Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post Reply
arzuhal

#1801 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

radostan dan wrote:E da, kad ovaj pomenu stolove, ovo sam primjetio od kako.sam.aktivan na forumu, da se mantra onom srbin za stolom i ispod stola, isti kurac...

Da li je moguce da su ova dva naroda toliko slicni, da moraju dijeliti i narodne mudrosti...ista ta vazi i kod srba, samo je glavni gost - turcin.

Besmisleno...

Ima i kod bh. Hrvata, oni šaltaju s turčina na binaša :mrgreen:
LBVIEW

#1802 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by LBVIEW »

arzuhal wrote:
radostan dan wrote:E da, kad ovaj pomenu stolove, ovo sam primjetio od kako.sam.aktivan na forumu, da se mantra onom srbin za stolom i ispod stola, isti kurac...

Da li je moguce da su ova dva naroda toliko slicni, da moraju dijeliti i narodne mudrosti...ista ta vazi i kod srba, samo je glavni gost - turcin.

Besmisleno...

Ovi u Hrvatskoj,bas kao i Bosnjaci u Bosanskoj Krajini imaju obicaj reci:"stavi jednog Vlaha(vjerovatno se misli na pravoslavnog nekoc :D ) za sto
,a drugog u vrecu pod stolom"...
GeeTnT

#1803 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by GeeTnT »

radostan dan wrote:
za visak proletera se vec odavno brine centrotrans i facebook grupe "ljubav na daljinu, eto me da se zblizimo
Odlicno i tacno...ali ne.mogu svi vani. Nemaju svi srece, veze, a ni pameti, strucnosti.

Dakle, odlaze najbolji, pa najsnalazljiviji, pa najsretniji.

Ko ostaje? Lumpen čisti...i sta onda?

Dva, ovaj prog123, on nije prodao, pa misli nije niko...
Proces povratka je davno zavrsen, ima preko 10 godina.
Procitajte dugi intervju Cerica u Danima ili Sl Bosni, o tome sta ce se.desiti...a intervju je dat bas tada2004 ili 2005.
I zaista, tako ie i bilo...
Imovina je razmjenjena, prodata, preko 80 posto. Zemljiste, dunumi, livade.po pripizdinama i slicno...
O stanovima i.kucama da ne govorim.

Koji kurcev povratak, daj ljudinuozbiljite se...mogu da razumijem ove vani a rijetko dolaze pa ne znaju, ali likove koje vise u carsiji bilonl kojoj, i znaju ko, sta, kad, kako, po pitanju kupovine, prodaje, rjesavanja zivotnih pitanja, zaista ne shvatam.
Tebi ostalo haman jos nekoliko rata i u cijeloj utrci sa bankom i kamatama si zaboravio da ima mnogo onih koji jos placaju kiriju.. Doduse ima i sudskih sporova...nije la(h)ko...
Zemlja se takodje obradjuje, a prinosi se dijele...

80% jbg pretjearao si k'o Vaske...
radostan dan

#1804 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by radostan dan »

Sta je binas?

I jos jedno pitanje...hajde razumijem interakciju vjekovnu, pa se desi da se.mnoge umotvorine, zezalice i slicno dijele, ali ne shvatam da se ponasaju kao da se nikad nisu u putu sreli...znaci mislim i na jedne i na druge...
Gadaju se tom mudroscu, a prave se.da ne znaju da ista ikod drugih vrijedi.
To zaista ne.mogu da.pojmim.
Malo.mi je to šizoidno, i kod Srba i kod Bosnjaka...
arzuhal

#1805 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

radostan dan wrote:Sta je binas?
:lol: :lol:
Danguba

#1806 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

Povrat imovine ne znaci i gubitak imovine.
U Bijeljini se masovno uzurpirala pogotovu gradska zemlja. Gradilo se samo tako. Kada je doslo do legalizacije, imaju vlasnici. Onda se poteze argument ''nismo znali eto da se dogovorimo koliko stanova zelite za tu zemlju''...
Zinula guza na tudje pa se razbaskarili misleci da ce to sve ostati tako. Povrat imovine je u vecini zavrsen ali ne i prodat. Lako je mijenjati stan za stan ili kucu za kucu a malo teze to ide sa zemljom. Poznajem mnogo podrinjaca cije su kuce sto u ratu stradale a poslije rata vrijeme ucinilo svoje, i niko nista niti je prodavao niti mijenjao. Sve stoji kao '92.god kada su napustili. Poznajem ljude iz Semberije koji su mijenjali kucu/stan a zemlju jos uvijek zadrzali u i oko Bijeljine...

...nista tu nije definitivno niti treba siriti dezinformacije.
Danguba

#1807 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

[]
vivaldi

#1808 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by vivaldi »

arzuhal wrote:

Besmisleno...

ja sam spomenuo sto i ispod stola, u smislu kome ide kolac, a ko kupi mrvice, ali ovo o cemu vi pisete prvi put cujem?

de nek napise cijelu izreku? bilo ciju verziju
Danguba

#1809 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

Besmisleno...
:lol: :lol:
LBVIEW

#1810 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:Sta je binas?

I jos jedno pitanje...hajde razumijem interakciju vjekovnu, pa se desi da se.mnoge umotvorine, zezalice i slicno dijele, ali ne shvatam da se ponasaju kao da se nikad nisu u putu sreli...znaci mislim i na jedne i na druge...
Gadaju se tom mudroscu, a prave se.da ne znaju da ista ikod drugih vrijedi.
To zaista ne.mogu da.pojmim.
Malo.mi je to šizoidno, i kod Srba i kod Bosnjaka...
Ma zna se to,samo sto se to kod jednih potvrdilo prije samo dvadesetak godina,da ne idemo dublje u historiju,kad
se gotovo prestalo vjerovati u istu "umotvorinu".A na polickom nebu se ne nazire opcija koja je spremna tu predrasudu
pobiti,vec se aktuelne,cak sta vise,od pozicije do opozicije utrkuju ko ce prije istu potvrditi,sto se vidi iz primjera ovih protesta.
palermo

#1811 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by palermo »

radostan dan wrote:
za visak proletera se vec odavno brine centrotrans i facebook grupe "ljubav na daljinu, eto me da se zblizimo
Odlicno i tacno...ali ne.mogu svi vani. Nemaju svi srece, veze, a ni pameti, strucnosti.

Dakle, odlaze najbolji, pa najsnalazljiviji, pa najsretniji.

Ko ostaje? Lumpen čisti...i sta onda?

Dva, ovaj prog123, on nije prodao, pa misli nije niko...
Proces povratka je davno zavrsen, ima preko 10 godina.
Procitajte dugi intervju Cerica u Danima ili Sl Bosni, o tome sta ce se.desiti...a intervju je dat bas tada2004 ili 2005.
I zaista, tako ie i bilo...
Imovina je razmjenjena, prodata, preko 80 posto. Zemljiste, dunumi, livade.po pripizdinama i slicno...
O stanovima i.kucama da ne govorim.

Koji kurcev povratak, daj ljudinuozbiljite se...mogu da razumijem ove vani a rijetko dolaze pa ne znaju, ali likove koje vise u carsiji bilonl kojoj, i znaju ko, sta, kad, kako, po pitanju kupovine, prodaje, rjesavanja zivotnih pitanja, zaista ne shvatam.
Nikako da te skontam šta ti u ovih zadnjih par postova poručuješ. Možeš li to malo preciznije
arzuhal

#1812 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

vivaldi wrote:
ja sam spomenuo sto i ispod stola, u smislu kome ide kolac, a ko kupi mrvice, ali ovo o cemu vi pisete prvi put cujem?

de nek napise cijelu izreku? bilo ciju verziju
Sjediš za stolom s jednim Slovencem kojeg si lijepo ugostio ručkom, a drugog si svezo u vreću i pod stolom je ti, pod nogoma - jednako ti misle obojica :mrgreen: Tako nekako...
vivaldi

#1813 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by vivaldi »

arzuhal wrote:Sjediš za stolom s jednim Slovencem kojeg si lijepo ugostio ručkom, a drugog si svezo u vreću i pod stolom je ti, pod nogoma - jednako ti misle obojica Tako nekako...
:thumbup:

ma skoro totalno mi nepoznato..

ko da nekad nesto jesam cuo u fazonu #jednako misle obojica", ali rucak, sto i vreca su mi totalno nepoznati
LBVIEW

#1814 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by LBVIEW »

vivaldi wrote:
arzuhal wrote:Sjediš za stolom s jednim Slovencem kojeg si lijepo ugostio ručkom, a drugog si svezo u vreću i pod stolom je ti, pod nogoma - jednako ti misle obojica Tako nekako...

ko da nekad nesto jesam cuo u fazonu #jednako misle obojica", ali rucak, sto i vreca su mi totalno nepoznati
Kako si to mogao propustiti,to je bit odnosa na ovim prostorima. :D
A ista je izvucena nakon 90-tih,sto je i razumljivo,s obzirom da su ljude u logore nerijetko vodili
dojucersasnje radne kolege,kumovi,kucni prijatelji... :oops:
arzuhal

#1815 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

LBVIEW wrote:
vivaldi wrote:

Kako si to mogao propustiti,to je bit odnosa na ovim prostorima. :D
A ista je izvucena nakon 90-tih,sto je i razumljivo,s obzirom da su ljude u logore nerijetko vodili
dojucersasnje radne kolege,kumovi,kucni prijatelji... :oops:
Nažalost, kao i svaka naša izreka i "umotvorina" koja generalizira čitav narod a skuhana u kuhinjama etničkih homogenizacija, poprilično je netačna...
vivaldi

#1816 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by vivaldi »

arzuhal wrote:skuhana u kuhinjama etničkih homogenizacija
ma ovdje se krv pusta stotinama godina unazad, i onda tako s koljena na koljeno.

ne vjeruejm bas da ih neko smislja s nekim motivima
palermo

#1817 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by palermo »

arzuhal wrote:
Nažalost, kao i svaka naša izreka i "umotvorina" koja generalizira čitav narod a skuhana u kuhinjama etničkih homogenizacija, poprilično je netačna...
Ma jok, tačna je kad ide nama u korist :D
radostan dan

#1818 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by radostan dan »

Nije to iz devedesetih, cuo sam je i ranije, u povjerenju, na uho sto bi se reklo, i od jednih, i od drugih...
palermo

#1819 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by palermo »

radostan dan wrote:Nije to iz devedesetih, cuo sam je i ranije, u povjerenju, na uho sto bi se reklo, i od jednih, i od drugih...
Kakvih crnih devedestih, ja otkad znam za sebe, znam i za ovu izreku
arzuhal

#1820 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

palermo wrote:
radostan dan wrote:Nije to iz devedesetih, cuo sam je i ranije, u povjerenju, na uho sto bi se reklo, i od jednih, i od drugih...
To u nas još od Kulina:

Posjedni ednoga iz Raške
na drugoga nogom stani
ubo
ista im krvca prema tebi
vri...
LBVIEW

#1821 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by LBVIEW »

arzuhal wrote:
Ovaj post bi ranije potpisao,medutim danas,nakon svega,tesko.
I pri tom,naravno,ne mislim na cijeli narod, vec na politicku elitu koja isti predstavlja.
Eno,na onom skupu,i pozicija i opozicija,prosto se utrkuju ko ce prije taj stereotip potvrditi. :oops:
ABH017

#1822 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by ABH017 »

prog321 wrote:
exliberal-ex wrote:
GeeTnT wrote:Pored ovih kao sto je Karlin, Dodik ne treba da brine...

A sta je djevojka rekla da nije istina...ti tvrdis da bosnjaci kupuju po rs...kupuju...ali isto tako znam da srbi kupuju od bosnjaka imovinu, pogotovo ovi sa zapada.
ja znam par porodica koji su kupili imovinu po trebinju, hoce da se penzionisu tamo, jedna je familija kupila novo gradnju , dvije su uzele od bosnjaka koji su prodali svoje...i sta je to cudno i problematicno...?
Imaju i srbi imovinu po federacij, neki prodaju, neki ne...ja sam prvi koji je ima u sred sarajeva...i sta sad?...., dolazili su pitali da prodam, nudili fine cifre...neka hvala.......nekontam vam pricu ....fakat nekontam

Zato sto je procenat Bosnjaka sto prodaju svoju imovinu u pc veoma mali. Izuzetno mal.
I ja imam kucu, zemlju, dedovinu od nekoliko stoljeca u pc. Nikad je ne bih prodao iako zivim i radim u Sarajevu. Iskreno, novac mi i ne treba. :-D
Ne znam nijednog Bosnjaka u mojoj ulici da je prodao svoju imovinu. Glupost je reci da to svi rade. Procenat je izuzetno mali ako ga uoste ima.
Ono što dotična forumašica piše, nije glupost, već bezobrazluk, bežočna laž i mitomanija. O islamofobnim tekstovima i provokacijama, na pdf religija, zamotane u ateizam da ne pišem.
Ali od nje nismo ništa drugo ni navikli. Djevojka par puta dobila podršku, opet pod krinkom ateiste, od naivnih forumaša, pa se ufurala da je nekakav "expert za bošnjačko-muslimansko pitanje".
Nešto slično Dževadu Galijaševiću.
radostan dan

#1823 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by radostan dan »

palermo wrote:
Pitao si me za post ranije - sta si htio reci-...nista, mrzi me sve kvotati, pa sam zbrzio odgovor, tj reagovao na tvrdnju forumasa u vezi povratka. Koliko ja imam informacije, gro imovine je prodano, razmjenjeno...nije prodao i razmjenio jedino ko nije nasao kupca.
Naravno, ima.izuzetaka tipa necu u inat i necu nije mi neophodno, ali u principu - to je to.

U vezi stola, nije vivaldi nego insomnia ovdje na temi prvi pomenuo, pa cisto me interesuje da li znamo da tu -mudrost- jednako rabe i jedni i drugi.
i nije ona sama.po sebi grozna, postoje i gore uvrede, ali kad se pogleda fenomenoloski i kulturoloski, uz cinjenicu da se zna da je i -onamonamo- jednako koriste je -za povratiti..
Last edited by radostan dan on 15/05/2016 20:52, edited 1 time in total.
arzuhal

#1824 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

LBVIEW wrote:
arzuhal wrote:
Ovaj post bi ranije potpisao,medutim danas,nakon svega,tesko.
I pri tom,naravno,ne mislim na cijeli narod, vec na politicku elitu koja isti predstavlja.
Eno,na onom skupu,i pozicija i opozicija,prosto se utrkuju ko ce prije taj stereotip potvrditi. :oops:
"Političke elite" su baška, o tome možemo pričat :mrgreen:
GeeTnT

#1825 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by GeeTnT »

Ako je nekome Sonja karadzic opozicija Darku Mladicu, taj ce nesumnjivo morati kaciti bijelu plahtu na prozor gdje zivi...
Post Reply