Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mohamad Sissoko

#1801 Re: Blokada puteva

Post by Mohamad Sissoko »

Borci ogorčeni i na ministra MUP-a TK: Kako je Topčagić zaposlio Topčagića
Objavljeno: 01.03.18 u 13:04 Autor: J. B.

Grupa demobilisanih boraca i dalje drži blokiranom petlju Šićki Brod na izlazu iz Tuzle prema Sarajevu, a jedan od prisutnih boraca je i Edin Muranović koji je tokom agresije na BiH bio pripadnik Druge slavne Tuzlanske brigade.

U izjavi za Faktor, a govoreći o slučajevima Gračanice, Srebrenika i Gradačca, navodi da lokalne i kantonalne vlasti "neće da poštuju Zakon o dopunskim pravima boračke populacije koji je takvoj populaciji dao prioritet pri zapošljavanju".

- Tako je ministar MUP-a TK Husein Topčagić primio Semira Topčagića na mjesto stručni saradnik za statistiku. Ako je Semir Topčagić dijete poginulog borca, ja se njemu ovim putem izvinjavam. Ako nije iz boračke populacije ili demobilisani borac, neka se vidi zašto je Semir Topčagić dobio radno mjesto od Huseina Topčagića. Isto i Hasan Muratović kojem sam ja dolazio u kabinet, koji me je primio, tražio sam od njega da se ispoštuje konačno pravosnažno rješenje Odbora za žalbe FBiH koje je jasno kazalo da sam ja kao demobilisani borac ostvario prioritet i da se poništava rješenje dotičnog načelnika iz razloga što nije poštovao Zakon o dopunskim pravima boračke populacije koji mi je dao prioritet. Takvu situaciju imamo i u Gradačcu, i u Srebreniku, i u Gračanici. Sve su to kadrovi SDP-a. Zakon postoji, decidan je, ali neće da se provodi u praksi. Kada se obratite ministru kantonalnom za boračka pitanja, on samo sliježe ramenima, kaže ja njima ništa ne mogu, kao ja sam upravu, ali on ništa ne može – istaknuo je Muranović.

Navodi da je išao i kantonalnom predsjedniku SDP-a i rekao: "Evo načelnik Općine Srebrenik, poništeno mu je rješenje o postavljenju, Odbor je rekao da se mora poštovati zakon, on kaže: 'Ja njemu ne mogu ništa narediti, ne smijem se miješati'. Ja sam mu rekao da je to tačno, ali da može tražiti od njega da poštuje vladavinu prava".

- Nisam usamljen, ima i dijete poginulog borca kojem je otac odlikovan posthumno Zlatnim ljiljanom i ono također ne radi. Ima i dijete poginulog borca u Lukavcu, opet ne radi. Identična situacija, kada konkurišete na radno mjesto, Odbor u Sarajevu poništi rješenje, ali rukovodilac na to radno mjesto neće da ispoštuju rješene, kažu mi radimo kako hoćemo. Ova situacija s borcima je posljedica brige svih dosadašnjih vlasti. Nije ovo samo ova vlast, nego to su i prethodne vlasti koje su kršile zakone i nisu vodile brigu o ovoj populaciji. Niko nije želio da vodi brigu, ljudi su već u godinama, brinu se kako će ostvariti penziju jer starije ljude mnogi i neće da prime na posao – istaknuo je Muranović.

Ministar za boračka pitanja FBiH Salko Bukvarević je u jednoj od ranijih izjava kazao da upućuje "javni poziv onima koji obavljaju upravljačke funkcije u javnim preduzećima, ustanovama, općinama, kantonima, Federaciji i državi BiH da nam je svima moralna i zakonska obaveza da zaposlimo djecu naših najboljih bosanskih sinova, naših šehida i poginulih boraca kao i da pri zapošljavanju prednost damo borcima i članovima njihovih porodica".
insomnia78

#1802 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Image
Al “naoruzanu policiju”. Zar ima i nenaoruzana?
O'zone
Globalni moderator

#1803 Re: Blokada puteva

Post by O'zone »

isie wrote:Ove što seru iz dijaspore nabijem na k.
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - vrijeđanje, psovanje”
» isie

15 dana
vatrogasac

#1804 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

insomnia78 wrote:Pa znam al eto vec pucaju prozivke kakav je on borac i kakva je on sirotinja
Haman se ne pikaju protesti dok im se ne pridruži bivši borac i ministar policije Topčagić. :mrgreen:
channel10

#1805 Re: Blokada puteva

Post by channel10 »

Nurudin wrote:
channel10 wrote:
Nurudin wrote:Radončić ih instruiše da blokiraju puteve, pa da dovedu do toga da ih policija počne silom izguravati, tako da može reći
kako policija tuče narod i borce.
Osim što ih se uvalilo pun k na boračke penzije , i ko jes i ko nije bio, pa to mi građani moramo finansirati, još se i navalili
na ceste da ne možeš proći.
Onaj ko je branio svoju zemlju, svoju kuću , svoju porodicu I SAD SMATRA DA MU JE NEKO NEŠTO DUŽAN ZBOG TOGA, JE SMEĆE.
Po meni, samo ljudi koji su ranjavani , kao i porodice poginulih treba da im se da poštena primanja, a svi ostali koji nešto
hoće , samo maršnuti .
Nisu Nurudine oni smeće, nego si ti smeće. Njihovi zahtjevi su osnovani i trebalo bi ih prihvatiti. Ali ono sto su jučer uradili, nije uredu. Znaju oni koga trebaju ganjati i neka ih ganjaju.
Na kraju krajeva, ako imaju makar malo mozga, izbori su za pola godine i riješen problem.
Prijavljen ti je post
Kad ti nekoga nazivaš smećem, onda moraš prihvatiti da i tebe neko naziva smećem. Čim si prijavio post znaci da još uvijek to nisi shvatio i to puno govori o tebi. Nadam se da ćeš u budućnosti paziti sta pričaš, da se ne bi doveo opet do ovakve situacije.
Maraschino

#1806 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

Image

Blokira li sta HVO ili su samo ove nadigli da blokiraju Sa,Tz, Ze...?

Ovo je Covicev i Scepin potpis da destabilizuju vlast i mozda izazovu haos.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1807 Re: Blokada puteva

Post by Nurudin »

channel10 wrote: Kad ti nekoga nazivaš smećem, onda moraš prihvatiti da i tebe neko naziva smećem. Čim si prijavio post znaci da još uvijek to nisi shvatio i to puno govori o tebi. Nadam se da ćeš u budućnosti paziti sta pričaš, da se ne bi doveo opet do ovakve situacije.
Nemaš pravo da mene lično tako nazivaš, nisam ja nikoga prozivao , nego sam jasno napisao koga smatram smećem.
Također da kažem i da im se najebem matere lopovske, svima koji spadaju u kategoriju koju sam naveo.
Šta ćeš sad?
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1808 Re: Blokada puteva

Post by Nurudin »

kiki-miki wrote:Samo se ovdje ljudi uvijek pitaju zasto se ne protestuje zbog lose situacije, stanja u kojem se nalazimo.

A onda kad se ipak neko usudi, tad je lud, izmanipulisan, bolesnik i tako u krug.
ne možeš blokirati saobraćaj , smetaš ljudima koji ti nisu apsolutno ništa krivi . Opkoli zgradu vlade radnim danom, napravi krug nedaj
im izaći, što blokiraš obične građane?
KB9

#1809 Re: Blokada puteva

Post by KB9 »

insomnia78 wrote:Image
Al “naoruzanu policiju”. Zar ima i nenaoruzana?
ah ti mediji ove nase mizerne drzavice :lol:
channel10

#1810 Re: Blokada puteva

Post by channel10 »

Nurudin wrote:
channel10 wrote: Kad ti nekoga nazivaš smećem, onda moraš prihvatiti da i tebe neko naziva smećem. Čim si prijavio post znaci da još uvijek to nisi shvatio i to puno govori o tebi. Nadam se da ćeš u budućnosti paziti sta pričaš, da se ne bi doveo opet do ovakve situacije.
Nemaš pravo da mene lično tako nazivaš, nisam ja nikoga prozivao , nego sam jasno napisao koga smatram smećem.
Također da kažem i da im se najebem matere lopovske, svima koji spadaju u kategoriju koju sam naveo.
Šta ćeš sad?
Neću ništa. Tvoje mišljenje. Moje mišljenje je da ne možeš te ljude nazivati tako. Ti ljudi su branili ovu državu i sigurno bi bili opet prvi u tome da ne daj Bože zatreba. Zato nije uredu da tako govoris.
zetareticula

#1811 Re: Blokada puteva

Post by zetareticula »

kiki-miki wrote:Samo se ovdje ljudi uvijek pitaju zasto se ne protestuje zbog lose situacije, stanja u kojem se nalazimo.

A onda kad se ipak neko usudi, tad je lud, izmanipulisan, bolesnik i tako u krug.
Internet ratnici i pametnjakovici, nema sta ni procitati sve neke teorije zavjera se kuju kao :-) ljudi izadjite malo iz svojih zidina i osvrnite se da vidite kakva bijeda zivi oko vas :cry: ali vec miliun puta ovdje napisano da sit gladnom ne vjeruje :|
dječak sa šibicama

#1812 Re: Blokada puteva

Post by dječak sa šibicama »

I to je najveca istina.

Ali nema smisla govoriti, raja je ocito zadovoljna, jebe me se za raju.
dječak sa šibicama

#1813 Re: Blokada puteva

Nurudin wrote:

ne možeš blokirati saobraćaj , smetaš ljudima koji ti nisu apsolutno ništa krivi . Opkoli zgradu vlade radnim danom, napravi krug nedaj
bila je i zgrada vlade opkoljena, pa se kmecalo 'zasto unistavaju nasu imovinu, placenici'... elem, najbolje sutiti i da se ne remeti mir uhljebima i guzovanima kojih je pun q
lajkujMe

#1814 Re: Blokada puteva

Post by lajkujMe »

Maraschino wrote:Image

Informisi se prvo pa ondaj lupaj gluposti.

HVO blokirao Ljubuski, Capljinu, Zepce pokusali su i GP Bijacu ali sprijeceni u tome.
ABIH blokirala Tuzlu, Zenicu, Sarajevo i Bradinu
vatrogasac

#1815 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

Nurudin wrote:

Bili su ljetos i...?

Benjo34

#1816 Re: Blokada puteva

Post by Benjo34 »

Prosvjedi u Februaru - Huligani
Ovi sad borački - dzabalebarosi, plaćenici

Jbt nama je svima dobro čim nas na prosvjede možeš natjerat samo parama.
Pravi borci su bili na cesti, uhljebi nisu ih podržali i to je činjenica.
Ako su se oni mrzli 4 godine, mogu i ovi nesretnici 1 noć, nikom ništa nije bilo.
Ti ljudi traže godinama pravdu za sebe, niko ih ne primjećuue i ne reaguje. Vlast ih je svjesno sjebala udruženjima, gdje su stavili svoje uhljebe a za ostale nema para.
Nurudin

#1817 Re: Blokada puteva

Post by Nurudin »

channel10 wrote:
Nurudin wrote:
Šta ćeš sad?
Neću ništa. Tvoje mišljenje. Moje mišljenje je da ne možeš te ljude nazivati tako. Ti ljudi su branili ovu državu i sigurno bi bili opet prvi u tome da ne daj Bože zatreba. Zato nije uredu da tako govoris.
Tih par stotina ljudi su politički pijuni Fahrudina Radončića. U mojoj porodici ima i poginulih i ranjenih i bivših boraca.
Ne može manjina, koja je politički instuirana da teroriše građane i blokira zemlju. Ali to im je i cilj , neka opća destabilizacija,
bilo šta u tom smjeru ...samo se niko ne prima .
Dakle to nisu poštene namjere, i zato kažem da su smeće
Nurudin

#1818 Re: Blokada puteva

Post by Nurudin »

dječak sa šibicama wrote:
Nurudin wrote:

bila je i zgrada vlade opkoljena, pa se kmecalo 'zasto unistavaju nasu imovinu, placenici'... elem, najbolje sutiti i da se ne remeti mir uhljebima i guzovanima kojih je pun q
bilo je i predsjedništvo zapaljeno i zgrade vlada, pa šta su postigli s tim? Isto je također bilo maslo Radončića, znači 100 %
u svakoj čaršiji je proteste organizovao sbb, kroz svoje članove .

Za razliku od JMbg protesta koji su bili spontani i građani su ih podržali.
dječak sa šibicama

#1819 Re: Blokada puteva

i da odu na Poljine, opet bi bilo "ma sve su to Fahrini placenici".

Uhljeb army i Sesta dijasporska divizija uvijek imaju komentar, njima se ne svidja protest, bilo kakav, jer oni zive u iluziji kako je "Bosna i Norveska u 5 deka".

Ne vole proteste, pobune, iskazivanje nezadovoljstva jer im to kvari idilicnu sliku nezavisne i suverene kakvu su u svojim glavama stvorili.

Ja licno ne volim kad me blokada puta zaustavi negdje na cesti, ali opet razumije i te ljude, i cekam dan (a nikad ga necu docekati, realno) kad ce i kod nas kao u Rumuniji pasti glave. Problem je sto bi kod nas to vise licilo na 5. oktobar u Srbiji, sjasi kurta da uzjase murta. Kad bi se i desilo.

Ali podrazavam proteste, neka neko u ovoj mentalnoj vukojebini iskaze nezadovoljstvo. Puno mi vise smeta pretvaranje pojedinaca kako je sve super i sve je za pet. To mi vrijedja inteligenciju.
Benjo34

#1820 Re: Blokada puteva

Post by Benjo34 »

Soroš je za Fahru pičkin dim :lol:
Maraschino

#1821 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

lajkujMe wrote:
Maraschino wrote:

Informisi se prvo pa ondaj lupaj gluposti.

HVO blokirao Ljubuski, Capljinu, Zepce pokusali su i GP Bijacu ali sprijeceni u tome.
ABIH blokirala Tuzlu, Zenicu, Sarajevo i Bradinu
Prosetali se, slikali na par lokacija onda otisli na kavu kod ministra i prozebli produzili doma.

...a taj rijeckik ostavi za doma. :wink:
channel10

#1822 Re: Blokada puteva

Post by channel10 »

Slažem se,ali ih ne možeš tako zvati. Oni su fulali mjesto protesta i to je to. Svi se ovdje slazu oko toga.
Enticer

#1823 Re: Blokada puteva

Post by Enticer »

Ono kad svoja prava trazis oduzimajuci drugima njihova osnovna prava.
Isto kao kad meni i mojoj ekipi nije sve potaman odemo pred neku zgradu da protestujemo i blokiramo ulaz u zgradu, a unutra 100 ljudi, minimum.
A onda sasvim logicno ovi iz zgrade braneci svoja prava na slobodu kretanja odluce se na proboj i nastane opsti sukob svim raspozovim sredstvima.

Upravo su ovi tzv.borci plakali za time da ih neko napadne da ispadnu zrtve i da jos vise na sebe privuku pozornost.
cyprus

#1824 Re: Blokada puteva

Post by cyprus »

Image

Eto, objašnjeno... Ključaj temu...
dječak sa šibicama

#1825 Re: Blokada puteva

Dzevad Golos objasnio
Locked