalni nacionalni interes smo mi sami, nasi zivoti i zivoti nase djece, njihova buducnost, boli me cosak za njihove vitalne nacionalne interese...

Bosance su pred popis zvali srpskom podvalom dok su im se srbi smijali kao nekome ko "nema identitet i ne zna ko je"
tandmand

#1807 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tandmand »

@HomeSweetHome, postovi su ti odlični ali upućeni na pogrešnu adresu. Kao da Poljacima 1939.god pričaš priču kako nije bitno ko je Nijemac, Poljak, Rus, već da svi trebamo biti prije svega ljudi, građani ... a ovi ih pocjepali, spalili, pobili i strpali u grobnice. :run:
HomeSweetHome

#1808 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

JanuaryJones wrote:

Popis pokazao da nas je takvih, sa takvim razmišljanjem 2%. Nema nade i tačka, NZ ili Australija je izglednija opcija.

Nazalost, potpuno si u pravu, o tome i govorim. Zato bas na ovome treba i raditi, a ne prepustiti se da nas voda nosi. Ili brate da se lijepo podijelimo, pa da svako u svom cumezu od drzavice crkne od gladi, ionako smo prkno na mapi svijeta, pa ce nam bivanje tri jos manja prkna samo prekratiti muke...

Ja mislim da mi postovi nisu upuceni na pogresnu adresu, odnekud se mora poceti...
Jbg, eto zavrsise i poljaci i nijemci u jednoj drzavi, a rusi se dobrano naslanjaju na njih... Mozda je najbolje da nas ekspresno prime u EU pa ce sve ovo ostalo biti bespredmetno jer cemo onda svi biti robovi nekih trecih, zajebanijih igraca...
izgubljena dusa

#1809 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by izgubljena dusa »

U potpunosti se slazem :kiss:
A ovi koji misle da je nacionalizam dobar i da ce rijesiti sve probleme....shvatice kad doooobro ogladne....
Gladni su i siromasni, samo im to nije jasno :sad:
HomeSweetHome

#1810 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

Hej, bolan, ljudi su ozbiljno povjerovali da mi ovdje imamo neko masovno takmicenje u sunecenju u bibliotekama... Pa jebote zivot, kakva je to propaganda? Mozes li ti zamisliti to ispiranje mozga? Ravno bacanju srpske nejaci lavovima u Pionirskoj! Sjetite se onog decka koji je tek sa 15-16 prvi put vidio Stari most? Toliko smo podlozni tom ispiranju mozga da nam je to zapravo jedina sansa, ispiranje mozga u pozitivnom smjeru s pozitivnim ishodom... Potrebno je samo da postanemo dovoljno glasni, glasniji od onih kojima se pred ocima vrti film onog sunecenja i slicnih budalastina. Moramo bolan negdje poceti ili odosmo svi u tri lijepe...
Alfons Kauders

#1811 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

HomeSweetHome wrote:Hej, bolan, ljudi su ozbiljno povjerovali da mi ovdje imamo neko masovno takmicenje u bibliotekama... Pa jebote zivot, kakva je to propaganda? Mozes li ti zamisliti to ispiranje mozga? Ravno bacanju srpske nejaci lavovima u Pionirskoj! Sjetite se onog decka koji je tek sa 15-16 prvi put vidio Stari most? Toliko smo podlozni tom ispiranju mozga da nam je to zapravo jedina sansa, ispiranje mozga u pozitivnom smjeru s pozitivnim ishodom... Potrebno je samo da postanemo dovoljno glasni, glasniji od onih kojima se pred ocima vrti film onog sunecenja i slicnih budalastina. Moramo bolan negdje poceti ili odosmo svi u tri lijepe...
A gdje je bila ta zajebancija za sunecenje u bibliotekama? To sam fulo :lol:
JanuaryJones

#1812 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by JanuaryJones »

HomeSweetHome wrote:
JanuaryJones wrote:

Nazalost, potpuno si u pravu, o tome i govorim. Zato bas na ovome treba i raditi, a ne prepustiti se da nas voda nosi. Ili brate da se lijepo podijelimo, pa da svako u svom cumezu od drzavice crkne od gladi, ionako smo prkno na mapi svijeta, pa ce nam bivanje tri jos manja prkna samo prekratiti muke...

Ja mislim da mi postovi nisu upuceni na pogresnu adresu, odnekud se mora poceti...
Jbg, eto zavrsise i poljaci i nijemci u jednoj drzavi, a rusi se dobrano naslanjaju na njih... Mozda je najbolje da nas ekspresno prime u EU pa ce sve ovo ostalo biti bespredmetno jer cemo onda svi biti robovi nekih trecih, zajebanijih igraca...
To je nažalost začarani krug. Da bi ostali na vlasti etno-nacionalisti moraju izazivati strah od drugog i drugačijeg, dizati tenzije i okupirati narod samim sobom i egzistencijalnim problemima a to, kao što vidimo, polazi im za rukom već 25 godina. Bez temeljitog ustanka (svih protiv njih) nema izgradnje građanske države, tako da ovo "hajmo nešto uraditi" nažalost ne pije vode jer kao što vidiš ovim 98% je dobro ;)
155_mm

#1813 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by 155_mm »

pa bori se onda da ti i tvoja djeca imaju bolju buducnost! tako sto ces se boriti da drzava BiH bude bolje uredjena nego ovim danasnjim dejtonom ili ces se boriti da naucis da peres nepokretne osobe u krevetu i tako omoguciti bolju buducnost tebi i tvojoj djeci u njemackoj.

od tvog blejanja na ovom forumu nema niko koristi, ni ti, ni tvoja djeca!
Bodkin

#1814 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
HomeSweetHome wrote:Hej, bolan, ljudi su ozbiljno povjerovali da mi ovdje imamo neko masovno takmicenje u bibliotekama... Pa jebote zivot, kakva je to propaganda? Mozes li ti zamisliti to ispiranje mozga? Ravno bacanju srpske nejaci lavovima u Pionirskoj! Sjetite se onog decka koji je tek sa 15-16 prvi put vidio Stari most? Toliko smo podlozni tom ispiranju mozga da nam je to zapravo jedina sansa, ispiranje mozga u pozitivnom smjeru s pozitivnim ishodom... Potrebno je samo da postanemo dovoljno glasni, glasniji od onih kojima se pred ocima vrti film onog sunecenja i slicnih budalastina. Moramo bolan negdje poceti ili odosmo svi u tri lijepe...
Nema odmora. Neprijatelj ne spava i treba konstantno napet biti. Cuo sam kad je lik iz manjeg bh entiteta :D pricao kako je u sarajevu narucivao nesto sa "mekim " ch da ga ne prepoznaju..vise ljudi znaju o domicilnom stanovnistvu australije nego medjusobno ovdje
tututuuuu

#1815 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

HomeSweetHome wrote:
tututuuuu wrote:
HomeSweetHome wrote:Ovaj buckuris nacije, nacionalnosti, vjeroispovijesti pa sad i nacionalizma i patriotizma ce nam jeb.. majku izgleda. Da nismo zadrti ko sto jesmo, skontali bismo da se svi trebamo zvati gradjani - vanzemaljci, kakve god hocemo vjeroispovijesti i uvjerenja i da kao takvi trebamo mi je... majku ovima na vlasti jer jedini "mi" i "oni" koji postojimo u ovoj zemlji smo mi - gradjani i oni - vlast. Ali, to se nece dogoditi nikad jer mi smo toliko zadrti da cemo radije cijeli zivot jesti govna (ili se opet ubijati) nego priznati da smo se nedje zajebali, nego odbaciti svoje bosnjastvo/srpstvo/hrvatstvo i donijeti zakon o zabrani fasistickih i nacionalistickih djelovanja sa drakonskim kaznama. Bar vecina nas u sva tri tora nije spremna na to. Jok, mi radije pustamo da masu puskama iznad nasih zivota, iznad glava nase djece, iznad svega sto smo stvorili uprkos njima, dok oni okrecu biznise, trpaju nase pare u svoje dzepove i iz ociju nam vade a za tv bi jedni satro napadali, a drugi bi satro branili. Sta? Svoje investicije? A tek su na pola puta da operu ovo sto su dosad pohapali... Njima se sigurno ne ratuje, ali im godi kad pretis lonac prosisti jer se mali, hudi b/h/s boje sistanja pa ni za sta drugo ne pitaju, dobro je samo nek ne puca... Samo su izgleda zaboravili da je dovoljan jedan ludjak koji slusa njihovu suplju i shvati je ozbiljno, a ludjaka vala imamo koliko hoces, da pokrene lavinu bez kraja i konca...
Traktorista dobro rece, ovde treba jedan reset na pocetne postavke, slazem se ja s njim i za razliku od njega ja mislim ozbiljno, iako nemamo iste ideje sta bi to znacilo. Za moje nazalost nema sanse bar jos 2-3 desetljeca, dok ne izrodimo generaciju koju cemo odgojiti tako da znaju da se moze biti musliman/pravoslavac/katolik i bez toga da se bude b/s/h i da smo svi prije svega bosanci i hercegovci. Za njegovo pogotovo nema sanse jer on samo voli sistanje, eksplozija pretis lonca bi ponajmanje njemu licno odgovarala.
e pa nismo. bio je popis, rekao je svoje. Nema ni 2% tih famoznih ostalih i Bosanaca i Hercegovaca. Sovinizam je i kad ne postujes volju osobe da se odredi kako to ona zeli. Svi problemi zapravo i proizlaze iz tog, iz zabadanja nosa u tudje stvari, od narodnosti pa do vjere itd... Na kugli zemaljskoj ne postoji zemlja koja ima samo jedan narod a eto ovdje bi to tako trebalo biti... Ja sam na kraju krajeva rodjen u Jugoslaviji pa onda ce biti da sam ja Jugoslaven.
Eto to je bad to o cemu ja pricam, nemate pojma sta je nacionalnost a sta nacija a sta vjeroispovijest, ali do krvi biste branili nesto o cemu nemate pojma i sto jw na kraju potpuno apstraktno, pitanje osjecaja...
Pripadnost kolektivitetu je svima nama omca oko vrata, jasno je i meni da mnogi to odbijaju da prihvate, ali nadam se da jednom nece imati izbora.
Bolan ne bio, cim predjes granicu ti si Bosanac, i pravoslavac iz Laktasa je u Srbiji Bosanac, i katolik iz Sirokog je Hercegovac u Zagrebu, i nikome to ne smeta, samo ovdje biste da budete Bosnjaci, Srbi i Hrvati a samo ovdje nas sve skupa to vuce nazad, ne da nam naprijed. Ja to ne kontam, majke mi... Ma bolan zovi me kako hoces, pusti me da zivim normalno, to bintrebao biti svakom normalnom cojeku.
I kad smo vec kod slobodnog izbora, na popisu ga nisi imao.
a ajde mi ti reci sta je nacionalnost a sta je nacija? naravno da se osjecaje brani, uvijek ih se branilo... i ljubav je osjecaj, zar ne...

ne znam odakle vam uopce ovo... da su i tamo Bosanci... Ali dobro...

Za boldano, ti dakle kazes, odnosno zamjeras, sto su ti i ti Hrvati, Srbi, Bosnjaci... A onda kazes ovo:
Ma bolan zovi me kako hoces, pusti me da zivim normalno, to bintrebao biti svakom normalnom cojeku.
Zar to nije malo u kontradikciji?
tandmand

#1816 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tandmand »

HomeSweetHome wrote:Ja mislim da mi postovi nisu upuceni na pogresnu adresu, odnekud se mora poceti...
Jbg, eto zavrsise i poljaci i nijemci u jednoj drzavi, a rusi se dobrano naslanjaju na njih...
Da završiše ali ta "država" nije rezultat građanskog dogovora nacista i poljaka.
arzuhal

#1817 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by arzuhal »

HomeSweetHome wrote:
JanuaryJones wrote:

Evo volio bih, najiskrenije, i želio bih da ovo o čemu ti govoriš čuju i građani RS-a (politički korektno rečeno, a ustvari: srpski narod u RS-u) obični narod koji se najviše pati a najmanje pita, da otkače nacionalizam i nacionalističku priču, da izađu na referendum i glasaju PROTIV toga da 9. januar obilježavaju kao Dan Republike Srpske iz razloga i ciljeva koji su dalekosežnije vredniji po njih same i njihovu djecu:

- što žele da pokažu kako je Republika Srpska entitet/dio BiH/prostor u kome lijepo mogu i trebaju da žive i Bošnjaci zajedno sa Srbima, kao ravnopravni građani, a koji 9. januar uopće ne osjećaju svojim praznikom, čak naprotiv;
- što žele da pokažu da im je stalo do njihove djece i budućnosti, do razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, a ne do nacionalističke priče i sukobljavanja, da ne dozvoljavaju da se manipuliše s njima;
- što ne žele da budu puko predizborno oruđe u rukama onih koji ih vode u sve veće zaduživanje i siromaštvo, u nove krize, u sukobe s komšijama i svijetom;

- itd;

...i desit će se nevjerovatna stvar u ovom društvu, ja to mogu garantovati :-D
tututuuuu

#1818 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

seln wrote:
tututuuuu wrote:
tu su kampanju imali Bosnjaci... a i sam sam o tome pricao... da im se izricito govorilo da se ne izjasne Bosancima i Hercegovcima. I sta sad oni hoce? Meni niko nista nije trebao reci... Problem je samo kad jedan svoj stav namece onom drugom... Nema nikakvog razloga sto H/B/S ne bi mogli funkcionirati i drzava. Problem je kad jedan od ovih one druge pocne vrijedjati, odredjivati ima sta su oni po nekakvom vlastitom vidjenu itd... To je izvor problema... Nije BiH jedina multinacionalna, odnosno multinarodna drzava.
Kao sto kazes, Bosna bi mogla savrseno funkcionirati kao multinacionalna/multinarodna drzava....
kad ne bi nacija/narod bili alfa i omega svih politickih odluka.
Eto, zar neprikosnoveni vodja tvog naroda (Bakir nema ni priblizno toliku podrsku medju Bosnjacima) ne izdaje fetve ko je Hrvat, a ko nije?
Ja licno nisam pristalica neke uniformnosti, gdje svi moramo biti Bosanci, i to iz jednog konkretnog razloga: volim sarenilo, volim nase male razlike, to je ono sto cini posebnost Bosne.
Dakle, nije problem ni Srbin ni Hrvat (a bogami ni Bosnjak) toliko dugo dok taj S/H/B ne zahtjeva specijalni tretman, posebna prava, ekskluzivnu teritoriju i td.

A ti znas da sam ja ljubitelj Covica? A Covic i HDZ sto ima takvu podrsku kad Hrvata je samo iz razloga sto smo kao narod najmalobrojniji i sto nas se preglasava (ala Komsic), sto se ne mjesta predidjena za Hrvate postavljaju Bosnjaci, koji se prigodno za tu potrebu izjasne Hrvatima itd... Covic kao politicar to samo koristi... Tako da komotno mozes tu monolitnost hrvatske politicke opcije zahvaliti Bosnjacima i bosnjackoj politici. Pa i dio zblizavanja s Dodikom.

Slazem se da ne treba specijalan tretman, oko toga se mozemo sloziti. Ali to znaci kako ni povlasten status tako ni neravnopravan status... Ali opet je problem prakse, sto ce jedan reci da je povlasten a drugi da nije ni ravnopravan...
Alfons Kauders

#1819 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nema odmora. Neprijatelj ne spava i treba konstantno napet biti. Cuo sam kad je lik iz manjeg bh entiteta :D pricao kako je u sarajevu narucivao nesto sa "mekim " ch da ga ne prepoznaju..vise ljudi znaju o domicilnom stanovnistvu australije nego medjusobno ovdje
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A to sam upratio na nekim njihovim forumima... Za đ i dž, ć i č... Ali ne kontam da me jebeš - u razredu smo imali jednog učenika koji ih je miješao... I to čovjek Srbin...

Odakle njima ideja da svi u Sarajevu pričaju kao jalija u Nadrealistima? Ne kontaju da su Nadrealisti bili humoristicki program, a ne dokumentarac... Valjda je to jedini dodir što su ikad imali sa Sarajevom...
Bodkin

#1820 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A to sam upratio na nekim njihovim forumima... Za đ i dž, ć i č... Ali ne kontam da me jebeš - u razredu smo imali jednog učenika koji ih je miješao... I to čovjek Srbin...

Odakle njima ideja da svi u Sarajevu pričaju kao jalija u Nadrealistima? Ne kontaju da su Nadrealisti bili humoristicki program, a ne dokumentarac... Valjda je to jedini dodir što su ikad imali sa Sarajevom...
Sta ja znam. Neki dan sam lika u kurac poslao. Kaze ne znam ti ja sta se tamo kod njih u federaciji desava i ne zanima me. Reko mater ti jebem znas bolje od mene jer smo tri puta vec pricali o nekim stvarima.

Al eto ima i pozitivnih primjera. Vidio sam par momaka u dresovima drazena petrovica ili mirze teletovica :D
Niemand

#1821 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Niemand »

:josipalisac:
HomeSweetHome

#1822 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

@Alfons, nemam pojma, samo sam to procitala na nekoj od tema... Evo i sad se nadam da je bolesna zajebancija.

Informisi se ako si spreman vec uzeti pusku u ruke za sta bi toti gino, ne trebam ti ja. Nije kontradiktorno, druze, upravo suprotno.

@arzuhal, i ja bih to voljela ali znamo da se to nece desiti. Zasto bi se i desilo kad vec 25 godina radimo na tome da se desava ovo sto se desava? Treba raditi na tome, a to definitivno nije lako. Puno je lakse pristati na utoravanje i reci "jest, majku im njihovu, oni ce da slave nakav datum" i "nece oni meni odredjivat sta cu ja slaviti"...

Jedinu pravu moc ima bosanskohercegovacki narod, jedina prava moc su pare. Mi finansiramo guzicare pa samim tim imamo i moc. Na nasu zalost, mi smo povjerovali u to da oni imaju moc nad nama... Sad su oni bogati, mi siromasni, oni pozivaju na rat, nas ce da zaloze a sebei svoje da izmjeste ako se nadje neka budala koja ce ozbiljno da shvati taj poziv i more toga jos... Pa ne mogu da vjerujem kako ne vidimk koliko je sve besmisleno...
ABH017

#1823 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ABH017 »

HomeSweetHome wrote:@Alfons, nemam pojma, samo sam to procitala na nekoj od tema... Evo i sad se nadam da je bolesna zajebancija.

Informisi se ako si spreman vec uzeti pusku u ruke za sta bi toti gino, ne trebam ti ja. Nije kontradiktorno, druze, upravo suprotno.

@arzuhal, i ja bih to voljela ali znamo da se to nece desiti. Zasto bi se i desilo kad vec 25 godina radimo na tome da se desava ovo sto se desava? Treba raditi na tome, a to definitivno nije lako. Puno je lakse pristati na utoravanje i reci "jest, majku im njihovu, oni ce da slave nakav datum" i "nece oni meni odredjivat sta cu ja slaviti"...

Jedinu pravu moc ima bosanskohercegovacki narod, jedina prava moc su pare. Mi finansiramo guzicare pa samim tim imamo i moc. Na nasu zalost, mi smo povjerovali u to da oni imaju moc nad nama... Sad su oni bogati, mi siromasni, oni pozivaju na rat, nas ce da zaloze a sebei svoje da izmjeste ako se nadje neka budala koja ce ozbiljno da shvati taj poziv i more toga jos... Pa ne mogu da vjerujem kako ne vidimk koliko je sve besmisleno...
Sve ovo, što ti pišeš je korektno i većina nas se slaže da bi tako trebalo da bude. Ono što su ti @arzuhal i drugi forumaši pokušali ukazati je to da, oni kojima se obraćaš su više puta tako razmišljali i to ih je u konačnici koštalo genocida, više stotina hiljada protjeranih sa svojih ognjišta, logora smrti, sekundarnih, tercijarnih i inih drugih grobnica, koje još uvijek otkrivaju i traže, dok oni, kojima bi ovo tvoje razmišljanje trebalo inplantirati hirurškim putem, kriju te iste grobnice i zločince.
Ko se mlijekom opeče i u jogurt puše.
HomeSweetHome

#1824 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

ABH017 wrote:
HomeSweetHome wrote:@Alfons, nemam pojma, samo sam to procitala na nekoj od tema... Evo i sad se nadam da je bolesna zajebancija.

Sve ovo, što ti pišeš je korektno i većina nas se slaže da bi tako trebalo da bude. Ono što su ti @arzuhal i drugi forumaši pokušali ukazati je to da, oni kojima se obraćaš su više puta tako razmišljali i to ih je u konačnici koštalo genocida, više stotina hiljada protjeranih sa svojih ognjišta, logora smrti, sekundarnih, tercijarnih i inih drugih grobnica, koje još uvijek otkrivaju i traže, dok oni, kojima bi ovo tvoje razmišljanje trebalo inplantirati hirurškim putem, kriju te iste grobnice i zločince.
Ko se mlijekom opeče i u jogurt puše.
Slazem se sa svime, sve je istina, osim da se ja ubracam Bosanjacima. Kako god okrenes, nema ovde hajra izgleda
arzuhal

#1825 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by arzuhal »

HomeSweetHome wrote: Jedinu pravu moc ima bosanskohercegovacki narod, jedina prava moc su pare. Mi finansiramo guzicare pa samim tim imamo i moc. Na nasu zalost, mi smo povjerovali u to da oni imaju moc nad nama... Sad su oni bogati, mi siromasni, oni pozivaju na rat, nas ce da zaloze a sebei svoje da izmjeste ako se nadje neka budala koja ce ozbiljno da shvati taj poziv i more toga jos... Pa ne mogu da vjerujem kako ne vidimk koliko je sve besmisleno...
Ima više povijesnih, političkih, socioloških, kulturoloških...razloga zbog čega je to tako. Ti razlozi, svi zajedno (od balkanskog prostora kojeg dijelimo a preko kojeg su vazda prevaljivale neke vojske i osvajale ga - s raznolikim ulogama naših naroda u tim belajima -, od naših međusobnih nikad završenih sukoba bez pobjednika, ponavljanim a često nekažnjenim zločinima jednih nad drugima i silnih frustracija, od neispunjenih želja ili normalnih potreba nekih naroda, do činjenice da se nismo (stigli) naučiti slobodno i kritički ponašati i razmišljati, da nismo naviknuti na demokratske preocedure nego na provođenje partijskih naredbi, itd. dakle s obzirom na brojne nedostatke ili viškove povijesnih iskustava naših naroda naspram nekih evropskih naroda (koji su možda pravili veće belaje ali koji su imali svoj normalan kraj i vrhunac koji ih je vratio normalnom stanju, kojih ih je uljudio i usmjerio), mi se pšonašamo politički i društveno nezrelo...

Lijepo Dejan Jović reče zbog čega MZ strahuje od, hajmo reći uvjetno, benignog referenduma u RS-u: zadnji put kada se u BiH desila demokratija mi smo je iskoristili kao priliku da zapalimo sebe i sve oko nas. A takve onda moraš stalno nadzirati i plašiti se.
Locked