Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Gojeni H

#1801 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

aratet wrote:
Procitaj ponovo moj post, pa procitaj svoj odgovor, 90% posta kod tebe nema nikakve veze s mojim postom jer ja nisam ni spomenuo Oman oazu mira, a ni Bahrein koji je posebna prica za sebe, nigdje nisam ni sije spomenuo, a ni vize.
Plus si to prikazao u smislu ti to znas, ja to ne znam.

Jedini dio posta koji se odnosi na moj je ono u vezi UAE, a imali smo vijesti prije par godina da su ljudi u toj zemlji hapseni zbog poljupca i slicnih stvari.
Ali UAE zaista jeste po nekim pitanjima slobodnija od drugih drzava regiona, mada je to vise presucivanje nego stvarne dozvole da se nesto radi.
Evo tvog posta:
aratet wrote:Drzave Saudijska Arabija, Katar, Kuvajt, vladaju strogi serijatski zakoni iz 6.stoljeca, i ja kada kazem da su zatucani, problem u meni, a ne u njima.
Da skratim da ne bude zabune - nije istina, ne vladaju strogi serijatski zakoni osim u KSA.
aratet

#1802 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by aratet »

Gojeni H wrote:
aratet wrote:
Procitaj ponovo moj post, pa procitaj svoj odgovor, 90% posta kod tebe nema nikakve veze s mojim postom jer ja nisam ni spomenuo Oman oazu mira, a ni Bahrein koji je posebna prica za sebe, nigdje nisam ni sije spomenuo, a ni vize.

Jedini dio posta koji se odnosi na moj je ono u vezi UAE, a imali smo vijesti prije par godina da su ljudi u toj zemlji hapseni zbog poljupca i slicnih stvari.
Ali UAE zaista jeste po nekim pitanjima slobodnija od drugih drzava regiona, mada je to vise presucivanje nego stvarne dozvole da se nesto radi.
Evo tvog posta:
aratet wrote:Drzave Saudijska Arabija, Katar, Kuvajt, vladaju strogi serijatski zakoni iz 6.stoljeca, i ja kada kazem da su zatucani, problem u meni, a ne u njima.
Da skratim da ne bude zabune - nije istina, ne vladaju strogi serijatski zakoni osim u KSA.
Da, vladaju strogi serijatski zakoni, negdje u vecoj, negdje u manjoj mjeri!
Pilaw_Pavlaka

#1803 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Pilaw_Pavlaka »

aratet wrote:
Gojeni H wrote:
aratet wrote:

Evo tvog posta:
I kakve to ima veze sa investicijama arapskim? :D

Je li EU zemlja i SAD isto govore NE arapskom kapitalu jer "vladaju strogi islamski zakoni?" :D
Bodkin

#1804 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:Smijesna prica kad treba arapske drzave "ostaviti na miru i ne nametati strane vrijednosti jer to nije nazadno" ali kad francuzi hoce da zabrane burku, digne se pola foruma da napadne ksenofobne francuze :D
Ma, mozemo mi davati misljenje o svemu i svacemu ... forumsko mudrosranje - klasika. Ako Francuzi misle da treba ukinuti burku, neka je ukidaju ... njihova je zemlja.

O temi, manje treba da nas brine da li zene u Saudiji mogu voziti, Emiracani guziti filipinske ladyboys, ili Katarci zeniti rodice.
Treba iskoristiti turisticke kapacitete i uzimati pare ... samo to je bitno.
Ma jasno je to kao dan. Samo malo komentarisem dvostruke standarde :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1805 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Domaci izdajnik »

Gojeni H wrote: O temi, manje treba da nas brine da li zene u Saudiji mogu voziti, Emiracani guziti filipinske ladyboys, ili Katarci zeniti rodice.
Pa to nikome ne smeta njihova stvar, samo treba im uzimati pare a ne prodavati im zemlju da oni gazduju na njoj kako im je qrcu ćeif. To i oni rade po gore navedenim islamskim zemljama - tamo samo možeš biti gost :oops:
Pilaw_Pavlaka

#1806 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Lajavikrelac wrote:
Gojeni H wrote: O temi, manje treba da nas brine da li zene u Saudiji mogu voziti, Emiracani guziti filipinske ladyboys, ili Katarci zeniti rodice.
Pa to nikome ne smeta njihova stvar, samo treba im uzimati pare a ne prodavati im zemlju da oni gazduju na njoj kako im je qrcu ćeif. To i oni rade po gore navedenim islamskim zemljama - tamo samo možeš biti gost :oops:
Odakle ti to? Na palm Islandu u Emiratima sve po zvjezde svijeta imaju vilu.

50% stannovnika su Emiracani a 50% su zapadnjaci i gastarbeideri.
insomnia78

#1807 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Image
E'o je iz Dubaija. Novinarka J. Moussa
Sanjarko

#1808 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Pilaw_Pavlaka wrote:

Strogi Sharijat u Qataru:

https://www.youtube.com/watch?v=56_DGm4KnGo
:D
Ljudi imaju dole vise migranata po glavi nego komplet Europa i svijet ak se nevaram, Saudija 9 miliona, emirati 8 itd.
Da je toliko kak se misli vjerovatno i nije, nije ni bajno, al nije ni kak se misli.
breuer

#1809 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by breuer »

Gojeni H wrote:
breuer wrote:sve čovjek nabroja, samo Bošnjake izostavi :D
Nema ni Srba ni Hrvata. Sve neki pravoslavni i katolicki kmetovi.
pa haj, to mi je normalno, ipak je Bosna u pitanju, al gdje domicil? neke Turke pominje :D
Sanjarko

#1810 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:
Age samo vino piju, rakiju kmetovi, pivo srednji sloj. :mrgreen:
Vino piju nane, vino piju nane... :lol:
Sanjarko

#1811 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

prog321 wrote:
breuer wrote:pa nije to baš istina, kršćanstvo su evropska kraljevstva primila svojevoljno i čitavi narodi se krstili tako, dok je islam na tlo Evrope došao mačem
:lol: :lol:
:evil: :lol: :mrgreen:

:skoljka:

:kiss:
breuer

#1812 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by breuer »

Vizionar 1985 wrote:
Gojeni H wrote:
Age samo vino piju, rakiju kmetovi, pivo srednji sloj. :mrgreen:
Vino piju nane, vino piju nane... :lol:
ma piju, to znam, piju i danas, uz dodatak nacionalne osvješćenosti, nešto kao aperitiv uz jelo :D
Sanjarko

#1813 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote: Nije problem sto to kazes, slobodna smo zemlja, vec je problem sto to kazes bez ikakvog znanja...
:thumbup:

Ma komplikovano pravo.
Ono mi mislimo da je ovdje nest komplikovano, al dole. :-)
Ne mogu ih Ja mislim ni ove Agencije razne, Instituti, itd. pohvatat sve o njima.
Sanjarko

#1814 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

breuer wrote: ma piju, to znam, piju i danas, uz dodatak nacionalne osvješćenosti, nešto kao aperitiv uz jelo :D
Ma bas nisam to konto, vise ono sta ko pije, sirotinja skart a ovi Sampanjce itd.
Sirotinji uvaljuju i spirit i slicno pomijesano.

Ma ne valja, pop sve ubo, nije bas alkohol dobra stvar.
Svidza mi se kak su to Nordijci regulisali.
Sanjarko

#1815 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

zlata wrote:Pa i Sadama, i iranskog Saha, su ti bili nametnuli Zapadnjaci. I Homejni je odjednom sletio, direktno iz Pariza, pravo u "revolucionarni" Teheran. Pa ta Saudijska vladajuca kasta, nebi nikad toliko dugo opstala, a ni taj Vehabizam, da nemaju otvorenu podrsku Zapada, uz blagoslov Izraelaca? Eno sta rade Saudijci po Jemenu, a za sve kriv Assad, (cijeg babu, a ni njega, nisu, drzali pod svojom sapom).
Zlato i Sadam i Asad su iz istog legla, preveslali su vas.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1816 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

sve je dobro dok ne pocnu kao u izraelu...

bilbord wars

Image
Point.

#1817 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Point. wrote: Sta bolan pricas? Po tvojoh sprehi svaki arap na planeti zemlji skokne do Pariza i Londona na vikend kad mu je kurcu cejf. Jest al malo morgen. Ovo sto ti opisujes moze sebi priustiti samo neka arapska kraljevska familija, razni sejhovi i princevi a ima ih masallah. Prosjecan arap je bijeda, koji cita Kuran svaki dan i tu nalazi utjehu. I ovo sto su izgradili u Dubajiu su vecinom zapadni arhitekti stvorili, od zgrada do multi aerodroma.
Arapi iz Emirata to svi sebi mogu priustiti. A upravo Emiracani prave onaj grad kod Trnova. U emiratima ako hoces recimo ferrari od 5 miliona dollara i obicni si gradjanin Emirata sa Emiratiskim pasosom; samo napises molbu princu da zelis to auto i odmah ga dobijes sledece sedmice.

Ako zelis 3 miliona dolara za putovanje; samo napises molbu i to i dobijes. Tako to tamo funkcionise. Malo se raspitaj.
Haha, to sto opisujes nema ni u filmovima. Tripujes.
aratet

#1818 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by aratet »

Point. wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
Point. wrote: Sta bolan pricas? Po tvojoh sprehi svaki arap na planeti zemlji skokne do Pariza i Londona na vikend kad mu je kurcu cejf. Jest al malo morgen. Ovo sto ti opisujes moze sebi priustiti samo neka arapska kraljevska familija, razni sejhovi i princevi a ima ih masallah. Prosjecan arap je bijeda, koji cita Kuran svaki dan i tu nalazi utjehu. I ovo sto su izgradili u Dubajiu su vecinom zapadni arhitekti stvorili, od zgrada do multi aerodroma.
Arapi iz Emirata to svi sebi mogu priustiti. A upravo Emiracani prave onaj grad kod Trnova. U emiratima ako hoces recimo ferrari od 5 miliona dollara i obicni si gradjanin Emirata sa Emiratiskim pasosom; samo napises molbu princu da zelis to auto i odmah ga dobijes sledece sedmice.

Ako zelis 3 miliona dolara za putovanje; samo napises molbu i to i dobijes. Tako to tamo funkcionise. Malo se raspitaj.
Haha, to sto opisujes nema ni u filmovima. Tripujes.
Momak gledao film "Vuk sa Vol strita" i procitao clanak u novinama da Arapi nesto grade oko Trnova pa povezao. :lol:
Point.

#1819 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Cuj ni manje ni vise nego ferrari od 5 miliona ako hoce, daj prince 3 miliona da odem u Bosnu sagraditi vikendicu. Ovakvu mastu nema ni Martin Scorsese
kad se ubije od travuljine. Da su toliko skolovani nebi bili ovoliko vjerski optereceni.
crazy_diamond

#1820 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

Point. wrote:Cuj ni manje ni vise nego ferrari od 5 miliona ako hoce, daj prince 3 miliona da odem u Bosnu sagraditi vikendicu. Ovakvu mastu nema ni Martin Scorsese
kad se ubije od travuljine. Da su toliko skolovani nebi bili ovoliko vjerski optereceni.
Pretjera ga jaro s pisanjem molbi princu, al pretjerujes ga i ti buraz, ocigledno je nemas nikakvo znanje o ovim arapima koji dolaze u bih i udaras onako ko praga, ovi arapi koji dolaze i koki su nam kao prijetnja to su drzavljani ovih superbogatih drzava emirati,katar i sl, i ovi koji dolaze su njihova srednja klasa, ljudi koji imaju jake plate ali moraju raditi, sejhovi i oni najbogatiji ne dolaze u bosnu,oni su truli oni bogatasi i oni kupuju mancestere,parize i p materine te klubove kao i nekretnine po top svjetskim destinacijama i njih bosna ne zanima, i imas tamo trecu klasu fukaru koji nisu njihovi drzavljani nego su iz siromasnih drzava tu dosli da rade i nemaju ni pare ni neka prava koje imaju ove prve dvije kategorije

Iz ove prve dvije kategorije imas i sirovina ali i vrlo skolovanih ljudi, jer mogu sebipriustiti skolovamje na zapadu, sto zbog dobrih plata sto zbog procenta od nafte

Eh sad realna slika ovih sto dolaze u bosnu je da su bogati, ali ne kao prva kategorija, to bi bilo nesto kao kod nas ljudi koji zaradjuju 5-8 milja na grubo, mogu sebi kupiti u bosni stan ili vikendicu ili kucu neku, mogu sebi tu priustiti koju sedmicu odmora, al nemogu priustiti taj luksuz da napuste dole poslove i ovdje se izlezavaju i da ih neko sluzi, profesori, inzinjeri, trgovci,doktori itd to ne mogu i zato oni nisu nikakva opasnost po nas, to ti je realna slika, eh sad ovi koji ovdje prave zgrade i naselja to ljudi koji gledaju biznis i koji zele da zarade od te svoje srednje klase koja ovdje dolazi, ali i drugih koji su spremni platiti, to je sve klasicni turizam i biznis, sasvim normalne stvari u kojima i mi imamo ogromnu korist jer se ta prica odvija ovdje i dosta velik komad tog kolaca ostaje u bih
Point.

#1821 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Ja ti samo govorim da je meni suhveli da sad odjednom dolaze i grade, isto ko po nekakvoj naredbi. Ako vole prirodu bosansku, slicna je priroda i u Srbiji, CG. Sumnjicav sam i dzaba.
Sanjarko

#1822 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Black swan wrote:sve je dobro dok ne pocnu kao u izraelu...

bilbord wars

http://www.telegraph.co.uk/content/dam/ ... 62EI5U.jpg
Pa imas toga i u drugim religijama i narodima ono Jesus is the only way, Jesus save, Salvation is of Jews itd. kurci palci. Da ne zalazim u ono Putin, itd.

Narod ko i vi, marva.
Jedu, Piju, Seru, Prde, Ginu, Krvare, itd. ko i vi svi drugi ljudi.
Gojeni H

#1823 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Lajavikrelac wrote:
Nije ba istina. Mozes kupiti kucu ti u Dubaiju ako imas pare. Moj poznanik kupio prije par mjeseci (zaduzio se do guse, ali vazda je bio budala).
Biti drzavljanin je ono sto hebe nase koke. Kada postanes drzavljanin neke zemlje onda mozes da glasas i utices na razvoj ili propast te zemlje. Sve do toga je taraba.

Nece se Arapi pretrgati kupovinom u Bosni. Sta im daje Bosna sto vec ne daje Kipar kao clanica EU?
Bruka Arapa i Kineza na Kipru. Kupis nekretninu za 300 milja eura i idi po Evropi kud te noge nose. Kinezi su se tako jos prije nekoliko godina uvlacili u evropsko trziste, a Rusi prali pare i imali "sigurnu kucu" za "odstupnicu" ako se zamjere jacem oligarhu u Majcici.

Do nas je kakvu ponudu cemo imati, a ako je ponuda dobra dolazice Arapi, Korejci, Rusi, Nijemci, itd.
Musteriji se ne gleda u krivi arapski nos ili pirgave britanske sise, vec se iskezis k'o pajac i uzimas novce.
Last edited by Gojeni H on 29/12/2016 06:05, edited 1 time in total.
Gojeni H

#1824 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

aratet wrote:
Vlada i u Teksasu strogi serijatski zakon ... ubijes li covjeka, ides na elektricnu stolicu.
Supalj si ... izrekao si laz i sad se vadis.
Gojeni H

#1825 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

breuer wrote:
Gojeni H wrote:
pa haj, to mi je normalno, ipak je Bosna u pitanju, al gdje domicil? neke Turke pominje :D
Domicil je tu, na konjima, s visine gleda kmetove ... samo kod kmetova svestenici nepismeni, pa ne znaju razliku izmedju vjerske i nacionalne pripadnosti ... a ionako im sve sto je vjere Mu'amedove dodje isto. ;-)
Locked