Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MJAU - da

#1801 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by MJAU - da »

sizifinho wrote:Zato što biti cukoljubac ne znači biti razuman. Mnogi vlasnici pasa se upuste u "avanturu" posjedovanja psa bez da se obrazuju, potraže mišljenja i slično. Recimo ja svojima ni dan danas ne mogu dokazati da je psu dovoljno (čak i preporučeno) da jede JEDNOM dnevno, a ne tri puta dnevno.

Ljudi se ne znaju distancirati od svog načina razmišljanja i života kada pokušavaju shvatiti životinje. To je jedan od razloga zašto bi neko "zbo" lutalicu kad ova zalaje na njega. Jer ne shvata da životinja ne fercera kao čovjek.
Da, razumijem. Samo ovo zandnje se ne slažem, ko može i pomisliti da ubije psa, za mene nije dobar u glavi, štaviše, plašim se tih ljudi.
haos1

#1802 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by haos1 »

MJAU - da wrote:Da, razumijem. Samo ovo zandnje se ne slažem, ko može i pomisliti da ubije psa, za mene nije dobar u glavi, štaviše, plašim se tih ljudi.
Znači ovih što vrše eutanazije pasa trebaš se plašiti. Šta radiš ako te čovjek napadne, to isto radiš i ako te cuko napadne. Ne vidim razliku.
sizifinho

#1803 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sizifinho »

haos1 wrote:
MJAU - da wrote:Da, razumijem. Samo ovo zandnje se ne slažem, ko može i pomisliti da ubije psa, za mene nije dobar u glavi, štaviše, plašim se tih ljudi.
Znači ovih što vrše eutanazije pasa trebaš se plašiti. Šta radiš ako te čovjek napadne, to isto radiš i ako te cuko napadne. Ne vidim razliku.
Ne relativiziraj druze. Eutanazija je jedna stvar, hraniti cuku mesom i staklom, pucati u njih, trovati ih, bosti nozem - to je druga stvar.

Razumijem bijes i ljutnju, strah i sve - ali nije nase da budemo egzekutori, ni sto se ljudi tice a ni zivotinja.
haos1

#1804 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by haos1 »

sizifinho wrote: Razumijem bijes i ljutnju, strah i sve - ali nije nase da budemo egzekutori, ni sto se ljudi tice a ni zivotinja.
Pa tako je to svugdje u svijetu.
vješalica

#1805 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

haos1 wrote:
eutanazija je veliki problem ovdje kod nas
a u zemljama na čije se modele uređenja pozivamo, koje li slučajnosti, nije....licemjernost
Matzan

#1806 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Matzan »

Dogs trust i ostali uhljupi i peksini koji koriste ovaj haos sa nekontrolisanim razmnožavanjem pasa lutalica uspjeli su na perfidan način izjednačiti eutanaziju sa ubijanjem pasa.
Od njih nikad nećete čuti za izraz eutanazija, već ubijanje, klanje, pokolj.... sa jako ružnim slikama krvi na posterima i FB accountima.
Na ovu podvalu ne treba nasjedati, odnosno treba uvijek reagovati na nju.
MJAU - da

#1807 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by MJAU - da »

Matzan wrote:Dogs trust i ostali uhljupi i peksini koji koriste ovaj haos sa nekontrolisanim razmnožavanjem pasa lutalica uspjeli su na perfidan način izjednačiti eutanaziju sa ubijanjem pasa.
Od njih nikad nećete čuti za izraz eutanazija, već ubijanje, klanje, pokolj.... sa jako ružnim slikama krvi na posterima i FB accountima.
Dogs trust je jedna od najjačih mafija, perača para koja nas je potrefila nakon rata. Hebo podzemlje, to su sitni lopovi za njih. Imala sam iskustva s njima, 5 pasa nisu u stanju bili pohvatati, eno ih i dan danas se kote, ne daju primirisati nikome, agresivni, BIJESNI. Njih kurac boli za pse, samo je cilj oprati pare!
haos1

#1808 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by haos1 »

Matzan wrote:Dogs trust i ostali uhljupi i peksini koji koriste ovaj haos sa nekontrolisanim razmnožavanjem pasa lutalica uspjeli su na perfidan način izjednačiti eutanaziju sa ubijanjem pasa.
Aha, vrlo suptilna manipulacija javnosti.

Evo mog posta-osvrta na članak za manipuliranje javnog mjenja:
haos1 wrote:sa portala ba.n1, autorica članka Selma Fukelj piše

http://ba.n1info.com/a110314/Vijesti/Vi ... lidzi.html
Javnost zgrožena: Nehumano hvatanje psa na Ilidži
Koja javnost? Ona nepismena koja ne zna i nije svijesna, tog posla, šta je hvatanje i uklanjanje psa sa ulice?
Na snimku možete vidjeti kako je pas bio izložen boli i velikom stresu, opkoljen sa devet uposlenika Higijenskog servisa, koji ga hvataljkama vuku - najprije za prednju šapu, a zatim za glavu, a pri tome pas ne pruža nikakav otpor i ne pokazuje znakove agresivnosti, jer je riječ o umiljatom i društvenom psu koji voli djecu i ljude, kako nam je navela Idrizi.

Na taj način postupljeno je suprotno odredbama člana 3. Zakona prema kojem je zabranjeno životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je i namjerno izlagati stresu i strahu i člana 19.

A kako bi trebali postupiti da uklone životinju sa ulice? Ne izlažu je namjerno stresu i strahu, nego zato što se mora ukloniti.

Image
Lavinu negativnih reakcija je izazvao taj snimak kojeg je u nekoliko dana pogledalo više od 117.000 ljudi na društvenim mrežama.
pa poznato je da se keroljubi okupljaju po društvenim mrežama iz čitavog regiona i svijeta, imaju svoj klan.
Autorica manipulatorica ovog članka je završila Pravni fakultet. Možda i misle da su humani, ali to rade mimo svijeta.
vješalica

#1809 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

slike koje inace nisu iz bih

sto se tice manipulacije sa hvatanjem psa na ilidzi
dovoljno je pogledati kako u americi hvataju pse i sve je jasno
ali scenofili............
Maharadza

#1810 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Maharadza »

sizifinho wrote:
haos1 wrote:
Ne relativiziraj druze. Eutanazija je jedna stvar, hraniti cuku mesom i staklom, pucati u njih, trovati ih, bosti nozem - to je druga stvar.

Razumijem bijes i ljutnju, strah i sve - ali nije nase da budemo egzekutori, ni sto se ljudi tice a ni zivotinja.
Znači po tebi civilizirana Evropa je obični divljak i "egzekutor"?! :oops:
sizifinho

#1811 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sizifinho »

Maharadza wrote: Znači po tebi civilizirana Evropa je obični divljak i "egzekutor"?! :oops:
Nigdje ja to nisam rekao, ne izmišljaj. Rekao sam da mi obični ljudi ne trebamo izigravati egzekutore. Čak sam napisao da je eutanazija skroz druga stvar od svojeručnog ubijanja pasa.

Pah.
MJAU - da

#1812 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by MJAU - da »

sizifinho wrote:
Maharadza wrote: Znači po tebi civilizirana Evropa je obični divljak i "egzekutor"?! :oops:
Nigdje ja to nisam rekao, ne izmišljaj. Rekao sam da mi obični ljudi ne trebamo izigravati egzekutore. Čak sam napisao da je eutanazija skroz druga stvar od svojeručnog ubijanja pasa.

Pah.
Čak i oni koji su plaćeni da ih ubijaju ne mogu mirno spavati. Pročitala sam i naslušala se prilično ispovijesti tih ljudi, nije nimalo lako živjeti od tog kruha.
KB9

#1813 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

ocito onda nisu zaposlili prave ljude za taj posao
vješalica

#1814 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

zovnete kjkp rad
lijepo im objasnite situaciju
i trazite konkretno rjesenje
broj dva

#1815 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by broj dva »

I dalje mi ne ide u glavu kako jedna evropska drzava moze imati problem sa psima lutalicama. Mislim sta je tu tesko poubijati lutalice i poceti kaznjavati vlasnike koji se ne zbrinu za potomke svojih ljubimaca.
Kao da smo treci svjet, kao da nemamo institucije vlasti i odgovorne organe.
Nekako mi te lutalice dodju kao mikrokosmos nase situacije - problem je ocigledan, rjesenje je jednostavno samo sto inamo korumpirane i ljene kretene na vlasti koji ni radje crknuli nego nesto pozitivno uradili.
sizifinho

#1816 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sizifinho »

ma ja, za vas bi sve trebalo biti lagano. Kako ćemo, lako ćemo, zato i jesmo u klincu. Jes jes, sve vi znate.
broj dva

#1817 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by broj dva »

sizifinho wrote:ma ja, za vas bi sve trebalo biti lagano. Kako ćemo, lako ćemo, zato i jesmo u klincu. Jes jes, sve vi znate.
---
A sta je tesko sa ciscenjem gradova od pasa lutalica ? Zaposlis par ljudi ta pohvataju pse i gotovo. Ili nismo sposobni ni za to?
Sjecam se iz svog djetinjstva lokalnog "sintora" kojem je to bio poso i grad nije imao problema sa psima. Zasto to ne uraditi i danas ?
ernestalic

#1818 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by ernestalic »

Sada više nije problem samo broj pasa lutalica u Sarajevu, Zenici i drugim gradovima gdje žive Bošnjaci kao većinski narod. Veliki problem su postali zaštitnici pasa koji na sve moguće i nemoguće načine ometaju uklanjanje pasa sa ulica. Ako prihvatimo činjenicu da jedan dio zaštitnika čine oni koji imaju interes, šta je sa sa onim čije ponašanje nema logiku, kojima ama baš ništa ne možete objasniti i koji su zadrti i pomalo retardirani. Oni ne znaju šta je grad, šta su parkovi i kome su namijenjeni, šta su prava djece, ne znaju ili neće da znaju šta su zoonoze, šta je bjesnilo, šta su traume, šta su velike brojke, šta je budžet i kako se puni i troši. Ali, da vidiš vraga! Odlično znaju gdje je entitetska linija ili gdje su šahovnice. U Republici Srpskoj se Zakon primjenjuje tako da se angažuju i lovci radi uklanjanja pasa. Na dvadeset km od Sarajeva, u Kiseljaku, nema pasa lutalica jer se također angažuju lovačka udruženja. U Bratuncu je samo u jednom danu pohvatano i ubijeno 200 pasa lutalica. (novinska vijest) I kada te činjenice predočite zaštitnicima pasa lutalica u Sarajevu, dobijete samo minut šutnje od njih. Lahko je izvući zaključak da se zaštitnici pasa lutalica najbolje osjećaju u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Travniku Itd. Nema Dogs Trusta, AV- Mau, Šapica i sličnih udruženja u Republici Srpskoj. Zašto!!! Nema ni ovih običnih zaštitnika što hrane cuke, napadaju radnike Higijenskih servisa, sakrivaju cuke u haustorima Itd. Tim našim zaštitnicima pasa iz Sarajeva ni na kraj pameti nije da skoknu makar do Kiseljaka kako bi zaštitili tužne okice. Valjda se boje da ne dobiju neki degenek preko ledja. A kako bi onda tatica išao da se svađa sa tamo nekim policajcima hrvatske nacionalnost. Nije to bošnjačka policija da tatica može sa njima lijepo da se ispriča i narezili ih što su mu dirali dijete.
sizifinho

#1819 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sizifinho »

broj dva wrote:
sizifinho wrote:ma ja, za vas bi sve trebalo biti lagano. Kako ćemo, lako ćemo, zato i jesmo u klincu. Jes jes, sve vi znate.
---
A sta je tesko sa ciscenjem gradova od pasa lutalica ? Zaposlis par ljudi ta pohvataju pse i gotovo. Ili nismo sposobni ni za to?
Sjecam se iz svog djetinjstva lokalnog "sintora" kojem je to bio poso i grad nije imao problema sa psima. Zasto to ne uraditi i danas ?
Kako ćemo lahko ćemo.

Ako je stvar tako jednostavna, zašto unutar ovih 8 godina nije to urađeno?
Zato što je tu politika malo komplikovanija od tog prostog stanja uma gdje se vjeruje da je dovoljno reći hokus pokus i da psi nestanu. Uz zaista ali ZAISTA svo dužno poštovanje - pričati takve stvari, kao da se niko ranije nije sjetio ili rekao to je nebulozno. Očito da danas stvari ne mogu se riješiti na taj način. Hoćemo li biti budale pa idalje pokušavati jednu te istu taktiku, iznova - iako znamo da ne funkcioniše?

Vjerovatno hoćemo jer su nam i u foteljama ljudi takvog mentaliteta. Kako ćemo/lako ćemo.
kakavdanakneiskustvu

#1820 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

ernestalic wrote:Sada više nije problem samo broj pasa lutalica u Sarajevu, Zenici i drugim gradovima gdje žive Bošnjaci kao većinski narod. Veliki problem su postali zaštitnici pasa koji na sve moguće i nemoguće načine ometaju uklanjanje pasa sa ulica. Ako prihvatimo činjenicu da jedan dio zaštitnika čine oni koji imaju interes, šta je sa sa onim čije ponašanje nema logiku, kojima ama baš ništa ne možete objasniti i koji su zadrti i pomalo retardirani. Oni ne znaju šta je grad, šta su parkovi i kome su namijenjeni, šta su prava djece, ne znaju ili neće da znaju šta su zoonoze, šta je bjesnilo, šta su traume, šta su velike brojke, šta je budžet i kako se puni i troši. Ali, da vidiš vraga! Odlično znaju gdje je entitetska linija ili gdje su šahovnice. U Republici Srpskoj se Zakon primjenjuje tako da se angažuju i lovci radi uklanjanja pasa. Na dvadeset km od Sarajeva, u Kiseljaku, nema pasa lutalica jer se također angažuju lovačka udruženja. U Bratuncu je samo u jednom danu pohvatano i ubijeno 200 pasa lutalica. (novinska vijest) I kada te činjenice predočite zaštitnicima pasa lutalica u Sarajevu, dobijete samo minut šutnje od njih. Lahko je izvući zaključak da se zaštitnici pasa lutalica najbolje osjećaju u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Travniku Itd. Nema Dogs Trusta, AV- Mau, Šapica i sličnih udruženja u Republici Srpskoj. Zašto!!! Nema ni ovih običnih zaštitnika što hrane cuke, napadaju radnike Higijenskih servisa, sakrivaju cuke u haustorima Itd. Tim našim zaštitnicima pasa iz Sarajeva ni na kraj pameti nije da skoknu makar do Kiseljaka kako bi zaštitili tužne okice. Valjda se boje da ne dobiju neki degenek preko ledja. A kako bi onda tatica išao da se svađa sa tamo nekim policajcima hrvatske nacionalnost. Nije to bošnjačka policija da tatica može sa njima lijepo da se ispriča i narezili ih što su mu dirali dijete.

znam neke lafo zastitnike pasa koji su bas retardirani, i sa njima nema konstruktivnog razgovora,a i meni je bas interesantno to da kerova lutalica ima bas u nekim određenim gradovima,i to je tako vec godinama,kako to da ih vec godinama u ogromnom broju ima u sarajevu ali u obližnjem kiseljaku vec godinama nikako nema
kokuz_sa

#1821 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kokuz_sa »

eno danas psi nisu vazni..na av mau grupi
opcekolektivno plakanje radi Bajramskog unistavanja nevinih bica koje se prinose kao zrtva..

i najbolje kad napisu da se Bajram ne treba smatrat praznikom radi krvoprolica :D :D
broj dva

#1822 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by broj dva »

sizifinho wrote:
broj dva wrote:
---
Kako ćemo lahko ćemo.

Ako je stvar tako jednostavna, zašto unutar ovih 8 godina nije to urađeno?
Zato što je tu politika malo komplikovanija od tog prostog stanja uma gdje se vjeruje da je dovoljno reći hokus pokus i da psi nestanu. Uz zaista ali ZAISTA svo dužno poštovanje - pričati takve stvari, kao da se niko ranije nije sjetio ili rekao to je nebulozno. Očito da danas stvari ne mogu se riješiti na taj način. Hoćemo li biti budale pa idalje pokušavati jednu te istu taktiku, iznova - iako znamo da ne funkcioniše?

Vjerovatno hoćemo jer su nam i u foteljama ljudi takvog mentaliteta. Kako ćemo/lako ćemo.
----
Ja u foteljama najcesce vidim ambiciozne lopove, profesionalne politicare bez principa i one sto se furaju na naciju/religiju sto iskreno sto zato sto ide prica. Malo ko mi djeluje ko "hajde sad lako cemo mi to uraditi" tip.
I stau stvari ima politika sa cjelom pricom ? Zar je politicki cin ocistiti glavni grad (i jos neke) jedne drzave od copora pasa koji su se nakotili do te mjere da su opasni ? Zar nema glavni grad dovoljno da angazuje te papreno skupe usluge tipa sa kombijem i jebenom mrezom ili sta vise treba da se uhvati pas, i veterinara da to relativno humano olesi ? Je li nas sprecava neka ljubav prema zivotinjama, zivotu generalno ili sta ? Jer som toliko eticko/etnicko/humano/rasno osvjesceni da nam pseci zivot nasi ulicara stvara nepremostivu moralnu dilemu, tjera na ulice da demonstriramo ?
Ili treba referendum, debata u parlamentu, sastanak u kafani i kako se vec to kod nas politicki oducuje ?
Meni (uz svo duzno postovanje) izgleda kao da se nepotrebno komplikuje a ne pojednostavljuje.
kakavdanakneiskustvu

#1824 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 14/09/2016 16:56, edited 1 time in total.
jasko_ba

#1825 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by jasko_ba »

Nazalost, neko mora stradati da bi se problem rijesio. :sad: Jadno dijete
Snezana Bingo "Sapa" za lijeka ti trebalo :-?
Post Reply