Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sodom1 wrote:
Pa koliko si platio Audija za toliko si mogao i uzeti Citroena, cini mi se da su u par deka sto se tice novca
Pa i ne baš.Kupio sam Audi 80 90. godište 1.6 benzinac, tek registrovan, 4 skoro nove gume, limarija odlična(nema većih tragova korozije, o truleži i da ne pričam, pod i šole kao novi), na krakovima nema tragova težih havarija, motor odličan, unutrašnjost veoma očuvana, na mehanici nije bilo nikakvih intervencija(novi doboši i diskovi, pakne i pločice). Cijena debelo ispod 2000 KM.
Ako hoćeš pogledaj na PIK-u cijene XM-ova V6. Nisam za taj novac koji sam dao za Audi mogao kupiti ni dobru osnovu za obnovu.
ja sam se samo jednom vozio u XM-u, mozda nekih stotinjak kilometara. znam da je bio dizel, bordo boje. ostalo nemam pojma, ali je auto islo pravo dobro, a osjecaj unutra predobar. prije mozda nekih 5 godina.
insomnia78 wrote:
http://www.lacentrale.fr/auto-occasion- ... 06218.html
Evo ga, ko nov
CITROEN XM
3.0 V6 EXCLUSIVE, fabricki plin/benzin 2000-o godiste
Kamara opreme
Salji pare da pazarimo
Ah, da cijena?
Sitnica
4900€
Kao što Goran reče, samo S1 dolazi u obzir, a on se proizvodio do 1994. I naravno sa manuelnim mjenjačem jedino dolazi u obzir.
Dakle, ograničen sam na BiH ponudu kada budem tražio.
E sada je pitanje kako se može uvesti motor kao rezervni dio?
Ja ne znam kako ga uvozi fiz. lice, ali ga pravna lica elementarno uvoze kao rabljeni sklop. rez. dijelova na koji uredno plate uvozna davanja i koji se bez problema moze ugraditi.
mozda najlaksa varijanta je doci sa autom normalno u drzavu. npr u austriji platis prijavu 180€. ukoliko je auto uredno i ima vazeci tehnicki, to je jedino sto treba. za to bi trebao imati nekoga ko je voljan da ti posudi ime i prezime na par dana s tim da mu ti posaljes nazad table i saobracajnu da ga odjavi. tako imas kompletan auto za swap svega sto ti treba. nakon cerupanja, pravac otpad sirovina i opet izvuces nesto para.
mali_milojica wrote:Mislim da sam negdje citao da mu je taj volan sam za nevolju i da u stvarnosti ne stoji u autu. Ima orginalni,ali nazalost auto su mu uslikali sa tim
mali_milojica wrote:Mislim da sam negdje citao da mu je taj volan sam za nevolju i da u stvarnosti ne stoji u autu. Ima orginalni,ali nazalost auto su mu uslikali sa tim
Volan za nevolju !? Nikad čuo, šta je to ?
To je ono kad kod doticnog, sire mase primjete seljacki detalj a on stremi savrsenstvu i distancira se od seljakluka.
E onda stupa vadjenje sa situacijom za "nevolju"
Ovo je "okruzenje" u kojem sam ja odrastao (a i naucio voziti)
Bilo ih je sa "kiklopovo oko" tablom a bilo je i varijanti sa kazaljkama (kroz moje djetinjstvo i familiju, proslo ukupno 7 GS-ova i jedan BX )