Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ernestalic wrote:Vozio sam BMW serije, vozio sam novu A klasi, probao sam sedmicu, i na kraju naravno kupio Golf VII, 1.6 TDI, običan, ne karavan, ne treba mi toliki gepek. Ja potpisujem da je Golf VII bolji auto od A klase i Mercedesa, sve je kod VW -a bolje napravljeno. Pozdrav od Milenka iz Beča.
Ma o čemu pričate. Ovakvih mišljenja ima na milione. Nakon 10 godina korištenja, i30-tke nema ni na otpadu, a Golf (isto važi za Passat i Polo) krstare bosanskim cestama sa rupama i neravninama. Zašto mrzite nešto što je u praksi dokazano milion puta.
Pa nema na otpadu. Voze ljudi, što će na ootpad bacati auto staro 10 godina?
Inače VW umjesto da sanira ovo što je zasrao, on se još dodatno bruka plaćanjem ovako ofirnih tekstova. Mada, kada vidim koliko ih brane neki ovde ne sumnjem da će biti ovčica koje će i na priču dotičnog "novinara" nasjesti.
direstraits0078 wrote:
To s poluklimom mi je najjace bilo kad mi je jedna, onako tehnicki dobro potkovana vlasnica audija, objasnjavala kako na njenom skupo placenom A3 ima ugradjena i klima. Pa rekoh gdje palis klimu, ne vidim nigdje dugme AC? A ona pokazuje na onu tipku za recirkulaciju. I rekoh, hladi li kad pritisnes? Kaze ona, hladi, ne bas kao prava klima, ali hladi. Jedino sto poslije nekog vremena zamagli malo iznutra.
Bogo blagi...
Imao sam isti slučaj kada sam savjetovao čovjeka za neko auto, a onda on kupio duplo skupljeg VW-a sa dugmetom za recirkulaciju. Pitam šta je sa klimom, kaže ima klimu. Nisam želio više da diskutujem, samo sam rekao dobro.
U petak sa tatom idem u kino i prolazimo ispred BBI i stadosmo da pogledamo izložena auta i gledamo Mazdu CX 5, kad neki čovjek nas pita kolika je cijena. Govori mu moj tata 80 hiljada KM (izložena verzija sa full opremom), kad čovjek progovara klasičnim blakanskim mentalitetom. Prvo negoduje i govori kako je preskupo auto,a onda kao grom iz vedra neba kaza da je kupio novo auto za samo 6 hiljada KM. Kontam u sebi kakvo to ima novo auto za 6 hiljada KM kad on nastavlja i kaže Golf 4 prešao samo 70 hiljada KM i izvali još jednu glupost kako se ta izložena Mazda ne može ni uporediti sa njegovim Golfom, jer je on daleko kvalitetnije i bolje auto od te Mazde. Ja nisam zano da li bi se smijao ili plakako. Čist dokaz zatucanosti naših ljudi koji ne vide dalje od svog nosa.
Nije Miljenko, nego Milenko. Ali, nije bitan Milenko iz Beča. Golf VII Variant sa zapreminom gepeka od 605 litara, sa savršenom završnom obradom, izuzetnim kvalitetom u svakom pogledu, sa dva odlična dizelska motora i malom potrošnjom, jeste jednostavno nedostižan za konkurenciju. Lično sam ga provozaojednu dionicu od 100 km. Da imam, ne bih žalio ni jednu marku. Ovako, vozim samo dobru imitaciju, a to je Octavia.
ernestalic wrote:Nije Miljenko, nego Milenko. Ali, nije bitan Milenko iz Beča. Golf VII Variant sa zapreminom gepeka od 605 litara, sa savršenom završnom obradom, izuzetnim kvalitetom u svakom pogledu, sa dva odlična dizelska motora i malom potrošnjom, jeste jednostavno nedostižan za konkurenciju. Lično sam ga provozaojednu dionicu od 100 km. Da imam, ne bih žalio ni jednu marku. Ovako, vozim samo dobru imitaciju, a to je Octavia.
Better Man wrote:U petak sa tatom idem u kino i prolazimo ispred BBI i stadosmo da pogledamo izložena auta i gledamo Mazdu CX 5, kad neki čovjek nas pita kolika je cijena. Govori mu moj tata 80 hiljada KM (izložena verzija sa full opremom), kad čovjek progovara klasičnim blakanskim mentalitetom. Prvo negoduje i govori kako je preskupo auto,a onda kao grom iz vedra neba kaza da je kupio novo auto za samo 6 hiljada KM. Kontam u sebi kakvo to ima novo auto za 6 hiljada KM kad on nastavlja i kaže Golf 4 prešao samo 70 hiljada KM i izvali još jednu glupost kako se ta izložena Mazda ne može ni uporediti sa njegovim Golfom, jer je on daleko kvalitetnije i bolje auto od te Mazde. Ja nisam zano da li bi se smijao ili plakako. Čist dokaz zatucanosti naših ljudi koji ne vide dalje od svog nosa.
Better, ti ne čitaš izmedju redova. Za njega je Golf bolji jer ga je platio 6 hiljada. On smatra da je za taj novac dobio više u odnosu na ono što bi dobio od Mazde, ali za 80.000. Za 80.000 može se kupiti stan, a to je bolja investicija.
Better Man wrote:U petak sa tatom idem u kino i prolazimo ispred BBI i stadosmo da pogledamo izložena auta i gledamo Mazdu CX 5, kad neki čovjek nas pita kolika je cijena. Govori mu moj tata 80 hiljada KM (izložena verzija sa full opremom), kad čovjek progovara klasičnim blakanskim mentalitetom. Prvo negoduje i govori kako je preskupo auto,a onda kao grom iz vedra neba kaza da je kupio novo auto za samo 6 hiljada KM. Kontam u sebi kakvo to ima novo auto za 6 hiljada KM kad on nastavlja i kaže Golf 4 prešao samo 70 hiljada KM i izvali još jednu glupost kako se ta izložena Mazda ne može ni uporediti sa njegovim Golfom, jer je on daleko kvalitetnije i bolje auto od te Mazde. Ja nisam zano da li bi se smijao ili plakako. Čist dokaz zatucanosti naših ljudi koji ne vide dalje od svog nosa.
Kakva budala,hebo ga G4 tedeji i to karavan 100%,
Al su nove mazde haos,jos u crvenoj boji
Better, ti ne čitaš izmedju redova. Za njega je Golf bolji jer ga je platio 6 hiljada. On smatra da je za taj novac dobio više u odnosu na ono što bi dobio od Mazde, ali za 80.000. Za 80.000 može se kupiti stan, a to je bolja investicija.
Možda jeste za njega, ali ne može izvaliti glupost da si kupio nov auto za 6 hiljada KM golf 4 sa samo 70 hiljada km na satu.
ernestalic wrote:Nije Miljenko, nego Milenko. Ali, nije bitan Milenko iz Beča. Golf VII Variant sa zapreminom gepeka od 605 litara, sa savršenom završnom obradom, izuzetnim kvalitetom u svakom pogledu, sa dva odlična dizelska motora i malom potrošnjom, jeste jednostavno nedostižan za konkurenciju. Lično sam ga provozaojednu dionicu od 100 km. Da imam, ne bih žalio ni jednu marku. Ovako, vozim samo dobru imitaciju, a to je Octavia.
Pozdrav!
Naravno da je nedostizan. Drugi kad bi se i trudili,ne bi uspjeli napraviti motor euro3 specifikacije u 2015 godini
ernestalic wrote:Glavna “zvezda” ovog teksta, Golf VII, nudi odličnu pasivnu i aktivnu bezbednost i dolazi sa čak deset vazdušnih jastuka. Pošto često dobijam molbe da napravim poređenje između ovih automobila, po principu da je 11.000 €, ipak, manje od 15.500 € (naši kupci sanjaju o Golfu, a kupuju Hyundai), imajte na umu da motori u Hyundaiju već na 80.000 km troše veoma mnogo ulja i time dospevaju za polugeneralnu. Ispada da je bolje da se “gurate” u Polu 1.4, koji košta kao i30, i dobijete automobil čiji motor može da izdrži barem 250.000 km pre generalne, uz napomenu VW ne daje sedam godina garancije. Sami napravite računicu kako biste ostvarili balans između početne uštede, troškova održavanja i svega onog što dobijate sa određenim modelom, ali nemojte da vam bezbednost pri tome bude najmanje bitna.
Tekst preuzet iz uglednog srbijanskog portala, a odnosi se na Golf VII Variant.
Evo ga korejsko smece 1.6 CRDi nakon 9 godina i trece polugeneralke ide jedva 200km/h.
Pozdrav![/quote]
Naravno da je nedostizan. Drugi kad bi se i trudili,ne bi uspjeli napraviti motor euro3 specifikacije u 2015 godini [/quote]
Pazi malo, ni ja ne odobravam prevare. Ali, obmane koje se tiču zagadjivanja, potrošnje, krajnje brzine i sl., mnogi rade. Ozbiljnije stvari su kad te prevare u pogledu kvalitet i trajnosti. E su tu Švabe i Japanci najpošteniji. Na primjer, uvezu se ovdje VW - ovi sa preko 300.000 km. Pa onda ovdje predju još toliko. Kad ga neki majstor otvori, on kaže: E vidiš jarane, Švabo svaki dio predimenzionira da bi trajao što duže. A kod drugih sve ušminkano u salonu, naročito neke nebitne sitnice. Spolja gladac, unutra jadac.
ernestalic wrote:Pazi malo, ni ja ne odobravam prevare. Ali, obmane koje se tiču zagadjivanja, potrošnje, krajnje brzine i sl., mnogi rade. Ozbiljnije stvari su kad te prevare u pogledu kvalitet i trajnosti. E su tu Švabe i Japanci najpošteniji. Na primjer, uvezu se ovdje VW - ovi sa preko 300.000 km. Pa onda ovdje predju još toliko. Kad ga neki majstor otvori, on kaže: E vidiš jarane, Švabo svaki dio predimenzionira da bi trajao što duže. A kod drugih sve ušminkano u salonu, naročito neke nebitne sitnice. Spolja gladac, unutra jadac.
Jest, sve im je predimenzionirano, takodjer i kolicina NOx-a.
ti si dobro prosao,., prije nekih 2god kupim sebi Subaru Legacy(spec B) karavan, da si samo cuo price amidze ponosnog vlasnika alfe 159 16vjtd kako vec i dajdze avudi fahrera sa bjesnih 138konja,
To nema veze s balkanskim mentalitetom nego upravo s tim sto covjek s autom od 6 hiljada komentarise vrijednost auta od 80 hiljada. Njemu je taj 6 hiljada dobar jer ne zna i nema za bolje. I tako bi komentarisao bilo ko u toj poziciji, bio on Balkanac, Svabo, Spanac, ko god.
A hajmo realno, iz pozicije vlasnika cetvorke, koja je OK auto za nase uslove, vrijedi li ta Mazda ko 13 takvi cetvortki? Ili iz pozicije nekog ko vozi auto od 20 hiljada, sto je iznad prosjeka u BiH, vrijedi li ta Mazda kao 4 takva auta?
To je isto kad se postavi suprotno, onaj ko ima da kupi tu Mazdu i zeli da je kupi, njega nece zanimati to sto za te pare moze dobiti 13 Golfova cetvorki ili 4 Hyundaia i20 nova.
Da ne govorim da se radi o starijem covjeku u cije si vrijeme za 80 k vjerovatno mogao pitati posto su zvijezde.
ado-šampion wrote:To nema veze s balkanskim mentalitetom nego upravo s tim sto covjek s autom od 6 hiljada komentarise vrijednost auta od 80 hiljada. Njemu je taj 6 hiljada dobar jer ne zna i nema za bolje. I tako bi komentarisao bilo ko u toj poziciji, bio on Balkanac, Svabo, Spanac, ko god.
A hajmo realno, iz pozicije vlasnika cetvorke, koja je OK auto za nase uslove, vrijedi li ta Mazda ko 13 takvi cetvortki? Ili iz pozicije nekog ko vozi auto od 20 hiljada, sto je iznad prosjeka u BiH, vrijedi li ta Mazda kao 4 takva auta?
To je isto kad se postavi suprotno, onaj ko ima da kupi tu Mazdu i zeli da je kupi, njega nece zanimati to sto za te pare moze dobiti 13 Golfova cetvorki ili 4 Hyundaia i20 nova.
Da ne govorim da se radi o starijem covjeku u cije si vrijeme za 80 k vjerovatno mogao pitati posto su zvijezde.
Treba biti posten pa reci da ne vrijedi (i ne samo ta Mazda, mislim bilo koji auto ne vrijedi preko 40-50kkm, sve preko je porez na luksuz), iako je to naravno odlican auto. Za te pare je bolje kupiti neki stan i jednog Golfa 4. Medjutim, o tom autu svakako nece ni razmisljati neko ko nema stan i ko je jedva skucao za Golf 4, nego neko ko ima sve u zivotu pa mu nije problem puknuti jos 80kkm za tu Mazdu.
Tom covjeku ponudi sesticu za 15 hiljada bit ce mu skupa
Jednostavno drugaciji pogleda i drugacije stajaliste i zbog pocetnog polozaja posmatraca i zbog filozofije 2 covjeka
530i wrote:Dok god se ovdje bude smatralo da je golf 4 (pregaženi dizelaš) ok auto nema nam napretka....taman da je džaba.
Pa nije to smatranje to je cinjenica. Prosjek starosti automobila je kod nas 18 godina ako se ne varam. Sto znaci da je prosjecno auto '97. godiste. To znaci da je neki Golf sa sredine zivotnog ciklusa modela 4 (2000. godiste) iznad prosjeka starosti.
Ni ja ne smatram da je to OK, odnosno smatram da je zalosno i porazavajuce, ali nazalost tako govore cinjenice. Ako ocekujes da se OK autom smatra auto staro 7-8 godina, a sve preko toga je pregazeno, to ovdje neces doziviti, ni za 30 godina. Eh to je balkanski mentalitet vec. Daj na kasikicu samo nek je redovno.
Činjenice su činjenice, ali ne trebamo ignorisati realnost - g4 nije ok, naprosto je auto staro i pregaženo, u ozbiljnim godinama. G5 bi bio ok...druga je stvar naš mentalitet - to pokazuje i profil uvezenih auta, 90% su početak euro3, 5% ostala polovna, 5% nova...
ernestalic wrote:
Pazi malo, ni ja ne odobravam prevare. Ali, obmane koje se tiču zagadjivanja, potrošnje, krajnje brzine i sl., mnogi rade. Ozbiljnije stvari su kad te prevare u pogledu kvalitet i trajnosti. E su tu Švabe i Japanci najpošteniji. Na primjer, uvezu se ovdje VW - ovi sa preko 300.000 km. Pa onda ovdje predju još toliko. Kad ga neki majstor otvori, on kaže: E vidiš jarane, Švabo svaki dio predimenzionira da bi trajao što duže. A kod drugih sve ušminkano u salonu, naročito neke nebitne sitnice. Spolja gladac, unutra jadac.
Jašta, sve predimenzionisano. Joj što ne mogu supe na viljušku.
530i wrote:Činjenice su činjenice, ali ne trebamo ignorisati realnost - g4 nije ok, naprosto je auto staro i pregaženo, u ozbiljnim godinama. G5 bi bio ok...druga je stvar naš mentalitet - to pokazuje i profil uvezenih auta, 90% su početak euro3, 5% ostala polovna, 5% nova...
Nije problem starost, problem je stanje. Da su sve četvorke sada sa 100 000 na satu pito bi te ja jesu li ok. Normalno da jesu. Problem je što je polovini auta duša u nosu i što se ne održavaju uopšte već kada stane pokrpi i vozi dalje.
Najmanji problem u prici je Golf IV ili bilo koji slican auto. Sasvim je svejedno o kojoj se marci auta radi. Problem je mentalitet. Nagledao sam se auta koji su dosli iz DE kao lampa,sa relativno pristojnim kilometrazama. Za godinu-dvije ovdje ih vlasnici uniste nego sto je gore za 10 godina. Kad je doslo auto,sve je radilo. Poslije gore lampice po tabli,krivi diskovi,variraju obrtaji itd itd samo reci kvar,nema da fali. O kozmetickom izgledu da i ne govorim,jos jadnije. Valjda ljudi ozbiljno shvatili da se hauba ne treba dici i sl budalastine.
pogledas samo parkinge i koliko samo ulja na sfaltu, padne pahulja snijega svi ko na skijama, m+s bozija oznaka, ovlasteni servis jest skup ali svi volimo one garaza majstore koji mogu da zamjene druk lezaj al lamelu kazu dobra , pa kroz 7dana jovo nanovo,
paknice se kupuju sto jeftinije (prijatelj ima servis i u pug 307,g4 mogu pakne od dvice gti nesto malo izbrusi 14marki set)
gume se kupuju neke zeng hung iz robota jer zaboga imaju lijepu saru,.,
Ado ni ja se ne bih slozio da je sve starije od 8 godina odron
Cetvorka je samo primjer ovdje
Kao sto rekose problem je odrzavanje
Pa ja znam i vidjao sam razna auta koja su 09-10 godiste koja su gora od onih iz 98-99
Nedavno dvica kao da je 2015 godina proizvodnje a sigurno je 92-a najmanje
Pored nje stoji pezo koji je negdje 02-03 pa golf kao da je sa sajma a ovaj iz poljoprivredne zadruge kao da je dosao