Republika Turska

Post Reply
moke_31

#1801 Re: Republika Turska

Post by moke_31 »

hrasno38 wrote:
Kikibombona wrote:
hrasno38 wrote:
Slavimo pobjede reprezentacije na ulicama a ne politickih partija....aha bas su usred Stokholma izasli sa SDA zastavam i slikama Bakira i vozili pocasni krug sa sirenama....... :-) :run:
BiH se ne moze porediti sa Turskom, kao sto se ne mogu porediti turski i bosanski izbori.

Kod nas je izlaznost oko 50%. Ljudima je manje-vise svejedno hoce li dobiti SDA ili SDP, kada je razlika medju njima gotovo nikakva. Ljudima je svejedno hoce li dobiti SNSD ili SDS, HDZ jedan ili HDZ drugi...

Nema posebnog naboja!

U Turskoj je radi izbora izbio rat. Izbili su sukobi motivisani etnicki, vjerskim i stranackim razlika. U turskom susjedstvu je rat, mediji plase tursko drustvo 'kurdskom ekspanzijom' u Siriji i Iraku. Veoma, veoma napeta situacija...

Onda imas podjelu na AKP koji su islamisti i CHP koji su sekularisti. Ogromna je razlika medju njima, za razliku od SDA i SDP/SNSD i SDS koji su isti kurac.

I tako, stvorila se atmosfera kao pred veliku utakmicu. Izlaznost skoro 90%, nevjerovatan naboj. I logicno je da ce kod pobjednika doci do izlijeva emocija, velikog slavlja itd.

Dakle, potpuno ocekivano da su turski studenti slavili.

Zamisli kod nas situaciju. Izbori na nivou BiH, za vladanje cijelom drzavom se bori na jednoj strani SDA i SDP, a na drugoj SNSD, SDS i HDZ... nema ogranicenja, nema entiteta, kantona... pa u dijaspori bi bio haos i zestoka proslava pobjedniceke strane. Garant bi doslo do ulicnih borbi izmedju dvije grupe po Malmeu i slicnim gradovima... :D
Vidi ali stvarno ja imam apsolutno razumjevanje za ove ljude turskog porijekla ako su slavili i meni to ne smeta ali sva ova ironija ima neka svoja lancana desavanja jer kod pojedinaca ovdje su OK turske zastave na ulicama ali nikako se ne smiju pojaviti hrvatske i srpske.....e pa kurko moj ja se sa takvima mogu jebavati do kraja zivota i nabijati im argumente svaki boziji dan. Jebe mi se s cim ti mases ali ako osjetim da bi ti nesto sad uvodio jednostrana pravila i tumacio ovu drzavu na svoj jebeno iskljucivi nacin e to nece moci. Svi stari forumasi znaju da sam anacionalan uvijek bio i da sam svim srcem uvijek za ideju BiH i da sam Bosanac i Hercegovac od glave do pete ali isto tako da znam zestoko da odgovorim kad neko pocne srati. Neka i turaka u BiH oni nam jesu prijatelji ali ne mozes izbaciti hrvatsko i srpsko prisustvo iz ove zemlje radi proslog rata jer ni jedni ni drugi nisu ovdje dosli prije 25 godina nego puno puno prije.
Netačno. Turci su mnogo prije Srba došli u Bosnu, pa onda poslije naselili Vlahe koji su nažalost postali Srbi :D
kamen spoticanja

#1802 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

Nakon sto su se prebrojali glasovi iz odsustva AKP je zaradila jos jedan mandat u skupstini te sada imaju 317 narodnih poslanika
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1803 Re: Republika Turska

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Vidi ali stvarno ja imam apsolutno razumjevanje za ove ljude turskog porijekla ako su slavili i meni to ne smeta ali sva ova ironija ima neka svoja lancana desavanja jer kod pojedinaca ovdje su OK turske zastave na ulicama ali nikako se ne smiju pojaviti hrvatske i srpske.....e pa kurko moj ja se sa takvima mogu jebavati do kraja zivota i nabijati im argumente svaki boziji dan. Jebe mi se s cim ti mases ali ako osjetim da bi ti nesto sad uvodio jednostrana pravila i tumacio ovu drzavu na svoj jebeno iskljucivi nacin e to nece moci. Svi stari forumasi znaju da sam anacionalan uvijek bio i da sam svim srcem uvijek za ideju BiH i da sam Bosanac i Hercegovac od glave do pete ali isto tako da znam zestoko da odgovorim kad neko pocne srati. Neka i turaka u BiH oni nam jesu prijatelji ali ne mozes izbaciti hrvatsko i srpsko prisustvo iz ove zemlje radi proslog rata jer ni jedni ni drugi nisu ovdje dosli prije 25 godina nego puno puno prije.
moke_31 wrote:Netačno. Turci su mnogo prije Srba došli u Bosnu, pa onda poslije naselili Vlahe koji su nažalost postali Srbi :D
Pa bolan nebio gdje pise da su Srbi ili Hrvati ili Turci dosli jedni prije drugih.......pise da nisu dosli prije 25 godina nego puno prije....oooojjjjj mati moja :jbt:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1804 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

tooooooo ... :bih:
jastuk1

#1805 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Vidi ali stvarno ja imam apsolutno razumjevanje za ove ljude turskog porijekla ako su slavili i meni to ne smeta ali sva ova ironija ima neka svoja lancana desavanja jer kod pojedinaca ovdje su OK turske zastave na ulicama ali nikako se ne smiju pojaviti hrvatske i srpske.....e pa kurko moj ja se sa takvima mogu jebavati do kraja zivota i nabijati im argumente svaki boziji dan. Jebe mi se s cim ti mases ali ako osjetim da bi ti nesto sad uvodio jednostrana pravila i tumacio ovu drzavu na svoj jebeno iskljucivi nacin e to nece moci. Svi stari forumasi znaju da sam anacionalan uvijek bio i da sam svim srcem uvijek za ideju BiH i da sam Bosanac i Hercegovac od glave do pete ali isto tako da znam zestoko da odgovorim kad neko pocne srati. Neka i turaka u BiH oni nam jesu prijatelji ali ne mozes izbaciti hrvatsko i srpsko prisustvo iz ove zemlje radi proslog rata jer ni jedni ni drugi nisu ovdje dosli prije 25 godina nego puno puno prije.
moke_31 wrote:Netačno. Turci su mnogo prije Srba došli u Bosnu, pa onda poslije naselili Vlahe koji su nažalost postali Srbi :D
Pa bolan nebio gdje pise da su Srbi ili Hrvati ili Turci dosli jedni prije drugih.......pise da nisu dosli prije 25 godina nego puno prije....oooojjjjj mati moja :jbt:
Ma daj - svi dobro znamo da su se katolici pohrvaštili, a pravoslavci posrbili, a inicijalno nisu bili niti srbi, niti hrvati. Case closed. Farbaj sebe, druge nećeš!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1806 Re: Republika Turska

Post by hrasno38 »

jastuk1 wrote:
hrasno38 wrote:
Ma daj - svi dobro znamo da su se katolici pohrvaštili, a pravoslavci posrbili, a inicijalno nisu bili niti srbi, niti hrvati. Case closed. Farbaj sebe, druge nećeš!!!
:nevjerujem: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
jastuk1

#1807 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:
Sa asimilacijom je zavrseno druze moj!
S asimilacijom je tek počelo. Asimilacija je bila nemoguća dok AKP nije došao na vlast, jer su do tada Kurdi bili ugnjetavani. SADA VIŠE NISU. Sada ih ugnjetavaju njihovi kripto-komunjare i teroristi koje finansiraju cionisti!!!! Sad je sve i puno, i sve više miješanih brakova. No ostaj u zabludi, baziranoj na starim podacima - ionako ništa bolje ne znaš.

I prestani više porediti odnose na Balkanu sa odnosima u Turskoj. Niđe veze. Niti moralne, niti etičke, a pogotovu NEMA KULTURNE I VJERSKE VEZE!!!!

Dezavuišućkim upisima nešta pokušavaš. A NISU U PRAVU, PROSTA STATISTIKA TE POBIJA. Case closed.
Kikibombona

#1808 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote:
S asimilacijom je tek počelo. Asimilacija je bila nemoguća dok AKP nije došao na vlast, jer su do tada Kurdi bili ugnjetavani. SADA VIŠE NISU. Sada ih ugnjetavaju njihovi kripto-komunjare i teroristi koje finansiraju cionisti!!!! Sad je sve i puno, i sve više miješanih brakova. No ostaj u zabludi, baziranoj na starim podacima - ionako ništa bolje ne znaš.

I prestani više porediti odnose na Balkanu sa odnosima u Turskoj. Niđe veze. Niti moralne, niti etičke, a pogotovu NEMA KULTURNE I VJERSKE VEZE!!!!

Dezavuišućkim upisima nešta pokušavaš. A NISU U PRAVU, PROSTA STATISTIKA TE POBIJA. Case closed.
Pa jebote... Kaze, asimilacija tek pocela, a Kurdi po prvi put usli u parlament!? HDP poderao sve turske stranke zajedno na istoku zemlje, u Bakuru/Kurdistanu! :lol: Pa ko je ovdje lud? Mrznja Kurda prema AKP je enormna. Internet uveliko pomaze da se jaz produbi. Kurdi posjecuju kurdske portale, forume, na kojima se bljuje vatra na Erdogana i AKP. Nadji mi jedan kurdski forum na kojem pisu pozitivno o Turskoj, ja cu se samobanovati. :mrgreen:

Iz tebe progovaraju zelje a ne cinjenice.

Kako ces bolan Kurdu izbiti jedan osjecaj pripadnosti i instalirati drugi?
Cujes li ti sebe?

Aj da tebi neko izbije bosnjacki identitet i instalira turski!?
Da li bi mogao?

To je moglo nekada, sada ne moze.

Mijesani brakovi?
Gdje, sta, kako?

Zasto mislis da mijesani brakovi idu na stetu Kurda?
Zadnjih 10 godina milion mijesanih brakova?
Je li to svaki drugi brak Kurda mijesan sa Turcima?

Kakve gluposti i mitomanija braco mila! Kakve bajke!
VjecitiStudent

#1809 Re: Republika Turska

Post by VjecitiStudent »

International observers of Turkey’s parliamentary elections have criticised the climate of “violence and fear” that preceded the vote, saying the security environment, arrests of opposition activists and stifling of press freedoms combined to make the campaign “unfair”.
Još jedan arapski diktator ili Putinov južni brat?
Kikibombona

#1810 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Kikibombona wrote: HDP je suvereno pobijedio u sljedecim provincijama:

VAN - AKP 2 - HDP 7
SIRNAK - AKP 0 - HDP 4
SIRT - AKP 1 - HDP 2
MUS - AKP 1 - HDP 2
MARDIN - AKP 2 - HDP 4
HAKARI - AKP 0 - HDP 3
DIJARBAKIR - AKP 2 - HDP 9
BITLIS - AKP 1 - HDP 2
BATMAN - AKP 1 - HDP 3
AGRI - AKP 1 - HDP 3

U ovim provincijama na istoku zemlje HDP ima apsolutnu vecinu, od 50% do 90% glasova.

TUNCELI - AKP 1 - HDP 1
IGDIR - AKP 1 - HDP 1

U ove dvije provncije je bio 'remi'.
A evo kako je turski Kurdistan glasao 2011, kada je AKP kupio dobar dio Kurda ublazavanjem nekih aparthejdskih zakona...

VAN - AKP 4
SIRNAK - AKP 1
SIRT - AKP 2
MUS - AKP 2
MARDIN - AKP 3
HAKARI - AKP 0
DIJARBAKIR - AKP 6
BITLIS - AKP 2
BATMAN - AKP 2
AGRI - AKP 3

Dakle, u svakoj od provincija Kurdistana AKP je dozivio debakl u poredjenju sa izborima iz 2011. Uporedite i sve ce vam biti jasno. Niko nije uradio za kurdski nacionalizam koliko Erdogan. Kurdi u svim dijelovima Kurdistana su sada mnogo blizi jedni drugima. Dovoljno je pogledati njihove forumu kao sto je nas Klix i da covjeku sve bude jasno. Erdogan - katil, neprijatelj no.1.
jastuk1

#1811 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:
jastuk1 wrote:

Pa jebote... Kaze, asimilacija tek pocela, a Kurdi po prvi put usli u parlament!? HDP poderao sve turske stranke zajedno na istoku zemlje, u Bakuru/Kurdistanu! :lol: Pa ko je ovdje lud? Mrznja Kurda prema AKP je enormna. Internet uveliko pomaze da se jaz produbi. Kurdi posjecuju kurdske portale, forume, na kojima se bljuje vatra na Erdogana i AKP. Nadji mi jedan kurdski forum na kojem pisu pozitivno o Turskoj, ja cu se samobanovati. :mrgreen:

Iz tebe progovaraju zelje a ne cinjenice.

Kako ces bolan Kurdu izbiti jedan osjecaj pripadnosti i instalirati drugi?
Cujes li ti sebe?

Aj da tebi neko izbije bosnjacki identitet i instalira turski!?
Da li bi mogao?

To je moglo nekada, sada ne moze.

Mijesani brakovi?
Gdje, sta, kako?

Zasto mislis da mijesani brakovi idu na stetu Kurda?
Zadnjih 10 godina milion mijesanih brakova?
Je li to svaki drugi brak Kurda mijesan sa Turcima?

Kakve gluposti i mitomanija braco mila! Kakve bajke!
Šlušaj mogu ti sve oprostiti, ali optužbe za mitomaniju nikad! Ja sve svoje upise baziram na činjenicama i nikad, ama baš nikad ništa ne serendam bez činjenica! Za mješane brakove naći ćeš podatke na wikipediji. Nemam ja nikakvih želja što se tiče Turske, ali pratim svjetske demografske tokove u većini zemalja. To ne možeš znati bolje od mene nikako jer to pratim već 20 godina, POMNO I DETALJNO!!! I znam vrlo dobro kad je koja zemlja ušla u koju fazu tranzicije, kad I KOLIKO VREMENA kojoj pojedinačnoj zemlji treba pa da "konačno" krene odumiranje nastalo zbog TFR-a ispod 2.1, itd, itd.

Tačno je da ima jako puno hate sajtova koje cionisti obilato plaćaju i finansiraju sa siju mržnju kod Kurda prema Turskoj. Obično je uticaj mržnje upravo suprotan od željenog, jer mnogi Kurdi u velikim gradovima se zgražaju takvih nebuloza takvih sajtova. Imaju svakodnevne odnose sa Turcima i Arapima i ostalima i nemaju nikakvih problema. i sve se više i brže asimiliraju. Koliko jača nacionalizam u dijelovima gdje Kurdi jesu velika većina, toliko jača asimilacija Kurda u dijelovima gdje nisu!

Pokušaj cionista da zapele Kurde i mržnju je propao. Rezultati izbora su to pokazali.

A za ovaj fakinizam i sveopšti kretenizam proteklih par mjeseci, nemoj mislit da će AKP sada sjediti skrštenih ruku glede Dijara, Vana i ostalih mjesta gdje se komunjare kurče. Cionisti jesu perfidni, ali ni AKP-u nije mane. Oni itekako pokažu zube i subverzivno djeluju kad treba. Kurdo-komunjare su u nekim dijelovima Turske na pružene i raširene ruke išli sjekirom! To više tako neće moći - sjekiraši će biti izvedeni pred ruglo javnog mijenja. AKP su u tome maheri. Nisu ti to romantičarske ihvanije, pa da se daju šamarat od strane pobješnjelih pasa!
Co0l

#1812 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

VjecitiStudent wrote:
Co0l wrote:Izbori su parlamentarni,ne predsjednicki.
:-)
Sad im svega 15 ručica nedostaje za promjenu ustava i ustoličenje diktature.
To su te poznate mane demokratije-mora se slusat volja naroda :wink:
VjecitiStudent

#1813 Re: Republika Turska

Post by VjecitiStudent »

Co0l wrote:
VjecitiStudent wrote:
Co0l wrote:Izbori su parlamentarni,ne predsjednicki.
:-)
Sad im svega 15 ručica nedostaje za promjenu ustava i ustoličenje diktature.
Ono kod Putina se isto zove demokratija.
Over the summer, government agencies imposed temporary blocks on Kurdish and opposition media or banned them altogether. HDP offices throughout the country were attacked by angry mobs acting with apparent impunity.

Numerous party politicians and activists were arrested, and the HDP’s leaflets promoting their party platform were banned by local authorities in many places. And after a suicide bomb attack in Ankara killed more than 100 leftist activists, the HDP cancelled all election rallies over concerns for safety.

http://www.theguardian.com/world/2015/n ... r-us-kurds
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#1814 Re: Republika Turska

Post by mir5 »

od 4 drzave sa rijeke Eufrat jos je samo Turska ostala na redu 8-) :izet: :D
animals

#1815 Re: Republika Turska

Post by animals »

Ma jebo Tursku..
oni se ionako nizasta ne pitaju u svijetu..
bolje vam je da se brinete za BiH..
ili mislite da ce to Turci srediti..
Co0l

#1816 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

VjecitiStudent wrote:
Co0l wrote:
Ono kod Putina se isto zove demokratija.
Over the summer, government agencies imposed temporary blocks on Kurdish and opposition media or banned them altogether. HDP offices throughout the country were attacked by angry mobs acting with apparent impunity.

Numerous party politicians and activists were arrested, and the HDP’s leaflets promoting their party platform were banned by local authorities in many places. And after a suicide bomb attack in Ankara killed more than 100 leftist activists, the HDP cancelled all election rallies over concerns for safety.

http://www.theguardian.com/world/2015/n ... r-us-kurds
Kakve veze ima ova prilicno blaga reakcija vlasti i naroda na terorizam sa jucerasnjim izborima?
Da se razumijemo,Turska i oni koji ih vode su puni mana i kod njih mi se ne svidja mnogo toga,ali nisam toliko pretenciozan da smatram da znam sta je bolje za njih od njih samih koji to jasno i juce pokazase na izborima.
VjecitiStudent

#1817 Re: Republika Turska

Post by VjecitiStudent »

I narod Bjelorusije uvijek izrazi svoju "demokratsku volju", ko smo mi da sudimo da znamo bolje od njih samih :oops:

A znat će ovi redovni posjetioci bliskoistočnih tema, jel ista principijelnost na djelu i kad je Egipat u pitanju.
Co0l

#1818 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

VjecitiStudent wrote:I narod Bjelorusije uvijek izrazi svoju "demokratsku volju", ko smo mi da sudimo da znamo bolje od njih samih :oops:

A znat će ovi redovni posjetioci bliskoistočnih tema, jel ista principijelnost na djelu i kad je Egipat u pitanju.
Poredis neuporedivo.
A da pratis bliskoistočne teme,konkretno ovu o Egiptu,znao bi i kako je tamosnji diktator dosao na vlast i kolika je izlaznost bila na zadnjim izborima.Fulas cijeli fudbal.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1819 Re: Republika Turska

Post by pici »

Sarajevu slavlje nakon izborne pobjede AK Partije
Image

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

jao_situacije

#1820 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

:izet:
dezurni_ucenik

#1821 Re: Republika Turska

Post by dezurni_ucenik »

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vama, članovima i simpatizerima AK partije kao i bratskom narodu Republike Turske uputim najiskrenije čestitke povodom izvanredne pobjede koju ste ostvarili na jučerašnjim izborima. Građani Republike Turske su prepoznali sposobnost, snagu i umijeće Vaše partije da svoju zemlju povedete ka još većem prosperitetu, ekonomskom napretku i stabilnosti", kaže se u čestitci.

Izetbegović dodaje da je uspjeh Partije pravde i razvoja (AK partije) na jučerašnjim izborima nesumnjivi dokaz da Davutogluova mudrost i istinska borba za dobrobit turskog naroda nema alternativu.

"Oduševljenje zbog pobjede partije na čijem ste čelu dijelili su i Bošnjaci u Bosni i Hercegovini. Uz najiskrenije čestitke, u ime Stranke demokratske akcije kao i u svoje osobno ime, želim Vam još mnogo uspjeha u radu i stvaranju još jače i stabilnije Republike Turske", kaže na kraju čestitke Izetbegović.

Kmetstvo - level: infinity
madner

#1822 Re: Republika Turska

Post by madner »

Nekad su tako pisane satire, sada je nadmasio Feral. :D
jao_situacije

#1823 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

đe onaj hm :?:
neću glasati za baketa dok ne napravi ovakvu pjesmicu i to uz dobar beat, al da ima i saza malo

vidi akp ima svoj smajli na forumu :idea:
breuer

#1824 Re: Republika Turska

Post by breuer »

Jel misli i na one silne Bošnjake ateiste i agnostike kad ovo govori? :D
dezurni_ucenik

#1825 Re: Republika Turska

Post by dezurni_ucenik »

jao_situacije wrote: neću glasati za baketa dok ne napravi ovakvu pjesmicu i to uz dobar beat, al da ima i saza malo

Moze l' ova :-)
Post Reply