Novi rat

Locked
insomnia78

#1801 Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

'ta ima, dokle ste, drhte l' ruke oko Banjaluke? :lol:
razonoda

#1802 Re: Novi rat

Post by razonoda »

evo ga .doso' sa godisnjeg
insomnia78

#1803 Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

Ne ja bogumi
Haha
Us'o malo da vidim sta ima
Nemojte jos u napad u Bosni sam, zatecice me mobilizacija :lol:
sWeeT_Companion

#1804 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

I gdje su institucije? :roll:

razonoda

#1805 Re: Novi rat

Post by razonoda »

sWeeT_Companion wrote:I gdje su institucije? :roll:

:gladna: iftare :zoka:
mobsterc

#1806 Re: Novi rat

Post by mobsterc »

Pa ne kontam sta bi ti da se desi? Evo ih lovi policija kao i svake druge huligane...
sWeeT_Companion

#1807 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

razonoda wrote:
sWeeT_Companion wrote:I gdje su institucije? :roll:

:gladna: iftare :zoka:
Svaka čast za vjernike. Ali vjerujem da u istima ima i nevjernika. Nemojmo se zavaravati. Znaš da ti dolazi grupa huligana i dopuštaš im da ti lupaju i tjeraju stanovništvo... :roll:
exliberal-ex

#1808 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

Neznam dali je vec krenula rasprava u vezi Niksica I njegove izjave....al moze se uklopit u ovu raspavu

https://youtu.be/unxR3ufkt48
PM72

#1809 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Ljubitelj ukrajinske republike srpske opet vratio sličicu. :lol: a nije odgovorio na pitanja nego samo prešao preko toga,kao vozilo preko kamenčića.Ne odgovara mu priča pa se pravi "englez".
krater

#1810 Re: Novi rat

Post by krater »

PM72 wrote:Ljubitelj ukrajinske republike srpske opet vratio sličicu. :lol: a nije odgovorio na pitanja nego samo prešao preko toga,kao vozilo preko kamenčića.Ne odgovara mu priča pa se pravi "englez".
:mrgreen:
zanzakpizdolizije

#1811 Re: Novi rat

Post by zanzakpizdolizije »

mobsterc wrote:Pa niko ne kaze da ce biti svima prihvatljiva. Samo kazem da bih ja isao tom linijom. Pozvat se na konkretnu stvar tipa udjela u stanovnistvu i nacrtati.
Ako ne moze, onda mi je logicnije da se opet ratuje pa ko sta osvoji.
Ja hocu bosnu u kojoj se ne gleda jesam li bosnjak, srbin ili hrvat kada se zaposljavam. Hocu bosnu koja ima jednog predsjednika, koja nema nikakve predstavnike drugih naroda u bilo kom nivou vlasti, drzavu koja odgovara samo sebi i ne mora se pravdati nikome, kao sto je i u svakoj drugoj normalnoj drzavi.
Nema od toga ni go kurac.
Zar zadnjih 20 godina nije dokaz?
howdy

#1812 Re: Novi rat

Post by howdy »

L u c i f e r wrote:
mobsterc wrote:A ja sam kontrabih? Lijepo je pogledati nekada dalje od vlastitog nosa...
Granice ne znam nacrtati, nisam dovoljno upucen, ali bih se npr vodio logikom popisa stanovnistva i u tim procentima podijelio teritorij. Ako je hrvata 15% njima toliko, srba 25% njima toliko, ostalo :bih:
Ko god hoce svoj dio Bosne, dacemo mu ga.

Na groblju.

stani lucifere, polako. oguli jabuku pa nastavi s ofanzivom.
nightvision

#1813 Re: Novi rat

Post by nightvision »

sWeeT_Companion wrote:
Apsolutno pogrešno stajalište. Ovdje nije pojam šta ko poštuje, ovdje se radi o tome da su zajednčke institutcije nesposobne. Niko nikog ne obavezuje da nešto poštuje. Ali kao što rekoh, svako ko misli da će rat povesti je u velikoj zabludi, bez obzira kako se zvao. Dodik će biti i proći, ali institucije svojom nesposobnošću iz dana u dan rade sve na razbijanju Bosne i Hercegovine. To su fakti.
sWeeT_Companion wrote: Bilo je još odstupanja od Dejtona. Pa ne vidjeh da se neko bunio. Tako i ovo. Ukoliko je naravno velikim silama u interesu. O nesposobnosti institucija pričaju svi oni koji dođu u BiH. Ne vidim kako eto vi kao najbrojniji narod ste zadovoljni. Ili samo iz kontre lošim momcima Srbima. :roll:
Govoriti o nesposobnosti zajednickih institucija a istovremeno ne uprijeti prstom u glavne krivce za takvo stanje je blago receno licemjerno i podlo. Ideologija i demagogija u stilu dobrice cosica i slobodana milosevica.
Rimad

#1814 Re: Novi rat

Post by Rimad »

"Zajedničke institucije" je nepravilan termin. Znamo ko ga je i zašto skovao. Radi se o državnim institucijama.

Žuri se Srbima i Hrvatima da crtaju neke granice, prave referendume - može li iko pogoditi zašto? Haj' da sačekamo još koji mjesec, pa će biti očigledno.

Što se tiče rata - neće biti nikakva Somalija od Bosne. Otpuhali bi genocidnu tvorevinu za tri dana. To oni i znaju, zato im se sada i ne ratuje (a kako su bili hrabri 92-e protiv nenaoružanih Bošnjaka, kada je cijela Evropa bila protiv nas) - zato i pričaju o "mirnom razdvajanju" - mada znaju da i toga nema ništa.
madner

#1815 Re: Novi rat

Post by madner »

Klasicno srbovanje, nije u stanju da prihvati realnost da BiH nije zajednica drzava, da su drzavne institucije ali bi da prica.

Ne ide to tako, mozemo ti se smijat no to postane brzo dosadno i troll se banuje. :D
AkHolic

#1816 Re: Novi rat

Post by AkHolic »

Rat Bo[njaka protiv Republike Srpske povlaci i uklju;ivanje Srbije u rat,to je ono sto jest sigurno.Uklju;ivanje drugih je posve neizvjesno.Pri takovom odnosu snaga svima je jasno da Bosnjaci ne mogu zauzeti teritorij Republike Srpske no mogli bi privremeno izgubit Gorazde i Tuzlu.
madner

#1817 Re: Novi rat

Post by madner »

Ajde, povlaci znaci?

Ima tu nesto sto se zove diplomatija, koja je usko vezana za ovo polje nasilne politike. Srbija ce moci slati pomoc, no nece moci direktno da se ukljuci u rat. Time je odnos snaga 2:1, tesko naoruzanje jos i bolje a RS granice duge. Tako da, bitka za Banja Luku ce biti kljucna.
Adriatic

#1818 Re: Novi rat

Post by Adriatic »

:-) :-)
Očigledno mnogi ovdje nisu doživjeli rat.
Zna se da je rat vođenje politike drugim sredstvima.
Dakle, ko bi bio taj vrhovni komandant koji bi izvojevao pobjedu?
Bakir, Tornjak, Hare..... :D
Sjedite s mirom i ne prizivajte nešto o čemu nemate pojma.
krater

#1819 Re: Novi rat

Post by krater »

madner wrote:Ajde, povlaci znaci?

Ima tu nesto sto se zove diplomatija, koja je usko vezana za ovo polje nasilne politike. Srbija ce moci slati pomoc, no nece moci direktno da se ukljuci u rat. Time je odnos snaga 2:1, tesko naoruzanje jos i bolje a RS granice duge. Tako da, bitka za Banja Luku ce biti kljucna.
:thumbup:
madner

#1820 Re: Novi rat

Post by madner »

Nastavak ne vodjenje. Uvijek postoji politicki cilj koji je zacrtan.

Bake i Tornjak nisu u stanju da zacrtaju taj cilj, pa shodno tome i govorimo o odgovoru na Miletov potez negiranja Deytona, ne o planskom unistenju genocidne tvorevine. Jos uvijek, valjda nekad dodje naki Harezlaja :D
Rimad

#1821 Re: Novi rat

Post by Rimad »

AkHolic wrote:Rat Bo[njaka protiv Republike Srpske povlaci i uklju;ivanje Srbije u rat,to je ono sto jest sigurno.Uklju;ivanje drugih je posve neizvjesno.Pri takovom odnosu snaga svima je jasno da Bosnjaci ne mogu zauzeti teritorij Republike Srpske no mogli bi privremeno izgubit Gorazde i Tuzlu.
Zažvakana tema hiljadu puta.

Bila je Srbija i 92-e, kada smo imali samo lovačko oružije. Nišićki specijalci, napad na Predsjedništvo itd, a mi pod embargom.

Ko god bi prešao Drinu, vratio bi se u mrtvačkom kovčegu.

Ko je od njih spreman da pogine u BiH za Republiku srpsku - to su kukavice, koje su samo nenaoružan narod znali ubijati, a JNA i ostale srpske formacije gdje god su se srele sa organizovanim formacijama (od Slovenije, Hrvatske do Bosne) gubili su.

Ne možeš porediti moral ljudi koji se bore za svoju državu sa moralom agresorskih i zločinačkih kukavica.

Ako misliš da se neko ovdje boji Srbije, vidio si u Srebrenici šta smo uradili sa njihovim premijerom. Samo našom dobrom voljom je izvukao živu glavu.

Evo ti šta misli glavni srpski ideolog: http://www.jutarnji.hr/dobrica-cosic-po ... -/1186297/

Niste u stanju komad Srbije očuvati, a mislite da ćete moći nešto u Bosni.

Rata će biti - samo je pitanje kada - ako ne budem ratovao ja, ratovaće moje dijete. Zato jedva čekam da rat izbije, da riješimo pitanje genocidnog eniteteta, da ne ostavljam u amanet djetetu da ratuje.

Eto, je li ti jasno i ne seri više o Srbiji - nema od nje ništa.
madner

#1822 Re: Novi rat

Post by madner »

Ko je od njih spreman da pogine u BiH za Republiku srpsku - to su kukavice, koje su samo nenaoružan narod znali ubijati, a JNA i ostale srpske formacije gdje god su se srele sa organizovanim formacijama (od Slovenije, Hrvatske do Bosne) gubili su.
Ovo je bosnjacka mitomanija koja objektivno ne stoji i postaje dio problema. Ko podcijeni protivnika, sam je kriv.
Rimad

#1823 Re: Novi rat

Post by Rimad »

madner wrote:

Ovo je bosnjacka mitomanija koja objektivno ne stoji i postaje dio problema. Ko podcijeni protivnika, sam je kriv.
Ja to nešto na osnovu događanja iz 95-e - samo su Ameri sačuvali RS, ovi već bili spremni na bježaniju iz Banjaluke.

Gdje je ovdje bila Srbija: https://www.youtube.com/watch?v=q7rqggKciDg ?
anti_antifa

#1824 Re: Novi rat

Post by anti_antifa »

Rata ce biti 100% i ako ga ja dozivim, svakome ko pobjegne, bar u svojoj mahali cu licno kucu zapaliti!!!
madner

#1825 Re: Novi rat

Post by madner »

Mitomanija. Ko je bio u 5. ili 7. korpusu ti moze reci da je to bila jedno izuzetno zestoka klofaona. To da ih je Alija spasio sa Deytonom stoji, no tada je i odnos snaga bio nepovoljan za Srbe.
Locked