Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Banksy

#1801 Re: Dos`o Nenad!

Post by Banksy »

sandokann wrote:
Banksy wrote:
dzemaludin007 wrote:
A Sarajevo je bas cist grad, vedri ljudi, sve gospoda, nema agresivnosti...
U odnosu na Bg, sterilno čist, ljudi su nam osrednje vedri, gospode imamo urijetko, a glede agresivnosti, za Beograđane, reklo bi se da su Sarajlije na apaurinima.
Maši ušima koliko hoćeš, ali ovako ti je kako kažem ...
sandokann

#1802 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

Banksy wrote:
sandokann wrote:
Banksy wrote:
U odnosu na Bg, sterilno čist, ljudi su nam osrednje vedri, gospode imamo urijetko, a glede agresivnosti, za Beograđane, reklo bi se da su Sarajlije na apaurinima.
Ma ja, "sterilno čist" :D
Banksy

#1803 Re: Dos`o Nenad!

Post by Banksy »

sandokann wrote:
Banksy wrote:
U odnosu na Bg. Vjeruj mi na riječ, ja ne lažem.
dzemaludin007

#1804 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Banksy wrote: U odnosu na Bg, sterilno čist, ljudi su osrednje vedri, gospode imamo urijetko, a glede agresivnosti, za Beograđane, reklo bi se da su Sarajlije na apaurinima.
Image

Hocemo dalje :izet: :D :D
sandokann

#1805 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

Banksy wrote:
sandokann wrote:
Banksy wrote:
U odnosu na Bg. Vjeruj mi na riječ, ja ne lažem.
Vjerujem.
sandokann

#1806 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

York Light 100`s wrote:
Creasy wrote:
Pa lik napisa da je Nele niko i ništa i osta živ. :D
Nevezano za forum i broj stranica, je l' misliš da je Sexon popularniji i uspješniji od Neleta?
Pa rekao bih da jeste. Meni Sejino pušenje ima dosta kvalitetnijih pjesama od Neletovog Pušenja (jest da je i Sejo bio član onog ZP ali znaš šta mislim :) ) dok su Neletove pjesme više nostalgične i iz starih dobrih vremena pa ljudi nisu toliko strogi kada pričaju o kvalitetu.
Neleta i Kusturicu su u "rođenoj" Srbiji izvižđali jer im je kvalitet i stil pjesama čisto njasre dok je Sarajevsko Pušenje u Beogradu dočekano sa ovacijama. Uz to pjesma za film koji je dobio oskara
Nele je uradio dosta za Sarajevo u ono doba (pola od toga je zasluga Seje) dok je u ovih zadnjih 20 Sejo ga odavno prešišao.
Da je htjeo/želio/smjeo/mogao Sejo bi po mom mišljenju i u 80im mogao biti šta je sada. Mene lično čudi zašto je toliko godina bio u pozadini jer je humorom, harizmom, pričom i pojavom bio poput Neleta i ostalih. Zašto nije bio u Nadrealistima, djelio mikrofon sa Neletom u Pušenjem itd. jer čovjek ima pojavu. Ja sam čak jedno vrijeme mislio da su Nele i Sejo braća ili rođaci jer liče toliko pojavom :D
Teško je i porediti ovu i onu vrstu uspjeha. To je isto kao pitati je li uspješniji Enrique Iglesias ili Julio, drugačija su mjerila postala. Prije 30 godina je nemoguće bilo da ako si iz Tuzle nastupiš u Sarajevu a danas iz svakakvih selendri ideš direktno u Toronto i Chicago pjevati za Bajram, prije je čudo bilo ako imaš solidnu prodaju na prostoru bivše Juge a danas imaš u roku 24 sata duplo veći broj downloada svojih pjesama. Ali kada bi se ovako usporedilo ja mislim da je Sejo Sexon uspješniji, mirniji je od Neleta ali zato mu karijera duže traje i solidnija je. Danas su postala druga mjerila superstara, danas ni Nele ne bi mogao postati zvjezda kraj ovoliko ZMBT kandidata
Sejo ne zna pjevati, sve ostalo se moze diskutovati.
Nele je za njega Mick Jagger.
dzemaludin007

#1807 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Ne samo da ne zna pjevati Sexon, nego je smoran na sceni, barem meni. Nele je bio legenda i ZP bez njega je sviranje qrcu kao i sto vidimo danas :izet:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1808 Re: Dos`o Nenad!

Post by sabina1 »

dzemaludin007 wrote:Ne samo da ne zna pjevati Sexon, nego je smoran na sceni, barem meni. Nele je bio legenda i ZP bez njega je sviranje qrcu kao i sto vidimo danas :izet:
Sve je stvar ukusa.

Uz dužno poštovanje - lupaš gluposti.

Možda i ponajbolja postratna naša pjesma. O nama.

https://www.youtube.com/watch?v=rRcNK1f2LeU
JohnnyS

#1809 Re: Dos`o Nenad!

Post by JohnnyS »

Creasy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Creasy wrote: To što se Nele glupirao na nekom koncertu, ne umanjuje veličinu starog Pušenja... Pričamo o starom i novom Pušenju, a ne o Neletu.
Pjesme su bitne. A zna se ko ih je pisao. I ko ih i danas piše. ;)

Kakve to veze ima? Pa kad je tako, zašto je onda Sexon nakon raspada Pušenja napravio hitova da se na prste jedne ruke mogu prebrojati?
Opet kažem, smiješna je ova polemika... kao da porediš reprezentaciju BiH sa nekadašnjom reprezentacijom SFRJ.

Treba uzeti u obzir da su to Seji već 7,8,9,10 albumi... Rijetko tko uspije održati kvalitetu nakon prvih 4-5 albuma. Nisu ni Stonesima ni Springsteenu svi na razini prvih, jedino je Creedencima upjelo, ali su oni trajali 3 godine, poslije je Fogerty lutao i lutao, kako neće Sexon. Sigurno da je raspad dijelom kriv za pad kvalitete, ali daleko od toga da je primarni razlog.
dezurni_ucenik

#1810 Re: Dos`o Nenad!

Post by dezurni_ucenik »

Creasy zavrsi svoju smjenu,pa onda ulete sandokan i dzemo.

A mozda se creasy sakriva iza njih. :lol:
sandokann

#1811 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

tvsabina wrote:
dzemaludin007 wrote:Ne samo da ne zna pjevati Sexon, nego je smoran na sceni, barem meni. Nele je bio legenda i ZP bez njega je sviranje qrcu kao i sto vidimo danas :izet:
Sve je stvar ukusa.

Uz dužno poštovanje - lupaš gluposti.

Možda i ponajbolja postratna naša pjesma. O nama.

https://www.youtube.com/watch?v=rRcNK1f2LeU
Pjesma je odlicna, ali opet imamo jako los vokal kojeg izvlaci hor Arebeska.
Ne bih je svrstavao u red najboljih poslijeratnih pjesama, ali razumijem da su ukusi razliciti.
dzemaludin007

#1812 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Dobar je Sexon kao umjetnik, ima dobrih pjesama i sada poslijeratnih, ali jednostavno nije za pjevanja i scene, eventualno za gitare :-D Ali svejedno volim ih poslusati, jer volim ZP :izet:
Bambi_na_kofeinu

#1813 Re: Dos`o Nenad!

Post by Bambi_na_kofeinu »

Jebote kad čovjek vidi ove komplekse dođe ti žao, da kupujete Neletovu knjigu koliko ga ovdje štujete ne bi čovjek morao pribjegavati ovim otužnim samopromocijama :D
Ali ok, ako sačekate dovoljno dugo pojaviće se u ponudi sa kesom detrdženta, garant.

Ne m're svako biti Sula i imati luksuz da zadržiš naziv benda i uslovljavaš koje tvoje pjesme smije pjevati bivši član, jbg.
sandokann

#1814 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

dzemaludin007 wrote:Dobar je Sexon kao umjetnik, ima dobrih pjesama i sada poslijeratnih, ali jednostavno nije za pjevanja i scene, eventualno za gitare :-D Ali svejedno volim ih poslusati, jer volim ZP :izet:
Meni ovo hrvatsko Pušenje i nije nešto.
York Light 100`s

#1815 Re: Dos`o Nenad!

Post by York Light 100`s »

jest jest :D

Poređenja radi :lol:

Creasy

#1816 Re: Dos`o Nenad!

Post by Creasy »

Banksy wrote:
Creasy wrote:
Otiđi u BG ili ZG na jedno 10-ak dana (ne trebaš duže) i vidjećeš šta je Sarajevo. Imidž Sarajeva je pao na niske grane (s razlogom), ali vi koji ne mrdate odavde, ne možete to ni znati.
Bila, nekidan, ne d'o bog nikom.
Prljavijeg grada i nervoznijih, primitivnijih i agresivnijih ljudi nisam vidjela u životu.
Da nisi u Šapcu bila? :D
sandokann

#1817 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

York Light 100`s wrote:
jest jest :D

Poređenja radi :lol:

Ne valja ti poredjenje.

JohnnyS

#1818 Re: Dos`o Nenad!

Post by JohnnyS »

Meni Sejo prije izgleda kao ucviljeni udovac nego kao rock zvijezda, a takav dojam i ostavlja, ali zar mi stvarno raspravljamo tko je napravio bolju karijeru nakon raspada Juge? Mislim stvarno... :roll:
karanana

#1819 Re: Dos`o Nenad!

Post by karanana »

meni je ok onaj poslijeratni neletov album ja nisam odavle, jel se tako i album zove ili samo jedna pjesma?
julisiz es grant

#1820 Re: Dos`o Nenad!

Post by julisiz es grant »

karanana wrote:meni je ok onaj poslijeratni neletov album ja nisam odavle, jel se tako i album zove ili samo jedna pjesma?
I album se tako zove.
uglavnomja

#1821 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

JohnnyS wrote:Meni Sejo prije izgleda kao ucviljeni udovac nego kao rock zvijezda, a takav dojam i ostavlja, ali zar mi stvarno raspravljamo tko je napravio bolju karijeru nakon raspada Juge? Mislim stvarno... :roll:

s ozirom da ne pratim kreleta od prve idiotske izjave i od kad je postao nemanjina podrepna muha ... ne znam bas tacno sta se desavalo.

koliko znam, taj ucvijeni udovac je imao toliku moc da kreletu zabrani da pjeva njegove pjesme i da mu zabrani da nazove bend zabranjeno pusenje pa su dva nadrisrbina osnovala plagijatorsku ublehu no smoking orchestra?
pjesme - nemam pojma
muzika - nemam pojma
koncerti - nemam pojma ...

na stranu animozitet, kvalitet uvijek nadje nacin da dodje dokle treba. a ocito nemaju ga ni nele ni kusta. muzicki nemaju ni jedan. kusta je zasro sve sto ima veze sa filmom (nije dovoljan samo superego da bi neko bio genije), nele je ko nesto glumio u nekoj njegovoj budalastini?

ukratko, kusta je unovcio srbovanje i bavi se turizmom i haracem, nele je pojo gofno.
sejo je ostao gospodin.

i cober iz teksta je zahvaljajuci glupsonu postao i ostao gospodin, dok je supak sam sebe ukopao citavom pricom.

losa procjena, ukratko. sam pao. sam se ubio.
draganbl

#1822 Re: Dos`o Nenad!

Post by draganbl »

Kada bi sutra Sejo i Nele nekim čudom krenuli u veliki "reunion" dva pušenja u jedno, uz jaku medijsku kampanju i kvalitetnu podršku institucija, vjerujem da bi napunili Koševo. Još kada bi Kusturica svirao ritam gitaru, uz malo ex-yu nostalgije i drugih patetičnih efekata, bio bi to koncert nad koncertima.
JohnnyS

#1823 Re: Dos`o Nenad!

Post by JohnnyS »

karanana wrote:meni je ok onaj poslijeratni neletov album ja nisam odavle, jel se tako i album zove ili samo jedna pjesma?

Eto, to je jedan album s jednom pjesmom. Doduše, ko što uglavnomja kaže, možda šupak ima 100 pjesama kad ga ne pratim pa ne znam. A i jebe mi se, pravo da kažem. Kad pogledamo ovo "naše" ZP ipak se tu nakupilo neloših pjesama. "Možeš imat moje tijelo", "Fildžan viška", "Poso kuća birtija", "Yugo 45", "Karabaja"... To su pjesme koje bi imale mjesta na koncertu Pušenja i 1985. A "Kada dernek utihne" je meni jedna od njihovih najdražih pjesama ukupno.
dzemaludin007

#1824 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

...vidio je facu bradatu i drsku, vidio je smrt i cuo je rijeci...

Image

:D

Dobra... :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1825 Re: Dos`o Nenad!

Post by pici »

Image

Besposlen pop i jariće krsti :mrgreen:
Locked