osnivam fan klub

Od kud sad egipatski vojnici tamo???sarajevoxxxx wrote:Iranska agencija Faris:Ubijeno i zarobljeno oko 40 egipatskih vojnika u muhafazi (pokrajini) Abjan
http://arabic.farsnews.com/allstories/n ... 0126000270
lažu perzijanci ... propaganda i rat dezinformacijamaCo0l wrote:Od kud sad egipatski vojnici tamo???sarajevoxxxx wrote:Iranska agencija Faris:Ubijeno i zarobljeno oko 40 egipatskih vojnika u muhafazi (pokrajini) Abjan
vjeruješ i ja istowalter kurtz wrote:jedva cekam tu saudijsku kopnenu invaziju
vidim citao se beckett bravo japinejapin_mutapi wrote:vjeruješ i ja istowalter kurtz wrote:jedva cekam tu saudijsku kopnenu invaziju
al pojedoh sve kokice čekajući godoa ...
Pa da,lazu mule opet izgleda.Cuj da Saudi komanduju egipatskim vojnicima a mi procitali da ce Egipat vojno predvodit Arapejapin_mutapi wrote:lažu perzijanci ... propaganda i rat dezinformacijamaCo0l wrote:Od kud sad egipatski vojnici tamo???sarajevoxxxx wrote:Iranska agencija Faris:Ubijeno i zarobljeno oko 40 egipatskih vojnika u muhafazi (pokrajini) Abjan
----------------------------------------------------------------
evo ovako da se raja ne pati link na ingliš
insomnia78 wrote:
Hajde da prosirimo na muslimanski svijet, tu se jasnije moze vidjeti koliki je haos i buckuris:Challenger__ wrote:Tako, sada, kod Arapa u osnovi imamo ukrupnjavanje scene, imamo ovo:
- Saude,
- liniju Hezbollaha (Huti, Saleh, Nasrallah, Assad, Bagdad),
- Daeš i
- Sisija.
Sve ostalo je puka margina.
U Libanu je Hamas protiv a "buducnost" zaOpetja033 wrote:Hajde da prosirimo na muslimanski svijet, tu se jasnije moze vidjeti koliki je haos i buckuris:Challenger__ wrote:Tako, sada, kod Arapa u osnovi imamo ukrupnjavanje scene, imamo ovo:
- Saude,
- Daeš i
- Sisija.
Podrzali: Hamas i Fatah, Pakistan, Turska, Egipat. Dalje: Somalija (ihvanije vode glavnu rijec u vladi), Afganistan (iako siti - i imamije i ismailije - sjede u vladi, definitivno je Iranu vise odgovarao protukandidat za predsjednika Abdullah Abdullah jer su saradjivali sa njim jos od vremena Sj. Alijanse). Libija - i jedna i druga vlada koliko sam skontao.
Sirija i Liban - tradiocionalno podjeljena misljenja.
Protiv: Alzir (Sisijevi guzni haveri), Indonezija.
Neutralni: Tunis (novi predsjednik i vlada), Oman.
Nisam spomenuo one koji su ocito na jednoj ili drugoj strani: Iran, Irak, Maroko, zemlje Zaljeva, Jordan, itd.
Mislis Hizbollah a ne Hamas?insomnia78 wrote:U Libanu je Hamas protiv a "buducnost" zaOpetja033 wrote:Hajde da prosirimo na muslimanski svijet, tu se jasnije moze vidjeti koliki je haos i buckuris:Challenger__ wrote:Tako, sada, kod Arapa u osnovi imamo ukrupnjavanje scene, imamo ovo:
- Saude,
- Daeš i
- Sisija.
Podrzali: Hamas i Fatah, Pakistan, Turska, Egipat. Dalje: Somalija (ihvanije vode glavnu rijec u vladi), Afganistan (iako siti - i imamije i ismailije - sjede u vladi, definitivno je Iranu vise odgovarao protukandidat za predsjednika Abdullah Abdullah jer su saradjivali sa njim jos od vremena Sj. Alijanse). Libija - i jedna i druga vlada koliko sam skontao.
Nisam spomenuo one koji su ocito na jednoj ili drugoj strani: Iran, Irak, Maroko, zemlje Zaljeva, Jordan, itd.
Konacno si ispravno napisao 'Alahova stranka'.Opetja033 wrote:
Mislis Hizbollah a ne Hamas?
Odlično proširenje kadra. Ali ako idemo u detalje možemo ovo zapaziti, recimo na primjeru Pakistana: dok premijer čvrsto podržava Saude, parlament je zauzeo sasvim neutralnu poziciju... A što se tiče Arapa... Mislim da sam podcjenio/omalovažio poziciju protivnika/neutralnih koji u budućnosti mogu imati ulogu posrednika/medijatora pa bih izvršio korekciju. Dakle:Opetja033 wrote:Hajde da prosirimo na muslimanski svijet, tu se jasnije moze vidjeti koliki je haos i buckuris:Challenger__ wrote:Tako, sada, kod Arapa u osnovi imamo ukrupnjavanje scene, imamo ovo:
- Saude,
- Daeš i
- Sisija.
Challenger__ wrote:Tako, sada, kod Arapa u osnovi imamo ovo:
- Saude (i satelite),
- Daeš,
- Egipat i Sisija i
- suzdržane (protiv/neutralni: Alžir, Tunis, Oman).
taman da im ne bacaju više padobranima oružje i opremuinsomnia78 wrote:AQ zauzela najveci aerodrom na jugu Yemena
#Hezbollah strongly condemns the brutal Saudi-led air invasion of #Yemen. The group also promises “not to remain silent" much longer.