Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946--1987

#1801 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

raduje svakog istinskog ljubitelja fudbala. :)
mene je obradovala, znaci istinski sam ljubitelj fudbala :thumbup:

Amateri u dresovima profesionalaca:
U Željezničaru se proteklih sedmica, da ne kažemo mjeseci, događaju čudne stvari, koje je nekada teško i objasniti. Na početku sezone čelništvo kluba odreklo se nekolicine igrača, među kojima su bili i oni što su ponikli na Grbavici.

Pojedini igrači imaju previsoko mišljenje o sebi, smatra Odović
Dovedeni su neki novi igrači, od kojih je tek jedan pravo pojačanje, a ostali popunjavaju broj u zapisniku. Prodata su dvojica za lijepu svotu novaca, a zaradilo se i u evropskim nastupima, gdje je Željo izgledao znatno bolje i kvalitetnije nego u domaćem prvenstvu.

Klub, talac pojedinaca

U međuvremenu, smijenjen je šef omladinskog pogona Mensur Dogan, otpušteno je nekoliko dugogodišnjih radnika iz kluba, na čija mjesta su dovedeni mladi, ali neiskusni kadrovi, a čelnici kluba su zaratili sa N/FSBiH!? Uz sve to, politika kluba se pravi prepiskom preko e-mailova, a Skupština je raspuštena, tako da uprava nema kome ni odgovarati za trenutno stanje.

I da, nekolicina ljudi iz trenutne uprave, zapravo će imenovati članove Skupštine, čime su praktično preuzeli klub i privatizovali ga, a da to niko nije ni primjetio.

Sve ovo je prikrivao rezultat ekipe, koja je proljetni dio prošle sezone završila bez poraza, a sjajne utakmice u Evropi dali su vjetar u leđa čelnicima da smatraju kako su napravili sjajan posao.

Ipak, trenutni rezultati ekipe nisu više tako sjajni, a ozbiljnost kluba se može ogledati i u tome da je jedan od najboljih igrača ekipe umjesto da bude na utakmici i pomogne ekipi, jer od toga živi, zapravo bio na vjenčanju.

Ognjen Đelmić je jedan od najboljih igrača plavog tima ove jeseni i itekako je bio potreban ekipi u Zenici protiv Mladosti. Nije ga bilo na terenu jer se ženio, ne sačekavši reprezentativnu pauzu, koja je došla nakon meča protiv Mladosti, koji je Željo izgubio sa 2:1.

Naravno da Đelmić nije kriv za poraz Želje, ali je njegov izostanak dovoljan pokazatelj amaterizma koje trenutno vlada Grbavicom.

- Sjećam se da sam 1976. kupio auto, ali ga više od godinu nisam mogao voziti subotom, jer sam bio u karantinu, prisjeća se Odović, koji je doveden pred svršen čin kada je u pitanju Đelmić.

- Znam da je to van pameti, ali događa se. Trebao je voditi računa o tome da mu se svadba poklapa sa utakmicom. Ipak, nije to razlog poraza, svjestan je Odović, koji je možda i sam pogriješio u procjeni kod sastavljanja tima.

Umjesto Dejana Uzelca koji je po vokaciji stoper, priliku je dao Enisu Sadikoviću, kojem je prirodna pozicija ofanzivni vezni.

Bez pravog pristupa

- Moja procjena je bila da je Enis taj. Možda sam i pogriješio i ne bježim od odgovornosti, ali imao sam razloge zbog kojih sam to uradio, tvrdi trener Želje, koji nije zadovoljan nastupom, a pogotovo pojedincima.

- Osjeti se bahatost. Upozoravao sam prije utakmice na kvalitete Mladosti, a mojim igračima, posebno mlađim, su dobri nastupi u evropskim utakmicama očito doprinijeli tome da imaju previsoko mišljenje o sebi. Ako 100 posto nisu u utakmici, onda im se dešavaju greške iz kojih smo i primili golove u Zenici. Jednostavno, 5-6 igrača nisu imali pravi pristup i izgubili smo, a ekipa koja je istrčala na teren, morala je pobijediti i tu nema dileme, kaže nezadovoljni Odović, čija ekipa i dalje ima podršku navijača, ali će definitivno morati promijeniti pristup.

Uostalom, navijači su tokom cijele jeseni, kao i početkom proljeća, bolji dio plavog tima i njihovo povjerenje, igrači bi morali više poštovati, a slijedeću priliku za dokazivanje imat će, nakon reprezentativne pauze, kada na Grbavicu dolazi Sloboda, protiv koje pravo nastupa nemaju Kerim Memija i Dženis Beganović.
Ligata, otvarac ociju :D
emigrazione

#1802 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by emigrazione »

Uprava im imenuje skupstinu :? :lol:
north

#1803 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by north »

Ligata jebe i ne vadi...Čini se kao čovjek uživa u ovome.....Lijepo ga je čitati :D ....Koliko ima uošte istine u ovome, vidi se da mu je poenta pisanja pljuc, ali je li baš da ništa nije u pravu :?

Inače neki potezi koji se dešavaju kod komšija neodoljivo me podsjećaju na budalaštine od kojih smo mi godinama bolovali i bili ismijavani...istina, još nam se znaju desiti pokatkada :D :skoljka:
Charuga
Globalni moderator

#1804 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Charuga »

Ma dobar je Ljigata, pravi profesionalac i novinar kakvog bi poželile najbolje novinske agencije širom svijeta ... :thumbup:
emigrazione

#1805 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by emigrazione »

Charuga wrote:Ma dobar je Ljigata, pravi profesionalac i novinar kakvog bi poželile najbolje novinske agencije širom svijeta ... :thumbup:
Nemoj zajebavat, svasta ovdje smrdi kod vas...cuj raspustena skupstina, a kolo vode mutikase i sumnjivci u najmanju ruku, pa onog Zaimovica su do neki dan vodali vezanog jebote...Greda jebac, Siljak pjano. Ima li iko tamo normalan :oops: ko to kontrolise
MOSALJOZE

#1806 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by MOSALJOZE »

Jel se to s(j)ekirate za nas :nargila:

Kompleksi :oops:
Mea_parvitas

#1807 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Mea_parvitas »

emigrazione wrote:
Charuga wrote:Ma dobar je Ljigata, pravi profesionalac i novinar kakvog bi poželile najbolje novinske agencije širom svijeta ... :thumbup:
Nemoj zajebavat, svasta ovdje smrdi kod vas...cuj raspustena skupstina, a kolo vode mutikase i sumnjivci u najmanju ruku, pa onog Zaimovica su do neki dan vodali vezanog jebote...Greda jebac, Siljak pjano. Ima li iko tamo normalan :oops: ko to kontrolise
:lol: :lol: :-) :lol: :lol:
todd_smith

#1808 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

hajvan jeste, ali ne vidim sta je slagao ili izmislio u ovom tekstu iznad
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1809 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by -LIBERO- »

Ovo ako je istina o raspustanju skupstine, i da trenutna uprava postavlja nove ljude u skupstini...to je puno veci problem, i sustinski momentum mozda i za buducnost kluba. Kazem, ako je istina, ako Ligata iz osobnih interesa nije ovo iskontruisao.

A poraz od Mladosti, i slicnih ekipa, bilo je i bice. I kod vas i kod nas. Na zalost.
Prvi dio komentara nije prozivka, niti mislim ulaziti u raspravu tipa 'sta vas briga', 'sta cete vi' i sl. Djecije pravo :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1810 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mali_milojica »

Malo mu sto je PR Dzeke,Teletovica i ostalih,pa mozda hoce da se uvali i u Zelju.
Cuo sam da se opasno poceo motati i oko Tuke.
Sve mu prezime kaze. L(j)igata
jeza u ledja

#1811 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Ama svaki put kad Sarajevo ili Zeljeznicar negdje kiksaju, ili zaredaju par losih rezultata, jave se ovi "nasi" ili "njihovi" novinari i onda cijela prica sta sve ne valja, od - do. I to obavezno se ne staje samo na igrackom/strucnom kadru, vec odmah po upravi, navijacima, odnosima unutar kluba i sa javnoscu, itd, kakav god prljavi ves se moze iznjeti.

To se najbolje prodaje jbg kad je raja razularena. Da je ovako nesto napisano prije mjesec, e onda bi bilo pu pu po novinaru i njegovim skrivenim namjerama. MIslim, nije da i sad nije pu pu od par vas, al ko da gledam raja se prima na ovo ko pelcer.
Charuga
Globalni moderator

#1812 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Charuga »

todd_smith wrote:
hajvan jeste, ali ne vidim sta je slagao ili izmislio u ovom tekstu iznad
Koje članove Skupštine su zamjenili, a koje doveli ti koje Ljuigata spominje u tekstu? Jesu li ti članovi Skupštine bili redovni? Jesu li plačali barem članarinu klubu? Znaš li koje "dugogodišnje radnike" su otjerali?

Podmeće tekstove i sklapa ih kako i kad njemu odgovara. To je to "nezavisno" novinarstvo ...
Dr. Kuca

#1813 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Dr. Kuca »

Zeljo ako Bog da ispada iz lige.
Charuga
Globalni moderator

#1814 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Charuga »

:izet:
vicious

#1815 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by vicious »

Zar nije ovaj L(j)igata bio godinama Željin "dvorski" novinar u Oslobođenju? Koliko se sjećam, tekstovi su mu uvijek bili baš ono navijački obojeni, objektivnost je bila misaona imenica, pa šta se desilo u međuvremenu da ovako ide u otvorenu konfrontaciju? Ne čitam baš redovno Oslobođenje, pa ne znam kad je došlo do te promjene kursa...
mousstapha

#1816 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mousstapha »

vicious wrote:Zar nije ovaj L(j)igata bio godinama Željin "dvorski" novinar u Oslobođenju? Koliko se sjećam, tekstovi su mu uvijek bili baš ono navijački obojeni, objektivnost je bila misaona imenica, pa šta se desilo u međuvremenu da ovako ide u otvorenu konfrontaciju? Ne čitam baš redovno Oslobođenje, pa ne znam kad je došlo do te promjene kursa...
Navodna konfrontacija je zbog prezidenta Gredića.
ganjeta

#1817 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ganjeta »

Otpušteno je nekoliko dugogodišnjih radnika kluba :zzzz: .

To te muči gnjido jedna ljudska. Mamu ti jebem ljigavu, znam da ovo čitaš :izet: .
R2D2_SA

#1818 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by R2D2_SA »

Kad je bio onaj vanredni press Gredića, Zaimovića rekli su da je Skupština FKŽ raspuštena i da ce se nova imenovati ako se ne varam krajem godine.
ultima_palabra

#1819 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:Otpušteno je nekoliko dugogodišnjih radnika kluba :zzzz: .

To te muči gnjido jedna ljudska. Mamu ti jebem ljigavu, znam da ovo čitaš :izet: .
Treba ga spojiti sa drugim hermafroditom Aletićem, pa neka ga meću jedan drugom simultano :izet:
ganjeta

#1820 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ganjeta »

Jebem im mamu obojici :izet: .

Dugogodišnji radnici za kojim on kao bali, su zavili u crno Želju. Slažem se da ima itekako prostora za kritiku, ali budi čovjek pa reci koji su to radnici ali "radnici" otpušteni a da su doprinosili boljitku kluba?

Jebo li mu violina i ti radnici mamu u šupak :zzzz: .
Dr. Kuca

#1821 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Dr. Kuca »

vicious wrote:Zar nije ovaj L(j)igata bio godinama Željin "dvorski" novinar u Oslobođenju? Koliko se sjećam, tekstovi su mu uvijek bili baš ono navijački obojeni, objektivnost je bila misaona imenica, pa šta se desilo u međuvremenu da ovako ide u otvorenu konfrontaciju? Ne čitam baš redovno Oslobođenje, pa ne znam kad je došlo do te promjene kursa...
Ajfel zvani razvaljena usta otjero neke amawowe ljude, i ljigata po nalogu.
nKrkan

#1822 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by nKrkan »

Ljudi ba kad su prve utakmice kupa ? Puno je ovo , čekaš 14 dana utakmicu pa onda oni igraju kolo , pa onda opet sedam dana , daj nam ko u engleza svaki treći dan tekmu :bih:
R2D2_SA

#1823 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by R2D2_SA »

Vidi se ta bečka škola u načinu komunikacije :-)
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1824 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Pitar sa Kariba »

R2D2_SA wrote:Kad je bio onaj vanredni press Gredića, Zaimovića rekli su da je Skupština FKŽ raspuštena i da ce se nova imenovati ako se ne varam krajem godine.
Ko im je raspustio skupštinu, Gredić? D.J.L. "51%" :D
ganjeta

#1825 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ganjeta »

Mea_parvitas wrote:
emigrazione wrote:
:lol: :lol: :-) :lol: :lol:
Kurči se po forumu, kokuz mrtvi, hoće da ga Radovac i njegovi ljudi udave kablom od shishe :lol: .
Locked