Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sa Sony prešao na LG baš zbog tih updatea, ali koliko vidim popravili su se barem za ove skuplje modele.
G2 je dobio i više nego što sam očekivao, sa Jelly Bean na Kitkat pa onda Lollipop... Vala i da ne bude oficijelnog Marshmallow ovo je super, na prste možeš nabrojati one koji su ovoliko podrške imali
Da pitam znalce, da li kupiti G2 ili G3? Znam da je pitanje čudno, jer je G3 noviji, itd itd. Ali G2 mi se cini kao solidniji telefon i da se dobije više vrijedi za novac.
@frisk
G2 je već dosta star telefon, ako si neki proječan korisnik imaćeš sve što ti treba, solidna kamera, dobra baterija, ekran i dimenzije mjera.
Ako pare nisu problem onda definitivno G3, ipak je noviji, dobiće zadnju nadogradnju androida sigurno, veći ekran i rezolucija, bolja kamera i specifikacije (pogotovo model s 3GB rama).
Mada bih se ja strpio još neko vrijeme i uzeo G4 (nije pretjerano skuplji od G3, možda 150KM a puno je bolja opcija od svih navedenih).
avaks wrote:@frisk
G2 je već dosta star telefon, ako si neki proječan korisnik imaćeš sve što ti treba, solidna kamera, dobra baterija, ekran i dimenzije mjera.
Ako pare nisu problem onda definitivno G3, ipak je noviji, dobiće zadnju nadogradnju androida sigurno, veći ekran i rezolucija, bolja kamera i specifikacije (pogotovo model s 3GB rama).
Mada bih se ja strpio još neko vrijeme i uzeo G4 (nije pretjerano skuplji od G3, možda 150KM a puno je bolja opcija od svih navedenih).
Ma ne odvaja mi se bas toliko novca. Za G3 bih se vec bas "protegao" Tako da G4 mi je bas previše novca da odvojim za tel. Trenutno imam S4,ali mi je dosadio, iako me super služi.
friskyoreo wrote:Da pitam znalce, da li kupiti G2 ili G3? Znam da je pitanje čudno, jer je G3 noviji, itd itd. Ali G2 mi se cini kao solidniji telefon i da se dobije više vrijedi za novac.
Kupi G3 zbog daljinskog ... npr. G2 ima ogranicenje za daljinski ... a pogotov G2 mini. Pa sam ja kontaktirao LG support za daljinski aplikaciju za Hi-Fi liniju .... pa na G2 miniju ne moze ... moze TV al ne moze nista drugo ...
Al sa G2 ne mozes pogrijesiti odlican telefon ako ti ovo za daljinski ne smeta ogranicenje.
friskyoreo wrote:Da pitam znalce, da li kupiti G2 ili G3? Znam da je pitanje čudno, jer je G3 noviji, itd itd. Ali G2 mi se cini kao solidniji telefon i da se dobije više vrijedi za novac.
Kupi G3 zbog daljinskog ... npr. G2 ima ogranicenje za daljinski ... a pogotov G2 mini. Pa sam ja kontaktirao LG support za daljinski aplikaciju za Hi-Fi liniju .... pa na G2 miniju ne moze ... moze TV al ne moze nista drugo ...
Al sa G2 ne mozes pogrijesiti odlican telefon ako ti ovo za daljinski ne smeta ogranicenje.
Slabo ja gledam i tv, uglavnom sve radim preko laptopa, i slusam muziku itd. Daljinski imam i na S4, samo jednom sam to upalio da vidim kako funkcionise. Mislim super je to stvar, bas cool, ali ja to rijetko koristim. Hvala svakako na savjetu.
Slabo ja gledam i tv, uglavnom sve radim preko laptopa, i slusam muziku itd. Daljinski imam i na S4, samo jednom sam to upalio da vidim kako funkcionise. Mislim super je to stvar, bas cool, ali ja to rijetko koristim. Hvala svakako na savjetu.
I ja cesto radm na laptopu al nekad daljinski bude u ladici skladisten pa ovako telefon drobro dodje kao rezervni daljinski kad hocu sebi pustiti muziku na hi-fi
Koji god budeš uzimao, traži samo 32GB interne, pogotovu kod G3 jer ta verzija sa 32GB interne ima 3GB RAM-a (ona sa 16GB interne ima 2GB RAM-a koliko i G2)!
S4 i G2 su pandani, konkurenti mada je po meni G2 superiorniji. Nego nije to neki značajan skok da ulažeš toliko novaca ako ti je već G4 previše preko budžeta. Po meni puno bolja opcija da se protegneš onda za G3 i to 32GB/3GB rama što veli kolega i da si miran
avaks wrote:S4 i G2 su pandani, konkurenti mada je po meni G2 superiorniji. Nego nije to neki značajan skok da ulažeš toliko novaca ako ti je već G4 previše preko budžeta. Po meni puno bolja opcija da se protegneš onda za G3 i to 32GB/3GB rama što veli kolega i da si miran
Nisam vidio, znači ima već S4...pa onda def. neka ide na G3 ako želi baš da osjeti "upgrade", i to na 32GB verziju!
Kakva su ogranicenja za daljinski?
Ja sam na svom G2 programirao svaki uredjaj koji sam trebao, čak i ljetos na moru prastari Grundig portabl TV
Kakva su ogranicenja za daljinski?
Ja sam na svom G2 programirao svaki uredjaj koji sam trebao, čak i ljetos na moru prastari Grundig portabl TV
Ima ogranicenja ali sa ovom aplikacijom si postao univerzalan
e usra ga ja sinoc. jel ko upratio na internetu ili mu se desilo, ispao mi sinoc G2 i puklo mi ono vanjsko staklo od displeja. koliko dodje da zajebancija da se zamjeni i jel bolje u stanicu da mi kozu oderu ili to moze univerzalno i slicno?
mislim da mi displej nije otisao jer i dalje vrti kraticu sza kameru, sat radi,dosla mi notifikacija od messengera i izbaci je, svjetli sve i radi kako je radilo, nisu se boje razletite nista, kameru upalim preko nazad puljke za smanjivanjei kamera isto radi sve samo sto ne reaguje na prst uopste, ne mogu ga otkljucati preko onog uzorka koda i nista tako, od dispelaja imam samo da svjetli.
made_in_sarajevo wrote:e usra ga ja sinoc. jel ko upratio na internetu ili mu se desilo, ispao mi sinoc G2 i puklo mi ono vanjsko staklo od displeja. koliko dodje da zajebancija da se zamjeni i jel bolje u stanicu da mi kozu oderu ili to moze univerzalno i slicno?
mislim da mi displej nije otisao jer i dalje vrti kraticu sza kameru, sat radi,dosla mi notifikacija od messengera i izbaci je, svjetli sve i radi kako je radilo, nisu se boje razletite nista, kameru upalim preko nazad puljke za smanjivanjei kamera isto radi sve samo sto ne reaguje na prst uopste, ne mogu ga otkljucati preko onog uzorka koda i nista tako, od dispelaja imam samo da svjetli.
zvao maloprije stanica i kazu komplet displej 280KM, univerzalno kaze 200KM. ne mogu samo staklo zamjeniti nego moraju komplet displej. gledam na youtube proceduru samo staklo da se zamjeni pa ovima garant mrsko to sve raditi . nesto sam misljenja da je ovo previse dati za displej na G2, haman pola njegove vrijednosti
Nema finte, ja mogu dobiti povoljnije da mi zamijene display, tako da bi me to izaslo jeftinije nego da kupujem ovako ispravan. A i lakse mi dati tebi pare za taj razbijeni sad, a za popravak mogu se dogovoriti da platim kasnije, nego odjednom sve da dam. Jer ovaj svoj jos nisam prodao.
friskyoreo wrote:Nema finte, ja mogu dobiti povoljnije da mi zamijene display, tako da bi me to izaslo jeftinije nego da kupujem ovako ispravan. A i lakse mi dati tebi pare za taj razbijeni sad, a za popravak mogu se dogovoriti da platim kasnije, nego odjednom sve da dam. Jer ovaj svoj jos nisam prodao.
vidjet cemo u ovih par dana dok i ja skontam sta cu,ganjati novi ali ne znam koji, G3,G4,Mate 7, lenovo vibe z2 pro. eto kad ja skontam sta cu i kako cu i koliko se mogu razvuci javim ti
Ja ne znam zašto ste vi ovdje na forumu toliko kritikovali lizalo. Evo ja sam napokon prešao i stvarno sam zadovoljan, nikakvih problema nemam. Jedino mi je krivo što nema više wireless storage i jedina zamjerna je na čišćenje ram prostora gdje na pritisak tipke za Izbrisati RAM ona se kazaljka usporeno kreće pa onda ubrza kao na kitkat.
Evo i ja potpisujem, već par dana na stock 5.0.2. i zasad, da ne ureknem, nikakvih problema, tako da ni meni nije jasna kuknjava. Naravno, prvo što sam uradio je hardverski hard reset. A i da je lošija baterija, što u mom slučaju zasad nije, isplati se žrtvovati za ovaj novi UI.
Jedino mi je bezveze što nisu i nove wallpapere stavili kao na G3, nego su ostali stari još od JB