AUTENTIČNOST vs DOGMA, (islam, Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#1801 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:
Smrcak15 wrote:
irac300 wrote:Smrletovo rezonovanje ala Homer Simpson.
Opovrgavaj argumentovano a ne ad hominem napadima.

Pogledaj moje prijasne postove gdje moram da zaroni u hipoteticka pitanj a"Sta bi bilo kad bi bilo" i to mpram obradjivati slikovito docarati zasto vam je tvrdnja nelogicna.

A sta mislis ea se ja hvatam na neke likove iz crtanih filomova kao moj najjaci adut.
Ma ima da me nema, zivog bi me oderali.
Jbg, sam si kriv sa konstantim lupetanjem.
jesi li ti u stanju junace da kazem, lupatenjae zbog toga i toga, dokaz to i to.

a ne samo tako na suho napadati, bez podloge.

zamisli ja tebi kazem ko iz topa.

Pricas gluposti.

bez da arghumentiram sto zbog cega kako itd

katastrofalni ste diskutanti :-)
irac300

#1802 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by irac300 »

Stari moj ti lupetas godinama, sa milion nickova, i sada se kao pravis naivan, ocekujes neku argumentaciju s moje strane. Sve smo to prosli.
Gojeni H

#1803 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Gojeni H »

Diwan wrote:Meanwhile, dok svjetlo dođe u tamni vilajet:

Drinking Liquor Without Getting Drunk Not Sinful: Islamic Scholar

https://egyptianstreets.com/2017/02/13/ ... c-scholar/
In a sharp contradiction to what is common among Muslims, Khaled Al Gendy, a famous Islamic cleric and a member of the Supreme Council for Islamic Affairs, stated that drinking liquor without getting drunk is not sinful.

“If the same alcoholic drink was consumed by one person without getting drunk, it is not haram, while being consumed by another person to drunkenness makes it haram [for this person],” the sheikh said, highlighting the difference between drinking liquor and getting drunk.

During a talk show on DMC TV channel, Al Gedy said that getting drunk is haram, sinful and forbidden in Islam, and all Islamic sharia laws related to the punishment apply to getting drunk as a consequence of drinking alcoholic beverages.

A drunken person is defined as one who cannot tell the bottom of a valley from its top, Al Gendy added.

According to Abo Hanifa, a renowned Islamic scholar for sharia lawmaking and often called the Great Imam, drinking alcohol without getting drunk is not sinful.
Mnogima ce se svidjeti ovakva razmisljanja uvazenog sejha.
Jos ako bude kakav da odobri "slobodan seks u tudje", balijskoj radosti nikad kraja.

Elem, htio sam pitati, ako mozes vidjeti sa uvazenim sejhom, ko odredjuje stepen prelaska u pijanstvo? Ono, jesu li to dvije case vina, 5 ...?
Ukoliko su to 4 case vina, da li to znaci da je halal vozit' sa 3 popijene case?

Diwan zvani nevjerovatna logika.
arzuhal

#1804 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by arzuhal »

Gojeni H wrote:
Jos ako bude kakav da odobri "slobodan seks u tudje", balijskoj radosti nikad kraja.

Elem, htio sam pitati, ako mozes vidjeti sa uvazenim sejhom, ko odredjuje stepen prelaska u pijanstvo? Ono, jesu li to dvije case vina, 5 ...?
Ukoliko su to 4 case vina, da li to znaci da je halal vozit' sa 3 popijene case?
Božiji poslanik (kako je za sebe tvrdio) Musejleme iz plemena Benu Hanife (u islamskoj povijesti poznatiji pod svojim nickname-om: el-Kezzab, Lažov, kako ga je u svom pismu nazvao Božiji poslanik Muhamed iz plemena Benu Hašim) je dovolio svojim sljedbenicima alkohol, slobodan seks (kojeg čistunci s gnušanjem zovu bludom ili zinalukom) te ih oslobodio obaveze klanjanja namaza (objasnio je, kanda, da se i ne zna šta je to tačno salat, šta to znači i kako se on obavlja, koja su njegova vremena, i sl.)...Bio je lučonoša ideja savrmenog i pravog islama kakvog ni današnji svijet ne poznaje i za kojim dunjaluk vapi da izvede muslimane iz tmina ideologije, dogmatizma i taklida u beskrajna prostranstva slobode Božanske Vjere...

Vahši, Abesinac koji je ubio hazreti Hamzu, radijallahu anhu, istim kopljem je ubio i Musejlemu...
Gojeni H

#1805 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Gojeni H »

arzuhal wrote: Božiji poslanik (kako je za sebe tvrdio) Musejleme iz plemena Benu Hanife (u islamskoj povijesti poznatiji pod svojim nickname-om: el-Kezzab, Lažov, kako ga je u svom pismu nazvao Božiji poslanik Muhamed iz plemena Benu Hašim) je dovolio svojim sljedbenicima alkohol, slobodan seks (kojeg čistunci s gnušanjem zovu bludom ili zinalukom) te ih oslobodio obaveze klanjanja namaza (objasnio je, kanda, da se i ne zna šta je to tačno salat, šta to znači i kako se on obavlja, koja su njegova vremena, i sl.)...Bio je lučonoša ideja savrmenog i pravog islama kakvog ni današnji svijet ne poznaje i za kojim dunjaluk vapi da izvede muslimane iz tmina ideologije, dogmatizma i taklida u beskrajna prostranstva slobode Božanske Vjere...

Vahši, Abesinac koji je ubio hazreti Hamzu, radijallahu anhu, istim kopljem je ubio i Musejlemu...
Imam poznanika, libanski Druz, kaze frajer do 40 godine hoces klanjat-neces, sve moRe ...
Bektasije trose alkohol, ne idu na hadz, klanjaju na neki svoj nacin ...
Svakakve kazu biljke pod nebeskim svodom.
Smrcak15

#1806 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

Gojeni H wrote:
arzuhal wrote: Božiji poslanik (kako je za sebe tvrdio) Musejleme iz plemena Benu Hanife (u islamskoj povijesti poznatiji pod svojim nickname-om: el-Kezzab, Lažov, kako ga je u svom pismu nazvao Božiji poslanik Muhamed iz plemena Benu Hašim) je dovolio svojim sljedbenicima alkohol, slobodan seks (kojeg čistunci s gnušanjem zovu bludom ili zinalukom) te ih oslobodio obaveze klanjanja namaza (objasnio je, kanda, da se i ne zna šta je to tačno salat, šta to znači i kako se on obavlja, koja su njegova vremena, i sl.)...Bio je lučonoša ideja savrmenog i pravog islama kakvog ni današnji svijet ne poznaje i za kojim dunjaluk vapi da izvede muslimane iz tmina ideologije, dogmatizma i taklida u beskrajna prostranstva slobode Božanske Vjere...

Imam poznanika, libanski Druz, kaze frajer do 40 godine hoces klanjat-neces, sve moRe ...
Bektasije trose alkohol, ne idu na hadz, klanjaju na neki svoj nacin ...
Svakakve kazu biljke pod nebeskim svodom.
Allah kaze.

70. Ostavi one koji vjeru svoju kao igru i zabavu uzimaju, i koje je život na ovome svijetu obmanuo, a opominji Kur’anom da čovjek, zbog onoga što radi, ne bi stradao, jer osim Allaha – ni zaštitnika ni posrednika neće imati i jer se od njega nikakva otkupnina neće primiti. Oni će, zbog onoga što su radili, biti u muci zadržani; njih čeka piće od ključale vode i patnja nesnosna, zato što nisu vjerovali.
asurbanipal

#1807 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by asurbanipal »

arzuhal wrote:
Gojeni H wrote:

Božiji poslanik (kako je za sebe tvrdio) Musejleme iz plemena Benu Hanife (u islamskoj povijesti poznatiji pod svojim nickname-om: el-Kezzab, Lažov, kako ga je u svom pismu nazvao Božiji poslanik Muhamed iz plemena Benu Hašim) je dovolio svojim sljedbenicima alkohol, slobodan seks (kojeg čistunci s gnušanjem zovu bludom ili zinalukom) te ih oslobodio obaveze klanjanja namaza (objasnio je, kanda, da se i ne zna šta je to tačno salat, šta to znači i kako se on obavlja, koja su njegova vremena, i sl.)...Bio je lučonoša ideja savrmenog i pravog islama kakvog ni današnji svijet ne poznaje i za kojim dunjaluk vapi da izvede muslimane iz tmina ideologije, dogmatizma i taklida u beskrajna prostranstva slobode Božanske Vjere...

Preko seksa do slobode :thumbup:

Od nameta nema selameta...
arzuhal

#1808 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by arzuhal »

asurbanipal wrote:

Preko seksa do slobode :thumbup:

Svako bira svog poslanika i to... :thumbup:
Gojeni H

#1809 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Gojeni H »

asurbanipal wrote: Preko seksa do slobode :thumbup:

Brato, je l' ovo neka bektasijska? Napravice ljudi jednu da godi. :D
Diwan

#1810 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

Diwan

#1811 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

i tako .. :D

Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1812 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Nurudin »

U islamu, sexualni odnosi mogu biti upražnjavani sa 4 žene i koliko god imaš robinja, mogu sa prostitutkama (mut'a "brak")
možeš silovati zarobljenice...ali ako se slučajno sexate bez da je to verificirao hodža, e onda je to blud. :lol:
Gojeni H

#1813 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Gojeni H »

Diwan wrote:
Svako ima svoj nacin kako se nosi sa frustracijama.
Gojeni H

#1814 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Gojeni H »

Nurudin wrote:U islamu, sexualni odnosi mogu biti upražnjavani sa 4 žene i koliko god imaš robinja, mogu sa prostitutkama (mut'a "brak")
možeš silovati zarobljenice...ali ako se slučajno sexate bez da je to verificirao hodža, e onda je to blud. :lol:
Izvini, koja je tvoja vjera? Pokrenuo si temu Sufizam pa sam iz nekog razloga pomislio da si musliman.
Smrcak15

#1815 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

Nurudin wrote:U islamu, sexualni odnosi mogu biti upražnjavani sa 4 žene i koliko god imaš robinja, mogu sa prostitutkama (mut'a "brak")
Kakav si ti petljaros i lazov da bog mili sacuva.

Da sa 4 supruge ako si ih vjencao. Jer kad kazes samo 4 zene djeluje kao 4 nevjencane zene.

Nemoze se imati sex sa prostitukama niti je muta brak dozvoljen, to je kod sekte shia a ne kod muslimana.

I ne ne nikad se nesmiju silovati ni robimje ni ikoga, to si slagao, i sa pravom cu te okarakterisati kao teskog lazova sa podmuklim petljanjem.
Towelie

#1816 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Towelie »

Inace robinje kojima pobijes oca, bracu i muza dobrovoljno pristaju na sex. :-D

Pitajte Safiju. :mrgreen:
zagortenej

#1817 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zagortenej »

Towelie wrote:Inace robinje kojima pobijes oca, bracu i muza dobrovoljno pristaju na sex. :-D

Pročitaj ovaj tekst pa ćeš promijeniti mišljenje:

Zašto je Jevrejka Safijja prigrlila islam?

http://divithana.com/lifestyle/predstav ... ila-islam/

Muslimanski Romeo i Julija.
Towelie

#1818 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Towelie »

zagortenej wrote:
Towelie wrote:Inace robinje kojima pobijes oca, bracu i muza dobrovoljno pristaju na sex. :-D

Pročitaj ovaj tekst pa ćeš promijeniti mišljenje:

Zašto je Jevrejka Safijja prigrlila islam?

http://divithana.com/lifestyle/predstav ... ila-islam/

Muslimanski Romeo i Julija.
"Safija ubrzo usni čudan san: mjesec kako sjaji visoko na nebu Medine, krenu prema Hajberu i tu pade u njezino krilo. Ne sluteći reakciju, ona san ispriča svome suprugu koji je žestoko ošamari i kaza:“To samo znači da ti hoćeš Muhammeda.“ Baš u to vrijeme Poslanikova vojska se približavala kapijama Hajbera. Safijin san je bio ostvaren."

:lol:

I H. K. Andersen bi se postideo.
arzuhal

#1819 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by arzuhal »

Pazi, i Musejleme je govorio da širi islam. Bio je ravnopravan Božiji poslanik Muhamedu, sam je to napisao u pismu. Ako neko, recimo, slijedi njega i njegovu božansku poruku islama onda to ne važi za takvog, smije imati seks i sl. uopće nije grijeh, blud i to.

Neko slijedi Muhameda, neko Musejlemu, neko ovog, neko onog...Nekome je Ka'ba kibla, nekome nešto drugo, i sve tako...
zagortenej

#1820 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zagortenej »

Kako je nastao šerijat, od 6:00.
Idemedosumom

#1821 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Idemedosumom »

Znači neki ljudi su znali falsificirati hadise :shock:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1822 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Nurudin »

Gojeni H wrote:
Izvini, koja je tvoja vjera? Pokrenuo si temu Sufizam pa sam iz nekog razloga pomislio da si musliman.
Ne govorim vjeru svoju braći svojoj, jer su me jednom davno već bacili u bunar.
Nurudin

#1823 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Nurudin »

arzuhal wrote:
Pazi, i Musejleme je govorio da širi islam. Bio je ravnopravan Božiji poslanik Muhamedu, sam je to napisao u pismu. Ako neko, recimo, slijedi njega i njegovu božansku poruku islama onda to ne važi za takvog, smije imati seks i sl. uopće nije grijeh, blud i to.

Neko slijedi Muhameda, neko Musejlemu, neko ovog, neko onog...Nekome je Ka'ba kibla, nekome nešto drugo, i sve tako...
Neko slijedi, a neko razumije
Diwan

#1824 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

Koji šovinizam i vjerski nacionalizam i radikalizam, elitizam provejava u pisanjima ljudi poput ovog arze i gojenog. To vam se broj ovaca smanjuje pa ste počeli kmečati :lol: :D

Možda da tražite kakve donacije i podršku od države da vam se namiri šteta :lol:
arzuhal

#1825 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by arzuhal »

Nurudin wrote:
arzuhal wrote:

Neko slijedi, a neko razumije
U pravu si.

Ako čovjek uzme za mjeru stvari ono što mu je nekako najbliže, dakle samog sebe, onda odjednom i na čudesan način počnu da pucaju vidici i šire se horizonti...Tim fenomenom su se dosta bavili ljudi kroz povijest, objašnjavali ga uočavajući ga kod pojedinaca...Odjednom stvari počinju da dobijaju nevjerovatan smisao, a onaj koji sobom samjerava stvari i tako dolazi do istine pita se: kako mi je ovo dosad promaklo, kako sam bio slijep pored očiju živeći iza perde?

Ovo zna duboko dirnuti samjeravača istine sobom, ostaviti ga bez riječi prije nego što počne njegova obznana otkrića...

Šta ti veliš u vezi islama i seksa, od onog što si sam razumio, trebal' se vjenčati "pred hodžom" ili ne? Jel' imaš seksualnu vezu izvan "hodžinski sklopljenog braka" pa te zato i interesiraju ovakva pitanja koja želiš da podijeliš s drugima, razbijaš dogmatske ublehe, ili se pripremaš za takvu vezu ili odnos spram upražnjavanja seksa, pa ti treba uoprište kod samog sebe za odluku, ili ni jedno ni drugo nego nako?
Post Reply