Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- tututuuuu
#1801 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Je li treba samo deportirati te ljude koji rade probleme i tako krpati problem ili napraviti stroge kontrole na granicama tako da ne ulazi kako se kome sprdne? Ovo je jos relativno bezazleno, al sta kad se neki teorist uvuce i pobije na stotine ljudi, kako je nedavno bilo slucaju u Fra.? Kako to onda krpati, koga onda deportirati?
-
goodbar
#1802 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Otkud ti znaš da sam ja musliman,jesam li se tako izjasnio?Ako sam na strani neke grupacije i ne znači da sam član te grupacije.Ako sjutra branim prava homosexualaca,ne znači da sam homosexualac,ili prava Roma...Ja sam na strani istine i pravde.tututuuuu wrote:Ma njega kao muslimana to osobno dira, osjeca se prozvan ili sta vec pa zato lupa gluposti. Cuj muslimani ugrozeni opet nekako se provlaci na ovoj temi, pa crnci u SAD-u tamo nekad itd... A trenutna tema je sta? Fizicko i ino napastovanje zena i curica po ulicama europskih gradova od migranata, napastuju ljude koji su im pruzili utociste od koga? Od krvolocnih Europljana ili opet od drugih muslimana? Dok ih "brtske" drzave ne zele, i to otvoreno kazu... I ono opet muslimani ugrozeni od kjafira, svi drugi krivi, muslimani merhmetli kme kme.sigh wrote:Povrsno gledas na problem. Problem muslimana je u tome da generalno drustva iz kojih dolaze ne priznaju odredjeni skup ljudskih prava. Ne rade svi to, ali pozamasan postotak muslimana generalno u svijetu ne priznaje ljudska prava koja su ustanovljena u hajmo tako reci zapadnim drustvima i toga su svjesne te skupine koje navodis. I tu se muslimani nalaze nekako zaglavljeni u tom paradosku tolerancijegoodbar wrote:Savremeni rasisti i islamofobi imaju jedan "liberalan"stav,zanimljivo.Treba pogledati holandske,norveške,švedske,njemačke...rasiste,islamofobe i šoviniste.Naime,oni podržavaju homosexualce,Jevreje,crnce,zalažu se za ispravljanje nepravdi prema Jevrejima i crncima,pa čak i plaćanje odštete.Tako postaju bliži mladim ljudima u razvijenim državama.Samo imaju jednog neprijatelja i prema njemu su nemilosrdni.To su -muslimani.I ovdje vidim taj "liberalan"stav domaćih rasista i islamofoba,domaćih,na balkanski način.Samo ne znam,koliko će ih taj "liberalizam"držati.Samo ih malo prodžarajte,pa ćete vidjeti nož u zubima.Vidjećete primitivnog balkanskog rasistu,islamofoba,antisemitu,homofoba...
-
goodbar
#1803 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
I tačno je,u Austijskoj kafani postoji natpis da je zabranjen ulaz migrantima(naravno,najviše ima Arapa).Je li to demokratska E(U)vropa?U Beogradu su na izlozima restorana i kafana pisali na arapskom da su tu dobrodošli.Oko autobuske stanice,u Beogradu,gdje je bio najveći priliv migranata,otvarani su preko noci restorani sa halal hranom,jedan restoran se zove ,zvanično,"Pakistan".Ali u Evropi moraš biti politički korektan,osim u slučaju muslimana.Da li je to civilizirana Evropa?
-
breuer
#1804 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jeste.goodbar wrote:I tačno je,u Austijskoj kafani postoji natpis da je zabranjen ulaz migrantima(naravno,najviše ima Arapa).Je li to demokratska E(U)vropa?U Beogradu su na izlozima restorana i kafana pisali na arapskom da su tu dobrodošli.Oko autobuske stanice,u Beogradu,gdje je bio najveći priliv migranata,otvarani su preko noci restorani sa halal hranom,jedan restoran se zove ,zvanično,"Pakistan".Ali u Evropi moraš biti politički korektan,osim u slučaju muslimana.Da li je to civilizirana Evropa?
- sinuhe
#1805 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ili jednima trebaju arapske pare dok drugima bas i ne trebaju.
Zavisi od interesa.
Zavisi od interesa.
- tututuuuu
#1806 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
I Hitler je bio uvjeren u to isto.goodbar wrote: Otkud ti znaš da sam ja musliman,jesam li se tako izjasnio?Ako sam na strani neke grupacije i ne znači da sam član te grupacije.Ako sjutra branim prava homosexualaca,ne znači da sam homosexualac,ili prava Roma...Ja sam na strani istine i pravde.
A kako ti znas ko sam ja? Upravo si ti zapoceo s tim, i to na jedan ruzan nacin;
ha, ha?Koliki ste vi Španjolci i Grci,pokazali ste '90-ih.Civilizacija,nema šta.
Dakle, ko smo to "mi", "vi", vec sam te jednom pitao, bez odgovora, al iz ovog qvota vidim sta ti mislis... Dakle, ako sam ja "vi", onda si ti po defaultu za mene isto tako "vi".
Ti gluposti pricas, ja ipak mislim da si ti musliman, sto naravno nije problem, al si ti zadojen musliman, to je vec drugo.
-
biscanka2
#1807 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Naravno da su u Beogradu i po Srbiji otvarali kafice, restorane...,to se zove biznis a ne humanost.goodbar wrote:I tačno je,u Austijskoj kafani postoji natpis da je zabranjen ulaz migrantima(naravno,najviše ima Arapa).Je li to demokratska E(U)vropa?U Beogradu su na izlozima restorana i kafana pisali na arapskom da su tu dobrodošli.Oko autobuske stanice,u Beogradu,gdje je bio najveći priliv migranata,otvarani su preko noci restorani sa halal hranom,jedan restoran se zove ,zvanično,"Pakistan".Ali u Evropi moraš biti politički korektan,osim u slučaju muslimana.Da li je to civilizirana Evropa?
Koliko izbjeglica je izjave davalo da su im sve papreno naplacivali i da su im zadnju paru iz djepa izvukli (cast onom djelu grajana koji je stvarno pomagao - mislim na djecu a one odrasle paripane bi ja sve natrag sutirala).
U Njemackoj po mjestima gdje su izbjeglicki smjestaji vlasnici prodavnica i kafica od propasti strahuju.
Zenska populacija ne usudi se uopste kod njih dolaziti.
- tututuuuu
#1808 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
biscanka2 wrote:Naravno da su u Beogradu i po Srbiji otvarali kafice, restorane...,to se zove biznis a ne humanost.goodbar wrote:I tačno je,u Austijskoj kafani postoji natpis da je zabranjen ulaz migrantima(naravno,najviše ima Arapa).Je li to demokratska E(U)vropa?U Beogradu su na izlozima restorana i kafana pisali na arapskom da su tu dobrodošli.Oko autobuske stanice,u Beogradu,gdje je bio najveći priliv migranata,otvarani su preko noci restorani sa halal hranom,jedan restoran se zove ,zvanično,"Pakistan".Ali u Evropi moraš biti politički korektan,osim u slučaju muslimana.Da li je to civilizirana Evropa?
Koliko izbjeglica je izjave davalo da su im sve papreno naplacivali i da su im zadnju paru iz djepa izvukli (cast onom djelu grajana koji je stvarno pomagao - mislim na djecu a one odrasle paripane bi ja sve natrag sutirala).
U Njemackoj po mjestima gdje su izbjeglicki smjestaji vlasnici prodavnica i kafica od propasti strahuju.
Zenska populacija ne usudi se uopste kod njih dolaziti.
Ni jedno dobro dijelo ne prodje nekaznjeno, sto bi rekla ona stara.
-
goodbar
#1809 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
tutinac
Spavaš li ti kad,čovječe? Radiš li šta? Stalno si za tastaturom.Poslije će biti pljuvanje po državi...
Spavaš li ti kad,čovječe? Radiš li šta? Stalno si za tastaturom.Poslije će biti pljuvanje po državi...
- Kareem Abdul
#1810 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Mislim da bi trebala stupiti na snagu politika reciprociteta.
Tj. da muslimanski imigranti u Europi imaju identična prava i tretman koja imigranti drugih religija imaju u Saudijskoj Arabiji, Kataru, UAE, Afganistanu, Bruneju itd...
U Saudijskoj Arabiji je npr. zabranjeno imati kod sebe Bibliju, Toru, Tipitaku i ostale svete knjige velikih religija.
Za to se protjeruje iz zemlje.
Zašto neke europske zemlje ne bi uvele sličan zakon po kojemu se za posjedovanje Kurana protjeruje onoga koji ga posjeduje?
Tj. da muslimanski imigranti u Europi imaju identična prava i tretman koja imigranti drugih religija imaju u Saudijskoj Arabiji, Kataru, UAE, Afganistanu, Bruneju itd...
U Saudijskoj Arabiji je npr. zabranjeno imati kod sebe Bibliju, Toru, Tipitaku i ostale svete knjige velikih religija.
Za to se protjeruje iz zemlje.
Zašto neke europske zemlje ne bi uvele sličan zakon po kojemu se za posjedovanje Kurana protjeruje onoga koji ga posjeduje?
- Kareem Abdul
#1811 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
To je jedna kafana. U Meki, milijunskome gradu je zabranjen ulaz svima onima koji nisu muslimani.goodbar wrote:Reče neko,čiji su sunarodnici organizovano širili noge,na silu,ženskinju drugog naroda,na koncu 20.vjeka.Elem,muslimani su,danas,u teškom položaju,nešto kao Jevreji i crnci,nekada(danas više nisu).Sjećam se neke emisije na TV-u,iz '60-ih.Neka kafana na jugu USA,na vratima natpis-Zabranjeno za pse i crnce.Zgrozio sam se tada.Danas,na vratima neke austrijske kafane sličan natpis,samo što se odnosi na Arape.tututuuuu wrote:Sta da ti kazem, zavjera. Vjerovatno Mossad i CIA stoje iz svega. Ovi su ljudi inace poznati kao disciplinirani, kulturni, napredni a zemlje su im sinonim za napredak i postivanje ljudskih prava a u EU dolaze valjda turisticki.sjedi 1 wrote:Meni stvarno nije jasno da postoje ljudi koji nasjedaju na ove priče![]()
Došle ove nesretne izbjeglice,ljudi ih nahranili,obukli,smjestili...I ovi čim su se odmorili i ohavizali krenuli da napadaju
- tututuuuu
#1812 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ocito isto kao i ti. a kad se nema vise hargumenata onda idu proljevade.goodbar wrote:tutinac
- AleksoMKD
#1813 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ljudi, nema to veze sa religijom vec sa sredinom iz koje dolaze.
-
goodbar
#1814 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
tutinac
Ne da mi se više s tobom raspravljati,tvoje razmišljanje je omeđeno,ograničeno.Eto,ti i dalje tvrdiš da sam musliman,zato što sam na strani ovih jadnih ljudi.Gdje ti je empatija? Naravno, "VI" je nemate,"VI"...ima ona stara narodna- "Ograničeni ko balkon".'ajd zdravo.SVRŠETAK.
Ne da mi se više s tobom raspravljati,tvoje razmišljanje je omeđeno,ograničeno.Eto,ti i dalje tvrdiš da sam musliman,zato što sam na strani ovih jadnih ljudi.Gdje ti je empatija? Naravno, "VI" je nemate,"VI"...ima ona stara narodna- "Ograničeni ko balkon".'ajd zdravo.SVRŠETAK.
- tututuuuu
#1815 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Mi, MI koji smo silovali i ubijali je l, to, neograniceni.goodbar wrote:tutinac
Ja i dalje sam istog misljenje kao od pocetka ove teme a to je da je Orban poptpuno u pravu kad je poceo dizati ogradu da sprijeci ulazak svakakog sljama, i to se svakim danom sve bolje vidi jer su tu usli pored ovakvih silovatelja u stvaranju i teroristi. Ja bih uvijek radje bio sovinist i siguran nego budala i nesiguran. Istocni Europljani su malo slusali prica o sovinizmu al danas sa smijeskom gledaju na ovo sve.
- BHCluster
-
ST11
#1817 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa kada se več stavljaju klipovi ...
https://www.facebook.com/82946952717641 ... =2&theater
- tututuuuu
#1818 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Za svakog od ovih po jedan Ajfon.ST11 wrote:Pa kada se več stavljaju klipovi ...
- Challenger__
#1819 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Neka evropski degenerici pojačaju sankcije RF. To od njih traži Obuma, to će riješiti sve njihove probleme.

- Challenger__
#1820 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Naravno, uz sankcije Rusima, treba pojačati lovu za Ankaru.

- Arteta
#1821 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Sredine iz kojih dolaze su teokratske pa je vecina tih ljudi porilicno isfustriranaAleksoMKD wrote:Ljudi, nema to veze sa religijom vec sa sredinom iz koje dolaze.
- AleksoMKD
#1822 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pre svega su polovo segregirane sredine, vecina njih osim majke ili sestre i nije videla zenu u zivotu. Naravno to ne opravdava njihovo ponasanje i stoku treba pohapsit i proterat.Arteta wrote:Sredine iz kojih dolaze su teokratske pa je vecina tih ljudi porilicno isfustriranaAleksoMKD wrote:Ljudi, nema to veze sa religijom vec sa sredinom iz koje dolaze.
- fazer
#1823 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kad bi im doveli stado koza, bi li ostavili curice i zene na miru?Arteta wrote:Sredine iz kojih dolaze su teokratske pa je vecina tih ljudi porilicno isfustriranaAleksoMKD wrote:Ljudi, nema to veze sa religijom vec sa sredinom iz koje dolaze.
- animals
#1824 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Koliko su svi poludjeli, govori i ovo..
Austrijska banka, BAWAG, otvara posebna konta za muslimane..
halal banking..
s time su izazvali veliko nezadovoljstvo gradjana..
jebote jos ce napraviti i odvojene skole kao i u Bosni..
sve posebno za muslimane, mozda ce i ulice da naprave posebne za muslimane
halal banking..
- tututuuuu
#1825 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Tek to ne vodi nicemu dobrom, napraviti ce geta, mjesta koncentracije bezakonja. Jedini ispravan put je zatvaranje granica i deportacije. Ocito da su puni energije pa nek se bore s ISIL-om umjesto da napastuju zene po ulicama (mada ni oni sto tuku zene nisu nista bolji od ISIL-a).animals wrote:Koliko su svi poludjeli, govori i ovo..
halal banking..
U EU pustati samo strogo provjerene osobe, djecu i roditelje s malom djecom. Ostalo sve vracati.