Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#1801 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Fudo387 »

MarlboroGold wrote:
Fudo387 wrote: Ne znam.
Mislim da to sto ti ne bi bilo drago dovoljno govori koliko je to normalna pojava.
Ustvari, znam, al’ nije za pricu.
Ne bi mi bilo drago jer bi se plašio da ne pukne pod pritiskom i oholosti okoline. Kad ovo kažem govorim za BiH. Ovdje bi ljudi i dalje homoseksualce kačili na bandere da mogu (u ovo ne ubrajam dječije zajebancije, mada su i one nepotrebne). U nekoj drugoj sredini bi bilo lakše.
A bilo bi lakse nedje na kraju svijeta?
Sto lakse?
Ok, sta, zivi zivot Hikmeta. U cemu je problem?
MarlboroGold

#1802 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by MarlboroGold »

Fudo387 wrote:
MarlboroGold wrote:
Fudo387 wrote: Ne znam.
Mislim da to sto ti ne bi bilo drago dovoljno govori koliko je to normalna pojava.
Ustvari, znam, al’ nije za pricu.
Ne bi mi bilo drago jer bi se plašio da ne pukne pod pritiskom i oholosti okoline. Kad ovo kažem govorim za BiH. Ovdje bi ljudi i dalje homoseksualce kačili na bandere da mogu (u ovo ne ubrajam dječije zajebancije, mada su i one nepotrebne). U nekoj drugoj sredini bi bilo lakše.
A bilo bi lakse nedje na kraju svijeta?
Sto lakse?
Ok, sta, zivi zivot Hikmeta. U cemu je problem?
Hoćeš reći da je kod vas u americi isto kao i ovdje? Ma daj...
moonca

#1803 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by moonca »

Fudo387 wrote:
moonca wrote:Pa, sta bi ti? :roll:
A sta bi ti?
eH, tI..nikada ne odgovoris 'na prvu' zasto ? koji ti strah imas? :roll:

Sto napisa i Gold-- ne bi mi bilo drago..Zbog njega.Ipak prolaze kroz licne traume i nerazumjevanja. Tesko je nagadjati, svakako, kako bi nam bilo.
Fudo387

#1804 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Fudo387 »

moonca wrote:
Fudo387 wrote:
moonca wrote:Pa, sta bi ti? :roll:
A sta bi ti?

Sto napisa i Gold-- ne bi mi bilo drago..Zbog njega.Ipak prolaze kroz licne traume i nerazumjevanja. Tesko je nagadjati, svakako, kako bi nam bilo.
Znam, serete svi.
Svakom bi se zamantalo.
Nije normalna pojava, i ne vjerujem da ima iko ziv koji razmislja kako ce jednog dana ugostiti nevistu Mustafu.
Majka priroda.
De sad opet kamaru bullshita, qrca palca.
Mis mekinjas

#1805 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Mis mekinjas »

S4mpion wrote:
Mis mekinjas wrote:Dobijete li vi tolerantni na ovakvim temama zelju da psujete? :mrgreen:

Ja bih sve nesto napisala pa odustanem. A isto ne zasluzuje vecina da im se suti. Sto argumentovano sto po onoj: “s gospodom gospodski sa ....” nije cak ni ostatak te osrednje umotvorine u skladu sa mojim stavovima.

Fakat nekad od srca pozelim netolerantom puku da im okot postane dio njima omrazenih populacija. :mrgreen:
Baš me zanima da li bi ovakvo nešto poželjela svojoj djeci ili su ove želje rezervisane isključivo za tuđu djecu?

Djeca su djeca, nevina stvorenja, kao takva.
Samo da jos na ovo odgovorim.
U prici kad je dijete homoseksualac ono nije osteceno nije kvarna roba, ono je samo takvo. Roditelj je taj koji je problem. Ovdje nitko od nas ne pise iz pozicije homoseksulca. Brkas ovo u svakom postu. Ja nigdje ne prozivam djecu vec one koji ih imaju a pisu ovdje kako je to bolest. Bojim se da bi se takvi sramili i da je dijete bolesno od neke autoimune bolesti.
moonca

#1806 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by moonca »

Fudo387 wrote:
moonca wrote:
Fudo387 wrote: A sta bi ti?

Znam, serete svi.
Svakom bi se zamantalo.
Nije normalna pojava, i ne vjerujem da ima iko ziv koji razmislja kako ce jednog dana ugostiti nevistu Mustafu.
Majka priroda.
De sad opet kamaru bullshita, qrca palca.
Naravno da nije ugodno, ma bilo bi :shock: ---ali, u danasnje vrijeme smo nekako navikli i vise smo omeksali. Ko zna, ima osoba koje se pronadju i u kasnim kodinama kao gay. :-)
S4mpion

#1807 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

¤ jelena ¤ wrote:
Komentari na koje se ona poziva uopšte ne zaslužuju nikakvu dobru namjeru.
Jesu li to razlog da se prozivaju nečija djeca?
S4mpion

#1808 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Mis mekinjas wrote:
S4mpion wrote:
Mis mekinjas wrote:Dobijete li vi tolerantni na ovakvim temama zelju da psujete? :mrgreen:

Ja bih sve nesto napisala pa odustanem. A isto ne zasluzuje vecina da im se suti. Sto argumentovano sto po onoj: “s gospodom gospodski sa ....” nije cak ni ostatak te osrednje umotvorine u skladu sa mojim stavovima.

Fakat nekad od srca pozelim netolerantom puku da im okot postane dio njima omrazenih populacija. :mrgreen:
Baš me zanima da li bi ovakvo nešto poželjela svojoj djeci ili su ove želje rezervisane isključivo za tuđu djecu?

Djeca su djeca, nevina stvorenja, kao takva.
Samo da jos na ovo odgovorim.
U prici kad je dijete homoseksualac ono nije osteceno nije kvarna roba, ono je samo takvo. Roditelj je taj koji je problem. Ovdje nitko od nas ne pise iz pozicije homoseksulca. Brkas ovo u svakom postu. Ja nigdje ne prozivam djecu vec one koji ih imaju a pisu ovdje kako je to bolest. Bojim se da bi se takvi sramili i da je dijete bolesno od neke autoimune bolesti.
Nije to bilo pitanje. Da li bi svojoj djeci poželjela da budu homoseksualci kao što si "od srca" poželjela tuđoj?
Boemica

#1809 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Boemica »

S4mpion wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Ti polaziš iz pozicije da je loše biti gej pa to shvataš kao prozivanje djece (koja bi eventualno bila gej).
Ona proziva ljude koji mrze homoseksualce.

To je isto kao da je nekome ko izjavljuje da mrzi žene i žensku djecu poželjela da ima kćerku.
Roditi se kao žensko dijete nije ništa loše, kao što nije ništa loše ni pogrdno roditi se kao homoseksualac.
Idemedosumom

#1810 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Idemedosumom »

Đeste raja, homos estas?

Izgleda da čim ja odem krenu kletve :(
Mis mekinjas

#1811 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Mis mekinjas »

S4mpion wrote: Nije to bilo pitanje. Da li bi svojoj djeci poželjela da budu homoseksualci kao što si "od srca" poželjela tuđoj?
Izmedju mene i “njih” je bitna razlika.
Ja njima zelim da imaju ono sto mrze, sto na sva zvona zduzno osudjuju, nazivaju nenormalnim, bolesnim, degenericnim. Meni je svejedno kakav ce biti seksualni izbor mog djeteta. Njima nije.

Ono sto zelim svom djetetu je da bude sretno kao i njihovoj djeci. Ako ti sad nije jasno sta sam pisala prvi i zadnji put do tebe je.
A ja previse vremena potrosih na tebe nezasluzeno i bespotrebno. :D

I da, obavezno im se treba dati pravo da usvajaju djecu kako bi hetero baba i deda odgojili unuka koji nece biti peder. :mrgreen:
Boemica

#1812 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Boemica »

Mis mekinjas wrote:
S4mpion wrote: Nije to bilo pitanje. Da li bi svojoj djeci poželjela da budu homoseksualci kao što si "od srca" poželjela tuđoj?
Ja njima zelim da imaju ono sto mrze, sto na sva zvona zduzno osudjuju, nazivaju nenormalnim, bolesnim, degenericnim. Meni je svejedno kakav ce biti seksualni izbor mog djeteta. Njima nije.

Ono sto zelim svom djetetu je da bude sretno kao i njihovoj djeci. Ako ti sad nije jasno sta sam pisala prvi i zadnji put do tebe je.

I da, obavezno im se treba dati pravo da usvajaju djecu kako bi hetero baba i deda odgojili unuka koji nece biti peder. :mrgreen:
Kad homoseksualac ima homofobne roditelje, teže je tom djetetu, nego roditeljima. :(
cendlerbing

#1813 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by cendlerbing »

Mis mekinjas wrote:

Problem je u tome što će konzerve od roditelja u najvećem slučaju ostati nesposobne da pojme išta više od onoga što su dotad mislili o gejevima, i na koncu, tvoje "želje" će se slomiti samo na djetetu koje će, osuđeno od okoline, još biti i odbačeno od strane roditelja.
Idemedosumom

#1814 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Idemedosumom »

Prosječni roditelji kod nas će se odreći djeteta ako se počne zabavljati s vlahom/vlahinjom :-D (govorim iz perspektive bošnjaka, vjerovatno važi i obratno)

Reakcija bi sigurno bila gora da dijete izjavi kako je homoseksualac. Gore je biti gej dijete nego roditelj gej djeteta kod nas, barem ja tako mislim. Odselite negdje na zapad pa razmjenjujte kletve.
Jack Be Nimble

#1815 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Jack Be Nimble »

Fudo387 wrote:Ja opet pokusavam zamisliti facu ovim super tolerantnim, da im se sincina pomoli jedan dan i kaze, mama, tata, ja sam vam peder. :lol:
Pa neka je. Nije to nikakav problem.

Jedini problem bi bio poslati dijete u region gdje otvoreno ne moze biti ono sto jeste.
¤ jelena ¤

#1816 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by ¤ jelena ¤ »

S4mpion wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Prozivaju nečija djeca?

Šampione, malo si zakasnio sa jednom ovako formulisanom kritikom na ovoj temi.

Ako to dosad nisi primijetio, ovdje se već tri godine, kroz 73 stranice, prozivaju neka i nečija djeca.

Sam naslov teme bi trebalo da ti na to ukaže i circa prvih nekoliko pročitanih stranica.

Kako li sebi objašnjavaš da te to, za ove tri godine, uopšte nije dotaklo, a učestvuješ zdušno na temi još od 2015.
nego baš sad i tek sad vidiš i reaguješ na nekakvo tobož ''prozivanje nečije djece''?
¤ jelena ¤

#1817 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by ¤ jelena ¤ »

Fudo387 wrote:Ono, rucaju ljudi, stara pohovala pile, kupila flasu radenske, na radiju dzerdan, tirulililu...u po frke,
Mama, ja sam se zaljubio u Husu iz Buca Potoka.
De Jelena, sta bi mu rekla? :lol:
- Sine, je l' to ozbiljno?

- Jeste, mama, ja Husu volim.

- OK, Aleksandre, sine, pakuj(emo) kofere, seli(mo) se u Ameriku/Holandiju/Belgiju/Njemačku...vodi(mo) i Husu sa sobom.

Opcija u zagradi je tu zbog nedovoljno podataka o fiktivnoj dobi sina homoseksualca kao i o tome šta Husini roditelji misle o njihovoj vezi i budućnosti...možemo mi letit zajedno s Husinim roditeljima ako su i oni za, a možemo se posjećivat i samo praznicima ako su djeca dovoljno odrasla da se sama odsele...nikakav problem.

Btw...isto bih odreagovala i da mi dječji psiholog kaže:

1. Gospođo, vaš sin je izuzetan, ima IQ 150

2. Gospođo, vaš sin ima IQ 50

3. Gospođo, vaš sin je autističan...
haubica_i_to_teshka

#1818 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by haubica_i_to_teshka »

¤ jelena ¤ wrote:
Fudo387 wrote:Ono, rucaju ljudi, stara pohovala pile, kupila flasu radenske, na radiju dzerdan, tirulililu...u po frke,
Mama, ja sam se zaljubio u Husu iz Buca Potoka.
De Jelena, sta bi mu rekla? :lol:
- Sine, je l' to ozbiljno?

- Jeste, mama, ja Husu volim.

- OK, Aleksandre, sine, pakuj(emo) kofere, seli(mo) se u Ameriku/Holandiju/Belgiju/Njemačku...vodi(mo) i Husu sa sobom.

Opcija u zagradi je tu zbog nedovoljno podataka o fiktivnoj dobi sina homoseksualca kao i o tome šta Husini roditelji misle o njihovoj vezi i budućnosti...možemo mi letit zajedno s Husinim roditeljima ako su i oni za, a možemo se posjećivat i samo praznicima ako su djeca dovoljno odrasla da se sama odsele...nikakav problem.

Btw...isto bih odreagovala i da mi dječji psiholog kaže:

1. Gospođo, vaš sin je izuzetan, ima IQ 150

2. Gospođo, vaš sin ima IQ 50

3. Gospođo, vaš sin je autističan...
Dzelena :-D , jedno pitanje,pa ako mozesh/hocesh da odgovorish.

Imash li Ti djece, jesi li majka (bioloshki)?

Ja sam otac (sincina i princeza nadam se da Ti je jasno zbog cega sam ovako napisao :D )
Osjecaj majke je ipak mnogo jaci, ne znam kako je iz te perspektive,to je razlog pitanja.
S4mpion

#1819 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Boemica wrote:
S4mpion wrote: Jesu li to razlog da se prozivaju nečija djeca?
Ti polaziš iz pozicije da je loše biti gej pa to shvataš kao prozivanje djece (koja bi eventualno bila gej).
Ona proziva ljude koji mrze homoseksualce.

To je isto kao da je nekome ko izjavljuje da mrzi žene i žensku djecu poželjela da ima kćerku.
Roditi se kao žensko dijete nije ništa loše, kao što nije ništa loše ni pogrdno roditi se kao homoseksualac.
Ne pitam je li loše već je li poželjno.
S4mpion

#1820 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Mis mekinjas wrote:

Poštuj svoju odluku i uštedi svoje vrijeme.

Nisi odgovorila na jasno pitanje koje sam ti postavio. Sad svojoj i tuđoj djeci navodno želiš sreću, ali ti se ne da svom djetetu zaželjet' ono što si zaželjela tuđem, da bude homoseksualac.

Nije u redu djecu miješati u takve stvari.
S4mpion

#1821 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

¤ jelena ¤ wrote:
S4mpion wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Prozivaju nečija djeca?

Šampione, malo si zakasnio sa jednom ovako formulisanom kritikom na ovoj temi.

Ako to dosad nisi primijetio, ovdje se već tri godine, kroz 73 stranice, prozivaju neka i nečija djeca.

Sam naslov teme bi trebalo da ti na to ukaže i circa prvih nekoliko pročitanih stranica.

Kako li sebi objašnjavaš da te to, za ove tri godine, uopšte nije dotaklo, a učestvuješ zdušno na temi još od 2015.
nego baš sad i tek sad vidiš i reaguješ na nekakvo tobož ''prozivanje nečije djece''?
To je jako loš izgovor i ne opravdava ovakvo ponašanje.
PeppermintSA

#1822 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by PeppermintSA »

Idemedosumom wrote:Prosječni roditelji kod nas će se odreći djeteta ako se počne zabavljati s vlahom/vlahinjom :-D (govorim iz perspektive bošnjaka, vjerovatno važi i obratno)

Reakcija bi sigurno bila gora da dijete izjavi kako je homoseksualac. Gore je biti gej dijete nego roditelj gej djeteta kod nas, barem ja tako mislim. Odselite negdje na zapad pa razmjenjujte kletve.
Ima onaj vic kad Muju nazove kćerka iz Amerike i najavi svoju posjetu sa novim zaručnikom, Muhamedom. Mujo sav sretan što se zaručila za Muhameda, spremi veliku gozbu. Zvoni kćerka na vrata, on usplahiren otvara kad ono Muhamed crnac. :D Mujina reakcija: "A kud nisi našla nekog našeg Srbina ili Hrvata". :D
cendlerbing

#1823 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by cendlerbing »

Svaka čast ovima što znaju unaprijed kako bi odreagovali na stvari koje im se nikad nisu desile. :thumbup:
HAVANA

#1824 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by HAVANA »

Sta fali crncu,joj kako bi mi unuci slatki bili. :tooo: Zamisli to kad se izmjesa vratnik,cengic vila,visoko,stolac i mombutu iz kenije.Sjoooo,svim bojama namazani potomci :lol:
HAVANA

#1825 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by HAVANA »

Valjda mi nece cerka trebu dovest kuci,kuku :cry:
Post Reply