Kod mene sa Sonyju radi, za Philips ne znam, ali mislim da se može i na njemu pokrenuti samo treba u sistemu dozvoliti instaliranje aplikacija iz drugih izvora. Za instaliranje plexusa i acestreama pročitaj zadnjih 10-15 stranica, imaš dosta uputstava.Charuga wrote:Radi li Acestream na android TV-u? Kod mene ne može ni jedan link pokrenuti, a na kojem piše da je acestream.
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
moke_31
#1801 Re: Kodi/XBMC Media centar
- Charuga
- Globalni moderator
#1802 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sony je i kod mene. Hajde probat ću opet danas.moke_31 wrote:Kod mene sa Sonyju radi, za Philips ne znam, ali mislim da se može i na njemu pokrenuti samo treba u sistemu dozvoliti instaliranje aplikacija iz drugih izvora. Za instaliranje plexusa i acestreama pročitaj zadnjih 10-15 stranica, imaš dosta uputstava.Charuga wrote:Radi li Acestream na android TV-u? Kod mene ne može ni jedan link pokrenuti, a na kojem piše da je acestream.
- irac300
#1803 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma iskreno, ne gledam skoro ništa što ima veze sa acestreamom, nego me više kopkalo zašto ne radi. Neću samo zbog njega onoliki posao sebi natovariti sa deinstaliranjem i ponovnim instaliranjem Kodija.moke_31 wrote:Ne znam šta bi ti reko drug, jedino da probaš deinstalirati i Kodi i sve verzije acestreama koje imaš i onda sve ispočetka, naravno ako imaš vremena sve štimati ponovo. Mada mislim da kad reinstaliraš acestream kod prvog pokretanja ti daje opciju da upišeš šifru i mail/username ili da se sa google računom (od boxa) prijaviš, ti samo odabereš google račun (ja na TV-u moram mišem jer neće sa daljinskim) i to je to. Posle uvijek piše FREE račun. Budi uporan, valjda upaliirac300 wrote:Probat ću i to. Bio sam deinstalirao, ali sam ponovo instalirao verziju koju sam već posjedovao. Javim ti je li uspjelo.Hvala.
Edit:
Opet ništa, samo mi vrti onaj hepek i izbacuje poruku ''You need to activate Standard or Premium plan to continue''
-
moke_31
#1804 Re: Kodi/XBMC Media centar
Bez acestreama (uz Castaway naravno) teško možeš naći kvalitetnog sporta preko linkova za Live Tv i sl., da ne govorim o kvaliteti i pouzdanosti. Ja na Castawayu redovno gledam Ruske kanale, Digi i sl., biram koje ću utakmice gledati. Rusi prenose sve, italijansku, špansku, englesku i njemačku ligu, naravno sve u full hd rezoluciji. Čak nema puno prekida i trzaja, raja redovno gleda u vijek dovoljan broj seederairac300 wrote:Ma iskreno, ne gledam skoro ništa što ima veze sa acestreamom, nego me više kopkalo zašto ne radi. Neću samo zbog njega onoliki posao sebi natovariti sa deinstaliranjem i ponovnim instaliranjem Kodija.moke_31 wrote:Ne znam šta bi ti reko drug, jedino da probaš deinstalirati i Kodi i sve verzije acestreama koje imaš i onda sve ispočetka, naravno ako imaš vremena sve štimati ponovo. Mada mislim da kad reinstaliraš acestream kod prvog pokretanja ti daje opciju da upišeš šifru i mail/username ili da se sa google računom (od boxa) prijaviš, ti samo odabereš google račun (ja na TV-u moram mišem jer neće sa daljinskim) i to je to. Posle uvijek piše FREE račun. Budi uporan, valjda upaliirac300 wrote:Probat ću i to. Bio sam deinstalirao, ali sam ponovo instalirao verziju koju sam već posjedovao. Javim ti je li uspjelo.Hvala.
Edit:
Opet ništa, samo mi vrti onaj hepek i izbacuje poruku ''You need to activate Standard or Premium plan to continue''Tamo nekada, kada budem generalku radio i to ću.
- irac300
#1805 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam na SportDevilsu, LiveTv sopcast, sve u HD-u.
Ali fino je kada imaš oboje zbog alternative.
- _Reds_
#1806 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kako vam ide to sa sopcastom i acestreaomom.
- MaroonBrigade
#1807 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pasa, ja mislim da smo pisali jedno pe' ses' puta sta i kako. Prosvrljaj malo po temi_Reds_ wrote:Kako vam ide to sa sopcastom i acestreaomom.
-
batara
#1808 Re: Kodi/XBMC Media centar
Raja, ima li neko neki prijedlog za tv box do 100KM?
- karanana
#1809 Re: Kodi/XBMC Media centar
ja sam isto odustao od acestreama jer ni meni ne fercera i pored finih i detaljnih uputa sa ove teme sta i kako raditi.
e da pitam nesto drugo....cini mi se da mi je kutija poludila, ali da provjerim jel se nekom jos desavalo....startam kodi i sve se fino prikaze ali cim odem na neki dio kodija, npr. video i kad uradim back na glavni meni sve mi bude crno, crn ekran. onda odem na "home" kutije, uradim force stop kodija, ocistim cache, udjem ponovo u kodi, cak i pokrenem video ili seriju, ali onda mi se javi drugi problem, ne mogu doci do dodavanja podnaslova. kod mene je kad pokrenem film, kliknem da daljinskom od kutije ok i onda mi se na dnu ekrana pojavi onaj meni, play, stop, pauza, naprijed, nazad....i onda sa desne strane imam opciju subtitles i tu dodajem...
ali zadnjih dana kad stisnem ok na daljnskom, samo mi se pojavi mali meni na vrhu ekrana sa play, pause, FF, i nazad. nemam onih opcija kao na donjem maniju gdje imam i subtitlove i jos neke ton funkcije s desna. jel kutija poludila?
e da pitam nesto drugo....cini mi se da mi je kutija poludila, ali da provjerim jel se nekom jos desavalo....startam kodi i sve se fino prikaze ali cim odem na neki dio kodija, npr. video i kad uradim back na glavni meni sve mi bude crno, crn ekran. onda odem na "home" kutije, uradim force stop kodija, ocistim cache, udjem ponovo u kodi, cak i pokrenem video ili seriju, ali onda mi se javi drugi problem, ne mogu doci do dodavanja podnaslova. kod mene je kad pokrenem film, kliknem da daljinskom od kutije ok i onda mi se na dnu ekrana pojavi onaj meni, play, stop, pauza, naprijed, nazad....i onda sa desne strane imam opciju subtitles i tu dodajem...
ali zadnjih dana kad stisnem ok na daljnskom, samo mi se pojavi mali meni na vrhu ekrana sa play, pause, FF, i nazad. nemam onih opcija kao na donjem maniju gdje imam i subtitlove i jos neke ton funkcije s desna. jel kutija poludila?
-
moke_31
#1810 Re: Kodi/XBMC Media centar
Reinstalacija Kodija i problem riješenkaranana wrote:ja sam isto odustao od acestreama jer ni meni ne fercera i pored finih i detaljnih uputa sa ove teme sta i kako raditi.
-
moke_31
#1811 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja neki dan uzo ovaj na linku ispod. Beton boxbatara wrote:Raja, ima li neko neki prijedlog za tv box do 100KM?
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_414756.html
A i ovaj je sličan, iste specs samo još ima dual wi fi.
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_397964.html
-
SARAJEVO pitam
#1812 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nakon puno raspitivanja - ACE STREAM ne može raditi na LINUX BOX-u i džaba se pokreće i Plexus i Ace Client da ne gubite vrijeme 
-
channel10
#1813 Re: Kodi/XBMC Media centar
Stigao box, samo patnja ziva sa ovim daljinskim. Sad radi, sad ne radi (ili radi ovako sporo, ne mogu da odgonetnem). Gdje vi skidate addonse, mislim preko cega? Pokusavam skinuti croatia on demand preko googla, ali nece da ga ebes. Ne mogu upaliti mis preko daljinskog da "ubodem" download
.
Gdje bih mogao naci arene i druge sportske kanale i preko cega da skidam?
-
probook
#1814 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mislim da ovde imas arene
https://seo-michael.co.uk/tutorial-how- ... kodi-xbmc/
Za filmove exodus
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-kodi/
Za filmove exodus
- irac300
#1815 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zalijepio ti je @probok linkove. Fino telefon u ruke, otvoris link, daljinski u ruke i korak po korak prati sa telefona i kucaj u box. Sa daljinskim je stvarno komplikovano tipkati adrese, ali dovoljno je da to samo jednom uradis, tj. dodas Fusion izvor, u njemu se nalaze svi poznati addoni koje samo instaliras.channel10 wrote:Stigao box, samo patnja ziva sa ovim daljinskim. Sad radi, sad ne radi (ili radi ovako sporo, ne mogu da odgonetnem). Gdje vi skidate addonse, mislim preko cega? Pokusavam skinuti croatia on demand preko googla, ali nece da ga ebes. Ne mogu upaliti mis preko daljinskog da "ubodem" download.
I za ubuduce, koji god addon zelis, kucaj u google npr. exodus addon i prvi link koji ti izbaci je od ovog naseg Seje Majkla.
-
channel10
#1816 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala obojiciprobook wrote:Mislim da ovde imas arene
Za filmove exodus
Sto se tice exodusa, njega imam vec instalisanog na boxu (kupio sam ovaj novi box sto ima skoro sve instalisano na njemu pa i kodi), ali na 95 posto tih aplikacija se ne moze nista gledati. Nasao sam negdje filmove, lafo u hdu, ali nema prevoda. Filmove svigdje ima, ali prevoda njet. Kad nadjem vremena, napisat cu sve sto imam na boxu pa ako nije problem da neko napise gdje bih tu mogao nesto naci (mislim na exyu kanale sa naseg govornog podrucja i gdje mogu naci titlove za ove filmove. Poceo gledati San Andreas film, ali nema prevoda i odustao.
Kako da skinem ovaj ace stream, mislim preko cega, sopcast? Gdje poslije da ih nadjem?
Preko racunara sam vidio na stranici gdje sam kupio box da ima update sistema, ali kad udjem preko boxa na tu stranicu, nema nigdje tog linka za update
-
batara
#1817 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ljudi, valjal ovo sta i vrijedi li ovih para?
http://www.olx.ba/artikal/22748216/andr ... iran-kodi/
http://www.olx.ba/artikal/22748216/andr ... iran-kodi/
-
probook
#1818 Re: Kodi/XBMC Media centar
Za prevod skines kroz kodi aplikaciju tamo negdje system pa addon imaju titlovi.com
Onda nadjes film i kada film pocne pored opcija pauza, stop, premotavanje itd. imas jedan kvadratic za titlove i preko toga skines titlove i gledas
Onda nadjes film i kada film pocne pored opcija pauza, stop, premotavanje itd. imas jedan kvadratic za titlove i preko toga skines titlove i gledas
-
channel10
#1819 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvalaprobook wrote:Za prevod skines kroz kodi aplikaciju tamo negdje system pa addon imaju titlovi.com
edit: Nasao titlovi.com, ali nema prevoda na neki od nasih jezika
Kanala sa ex yu prostora ni za lijeka. Sve mi se cini da je ovo veliko njesra, ali vidjecemo dok vrijeme prodje kako ce se i da li ce se uopste raspolozenje mijenjati.
- irac300
#1820 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moraš odraditi to u postavkama, pa našteliti za jezike koje hoćeš. Ideš u Settings = Video = Subtitles pa odabereš opciju ''Preferred subtitle language'' i odčekiraš engleski jezik, a čekiraš bosanski. Kada to uradiš, vrati se korak unazad, pa skrolaj nadole u opciju ''Languages to download subtitles for'' pa odaberi ''bosanski, hrvatski, srpski''. Character set postavi na Central Europe (Windows) da bi imao slova sa kvačicom.channel10 wrote:Hvalaprobook wrote:Za prevod skines kroz kodi aplikaciju tamo negdje system pa addon imaju titlovi.com
Onda nadjes film i kada film pocne pored opcija pauza, stop, premotavanje itd. imas jedan kvadratic za titlove i preko toga skines titlove i gledas![]()
edit: Nasao titlovi.com, ali nema prevoda na neki od nasih jezika. Šou živi
. Sta god da krenem gledati ili traziti nema. Film San Andreas nema prevoda, onda sad The Shallows nema prevoda. Samo engleski prevod
. Croatia on demand ne radi. Arene negdje rade negdje ne. Sky sportovi nigdje ne rade. Daljinski .arina. Sta mi je bolje kupiti, neki mis ili tastaturu, ali samo da radi brzo i bez problema?
Kanala sa ex yu prostora ni za lijeka. Sve mi se cini da je ovo veliko njesra, ali vidjecemo dok vrijeme prodje kako ce se i da li ce se uopste raspolozenje mijenjati.
Moja ti je preporuka da deinstaliraš sve te addone koji ti ne rade, odradi Fusion Source, imaš tutorijal, i iz njega instaliraj Croatia Demand.
Nije njesra, ali ako očekuješ IPTV platformu sa našim kanalima bResplatno, e ne mERe jbg.
-
probook
#1821 Re: Kodi/XBMC Media centar
Za filmove je Kodi extra, za live tv jbg koliko para toliko muzike. Doduse ja sam neku vece gledao Real - Dortmund na Areni Sport bez najmanjeg prekida.
Ako ti treba iptv fino plati nesto sitno KM mjesecno i imas kanala koliko hoces
Ako ti treba iptv fino plati nesto sitno KM mjesecno i imas kanala koliko hoces
- irac300
#1822 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nađoh rješenje za Acestream.
Deinstalirao sam acestream engine, pa umjesto sa ove stranice, gdje inače izlaze najnovije verzije:
http://wiki.acestream.org/wiki/index.ph ... eam_3.0/en skinuo Acestream media sa google playa, koji mi je odmah nakon instaliranja ponudio logovanje sa google acc. Međutim, ni to nije pomoglo, linkovi nisu radili, pa sam dodatno instalirao Acestream player, i tek onda je pročepilo. Znači, izgleda da je bitno sa google playa skinuti engine, samo zbog logovanja. Tako kod mene fercera, ništa drugo nije pomoglo, koliko god se logovao na drugim verzijama.
http://wiki.acestream.org/wiki/index.ph ... eam_3.0/en skinuo Acestream media sa google playa, koji mi je odmah nakon instaliranja ponudio logovanje sa google acc. Međutim, ni to nije pomoglo, linkovi nisu radili, pa sam dodatno instalirao Acestream player, i tek onda je pročepilo. Znači, izgleda da je bitno sa google playa skinuti engine, samo zbog logovanja. Tako kod mene fercera, ništa drugo nije pomoglo, koliko god se logovao na drugim verzijama.
-
moke_31
#1823 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa ti si cijelo vrijeme pokušavao sa starom verzijom acestreama koja ne radi ima 3-4 mjesecairac300 wrote:Nađoh rješenje za Acestream.Deinstalirao sam acestream engine, pa umjesto sa ove stranice, gdje inače izlaze najnovije verzije:
Samo si trebao skinuti verziju 3.1.5.0 ili beta verziju 3.1.6.0 i radilo bi ti. Trebao si prelisati malo zadnjih 10 stranica teme i naletio bi na ove verzije, znam da smo ih spominjali. Na boxu je naravno možeš skinuti regularno sa google playa.
http://www.9apps.com/android-apps/Ace-S ... 1-5-0.html
https://apkplz.com/android-apps/ace-str ... k-download
- irac300
#1824 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jbg, ko nema u glavi, ima u nogama.
Kada nisam čitao pažljivo, onda sam surfao i isprobavao sve i svašta. Uglavnom, riješeno. 
- Radar71
#1825 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zna li neko za neki dječiji add-on, hitno mi je!!! Hvala!