True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cassius

#1801 Re: True detective

Post by cassius »

karanana wrote:Meh. 7/10. Bolja prva i pored kita kraja u prvoj. Nije ni ovoj kraj nesto bolji.

Bolji kraj za klasu.
polacijela

#1802 Re: True detective

Post by polacijela »

Ako je smisao TD1 put jednog oca slomljenog srca od teškog nihiliste i cinika do covjeka kojem su nada i vjera obasjale srce, onda i TD3 mogu gledati u tom kontekstu, ponovnog traženja i pronalaska sebe.
Ali opet mi ništa ne može umanjiti osjećaj potpuno promašenog i prenaivnog zapleta i raspleta.
Ne mogu da se otresem utiska da na pocetku serije ni sami nisu znali kako ce zavrsiti, toliko je nekih viška hintova bilo.
Last edited by polacijela on 25/02/2019 20:57, edited 1 time in total.
bunk

#1803 Re: True detective

Post by bunk »

_BataZiv_0809 wrote:Došao do pete epizode, čekam da izađe zadnja pa da sve u komadu pogledam, neću ništa čitati ni nagađati, samo hocu da kazem da Ali nije normalan kako dobro glumi. Novi Denzel Washington :kiss:
Eto dobi covjek i Oscara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1804 Re: True detective

Post by _BataZiv_0809 »

bunk wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Došao do pete epizode, čekam da izađe zadnja pa da sve u komadu pogledam, neću ništa čitati ni nagađati, samo hocu da kazem da Ali nije normalan kako dobro glumi. Novi Denzel Washington :kiss:
Drugog. Kao i Denzel, Pacino, De Niro. Za glavnu i sporednu...
madesa

#1805 Re: True detective

Post by madesa »

Glup krqj bas :run:
karanana

#1806 Re: True detective

Post by karanana »

polacijela wrote:Ako je smisao TD1 put jednog oca slomljenog srca od teškog nihiliste i cinika do covjeka kojem su nada i vjera obasjale srce, onda i TD3 mogu gledati u tom kontekstu, ponovnog traženja i pronalaska sebe.
Ali opet mi ništa ne može umanjiti osjećaj potpuno promašenog i prenaivnog zapleta i raspleta.
Ne mogu da se otresem utiska da na pocetku serije ni sami nisu znali kako ce zavrsiti, toliko je nekih viška hintova bilo.
upravo to. o cemu mi pricamo i sta smo mi gledali ovde?
da li smo gledali krimi triler who-done-it misteriju i seriju ili smo gledali mashalinu borbu sa samim sobom, sa njegovom bolescu, sa gubitkom supruge, sa otudjivanjem od djece (kcerke)?
ako smo gledali ovo drugo, solidna serija, ne moze se nista oduzeti od mashaline glume (gdje je onaj sto kaze da mashala ne moze denselu ni cipele vezat? a vec ima kipicha koliko i denzel).
ako smo gledali ovo prvo onda fali svega i svacega, i misterije i dublje i bolje price. ovdje kraj, na kraju, uopste nije vazan, vecina nas je znala i pretpostavljala sta se manje-vise desava, a ni onaj twistic na kraju nije da ti se vilica spusti.
ko karo sam ali nisam uspio svrsiti. ko pijenje cole light. eto to su mi dva feelinga koja imam nakon serije.
Mis mekinjas

#1807 Re: True detective

Post by Mis mekinjas »

_BataZiv_0809 wrote:
bunk wrote:
Drugog. Kao i Denzel, Pacino, De Niro. Za glavnu i sporednu...
Dvije sporedne.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1808 Re: True detective

Post by _BataZiv_0809 »

Mis mekinjas wrote: Dvije sporedne.
My bad. Mislio sam da je glavna za Moonlight :thumbup:

Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko glumaca ima oskara samo za sporedne uloge. Na prvu mi naumpadaju Clooney i Bale... Sinoc opet ne dobise ni Vigo ni Cooper, obojica su naslagali dosta nominacija. Nadam se da nece zavrsiti kao Peter O Toole ili nedo bog Leo...
omar little

#1809 Re: True detective

Post by omar little »

The following individuals received two or more Best Supporting Actor awards:

Wins Actor
3 Walter Brennan

2 Mahershala Ali
Michael Caine
Melvyn Douglas
Anthony Quinn
Jason Robards
Peter Ustinov
Christoph Waltz

lista svih:

https://oscars.fandom.com/wiki/Best_Supporting_Actor
dale cooper

#1810 Re: True detective

Post by dale cooper »

karanana wrote:
polacijela wrote:Ako je smisao TD1 put jednog oca slomljenog srca od teškog nihiliste i cinika do covjeka kojem su nada i vjera obasjale srce, onda i TD3 mogu gledati u tom kontekstu, ponovnog traženja i pronalaska sebe.
upravo to. o cemu mi pricamo i sta smo mi gledali ovde?
da li smo gledali krimi triler who-done-it misteriju i seriju ili smo gledali mashalinu borbu sa samim sobom, sa njegovom bolescu, sa gubitkom supruge, sa otudjivanjem od djece (kcerke)?
ako smo gledali ovo drugo, solidna serija, ne moze se nista oduzeti od mashaline glume (gdje je onaj sto kaze da mashala ne moze denselu ni cipele vezat? a vec ima kipicha koliko i denzel).
ako smo gledali ovo prvo onda fali svega i svacega, i misterije i dublje i bolje price. ovdje kraj, na kraju, uopste nije vazan, vecina nas je znala i pretpostavljala sta se manje-vise desava, a ni onaj twistic na kraju nije da ti se vilica spusti.
ko karo sam ali nisam uspio svrsiti. ko pijenje cole light. eto to su mi dva feelinga koja imam nakon serije.
Mislim da je jedno neodvojivo od drugog. Dobar dio života i onoga što se cijelo vrijeme nalazilo između njih i njihove veze kao zid je bio
upravo Purcell slučaj.

Meni je rasplet solidan, ne odviše komplikovan, uvjerljiv, sa happy endom za July. Prava tragedija je Wayne, bolestan i pomalo
slomljen čovjek kojemu je na kraju samo ostalo da luta od uspomene do uspomene, iz sadašnjosti prema prošlosti i nazad. :|
Drago mi je makar da ima Rolanda kraj sebe i porodicu.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#1811 Re: True detective

Post by Gerro »

Odavno nisam pogledao gluplji kraj neke serije. Ono 7 epizoda sasvim dobre ali ova zadnja je katastrofalna i nepotrebna. Kao da nema veze sa serijom.

Zali Boze sat vremena.

1/10.
karanana

#1812 Re: True detective

Post by karanana »

da li mislite da je stvarno zaboravio sto je dosao kod July na kraju?
nekako hocu da vjerujem da nije zaboravio nego da je skontao da je bolje da nista vise ne chaprka.
mada, u tom slucaju ne vjerujem da bi zvao djecu nego bi se okreno i otiso.
jer mi je neuvjerljivo da je noc prije bio toliko pametan i svjestan da poveze par recenica knjige sa vrtlarom i da se sjeti vrtlarovog djeteta od prije 25 godina i onda sutradan se sjeti ustati krenuti kod njih i u voznji zaboravi sto je kreno.
dale cooper

#1813 Re: True detective

Post by dale cooper »

karanana wrote:da li mislite da je stvarno zaboravio sto je dosao kod July na kraju?
nekako hocu da vjerujem da nije zaboravio nego da je skontao da je bolje da nista vise ne chaprka.
mada, u tom slucaju ne vjerujem da bi zvao djecu nego bi se okreno i otiso.
jer mi je neuvjerljivo da je noc prije bio toliko pametan i svjestan da poveze par recenica knjige sa vrtlarom i da se sjeti vrtlarovog djeteta od prije 25 godina i onda sutradan se sjeti ustati krenuti kod njih i u voznji zaboravi sto je kreno.
Mislim da jeste, što je isto tužno, jer je bio nadomak neke vrste zaključenja. Vjerovatno bi mu bilo puno lakše da zna da je curica
koju su tražili toliko godina živa i da ima sretan život.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1814 Re: True detective

Post by _BataZiv_0809 »

UPOZORENJE SPOILERI

Pa cekaj jesmo li saznali da je ono stvarno ona ili je moguce i da je umrla 1995 od AIDS-a?

Sve u svemu mislim da su vas sjebala ocekivanja. Puno teorija zavjere (ko se jos sjeca hit teorije o istom dezenu zavjesa i suknje iz prve sezone :lol: ) a malo prostora za neko sasvim logicno objasnjenje i rasplet...

Ja sam ubjedjen da je stvarno na kraju zaboravio gdje je krenuo i da su to scenaristi ubacili da ne bi bio isuvise holivudski happy end...sto mi je sranje, al haj...

Amalia mi je sve vrijeme tako jebeno seksi, a ne lozim se na crnkinje nikako :evil:
Jack Be Nimble

#1815 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

To je bila dzulija sa cerkom na kraju.

Odlicno napisana serija i karakteri. U prvoj smo samo imali martija i kohla ostali nisu bili tako bitni. Bila zena, a i ona se vukla na periferiji.

Kraj nekako vuce na shawshank, cura prosla kroz pakao ali na kraju nasla svoj mir i zivot.

Cudni smo mi, ako nema silovanja djevojcice od 8 godina odma je jebo ti to :-?
Point.

#1816 Re: True detective

Post by Point. »

Kakva je svrha one zadnje scene u Vietnamu?
karanana

#1817 Re: True detective

Post by karanana »

_BataZiv_0809 wrote:UPOZORENJE SPOILERI

Pa cekaj jesmo li saznali da je ono stvarno ona ili je moguce i da je umrla 1995 od AIDS-a?

Sve u svemu mislim da su vas sjebala ocekivanja. Puno teorija zavjere (ko se jos sjeca hit teorije o istom dezenu zavjesa i suknje iz prve sezone :lol: ) a malo prostora za neko sasvim logicno objasnjenje i rasplet...

Ja sam ubjedjen da je stvarno na kraju zaboravio gdje je krenuo i da su to scenaristi ubacili da ne bi bio isuvise holivudski happy end...sto mi je sranje, al haj...

Amalia mi je sve vrijeme tako jebeno seksi, a ne lozim se na crnkinje nikako :evil:
ma ona je sigurno. ali i dalje ne kupujem to da je on sve skonto noc prije, sve istrazio, nasao adresu vrtlara, sve isplaniro, ujutro znao gdje ide i odjednom kad je dosao ispred kuce zaboravio. ali nije ni bitno.
da, dok je zivota i viagre, vala cu maznut crnkinju kakvu pa da i to probam i prekrizim sa liste stvari koje trebam uradit. dacu 3-4 stoje, kein problem. ni ja se nesto pretjerano ne lozim, koza im ispuca i lahko se ohaba, i vidi se na prelomima, pa tako i u medjunozju, puno strija, onih linija od ispucale koze. ali eto cisto da se proba, necu je zenit.
p206

#1818 Re: True detective

Post by p206 »

dobar kraj
9.5 od mene za ovu sezonu
biggrin

#1819 Re: True detective

Post by biggrin »

ne znam šta kukate za kraj i generalno priču serije. meni je sezona odlična, bolja od prve
vicious

#1820 Re: True detective

Post by vicious »

Moze proci kao dobra drama, po meni ocjena 8. Prvoj sezoni se ipak ne moze pribliziti, ni po prici, ni po glumi, napetosti radnje, ma svega. I pored kilavog zavrsetka prva sezona mi je jaka devetka.
Mada su i u ovoj trecoj glumci odradili odlican posao, prica me nije ni blizu zaintrigirala kao u prvoj, na momente mi je cak bilo dosadno.
maliq53

#1821 Re: True detective

Post by maliq53 »

karanana wrote:da li mislite da je stvarno zaboravio sto je dosao kod July na kraju?
Ja mislim da se sjetio onog momenta kad je popio gutljaj vode iz one case sto mu je Julyina kcerka donijela... Pogledajte i vidjecete da se promjeni izraz lica kao da je upravo skontao zasto je dosao ali naravno nije htio da joj to govori poslije patnje kroz koju je prosla, a i dosao je samo da je vidi i da ima nekakav "closure"...
Point.

#1822 Re: True detective

Post by Point. »

Hoće li mi iko objasniti svrhu one zadnje scene iz Vietnamske džungle?
dale cooper

#1823 Re: True detective

Post by dale cooper »

Point. wrote:Hoće li mi iko objasniti svrhu one zadnje scene iz Vietnamske džungle?
Pa kao i čitave sezone može se objasniti kao čovjekom koji je izgubljen u vlastitoj glavi i prošlosti. U neku ruku iskustva
iz rata su Hayes definirala kao čovjeka i uticala na njegov pogled na svijet. U jednoj od epizoda je i halucinirao neprijateljske
vojnike ako se dobro sjećam.
cassius

#1824 Re: True detective

Post by cassius »

Point. wrote:Hoće li mi iko objasniti svrhu one zadnje scene iz Vietnamske džungle?
Gubitak memorije u glavi, sa svojim zdravstvenim problemima, ostao je sam i sve mu je nejasno kao i dzungla. Nesto u tom fazonu.
Inace True detective nije toliko o slucajevima koliko o detektivima.
maliq53

#1825 Re: True detective

Post by maliq53 »

Ja bi onu scenu iz dzungle opisao nekako ovako : making peace with the past so he can move on...
Post Reply