Referendum(i) u RS-u

Locked
mobile9

#1801 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mobile9 »

I nek znaju dušmani da ću ih polomiti !! Nek se zna, nek se zna da sam ja vojnik Armije BH-a ! Srce mi je čelično ruke su mi željezne !!
Lee Stiffdick

#1802 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

bh.tornjak wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
L u c i f e r wrote: Međunarodna zajednica prije šest godina je otvorila put za referendum u RS, govori se u prilogu TV1 koji podsjeća kako je još te 2010. godine tadašnji član Predsjedništva BiH, Haris Silajdžić upozorio šta će se desiti nakon donošenja Zakona o referendumu. Pogledajte šta je Silajdžić tada rekao;
...
OHR prije šest godina, tačnije Valentin Inzko, komentirajući ovaj zakon izjavio je da je to samo zakon i ništa više. Samo četiri dana nakon usvojenog zakona, 13. februara 2010. godine, gost Dnevnika D na Federalnoj televiziji bio je nekadašnji član Predsjedništva BiH i lider Stranke za BiH Haris Silajdžić.

...Tada, očito nedovoljno ozbiljno shvaćen, i od šire bh. političke javnosti i od međunarodne zajednice, namjerno ili ne, Silajdžić je prije šest godina, usvojeni zakon ocijenio kao ogromnu opasnost za budućnost BiH i predvidio politička događanja kojima svjedočimo danas.

postavila sam jutros identicnu vijest,niko nije reagirao :-)
ko ce reagirat.....???
oni koji su ga onomad popljuvali...???
a takvih je na ovom forumu 95%...
tad je bio bolji Tihic, jer je isti bio za "kompromis", dok je Haris bio ters i nefleksibilan :skoljka:

Sjecam se k'o sad, u skupstinu RS-a dosao Tihic, prije njegovog obracanja, javljaju se zastupnici i neki iz SNSD-a se javlja i govori: "Haris ide po svijetu i lobira ukidanje RS-a", na to mu odgovara Mulaomerovic "doktor Silajdzic za lobiranje nije potrosio ni jednu KM, dok sa druge strane vi, iz budzeta RS-a ste uzdvojili 7 miliona KM za lobiranje u SAD-u"...Nakon toga, izlazi Tihic i govori kako RS niko ne moze ukinuti :run: :run:[/quote]

Pa nije valjda trebao da rusi Dejton.
Lee Stiffdick

#1803 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

Connaisseur Karlin wrote:obavezno procitati:

http://www.suedosteuropa.uni-graz.at/biepag/node/166
Nebitna stvar sa nekog sitnog svaucilista u Austriji. Ovo je neki student pisao.
Lee Stiffdick

#1804 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

mmaar wrote:
BHCluster wrote:
Šunj wrote: Istina 100%
Mirotvoraca sa Jevrejskog groblja.
Nije dugo trebalo

OPET ZAJEDNO: Dodik i Vučić sutra će se vidjeti u Donjoj Gradini

http://slobodna-bosna.ba/vijest/36175/o ... adini.html
Dodik ce otkazati referendum na intervenciju Vucica. Predizborna kampanja koja svima odgovara.
Connaisseur Karlin

#1805 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Connaisseur Karlin »

Lee Stiffdick wrote:

Nebitna stvar sa nekog sitnog svaucilista u Austriji. Ovo je neki student pisao.
tekst je objavljen u martu 2015 ,a autor teksta je doktorirao 2014 godine :D

http://www.suedosteuropa.uni-graz.at/si ... ziadei.pdf

pokusavas izbjeci cinjenicu da nisi shvatio sadrzaj teksta ,jer si nepismen i neobrazovan :D
Maharadza

#1807 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

https://www.youtube.com/watch?v=6owEFK1 ... u.be&t=204

"Sada, evo u ovome predahu, jer ko s hajducima i vucima živi NIKADA mira neće imati, dobismo malo vremena da se prisjetimo naših mrtvih i živih heroja. Naših Gazija i Šehida. Neka im je Rahmet!"

Na žalost jedina istina koju su moji Krajišnici davnih dana shvatili! :wink:
Last edited by Maharadza on 18/08/2016 22:27, edited 4 times in total.
Lee Stiffdick

#1808 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

Lee Stiffdick wrote:

tekst je objavljen u martu 2015 ,a autor teksta je doktorirao 2014 godine :D

http://www.suedosteuropa.uni-graz.at/si ... ziadei.pdf

pokusavas izbjeci cinjenicu da nisi shvatio sadrzaj teksta ,jer si nepismen i neobrazovan :D
Ah cuj, hahaha. Simpaticna si. Vidi se kakvo je sveuciliste kad im je taj doktorirao.
Connaisseur Karlin

#1809 Re: Referendum(i) u RS-u

Kako Valetin Inzko moze sprijeciti referendum ? :D
mobile9

#1810 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mobile9 »

Connaisseur Karlin wrote:Kako Valetin Inzko moze sprijeciti referendum ? :D
Imagefree screenshot software
asker

#1811 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Jel ona milijarda legla na racun il se to jos uvijek moze batalit?
Connaisseur Karlin

#1812 Re: Referendum(i) u RS-u

mobile9 wrote:
ovo postavljas vec treci put na temi jer ne razumijes cilj i zadatak njegovog posla :D

on nije placen da rijesava trenutni problem,jer nema takav autoritet :-D

niko od babysittera nefunkcionalne drzave nema potpunu kontorlu nad drzavom !
mobile9

#1813 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mobile9 »

mobile9 wrote:
ovo postavljas vec treci put na temi jer ne razumijes cilj i zadatak njegovog posla :D

on nije placen da rijesava trenutni problem,jer nema takav autoritet :-D

niko od babysittera nefunkcionalne drzave nema potpunu kontorlu nad drzavom !
Ja došo na forum, mene dobro nasmijati, ja se šprdati, vi na forumu dobri ljudi.
Quaresma

#1814 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Quaresma »

ali on imati posao iz snova
Lee Stiffdick

#1815 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

Maharadza wrote:https://www.youtube.com/watch?v=6owEFK1 ... u.be&t=204

"Sada, evo u ovome predahu, jer ko s hajducima i vucima živi NIKADA mira neće imati, dobismo malo vremena da se prisjetimo naših mrtvih i živih heroja. Naših Gazija i Šehida. Neka im je Rahmet!"

Pogledao sam sad ovaj video i 5-6 njih zaredom sa gospodinom Nanicem. Na svakon videu vicu tekbir! Alahu ekber! Tekbir! Alahu ekber!

A umjereni.
hAZNADAR

#1816 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

Lee Stiffdick wrote:

Pogledao sam sad ovaj video i 5-6 njih zaredom sa gospodinom Nanicem. Na svakon videu vicu tekbir! Alahu ekber! Tekbir! Alahu ekber!

Pa to ti je kod nas ko Dobar dan,.. moja ulica odzvanja vec odjutra tekbirima. Nije valjda da to stoji samo na par videa?
asker

#1817 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Lee Stiffdick wrote:

A umjereni.
To nam je bila fora. Naime dokazano je da su tvoji najvise gace punili kad cuju da je Bog najveci.
stari grad Visegrad

#1818 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

:D :D
MikroBelaj

#1819 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by MikroBelaj »

Tekbir !!!!
p206

#1820 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by p206 »

mobile9 wrote:
Ova je najveća ubleha koja se pojavila od nezavisnosti....jedini razlog što je on na tom mjestu je što zna naš jezik,i što je iz Austrije, ko biva u vrijeme Austro-Ugarske što su bili oni upravnici.
Razumijem da su mu ovlasti onolike koliko mu dozvole strane države, ali lik je bez ikakvog stava... ko Rafa Benitez u Real Madridu, nedorastao za svoj posao.
Connaisseur Karlin

#1821 Re: Referendum(i) u RS-u

p206 wrote:
Ova je najveća ubleha koja se pojavila od nezavisnosti....jedini razlog što je on na tom mjestu je što zna naš jezik,i što je iz Austrije, ko biva u vrijeme Austro-Ugarske što su bili oni upravnici.
Razumijem da su mu ovlasti onolike koliko mu dozvole strane države, ali lik je bez ikakvog stava... ko Rafa Benitez u Real Madridu, nedorastao za svoj posao.
On ima stav,ali ne mora imati iskljuciv stav,on je diplomata,ne lokalni politicar koji laze svoj narod !
Lee Stiffdick

#1822 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

asker wrote:
Lee Stiffdick wrote:

A umjereni.
To nam je bila fora. Naime dokazano je da su tvoji najvise gace punili kad cuju da je Bog najveci.

Svakako, bog ne moze odobravati nikakav sekularni sistem nego samo serijat.
asker

#1823 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

p206 wrote:
On ima stav,ali ne mora imati iskljuciv stav,on je diplomata,ne lokalni politicar koji laze svoj narod !
On je bezmudas!
Laktasenko mu konstantno govori da je nesposoban, pristran, nepozeljan, da je tu da se ogrebe za jos koju platu. On to trpi ko pickica. Sav posao mu se svodi na godisnji izvjestaj UN-u koji haman pa niko ne procita.
Connaisseur Karlin

#1824 Re: Referendum(i) u RS-u

asker wrote:
p206 wrote:
On je bezmudas!
Laktasenko mu konstantno govori da je nesposoban, pristran, nepozeljan, da je tu da se ogrebe za jos koju platu. On to trpi ko pickica. Sav posao mu se svodi na godisnji izvjestaj UN-u koji haman pa niko ne procita.
Nije Inzko nesposoban,on je gospodin,radi svoj posao,bez nervoze,a njegov posao nije da rijesava ,vec posmatra i analizira i izvjestava o internim problemima jedne drzave. Nista ne trpi,i ne razumijem,sta i koga bi trebao trpiti. :D
asker

#1825 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Lee Stiffdick wrote: Svakako, bog ne moze odobravati nikakav sekularni sistem nego samo serijat.
Kakav sekularni sistem, mi to ne hebemo ni 1%. Pa vidio si po Sarajevu kako kazes, sve burka do burke, obrezuju po ulicama, tekbiranje na svakom cosku.
Nigdje sisa, minica, piva i rakije moj Ukruceni Li.
Locked