hrasno38 wrote:To znaci da su ti ljudi fizicki superiorniji u odnosu na nase igrace kao sto su i u NBA ligi crnci superiorniji u odnosu na sve ostale igrace. Nista nisam mislio ruzno nego jednostavno dolaze iz podneblja ko je hebeno za zivjeti i zivot ih je izgradio tako da figurativno receno mogu trcati sa lavovima sto su veceras i pokazivali jer su nas pretrcavali kako im je bio cejf.
Pa i Kamerunci dolaze iz isotg podneblja, pa ne viđoh da su oni pretrčavali Hrvate kako im je bio ćejf.[/quote]
Nemoj zahebavati Hrvati su poveli i nije im ponisten gol. Kamerunci napadali a Hrvati ih kantali iz kontri. Pitao bih te da nam nije ponisten gol. Vecina africkih reprezentacija igra slicno kad im zabijes gol igraju stihijski i imas hiljadu mogucnosti da im zabijes jos koji gol. Izgube disciplinu i nastane haos kao sto je bilo i kod kamerunaca. Ne moze se fizicka sprema i jedne africke reprezentacije uporediti sa nasima samo sto im je mentalitet drugaciji. Dragi prijatelju ja sam sretan i sa 0:1 kako nas je sudija ubio u pojam i kako nas je pokrao da citav svijet bruji o tome.[/quote]
Koja glupost
Africke reprezentacije su kante za napucavanje evropskim reprezentacijama. Pusti se svojih 'genetickih' izmisljotina, na prosla dva SP ,africke reprezentacije su osvojile sve skupa par bodova. Na ovome SP ce malo vise,zahvaljujuci nama. Inace africkim reprezentacijama je krajnji domet prolazak grupe,to rijetko ponekad kada nalete na levate poput nas.
Nasa reprezentacija je poprilcno skromna,od nje se imaju prevelika i nerealna ocekivanja. Bezveze se od njih prave zvijezde i mitovi. Dzeko je najbolji primjer,odnos drustva prema Dzeki je bolestan. Ili recimo mali Besic i njegova solidna utakmica protiv Argentine i cuvanje Mesija,od toga se pravi urbana legenda a Mesi je i protiv Irana igrao kao kurac i Iranci su ga strpali u dzep,samo im je jednom pobjegao a toliko je pobjegao i Besicu. Mi smo ko Hrvati na steroidima. Prepotencija i napuhavanje. No,onda se s vremena na vrijeme spustimo na zemlju,Portugal,Slovacka,Egipat,Nigerija a bice jos.
Susic nije trenersko ime,niti je bio ( a nece ni biti ) zasto se onda od njega imaju tolika ocekivanja. Za trenera je savez izdvojio pare kao za amatera i imas amatera i ponasaj se sukladno cinjenicama.
Ja sam davno rekao,na nasem prvom nastupu na SP da postignemo samo gol,bilo bi dobro a bod bi bio kao kuca.
Malo realnosti,bice bolje i nama i igracima.