Danasnji "feminizam"
- sadie_forever
#1801 Re: Danasnji "feminizam"
Na zapadu je to otislo dalje pa nije ok zeni drzat vrata
inace zena je slabija i negiranjem mozes postici nista.Npr u slucaju katastrofa nekad je vazilo pravilo zene i djecu prve spasavamo..najbolji primer titanic gdje je 75% zena spaseno...slicna katastrofa se desila u Svedskoj 1995 I tada nije imala zena prednost i rezultat je bio da je od prezivjelih 80% muskarci bili.eto nam feminizam spasavajmo se pod istim uslovima iako nam je Bog da losije preduslove
- Bloo
- Globalna šefica
#1802 Re: Danasnji "feminizam"
Ja sam žensko pa pridržim vrata svima ako mi je zgodno.sadie_forever wrote:Na zapadu je to otislo dalje pa nije ok zeni drzat vratainace zena je slabija i negiranjem mozes postici nista.Npr u slucaju katastrofa nekad je vazilo pravilo zene i djecu prve spasavamo..najbolji primer titanic gdje je 75% zena spaseno...slicna katastrofa se desila u Svedskoj 1995 I tada nije imala zena prednost i rezultat je bio da je od prezivjelih 80% muskarci bili.eto nam feminizam spasavajmo se pod istim uslovima iako nam je Bog da losije preduslove
Ne znam što bi neko nekom držao vata samo zato što nema ćunu.
To u Šveckoj, što je preživjelo 80% muškaraca - koliko je djece preživjelo?
- sadie_forever
#1803 Re: Danasnji "feminizam"
Nije 80% muskaraca prezivjelo vec od prezivjelih je bilo 80% muskaraca a od 900 putnika oko 750 potonulo s brodom a za djecu nisam sigurnaBloo wrote:Ja sam žensko pa pridržim vrata svima ako mi je zgodno.sadie_forever wrote:Na zapadu je to otislo dalje pa nije ok zeni drzat vratainace zena je slabija i negiranjem mozes postici nista.Npr u slucaju katastrofa nekad je vazilo pravilo zene i djecu prve spasavamo..najbolji primer titanic gdje je 75% zena spaseno...slicna katastrofa se desila u Svedskoj 1995 I tada nije imala zena prednost i rezultat je bio da je od prezivjelih 80% muskarci bili.eto nam feminizam spasavajmo se pod istim uslovima iako nam je Bog da losije preduslove
-
omar little
#1804 Re: Danasnji "feminizam"
kakve veze ima titanik sa svom ovom pricom? u vrijeme titanika je zena bila vlasnistvo koje se razmijenjivalo okolo ko namjestaj. otvarali joj vrata a zatvarali joj svijet.
imam ruke otvaram svoja vrata. stvar drustvene kulture da drzimo jedni drugima vrata bez obzira na spol.
imam ruke otvaram svoja vrata. stvar drustvene kulture da drzimo jedni drugima vrata bez obzira na spol.
- sadie_forever
#1805 Re: Danasnji "feminizam"
Pa pokusaj procitati poredim ti 2 iste katastrofe u 2 razlicita vremenaomar little wrote:kakve veze ima titanik sa svom ovom pricom? u vrijeme titanika je zena bila vlasnistvo koje se razmijenjivalo okolo ko namjestaj. otvarali joj vrata a zatvarali joj svijet.
Samo zelim reci da zensko kad dodje do katastrofe nema iste preduslove ,feminizam oduzima zeni pravo da trazi prednost ili olaksanje,hoces sve ravnopravno,budi i tu ravnopravna..to je pravda? I onda vidis kako kad god dodje katastrofa muskarci se izbore a zena donja kao u ovoj spomenutoj katastrofi
- Bloo
- Globalna šefica
#1806 Re: Danasnji "feminizam"
ne kontamsadie_forever wrote:Pa pokusaj procitati poredim ti 2 iste katastrofe u 2 razlicita vremenaomar little wrote:kakve veze ima titanik sa svom ovom pricom? u vrijeme titanika je zena bila vlasnistvo koje se razmijenjivalo okolo ko namjestaj. otvarali joj vrata a zatvarali joj svijet.
Samo zelim reci da zensko kad dodje do katastrofe nema iste preduslove ,feminizam oduzima zeni pravo da trazi prednost ili olaksanje,hoces sve ravnopravno,budi i tu ravnopravna..to je pravda? I onda vidis kako kad god dodje katastrofa muskarci se izbore a zena donja kao u ovoj spomenutoj katastrofi
kakve preduslove?
sto sam donja?
- Connaisseur Karlin
#1807 Re: Danasnji "feminizam"
Titanik je prezivjela bogata klasa i bili su u sobama na najvisoj platformi, drugo, Titanik nije nikad imao dovoljno camaca za spavavanje jer su vjerovali da je nemoguce da ce Titanik potpuniti. Titanik nema veze sa feinizmom, vec sa losim menadzmenotm inzinjeringa 
- seln
#1808 Re: Danasnji "feminizam"
Ovo je paradni primjer konkluzije "pars pro toto"...KIseljak12 wrote:
Vecina MRA,PUA, MGTOW su neozenjeni. U vrijeme patrijarhata bi bili vjerovatno ozenjeni, te bi u imali kakav-takav seks. Do braka nisu dolazili ljepotom ni zgodnoscu nego prvenstveno imanjem, imenom ili ugovorom, cesto prislino (na stetu zene, dapace). Kada je takav obrazac ponasanja i garantovanog braka/seksa poceo da nestaje na zapadu, muskarci koji na trzistu seksa ne mogu ponuditi dobar seks su upali u krizu.
Izlazak iz te krize jedni vide kroz prihvatanje oblika ponasanja zapadnog drustva (get the riches, fuck the bitches), dok drugi vide u okretanju ledja takvim taktikama i oblicima ponasanja te se okrecu ovim Pick-Up Artistima koji bi ih trebali "prekvalifikovati" za trziste seksa.
Uzrok danasnjeg patrijarhata nisu MRA ili MGTOW nego armija dobro izgledajucih menadzera s Wall Streeta-a, generalno mocnih ljudi (American Psycho - Patrick Bateman), koji mogu imati zenu koju pozele, na nacin koji zamisle, te zene koje padaju na njih. MRA su reakcija na njih, reakcija ljudi koji su kivni na cinjenicu da nisu ni bodybuilderi, ni menadzeri ni nikoji kurac. Oni se okrecu PUA koji ih uce kako da zlouptrijebe zensku biologiju i odgoj na najperfidniji moguci nacin kako bi stupili na trziste seksa.
Znas, jebeno je kad imas 30 godina, od kojih 15 godina svakodnevno opsesivno drkas jer nikada nisi se s djevojkom drzao za ruke, a kamo li imao vezu, ruzan si, a nisi ni pretjerano duhovit, pametan niti imucan. Znaci, veoma slabo konkurentan na trzistu seksa. Sta preostaje? Prostitucija, silovanje ili PUA. Alternativa tome je zagovaranje tradicionalnih rodnih uloga i nada da ce naci zenu slicnih stavova koja zeli da se uda za njega.
Takvi likovi su relativno nova pojava u istoriji, odnosno ranije su bili mnogo manje zastupljeni nego danas, isto kao sto seksualno oslobodjenje nije bilo poznato do prije 50 godina (u zadnjih 2000 godina na zapadu).
eto, svi konzervativni i patrijarhalni muskarci su ruzni, debeli, imaju mali kurac i ni jedna zena ih nece. Uzrok njihovog nezadovoljstva je ekonomska neovisnost zena, jer zene i same zaradjuju.
Naravno, ima i toga, ali ni slucajno ne predstavljaju vecinu. Ovdje je argumentacija skracena i pojednostavljena, sto je vrlo cesto na ovakvim temama, i sa jedne i sa druge strane fronta.
Zaboravljaju pri tome vrli zastupnici i jedne i druge strane: ljudska bica su prije svega individue!
Zasto je neko patrijarhalan, zasto je neka zena feministica... uzroka je bezbroj: porijeklo, odgoj, religija, socijalni status, politicka orijentacija, seksualne sklonosti i navike, eventualne prezivljene traume, zivotno iskustvo, genetika, stanje hormona, drustvene i politicke okolnosti, zivotna dob,
kucna situacija, eventualno roditeljstvo....
ali, ne: MRA i MGTOW (jesu li to neke odskocne mine ili sta?) su debeli, ruzni i imaju malu kitu, a feministkinje su ruzne muskobanje koje nisu mogle da nadju muza. Bas kao sto je i svaki tip, koji me na autoputu prestigne sa sportskim autom "kompleksas sa malom kitom".
Ali, mi smo naravno liberalni i bez predrasuda.
Utoliko vise me iznenadjuje aplauz jedne forumasice koju cijenim
Bloo wrote:
i btw divan post Kiseljak
- Connaisseur Karlin
#1809 Re: Danasnji "feminizam"
Kakva Svedska katastrofa?sadie_forever wrote:Na zapadu je to otislo dalje pa nije ok zeni drzat vratainace zena je slabija i negiranjem mozes postici nista.Npr u slucaju katastrofa nekad je vazilo pravilo zene i djecu prve spasavamo..najbolji primer titanic gdje je 75% zena spaseno...slicna katastrofa se desila u Svedskoj 1995 I tada nije imala zena prednost i rezultat je bio da je od prezivjelih 80% muskarci bili.eto nam feminizam spasavajmo se pod istim uslovima iako nam je Bog da losije preduslove
- seln
#1810 Re: Danasnji "feminizam"
Ma nema to veze sa Titanikom, sadie je jednostavno navela (naveo?) los primjer. Glede maksime "prvo zene i djeca"... nema to veze sa patrijarhatom, to je cista i brutalna logika, uz malu dozu humanizma: zene su reproduktivne i mogu radjati nove predstavnike ljudske vrste, a djecu previse mlada da bi shvatili i prihvatili smrt kao neizbjeznu cinjenicu.Connaisseur Karlin wrote:Titanik je prezivjela bogata klasa i bili su u sobama na najvisoj platformi, drugo, Titanik nije nikad imao dovoljno camaca za spavavanje jer su vjerovali da je nemoguce da ce Titanik potpuniti. Titanik nema veze sa feinizmom, vec sa losim menadzmenotm inzinjeringa
-
omar little
#1811 Re: Danasnji "feminizam"
prvu stvar koju si napisala u postu je o otvaranju vrata pa se na otvaranje vrata i referiram.sadie_forever wrote:Pa pokusaj procitati poredim ti 2 iste katastrofe u 2 razlicita vremenaomar little wrote:kakve veze ima titanik sa svom ovom pricom? u vrijeme titanika je zena bila vlasnistvo koje se razmijenjivalo okolo ko namjestaj. otvarali joj vrata a zatvarali joj svijet.
odredjeni glasovi danasnjeg feminizma ne traze samo ravnopravnost nego i prednost i oklaksice kao kompenzaciju za povijesnu opresiju patrijahata.
porediti svakodnevni zivot, ulogu i percepciju zene u drustvu sa katastrofama povijesnih proporcija nema bas smisla. dva random primjera si navela, dok se evakuacije u kriticnim situacijam svakodnevno izvode bez velikih problema. iako nisam nikad cula za svedsku katastrofu titanik proporcija.
- Bloo
- Globalna šefica
#1812 Re: Danasnji "feminizam"
Znaš šta?seln wrote:
Utoliko vise me iznenadjuje aplauz jedne forumasice koju cijenim
Bloo wrote:
i btw divan post Kiseljak
Nikad ja neću naučiti da ironija i sarkazam se ne vide kroz slova
Btw, svi trebaju biti feministi, ne samo žene
Sinovi zbog majki i svojih kćerki, muževi zbog žena, braće zbog sestara.
Feminizam (mada bi ispravnije bilo feminizmI, jer ih je više) nije ništa strašno. Dapače, ne bi trebao ni da postoji u 21. stoljeću ni kao pojava ni kao izraz.
- Connaisseur Karlin
#1813 Re: Danasnji "feminizam"
na Titaniku su se prvo spasavali bogati, toliko o humanizmu iz doticnog prmjera1seln wrote:Ma nema to veze sa Titanikom, sadie je jednostavno navela (naveo?) los primjer. Glede maksime "prvo zene i djeca"... nema to veze sa patrijarhatom, to je cista i brutalna logika, uz malu dozu humanizma: zene su reproduktivne i mogu radjati nove predstavnike ljudske vrste, a djecu previse mlada da bi shvatili i prihvatili smrt kao neizbjeznu cinjenicu.Connaisseur Karlin wrote:Titanik je prezivjela bogata klasa i bili su u sobama na najvisoj platformi, drugo, Titanik nije nikad imao dovoljno camaca za spavavanje jer su vjerovali da je nemoguce da ce Titanik potpuniti. Titanik nema veze sa feinizmom, vec sa losim menadzmenotm inzinjeringa
pravilo je spasavanje osoba koje ne mogu sebi pomoci, znaci, djeca sa mjakama, stare ili starije osobe, bolesne osobe, a potom zene i muskraci!
djeca nisu podljena na muske ili zneskke bebe, stara lica nisu spolno podjeljenja, zato je razlog postavljanja ovakvih primjera kao primjera feminizma rezultat neinfomriranosti i nekrositenja vlastitog razuma i logike
- Connaisseur Karlin
#1814 Re: Danasnji "feminizam"
tocno, ali je strasno kad zene moraju objasnjavi drugim zenama o feminizmima, primjer saddie_foreverBloo wrote:
Feminizam (mada bi ispravnije bilo feminizmI, jer ih je više) nije ništa strašno. Dapače, ne bi trebao ni da postoji u 21. stoljeću ni kao pojava ni kao izraz.
- triconja
#1815 Re: Danasnji "feminizam"
Hajde bona mora se muska linija ocuvat, zamisli bit musko a nemat djece (a pogotovo muske), znaci i treba skakat preko djece i zenaBloo wrote:Ja sam žensko pa pridržim vrata svima ako mi je zgodno.sadie_forever wrote:Na zapadu je to otislo dalje pa nije ok zeni drzat vratainace zena je slabija i negiranjem mozes postici nista.Npr u slucaju katastrofa nekad je vazilo pravilo zene i djecu prve spasavamo..najbolji primer titanic gdje je 75% zena spaseno...slicna katastrofa se desila u Svedskoj 1995 I tada nije imala zena prednost i rezultat je bio da je od prezivjelih 80% muskarci bili.eto nam feminizam spasavajmo se pod istim uslovima iako nam je Bog da losije preduslove
- triconja
#1816 Re: Danasnji "feminizam"
Ako nisu mogli kupiti spasilacki brod ne kontam sto su se penjali na te brodove. Zamisli da je katulu izletio opet bi isto bilo.Connaisseur Karlin wrote:na Titaniku su se prvo spasavali bogati, toliko o humanizmu iz doticnog prmjera1seln wrote:Ma nema to veze sa Titanikom, sadie je jednostavno navela (naveo?) los primjer. Glede maksime "prvo zene i djeca"... nema to veze sa patrijarhatom, to je cista i brutalna logika, uz malu dozu humanizma: zene su reproduktivne i mogu radjati nove predstavnike ljudske vrste, a djecu previse mlada da bi shvatili i prihvatili smrt kao neizbjeznu cinjenicu.Connaisseur Karlin wrote:Titanik je prezivjela bogata klasa i bili su u sobama na najvisoj platformi, drugo, Titanik nije nikad imao dovoljno camaca za spavavanje jer su vjerovali da je nemoguce da ce Titanik potpuniti. Titanik nema veze sa feinizmom, vec sa losim menadzmenotm inzinjeringa
pravilo je spasavanje osoba koje ne mogu sebi pomoci, znaci, djeca sa mjakama, stare ili starije osobe, bolesne osobe, a potom zene i muskraci!
djeca nisu podljena na muske ili zneskke bebe, stara lica nisu spolno podjeljenja, zato je razlog postavljanja ovakvih primjera kao primjera feminizma rezultat neinfomriranosti i nekrositenja vlastitog razuma i logike
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1817 Re: Danasnji "feminizam"
petljaš... baš sam neki dan čitaoConnaisseur Karlin wrote:Titanik je prezivjela bogata klasa i bili su u sobama na najvisoj platformi, drugo, Titanik nije nikad imao dovoljno camaca za spavavanje jer su vjerovali da je nemoguce da ce Titanik potpuniti. Titanik nema veze sa feinizmom, vec sa losim menadzmenotm inzinjeringa
bogatih je 63% preživjelo ako me sjećanje služi
među najbogatijim bilo je ljudi tada koji su imali po 75 milijuna
privatnni vozovi su dolazili u njujork po preživjele ( koliko su love imali)
najviše je mrtvih bilo jer nije bilo dovoljno čamaca i što su neki čamci bili poluprazni
- Connaisseur Karlin
#1818 Re: Danasnji "feminizam"
drago mi je, evo ja sam sad provjerila, ali nisi u pravuBlack swan wrote:petljaš... baš sam neki dan čitaoConnaisseur Karlin wrote:Titanik je prezivjela bogata klasa i bili su u sobama na najvisoj platformi, drugo, Titanik nije nikad imao dovoljno camaca za spavavanje jer su vjerovali da je nemoguce da ce Titanik potpuniti. Titanik nema veze sa feinizmom, vec sa losim menadzmenotm inzinjeringa
bogatih je 63% preživjelo ako me sjećanje služi
među najbogatijim bilo je ljudi tada koji su imali po 75 milijuna
privatnni vozovi su dolazili u njujork po preživjele ( koliko su love imali)
najviše je mrtvih bilo jer nije bilo dovoljno čamaca i što su neki čamci bili poluprazni
Survivors of the Titanic - Passengers
492 - the number of Titanic passengers who survived.
37% - the percentage of passengers who survived.
61% - the percentage of First Class passengers who survived.
42% - the percentage of Standard Class passengers who survived.
24% - the percentage of Third Class passengers who survived.
20% - the percentage of male passengers who survived.
75% - the percentage of female passengers who survived.
Survivors of the Titanic - Crew
214 - the number of Titanic crew members who survived.
24% - the percentage of crew members who survived.
22% - the percentage of male crew members who survived.
87% - the percentage of female crew members who survived.
50% - the percentage of Navigation Officers who survived (4 out of.
0% - the percentage of Engineering Officers who survived (all 25 perished, bravely working to keep the ship afloat for as long as possible).
100% - the percentage of lookouts who survived.
Last edited by Connaisseur Karlin on 05/01/2018 16:07, edited 2 times in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#1820 Re: Danasnji "feminizam"
Evo sto trebamo biti feministkinje
Video je dragulj
http://ba.n1info.com/a236103/Vijesti/Vi ... odicu.html
Video je dragulj
- triconja
#1821 Re: Danasnji "feminizam"
Daj ba mani se tih preseravanja, ja bih letio preko svega samo da se spasim. Mozda kad bi bilo moje dijete onda bih letio da njega spasim.jasko_ba wrote:
- triconja
#1822 Re: Danasnji "feminizam"
Sta ces kad zena pusti da je covjek pravi budalom i nakon nekog vremena ko nesto hoce da se promijeni nestoBloo wrote:Evo sto trebamo biti feministkinje![]()
Video je dragulj
- sadie_forever
#1823 Re: Danasnji "feminizam"
Pogledaj koji procenat muskaraca iz sve 3 klase prezivje i vidjet ces da pricas glupostConnaisseur Karlin wrote:Titanik je prezivjela bogata klasa i bili su u sobama na najvisoj platformi, drugo, Titanik nije nikad imao dovoljno camaca za spavavanje jer su vjerovali da je nemoguce da ce Titanik potpuniti. Titanik nema veze sa feinizmom, vec sa losim menadzmenotm inzinjeringa
- Connaisseur Karlin
#1824 Re: Danasnji "feminizam"
ne pricam gluposti, ali da nastavim pricu, mozda ces napokon razumjeti poantu, ti i ostalisadie_forever wrote:Pogledaj koji procenat muskaraca iz sve 3 klase prezivje i vidjet ces da pricas glupostConnaisseur Karlin wrote:Titanik je prezivjela bogata klasa i bili su u sobama na najvisoj platformi, drugo, Titanik nije nikad imao dovoljno camaca za spavavanje jer su vjerovali da je nemoguce da ce Titanik potpuniti. Titanik nema veze sa feinizmom, vec sa losim menadzmenotm inzinjeringa
Titanik je tonuo satima, ali Lusitania je potpunula za 20tka minuta
radili su istrazivanje, evo zakljucka:
The scientists, who publish their findings this week in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences, conclude: "This difference could be attributed to the fact that the Lusitania sank in 18 minutes, creating a situation in which the short-run flight impulse dominated behaviour. On the slowly sinking Titanic, there was time for socially determined behavioural patterns to re-emerge."
They noted that on the Titanic the women and children first order was enforced by the crew, and accepted by the passengers – "otherwise the passengers could have easily revolted against such a protocol".
The study could be useful for predicting behaviour in other disasters, they suggest.
"Knowing human behaviour under extreme conditions provides insight into how widely human behaviour can vary, depending on differing external conditions."
- sadie_forever
#1825 Re: Danasnji "feminizam"
ja nisam spomenula lusitaniju vec Titanic(2 sata) i estoniu(1 sat)