Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
-
sizifinho
#1801 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Stari, tvoj nacin pisanja mi daje za pravo da ti kazem da, iako imamo razlicite stavove, svejedno te postujem apsolutno kao pregovaraca. Sve dok ti postujes pravila dijaloga i zdrave rasprave, mi mozemo sasvim normalno pisati. Ta prepotentnost o kojoj pricas je vjerovatno zbog viska filtera koji postoje na ovim online prepiskama.Ali vjeruj mi da to uopste nije prepotentnost vec samo pouzdanje u metod mog rezona koji mi je pomogao dosta u zivotu,i koji, zahvaljujuci izuzetno benigno-agresivnoj sredini u kojoj zivim, mi omogucuje da svakog dana malo napredujem.
Stoga idalje odgovorno tvrdim da je ovo vrijeme opasno za glupe ljude koji ne znaju razgraniciti informaciju od dezinformacije.
Da samo znas koliko takvih ljudi vidis na klinici. Dodje doktoru sa metastazama i kaze da se lijecila kod travara jer je citala o nekakvim alternativama, ili je pila antibiotike na svoju ruku pa dobila septikemiju itd itd.
A sto se tice Dozera, sta ja imam pricat s covjekom koji tvrdi da "ja nisam nigdje makao iz svoje mahale", a ne zna ni najmanji djelic moje price. Takav mu je sav rezon, korumpiran i pogresan.
Reci cu ti samo da sam bio u Milano-u gotovo 2 godine na operacijama i oporavku, tako da i da nigdje drugo nisam makao poslije tog, tvoja izjava da "nisam makao od mahale" je notorna laz.
Ovo je jednostavan primjer kako logicka greska moze stetno djelovati na donosenje zakljucka
Stoga idalje odgovorno tvrdim da je ovo vrijeme opasno za glupe ljude koji ne znaju razgraniciti informaciju od dezinformacije.
Da samo znas koliko takvih ljudi vidis na klinici. Dodje doktoru sa metastazama i kaze da se lijecila kod travara jer je citala o nekakvim alternativama, ili je pila antibiotike na svoju ruku pa dobila septikemiju itd itd.
A sto se tice Dozera, sta ja imam pricat s covjekom koji tvrdi da "ja nisam nigdje makao iz svoje mahale", a ne zna ni najmanji djelic moje price. Takav mu je sav rezon, korumpiran i pogresan.
Reci cu ti samo da sam bio u Milano-u gotovo 2 godine na operacijama i oporavku, tako da i da nigdje drugo nisam makao poslije tog, tvoja izjava da "nisam makao od mahale" je notorna laz.
Ovo je jednostavan primjer kako logicka greska moze stetno djelovati na donosenje zakljucka
-
saimidin
#1802 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
djeca cvijecastari_rastafari wrote:Ja nista ne zagovaram. Zapravo zagovaram - mir i ljubav!
to je dobar princip za zivot, i sa tim filozofskim stavom se slazem, i ja ga slijedim koliko je moguce.
ipak kad je nauka u pitanju, tu se ne slazem da to koliko neko godina ima, utice na to sta je istina.
istina je samo ono sto dokazi pokazu, sve ostalo je samo razmisljanje, opcija, hipoteza, suplja prica.
-
saimidin
#1803 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
neda mi se, ima toliko boljih stvari.Dozer wrote:Mozda da ipak odgledas cijeli filmic.... Cisto jer se u njemu, zapravo, ne radi o lancu ishrane
https://www.youtube.com/watch?v=Aj6Kc1mvsdo
odlican kanal da poberes osnove.
da ne mislis vise, kako su tvoje misli brze od svjetlosti.
- stari_rastafari
#1804 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
No hard feelingssizifinho wrote:Stari, tvoj nacin pisanja mi daje za pravo da ti kazem da, iako imamo razlicite stavove, svejedno te postujem apsolutno kao pregovaraca. Sve dok ti postujes pravila dijaloga i zdrave rasprave, mi mozemo sasvim normalno pisati. Ta prepotentnost o kojoj pricas je vjerovatno zbog viska filtera koji postoje na ovim online prepiskama.Ali vjeruj mi da to uopste nije prepotentnost vec samo pouzdanje u metod mog rezona koji mi je pomogao dosta u zivotu,i koji, zahvaljujuci izuzetno benigno-agresivnoj sredini u kojoj zivim, mi omogucuje da svakog dana malo napredujem.
Kazes da si bio u Milanu, ja upravo radim sa Italijanima trenutno. Znam da je u Italiji skoro pa epidemija raka. Ali ipak lijecimo ljude kemoterapijom?! Nisam medicinar ali sam ipak dozvolio sebi da se informisem. Kemoterapija ubija ljude. Ako si bio u Italiji onda vjerovatno znas i kako izgleda korupcija na talijanski nacin
Nejse, svako ima svoje devere sto vuce sa sobom
Nego, posto je Petak, evo nesto za one sto sjede kuci pa da se nasmiju uz neke zanimljive ideje:
@saimidin
Dijete cvijeca vazda bio
Nije moja misao ali ako sam upratio nije bilo misljeno na nauku, nego situaciju u svijetu trenutno. Sto se dokaza tice, pa eto, neke sam predocio i ovdje, na neke uputio. Ostaje samo to sve pregledat i uvezatipak kad je nauka u pitanju, tu se ne slazem da to koliko neko godina ima, utice na to sta je istina. istina je samo ono sto dokazi pokazu, sve ostalo je samo razmisljanje, opcija, hipoteza, suplja prica.
- KB9
#1805 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
mozda se u startu ne slazemo u definiciji sta je dokaz, neki od nas gledaju to cisto po nauci (kako jedino i treba)
-
statixx
#1806 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
The couple also run a ‘natural’ health supplements business called Truehope Nutritional Support, which sells a product named ‘EMPowerplus.’
The website says this product is “scientifically proven” to treat bipolar disorder and autism, among other conditions.
Pa kaze, isti couple:
Baby died of meningitis 'after parents tried to treat him with herbal remedies'
http://www.independent.co.uk/news/world ... 20636.html
The website says this product is “scientifically proven” to treat bipolar disorder and autism, among other conditions.
Pa kaze, isti couple:
Baby died of meningitis 'after parents tried to treat him with herbal remedies'
http://www.independent.co.uk/news/world ... 20636.html
- KB9
#1807 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
sve je vise i vise degenerika koji odbijaju vakcinisat bebe zbog toga sto su negdje na internetu procitali kako je to teorija zavjere pa te iste bebe umiru od oboljenja od kojih normalan svijet ne umire vec duzi vremenski period
zatvor za takve osobe je premala kazna
-
sizifinho
#1808 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
otvori temu: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ? i pogledaj zadnju repliku na moj komentar, na posljednoj stranici. I još ponosno to tvrdi. Bože...KB9 wrote:sve je vise i vise degenerika koji odbijaju vakcinisat bebe zbog toga sto su negdje na internetu procitali kako je to teorija zavjere pa te iste bebe umiru od oboljenja od kojih normalan svijet ne umire vec duzi vremenski period
- KB9
#1809 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
degenerici, tacno ne postoji adekvatniji pojam za njihsizifinho wrote:otvori temu: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ? i pogledaj zadnju repliku na moj komentar, na posljednoj stranici. I još ponosno to tvrdi. Bože...KB9 wrote:sve je vise i vise degenerika koji odbijaju vakcinisat bebe zbog toga sto su negdje na internetu procitali kako je to teorija zavjere pa te iste bebe umiru od oboljenja od kojih normalan svijet ne umire vec duzi vremenski period
- Dozer
#1810 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ja sam uvijek za konstruktivan dijalog, ali vi jednostavno ne razumijete da se puno zivotnih stvari ne mogu objasniti naukom. Ne postoje formule koje ce umanjiti korupciju, sprijeciti nekoga da se autom zabije u tebe i ubije te, da ti neko podmetne nesto u hranu ili pice i onda te siluje, da ti se dijete razboli i umre radi toga, da te zena/muz prevari, da izgubis posao samo jer se ne svidjas sefu ili ti je to neko od kolega napakovao da bi umjesto tebe zaposlio nekoga svog, da komsiji plane stan/kuca pa izgori i sve tvoje, da maloumni politicar radi svojih interesa pokrene rat u kojem i ti ucestvujes misleci da se boris za nesto, a u stvari to radis za nesto deseto jer si izmanipulisan, itd.itd.itd.itd.
To, i jos puno toga, su zivotne stvari i ono sto spada u zivotno iskustvo. I ne postoje nikakve naucne metode kojima se to moze dokazivati ili osporavati. Ali, zato se na osnovu svega toga, tih iskustava i znanja, slaze mozaik funkcionisanja svijeta.
Sizife, ti mozda imas neke filtere pa ne mozes da procijenis kada ti neko nesto napise dobronamjerno, i radi toga se odmah postavljas u odbrambeni polozaj iprelazis u nekakav napad, valjda se vodeci onom da je napad najbolja odbrana.
Ja, vjerovao ili ne, nemam te filtere i vrlo dobro iz napisanoga osjetim koji je i kakav ton u pitanju.
Ali, upravo se u ovakvim stvarima ogleda zivotno iskustvo. Ti samo treba da shvatis da ti ja nisam ovdje nikakav neprijatelj, nego ti samo pokusavam objasniti da postoji i zivot izvan nauke. I to vecina zivota se odvija izvan nauke, formula, teorija itd.
Kazes da sam napravio logicku gresku jer si ti bio 2 g. u Milanu... Dragi Sizife.... Ja sam obisao, slovom i brojem, 22 drzave i ko zna koliko gradova u njima, a neke i vise puta. U to ne ubrajam ove nase exYu drzave. S njima bi to bilo 27. Drugim rijecima, cetvtinu zivota sam proveo negdje vani, radeci i druzeci se s drugim ljudima, u drugim, nekadaa totalno razlicitim sredinama. Ovo ti govorim samo da uvidis o cemu ti pricam kada spominjem zivotno iskustvo. Vjeruj mi na rijec, stvari koje sam ja vidio, dozivio i radio, vecina ljudi ni ne namirise za cijeli zivot, a sigurno ne bi ni za tri zivota.
Ali, hajde...ako ti smatras da tebi medicina i knjige daju sve odgovore u zivotu i svijetu oko tebe...ok.
Mozda je tebi to dovoljno, i ok. Ja s tim nemam problem. Ali, onda moras biti vrlo oprezan kada pricas s nekim ko ima malo drugacija i sira iskustva u zivotu.
To, i jos puno toga, su zivotne stvari i ono sto spada u zivotno iskustvo. I ne postoje nikakve naucne metode kojima se to moze dokazivati ili osporavati. Ali, zato se na osnovu svega toga, tih iskustava i znanja, slaze mozaik funkcionisanja svijeta.
Sizife, ti mozda imas neke filtere pa ne mozes da procijenis kada ti neko nesto napise dobronamjerno, i radi toga se odmah postavljas u odbrambeni polozaj iprelazis u nekakav napad, valjda se vodeci onom da je napad najbolja odbrana.
Ja, vjerovao ili ne, nemam te filtere i vrlo dobro iz napisanoga osjetim koji je i kakav ton u pitanju.
Ali, upravo se u ovakvim stvarima ogleda zivotno iskustvo. Ti samo treba da shvatis da ti ja nisam ovdje nikakav neprijatelj, nego ti samo pokusavam objasniti da postoji i zivot izvan nauke. I to vecina zivota se odvija izvan nauke, formula, teorija itd.
Kazes da sam napravio logicku gresku jer si ti bio 2 g. u Milanu... Dragi Sizife.... Ja sam obisao, slovom i brojem, 22 drzave i ko zna koliko gradova u njima, a neke i vise puta. U to ne ubrajam ove nase exYu drzave. S njima bi to bilo 27. Drugim rijecima, cetvtinu zivota sam proveo negdje vani, radeci i druzeci se s drugim ljudima, u drugim, nekadaa totalno razlicitim sredinama. Ovo ti govorim samo da uvidis o cemu ti pricam kada spominjem zivotno iskustvo. Vjeruj mi na rijec, stvari koje sam ja vidio, dozivio i radio, vecina ljudi ni ne namirise za cijeli zivot, a sigurno ne bi ni za tri zivota.
Ali, hajde...ako ti smatras da tebi medicina i knjige daju sve odgovore u zivotu i svijetu oko tebe...ok.
Mozda je tebi to dovoljno, i ok. Ja s tim nemam problem. Ali, onda moras biti vrlo oprezan kada pricas s nekim ko ima malo drugacija i sira iskustva u zivotu.
Last edited by Dozer on 21/03/2016 09:55, edited 1 time in total.
-
Yapi Yapo
-
saimidin
#1812 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
http://www.avaz.ba/clanak/226064/nova-t ... vjecanstva
evo ga jos jedan koji ima pregrst iskustva, i "dokaza" za svoje tvrdnje
dozer ti meni djelujes kao jedan od ovih, iskusnih, mislim pises vidio si nlo,
jesu li te slucajno oteli vanzemaljci, i radili eksperimente

evo ga jos jedan koji ima pregrst iskustva, i "dokaza" za svoje tvrdnje
dozer ti meni djelujes kao jedan od ovih, iskusnih, mislim pises vidio si nlo,
jesu li te slucajno oteli vanzemaljci, i radili eksperimente
- Dozer
#1813 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Vidis... u tome je problem. U apriori odbacivanju svega za sta licno misli(te)s da je nemoguce.
Ne, nije me niko otimao. Bar koliko ja znam. Da li to znaci da taj fenomen ne postoji? Hiljade ljudi tvrde drugacije. Nauka, nasa, i to razne grane nauke, na njima napravila stotine ekperimenta i potvrdila da im se desilo "nesto" neuobicajeno.
I sad mi treba da kazemo "haha, koje gluposti"...? Zasto bismo?
Mislim, ti hoces, i radis upravo to, a samo jer mislis da je to nemoguce, price cemu nemas nikakav dokaz za to sta mislis, a neobicnost i neobjasnjivost stvari koje su se tim ljudima dogadjale i koje su dokazane da su se desavale - negiras. Ja to necu tako.
Npr. prije 100-200+ godina nismo znali ni sta su vulkani, ni kako funkcionisu, a ni zasto. To bio "boziji gnjev". Da li je tako i danas? Nekima jeste, ali vecini ne, jer se shvatilo kako i zasto. Nauka objasnila (ono na sta se vi stalno pozivate).
Ali, interesantno je kako se za neke stvari zaklinjete u nauku, dok na druge, koje takodjer nauka potvrdjuje, pljujete svom snagom. Do koga je? Do nauke, ili do vas?
Ah, da...

Ne, nije me niko otimao. Bar koliko ja znam. Da li to znaci da taj fenomen ne postoji? Hiljade ljudi tvrde drugacije. Nauka, nasa, i to razne grane nauke, na njima napravila stotine ekperimenta i potvrdila da im se desilo "nesto" neuobicajeno.
I sad mi treba da kazemo "haha, koje gluposti"...? Zasto bismo?
Mislim, ti hoces, i radis upravo to, a samo jer mislis da je to nemoguce, price cemu nemas nikakav dokaz za to sta mislis, a neobicnost i neobjasnjivost stvari koje su se tim ljudima dogadjale i koje su dokazane da su se desavale - negiras. Ja to necu tako.
Npr. prije 100-200+ godina nismo znali ni sta su vulkani, ni kako funkcionisu, a ni zasto. To bio "boziji gnjev". Da li je tako i danas? Nekima jeste, ali vecini ne, jer se shvatilo kako i zasto. Nauka objasnila (ono na sta se vi stalno pozivate).
Ali, interesantno je kako se za neke stvari zaklinjete u nauku, dok na druge, koje takodjer nauka potvrdjuje, pljujete svom snagom. Do koga je? Do nauke, ili do vas?
Ah, da...
-
sizifinho
#1814 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
hajd sto je izgubio dodir s stvarnoscu
vec sto vodi sistemaki rat s cinjenicama
moj dozeru dzaba tebi sve godine nekakvog "iskustva" i putovanje svijetom. U svoj zelji da vidis nesto sto niko nije vidio izgubio si svoj vid za objektivno, realno i normalno.
De ohani od ove teme, otidji malo na drugi podforum, pusti da se raja skupi, sve si otjerao svojom ideologijom.
p.s.
kazes prije 100-200 godina nismo znali sta su vulkani
- kica
- Dozer
#1816 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ti si nesto podobro fulio ba... Ti si gost ovdje, ne jasizifinho wrote:![]()
hajd sto je izgubio dodir s stvarnoscu
vec sto vodi sistemaki rat s cinjenicama
moj dozeru dzaba tebi sve godine nekakvog "iskustva" i putovanje svijetom. U svoj zelji da vidis nesto sto niko nije vidio izgubio si svoj vid za objektivno, realno i normalno.
De ohani od ove teme, otidji malo na drugi podforum, pusti da se raja skupi, sve si otjerao svojom ideologijom.
p.s.
kazes prije 100-200 godina nismo znali sta su vulkanirapsodija budalastina, dobro ja rekoh.
A prije 200 godina smo znali kako funkcionisu vulkani...? Haj'd, super... nisam znao da smo bili tako pametni...
-
bluesjunior
#1817 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
sizifova posla....ne znam jel onaj sizif "original" isto imo ideju da je uvijek u pravu?
- KB9
#1818 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
suma sumarum svegasizifinho wrote:U svoj zelji da vidis nesto sto niko nije vidio izgubio si svoj vid za objektivno, realno i normalno.
- dildi
#1819 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
kazu "sta je starije kokos ili jaje"bluesjunior wrote:sizifova posla....ne znam jel onaj sizif "original" isto imo ideju da je uvijek u pravu?
- Dozer
#1820 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
KB9 wrote:suma sumarum svegasizifinho wrote:U svoj zelji da vidis nesto sto niko nije vidio izgubio si svoj vid za objektivno, realno i normalno.
Matere mi, k'o da gledam i slusam onog svog hormonalnog "genijalca" u kuci. Sve zna, u sve se razumije, najpametniji je, najobrazovaniji, nastrucniji, itd., a u cinizmu i sarkazmu mu nema ravna.
Dok ne dodje pred neki sitni zivotni problem...
- KB9
#1821 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
procito si me pravo, isto ko brojne teorije zavjere
-
sizifinho
#1822 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Kaže Dozer legenda: tii si gost ovdje, aludirajući na to da je on digao temu i da je on na toj temi od početka - domaćin čojk.
A normalno da je jedini ostao, kad otjera svakog s imalo pameti u glavi. Kakav je to domaćin.
Nemaš ovdje s kim imat raspravu osim par ljudi, svi ostali su njegovog rezona: vakcine prenose autizam ( xD ), hemoterapija je zlo, vanzemaljci postoje - mi ih vidjeli, i napravili su piramide
ma bježi tamo
A normalno da je jedini ostao, kad otjera svakog s imalo pameti u glavi. Kakav je to domaćin.
Nemaš ovdje s kim imat raspravu osim par ljudi, svi ostali su njegovog rezona: vakcine prenose autizam ( xD ), hemoterapija je zlo, vanzemaljci postoje - mi ih vidjeli, i napravili su piramide
ma bježi tamo
-
bluesjunior
#1823 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
seres malac al opasno...sizifinho wrote:Kaže Dozer legenda: tii si gost ovdje, aludirajući na to da je on digao temu i da je on na toj temi od početka - domaćin čojk.
ma bježi tamo
- joint union
#1824 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ti si ostao na temisizifinho wrote:Kaže Dozer legenda: tii si gost ovdje, aludirajući na to da je on digao temu i da je on na toj temi od početka - domaćin čojk.
ma bježi tamo
- stari_rastafari
#1825 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
U kontextu informacija koja sam podijelio ovdje, mislim da se mozemo obratiti kriminalistici ili pravu za savijet. Sta je to po njihovoj definiciji dokaz? U smislu mojih nekoliko postova, cvrsto vjerujem da je govor jednog od predsjednika SAD-a nepobitan dokaz. Prema mojoj procjeni taj predsjednik, u svom obracanju prije svega narodu pa medijima, je jedini relevantant i dobro pozicioniran za otvorene izjave o postojecoj zavjeri. Sve tacke na koje nam je skrenuo paznju su na ovaj ili onaj nacin upraznjavane ili se upraznjavaju. Sve i jednu mozemo prepoznati povrsnom analizom danasnjice, odnosno perioda od smrti JFK pa do dan danas (dok ista kontinuirano traje dugo prije njega). Bice da se nisi potrudio poslusati govor ili vjerovatnije uopste se informisati po ovom pitanju...KB9 wrote:mozda se u startu ne slazemo u definiciji sta je dokaz, neki od nas gledaju to cisto po nauci (kako jedino i treba)
Zacudio bi se koliko je sama nauka upletena u sve, koliko je sama korumpirana. Zbog raznih prevaranata i manipulatora koji stite svoje (placene) interese iz ovog ili onog razloga. Tesla se sa time sretao. Prvo Edison. Pa Morgan. Dok su ga u medjuvremenu mediji ismijavali. Ako su nas vanzemaljci posjetili onda je to sigurno bilo u obliku Nikole Tesle (i Bowie Davida)
@sizifinho
Bez da ulazimo u dubinu problematike vakcinacija, hemoterapije (probam se nekada ukljuciti na temu tamo)... ti sam, kao medicinar, ces sigurno priznati da je i medicini i farmaciji primarni cilj profit. Sad ti to mozes nijekati naravno ali ces na kraju studija vjerovatno od toga da zivis. I vjerovatno neces zaradjivati od zdravih ljudi. Svakako ces se sloziti sa konstatacijom da ljekari pocnu gubiti kredibilitet onog trenutka kada prihvate bilo kakav oblik mita? Koliko ljekara prima "bilo kakav oblik mita"? Zar to ne srozava medicinski poziv? Moje ubjedjenje je da je medicina najcasniji moguci poziv. Ljudima koji su sposobni time da se bave skidam kapu. I cvrsto vjerujem da moraju biti dobro placeni. Ali iskreno volio bih i da su moralno nad mitom - nemam povjerenja u ove sto primaju "bilo kakav oblik mita". Sjeti se vica o doktoru i pecenju.
Naizad, zar je tebi zanimljivija rasprava sa istomisljenicima?! Zar nisu vece sanse da naucis nesto novo upravo od neistomisljenika?
Covjek prije svega treba prepoznati da uopste postoji neki problem. I to je pocetak rjesenja istog. Priznati sebi da postoji problem pa se educirati o njemu. Sasvim je normalno i uredu ne znati nesto. Ono sto nije uredu je ne zeljeti znati uopste. Naravno, tesko je razmisljati izvan kalupa. Ali ako covjek nije u stanju priznati sebi da u svijetu postoji problem onda taj problem postaje nerjesiv.
Na kraju, uopste mi nije jasan vas doprinos temi. Nekih 20-30 stranica teme se svodi na vase natezanje s Dozerom bez da ste bilo gdje dali konkretnu repliku ili obrazlozili vase stavove. Optuzujete Dozera da tjera ljude a u sustini to radite vi. Dajte malo kulture dijaloga. Ako vam smeta tema i sta se na njoj pise onda je zaobidjete. Sacuvate zivce i sebi i drugima.
@joint union
Malo na temu, mene recimo zanimaju te vojne podzemne baze koje su svuda po Americi. Volio bih znati pozadinu toga. Kao i FEMA kampova. Ocito da oboje imaju svoje namjene. Sve mi to zvuci strasno jer znam sigurno da nisu neka cista posla.