Sirija vol. 2

Locked
mO k3

#1801 Re: Sirija vol. 2

Post by mO k3 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mO k3 wrote:
celava_dlaka wrote:Dobio medvjed po njuski
Svaka cast Turska :thumbup:
svaka cast??
Ovo je igranje sa vatrom ... jednom smo rat dozivjeli i to ne bas nedavno i ti bi jos ratovao??
Ne kontam ovo, ko priziva rat i kakve veze ova dešavanja imaju sa nama? Zaboli me i za Tursku i Rusiju u krajnjoj liniji, treba gledati interese ove zemlje a to sigurno nije da budemo kusur za potkusurivanje Turske, Amerike ili Rusije. Pamet u glavu ljudi, manite se Rusije, Turske i Amerike.
ma ne mogu ni ja ruse.. kako god Turska je clanica NATO ,ako onda bude napadnuta od strane Rusije ,automatski su sve clanice napadnute bice rata globalnih razmjera
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1802 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Možete vi sada kurcu svirati i ponavljati napamet naučene fraze, avion je oboren. Kako stvari stoje Turci više neće moljakati i upozoravati već obarati bez upozorenja. :oops:
Okej, je li to tebi drago zbog ovoga?
tututuuuu

#1803 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

tututuuuu wrote:
je, tesko prizemljiti bombardera iz sedamdesetih. :-) da mi je vidjeti kako bi moderne lovce prizemljivali.
Ti bombarderu su u verziji Mk. XX, dakle visoko modificirani i nakrcani zadnjom tehnikom. Misliš da lete sa radarima iz 80-tih? :lol: Iz ovoga se vidi koliko ti je plitko znanje.
ja ja ja. ali je i dalje bombarder i nikad ne moze biti agilan i brz kao lovac. zato i postoji razlika bombarderi i lovci. sveznajuci. kakve mu koristi od novog radara da mi je samo znati kad mu je agilnost u zraku kao kontejnera s krilima (da karikiram).
MMM1977

#1804 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Dakle, nisam mogao vjerovati da na ovom forumu može postojati neko ko bi se u eventualnom sukobu Turske i Rusije priklonio Rusiji... Na stranu Sirija i kompletan Bliski Istok ali ako dođe do otvorenog sukoba između ove dvije zemlje onda je to definitivno WW3. A valjda ne treba pojašnjavati ko je na Balkanu uz Rusiju a ko uz Tursku i Nato.

Turska je ovaj potez dogovorila sa Natoom, nema šanse da su tek tako srušili avion. Sad se čeka potez Rusije, ako pogriješe to će im biti zadnje.
sjedi 1

#1805 Re: Sirija vol. 2

Post by sjedi 1 »

Ovo obaranje aviona će x-puta više štetiti turskoj nego li Rusiji
Za početak,Antalija i cijela ta obala može se pozdraviti sa turizmom
Drvosjeca iz Dejcica

#1806 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tututuuuu wrote:
tututuuuu wrote:
je, tesko prizemljiti bombardera iz sedamdesetih. :-) da mi je vidjeti kako bi moderne lovce prizemljivali.
Ti bombarderu su u verziji Mk. XX, dakle visoko modificirani i nakrcani zadnjom tehnikom. Misliš da lete sa radarima iz 80-tih? :lol: Iz ovoga se vidi koliko ti je plitko znanje.
ja ja ja. ali je i dalje bombarder i nikad ne moze biti agilan i brz kao lovac. zato i postoji razlika bombarderi i lovci. sveznajuci. kakve mu koristi od novog radara da mi je samo znati kad mu je agilnost u zraku kao kontejnera s krilima (da karikiram).
Pa u principu ne postoji lovac koji može samo manevrom pobjeći modernoj raketi, mislim može ali teška situacija po polota i avion. Za takvo što postoje mamci, mjere elektronskom i termalnog ometanja...itd. ne pravim se pametan niti sam ekspert ali eto znam ponešto o tome.
Drvosjeca iz Dejcica

#1807 Re: Sirija vol. 2

_BataZiv_0809 wrote:
Možete vi sada kurcu svirati i ponavljati napamet naučene fraze, avion je oboren. Kako stvari stoje Turci više neće moljakati i upozoravati već obarati bez upozorenja. :oops:
Okej, je li to tebi drago zbog ovoga?
Ako pročitaš moje postove vidjećeš da žalim zbog života pilota jer su oni samo sredstvo u toj bitki kao u svakom ratu. Sa druge strane Rusija koja aktivno radi protiv BiH naravno da mi je drago da izgube borbeni avion ali ne i pilote. Nadam se da je jasno.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 24/11/2015 14:57, edited 1 time in total.
General War

#1808 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

tututuuuu wrote:
...pa sto putin ne posalje sta modernije :D
tututuuuu

#1809 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

mO k3 wrote:]
ma ne mogu ni ja ruse.. kako god Turska je clanica NATO ,ako onda bude napadnuta od strane Rusije ,automatski su sve clanice napadnute bice rata globalnih razmjera
cisto sumnjam da bi recimo Francuzi i ostali isli u rat zbog nekog ko ocito podrzava ISIL. I Putin je nedavno na sumitu G20 rekao da su "ovdje i zemlje koje podrzavaju ISIL". Turska je jedna od njih sigurno.
BHCluster

#1810 Re: Sirija vol. 2

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
Pa u principu ne postoji lovac koji može samo manevrom pobjeći modernoj raketi, mislim može ali teška situacija po polota i avion. Za takvo što postoje mamci, mjere elektronskom i termalnog ometanja...itd. ne pravim se pametan niti sam ekspert ali eto znam ponešto o tome.

Djaba pise on nazalost to ne moze razumjeti. :lol:
studiorum_tuzlaensis

#1811 Re: Sirija vol. 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

tututuuuu wrote:
cisto sumnjam da bi recimo Francuzi i ostali isli u rat zbog nekog ko ocito podrzava ISIL. I Putin je nedavno na sumitu G20 rekao da su "ovdje i zemlje koje podrzavaju ISIL". Turska je jedna od njih sigurno.
Uozbilji se malo, matereti. Pa nije to navijačko bratstvo ili sindikat rudara.
BHCluster

#1812 Re: Sirija vol. 2

Post by BHCluster »

General War wrote:
tututuuuu wrote:
...pa sto putin ne posalje sta modernije :D
NeJma para. :lol:
General War

#1813 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

sjedi 1 wrote:Ovo obaranje aviona će x-puta više štetiti turskoj nego li Rusiji
A rusi sa bosforom...pa neka se vrte ukrug po kaspijskom jezeru :lol:
tututuuuu

#1814 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
vidi ih. pa dze's ti ba? dobise li one izbjeglice teveje? :D

Dajba ja tebi pisao kad nemozes da shvatis poentu. :lol: Haj kmechi jos malo.

Image
evo ti jedna...

Image kao simbolika, pa ti kontaj :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1815 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Ako pročitaš moje postove vidjećeš da žalim zbog života pilota jer su oni samo sredstvo u toj bitki kao u svakom ratu. Sa druge strane Rusija koja aktivno radi protiv BiH naravno da mi je drago da izgube borbeni avion ali ne i pilote. Nadam se da je jasno.
A Turska radi u korist BiH :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#1816 Re: Sirija vol. 2

General War wrote:
A rusi sa bosforom...pa neka se vrte ukrug po kaspijskom jezeru :lol:
Ma ako dođe do toga jasno da su svi na gubitku.
Kikibombona

#1817 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

General War wrote:
Ako je OVO saradnja sa Rusijom, mozda neki ne zele na kurvanjskom mentalitetu.
Sav komsiluk nije (Basarova)Sirija...ne znam s kime su nesto zakuhali, s kurdima se rokaju decenijama kao i Irak koji ih je potusio a i Iran...tako da nebih bas nesto pricao o nekome kroz prizmu kurdskog problema...btw nisu ni Amerima dali da se koristi njihova tertorija kad se napadao Sadam, sto bi Putinovo kurcenje tolerisali nekoliko puta.
Ako mislis da je dobro imati Rusiju za neprijatelja, onda bravo ti. Rusija se moze popisati na Tursku koliko su blizu. A znamo da Turci imaju ozbiljnog neprijatelja u samoj drzavi i susjedstvu koji broji 30 miliona ljudi.

Turska je zakuhala sa Egiptom. Imaju katastrofalne, neprijateljske odnose.

Sa Iranom imaju izrazito lose odnose.

Irak ih je nedavno optuzio za agresiju. Sa Sirijom i Libanom imaju grozne odnose. A potpuno je jasno da ce Sirija ili veci dio Sirije biti izgubljen za Tursku. Dobit ce sirijski Kurdistan kao novost.

Sa Izraelom imaju lose odnose, stalno prozivaju jedni druge.

I na kraju, imao je par neodmjerenih izjava prema zapadu motivisanih radikalnim islamizmom.

Lik je odlijepio. Mislim na Erdogana i njegove islamiste.
Em2r

#1818 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Doce im braca iz katara i saudije, samo sto njima valja lizat guzove.
General War

#1819 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

BHCluster wrote:

NeJma para. :lol:
kako nejma...pa rusiji nikad bolje, according to pojedinim forumasima :lol:
BHCluster

#1820 Re: Sirija vol. 2

Post by BHCluster »

Ruska tehnika at its best:

Image
Image

:lol:
celava_dlaka

#1821 Re: Sirija vol. 2

Post by celava_dlaka »

6r8747 wrote:kad vrisne iznad an-kare 100 megatona šta ćemo onda hoće li svi bošnjaci odmah biti rusi :lol: :lol: :lol: poznajući bošnjake(BIDONE) odmah će se deklarisat ko rusi u najmanju ruku ko srbi :lol: :lol: :lol:
cetnicki smradu
Lincoln-Burrows

#1822 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

mO k3 wrote:
Mislim da NATO ne može sakupiti ni polovinu članica za sukob protiv Rusije u ovom slučaju,
džaba konvencije o međusobnom pomaganju, sad se pomalo vidi besmisao ovih organizacija.
Last edited by Lincoln-Burrows on 24/11/2015 15:04, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1823 Re: Sirija vol. 2

_BataZiv_0809 wrote:
A Turska radi u korist BiH :roll:
Barem ne nagovara Bošnjake na referendum. Svako dobronamjeran, pa i u RS-u, zna gdje vode takve igre. :( Koliko Turska radi protiv BiH vidi se i po tome što uvozi meso iz dijela BiH koji se zove RS, ulaže u obnovu poplavljenog područja...itd. Baš nam rade o glavi ti mrski Turci. :oops:
mO k3

#1824 Re: Sirija vol. 2

Post by mO k3 »

tututuuuu wrote:
kako god , postoji ugovor , ako se ugovor ne ispostuje puca NATO pakt...
tututuuuu

#1825 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

studiorum_tuzlaensis wrote:
tututuuuu wrote:
Uozbilji se malo, matereti. Pa nije to navijačko bratstvo ili sindikat rudara.
pa mislim da ipak je. ja ne vidim da bi europske zemlje stale na stranu nekog ko podrzava ISIL nakon ovog po Europi.
Locked