Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
l33t

#1801 Re: Problem pasa lutalica

Post by l33t »

Maharadza moze li naziv pjesme, hvala :D
Maharadza

#1802 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

l33t wrote:Maharadza moze li naziv pjesme, hvala :D
Pitaj tog jozu, nisam ja klip postavio! :mrgreen:
HomeArt

#1803 Re: Problem pasa lutalica

Post by HomeArt »

Last edited by HomeArt on 17/09/2014 18:49, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1804 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Maharadza wrote:
pici wrote:
Radar71 wrote:Sandra Kenda
prije otprilike sat vremena
obavještenje za sve moje drage prijatelje , posebno donatore koje cijenim iznad svega :: -------- ZADNJIH DANA U SARAJEVU JE HAOS.. GRADONAČELNIK SARAJEVA JE IZDAO ZAHTJEV DA SE VRATE ŠINTORI TJ. LJUDI KOJI KUPE PSE I ODVODE IH U SMRT NA ULICE SARAJEVA I DA SE NA TAJ NAČIN POBIJE JAKO PUNO PASA SA ULICE TVRDEĆI KAKO SU AGRESIVNI.. SVI SMO SE DIGLI NA NOGE DA TO SPRJEČIMO.. tako DA SAM JA ZADNJIH DANA JAKO ZAUZETA I NEMAM VREMENA DA PIŠEM O PSIMA.. pokušaću sada polako da se vratim na objave o psima i da vam pokažem da i dalje spašavam, brinem i pokušavam učiniti sve da pse zaštitim.. svi moji psi su za sada dobro i naravno i dalje trebaju pomoć .. grlim vas sve
Image

Image
:lol: :lol: :thumbup:

Kakvi dobermani kakvi bakraći, ružno ko noć a samo je ovaj vrijedan keša:

Imao šarplaninca kao dijete, zajašem ga bez problema i ganjamo avlijanere i lutalice po mahali! :lol:

ja prije 30 god mješanca šarplaninca i vučjaka...ogroman bio strah i trepet kad izadje i krene u šetnju...kad skoći na tebe na prsa od dragosti odmah na patos nema sile da ga zadržiš...poslije njega skank (nije droga) pit bull i evo rodjak dodje sa pitbullom paša :mrgreen: iz njemačke ker je tako dresiran da je nevjerovatno, al opet povodac i k nozi za nedaj bože...
fidoremilienko

#1805 Re: Problem pasa lutalica

Post by fidoremilienko »

Lijevi bi ga poder'o, jasno je k'o sunce.
kakaljin

#1806 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:Sandra Kenda
prije otprilike sat vremena
obavještenje za sve moje drage prijatelje , posebno donatore koje cijenim iznad svega :: -------- ZADNJIH DANA U SARAJEVU JE HAOS.. GRADONAČELNIK SARAJEVA JE IZDAO ZAHTJEV DA SE VRATE ŠINTORI TJ. LJUDI KOJI KUPE PSE I ODVODE IH U SMRT NA ULICE SARAJEVA I DA SE NA TAJ NAČIN POBIJE JAKO PUNO PASA SA ULICE TVRDEĆI KAKO SU AGRESIVNI.. SVI SMO SE DIGLI NA NOGE DA TO SPRJEČIMO.. tako DA SAM JA ZADNJIH DANA JAKO ZAUZETA I NEMAM VREMENA DA PIŠEM O PSIMA.. pokušaću sada polako da se vratim na objave o psima i da vam pokažem da i dalje spašavam, brinem i pokušavam učiniti sve da pse zaštitim.. svi moji psi su za sada dobro i naravno i dalje trebaju pomoć .. grlim vas sve

Molim Vas da ne citirate sta oni pisu na facebooku jer im se tako pravi reklama.
drug_profi

#1807 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

joe_black wrote:Ja zivim u jednom malom bosanskom gradicu...Znas je kod nas efikasno rijesen problem pasa lutalica...Nema niti jednog na ulici...
Mi malo zazmirimo, policija malo zazmiri...lovci odrade posao i svi veseli :lol: :lol: :lol:
Moze li se istovarit kamion pujda u tom gradicu. Uz koordinaciju ofkors.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
Hajlac

#1808 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

dezurni_ucenik wrote:Nazi leaders were noted for love of their pets and for certain animals, notably apex predators like the wolf and the lion. Hitler, a vegetarian and hater of hunting, adored dogs and spent some of his final hours in the company of Blondi, whom he would take for walks outside the bunker at some danger to himself.

http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitl ... etarianism
Fašizam u rukavicama odavno je vidljiv kod ovih mizantropa, čim im dirneš "tužne oke" :twisted:

Ne kontaju oni da je ovo sanitarni i sigurnosni problem gradova a ne nekakva iracionalna mržnja prema jednoj jedinoj vrsti životinja :-)

Ali, ne riješi li se na vrijeme, izrodiće se i u pravu mržnju pa će doći do ekspresnih poteza kao u Rumuniji kad im je prekipilo od DogsMoney-a...
joe_black

#1809 Re: Problem pasa lutalica

Post by joe_black »

drugi profil wrote:
joe_black wrote:Ja zivim u jednom malom bosanskom gradicu...Znas je kod nas efikasno rijesen problem pasa lutalica...Nema niti jednog na ulici...
Mi malo zazmirimo, policija malo zazmiri...lovci odrade posao i svi veseli :lol: :lol: :lol:

Moze brate kako da ne...kod se nista ne baca tako da od pudjda ponovo pravimo konzervinu hranu za pujde :lol: :lol: :lol:

...s tipfeler masine...
Stjui

#1810 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

pakica_ wrote: meni je jos manje jasno zasto neko nakon sto izvali kamaru para na pasce s pedigreom istog odluci izbaciti na ulicu
upratio sam da stalno spominjete te nekakve rasne pse koji se mogu naći u avlijanerskim "bandama".da mi je već jednom naletit na takvo pašče da ga bar za cenera "utušim".
Maharadza

#1811 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

pici wrote:
Maharadza wrote:
pici wrote:
Image

Image
:lol: :lol: :thumbup:

Kakvi dobermani kakvi bakraći, ružno ko noć a samo je ovaj vrijedan keša:

Imao šarplaninca kao dijete, zajašem ga bez problema i ganjamo avlijanere i lutalice po mahali! :lol:

ja prije 30 god mješanca šarplaninca i vučjaka...ogroman bio strah i trepet kad izadje i krene u šetnju...kad skoći na tebe na prsa od dragosti odmah na patos nema sile da ga zadržiš...poslije njega skank (nije droga) pit bull i evo rodjak dodje sa pitbullom paša :mrgreen: iz njemačke ker je tako dresiran da je nevjerovatno, al opet povodac i k nozi za nedaj bože...
Samo šarplaninac i tornjak, treće rase za mene nema! :skoljka:
joe_black

#1812 Re: Problem pasa lutalica

Post by joe_black »

joe_black wrote:
drugi profil wrote:

Moze brate kako da ne...kod se nista ne baca tako da od pudjda ponovo pravimo konzervinu hranu za pujde :lol: :lol: :lol:

...s tipfeler masine...

Ali bilo bi fer da barem posaljete i lovacku municiju :lol: :lol: :lol:
Vjerujte da se 100% ispati investicija...vec 10 god. nemamo registrovan niti jedan ugriz na podrucju cijele opstine :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#1813 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Naslovnica wrote:RP 18

http://www.animalzoo.ro/un-copil-fost-m ... it-public/

Treba da se ovo desi i kod nas pa da se nešto poduzme, majku li vam kriminalnu?!?!?

Sta se desilo,ovo je na rumunjskom?
Hajlac

#1814 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Treba da se ovo desi i kod nas pa da se nešto poduzme, majku li vam kriminalnu?!?!?
Ma ništa, neki kriminalac(al na četiri noge) tužnih oka napao dijete... :run:
kakavdanakneiskustvu

#1815 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hajlac wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Ma ništa, neki kriminalac(al na četiri noge) tužnih oka napao dijete... :run:

Ma nemoguće,ne vjerujemo,sigurno se branio od te zle djece
pakica_

#1816 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
pakica_ wrote: meni je jos manje jasno zasto neko nakon sto izvali kamaru para na pasce s pedigreom istog odluci izbaciti na ulicu
upratio sam da stalno spominjete te nekakve rasne pse koji se mogu naći u avlijanerskim "bandama".da mi je već jednom naletit na takvo pašče da ga bar za cenera "utušim".
Slobodno otvori oci, naci ces ih
Samo ne znam koliko ce ti biznis uspjet..
fidoremilienko

#1817 Re: Problem pasa lutalica

Post by fidoremilienko »

Svaki drugi je rasni, kruh ti ljubim.
smasma

#1818 Re: Problem pasa lutalica

Post by smasma »

gledam profil od ove sandre i ne vjerujem. a jest peksinava u pm. sta ona uvodi u kucu, boze sacuvaj
Opetja033

#1819 Re: Problem pasa lutalica

Post by Opetja033 »

smasma wrote:gledam profil od ove sandre i ne vjerujem. a jest peksinava u pm. sta ona uvodi u kucu, boze sacuvaj
Imam niske kriterije ali ne pamtim kada sam nesto grdnije u zivotu vidio. Na stranu sto je ofucani peksin.
smasma

#1820 Re: Problem pasa lutalica

Post by smasma »

Opetja033 wrote:
smasma wrote:gledam profil od ove sandre i ne vjerujem. a jest peksinava u pm. sta ona uvodi u kucu, boze sacuvaj
Imam niske kriterije ali ne pamtim kada sam nesto grdnije u zivotu vidio. Na stranu sto je ofucani peksin.
kome je ovo normalno da mi je znati. citiram peksu: "OVO JE MOJ JEDINI SAN -- godinama bježim od ovoga , ovaj put mislim da postoji samo jedno rješenje.. borila bih se za njega kada bih znala da ćete mi svi vi, moji prijatelji koji volite životinje POMOĆI U TOME.. -- kada bih imala pomoć, veliku, jaku, zajedničku, mogla bih kupiti neku malu kućicu sa velikom baštom negdje u Sarajevu daleko od ljudi , u kojoj bih živjela ja lično sa svim svojim psima , mačkama i pticama,u kojoj bih napravila " VELIKO SIGURNO UTOČIŠTE " za sve pse pod mojom skrbi koji žive na ulici i u kome bih mogla spašavati pse najugroženije, najbolesnije i njegovati ih sama, udomljavati i brinuti o njima sa puno ljubavi -- AKO BIH DOBILA PODRŠKU I POMOĆ MOJIH PRIJATELJA, LJUDI KOJI VOLE PSE, OSOBA KOJE IMAJU MOGUĆNOSTI FINANSISKI POMOĆI """ JA BIH NAPRAVILA NAJVEĆE I NAJLJEPŠE SIGURNO UTOČIŠTE ZA RANJENE, BOLESNE I UGROŽENE PSE SA ULICA SARAJEVA U KOME BI PSI IMALI SVE, BEZ BOKSOVA, LANACA I SA MNOGO SLOBODE "" -- ovo zaista mislim i pitam se koliko vas je raspoloženo da mi pomogne ??"

ako moze neko da joj donira koju kintu, molim vas.
avetinja

#1821 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Jesu li ih počeli kupiti?
kakaljin

#1822 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140917039

sve spremno :)

Općina Novi Grad uskoro će dobiti veterinarsku stanicu u okviru koje će se stručni tim baviti gorućim problemom Sarajeva, a to su napušteni psi i psi lutalice. Veterinarska stanica je smještena u Reljevu i u njoj će se psi liječiti, kastrirati, cijepiti, ali i eutanazirati.

Image

Image

Image

Image

Image
avetinja

#1823 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Ukoliko se av-mjau (ili kako se već kaže) organizacija izbori da budu samo kastrirani ništa se neće riješiti. Samo eutanazija je rješenje.
nelle_tz

#1824 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

avetinja wrote:Ukoliko se av-mjau (ili kako se već kaže) organizacija izbori da budu samo kastrirani ništa se neće riješiti. Samo eutanazija je rješenje.
Problem je sto oni idu do politicara i lobiraju, dok mi ovdje samo palamudimo i jadamo se.Ne znam da li ono udruzenje "Stop ugrizu" postoji i dalje, ali ljude treba kontaktirati i pomoci ih,mora se ici pricati sa politicarima i vrsiti pritisak na njih kao sto ovi cukoljupci rade.
L u c i f e r

#1825 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Jbg i ja bi rado da meni neko kupi kucu, skromno nema sta...
Locked