PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

shminka

#1801 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

Ne smiju placenicki portali nista, klix sad izgleda ko da protesta vise nema :lol: :lol: Gdje je Banner picici?
guber90

#1802 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Breathless wrote:
Alfons Kauders wrote:i koji kurac s ovim dijelom o penzijama

pa ljudi neki dan digli penzije za 5% i narod KUKA, jer to vide kao predizborni trik i jer misle da PIO nema dovoljno love... ne kontam, 10% su digli penzije u zadnje 3 i po godine, sva ocekujete pobogu? da ih udvostruce?
Zeludac mi se okrece i kada citam svaki od tvojih postova. Koliko hipokrizije, neljudskosti, licemjerja, neosjetljivosti u njima, da ih je toga tesko naci i kod najokrutnijih tranzicijskih bosanskih aga i begova. Znam da tebe nista ne moze zastiditi, pa cu ti zato samo pozeliti da tih petnaestak maraka, koliko su dobili penzioneri sa minimalnom penzijom ocekujes na jednak nacin kao i oni i da ti budu prijeko potrebne za iste stvari kao i njima.

Takvi neljudi su prava slika i prilika onih protiv kojih je ovaj narod ustao.
To je bio jedan od zahtjeva prvog dana protesta, ne povecavati penzije procentualno, nego jednako svima, recimo da imas 1000 penzionera i dobio si dodatnih 10 000 KM, dadnes svakom penzioneru po 10 KM i kraj price, nije bitno da li on ima penziju od 100 ili 1000 KM. Trenutni sistem je smijesan oni nekome ko ima penziju od 200 KM dadnu 20 KM, a nekome ko ima 1500 KM dadnu 150 KM, pa sta ti mislis kome treba vise para ovom sto ima 200 ili ovom sto na svojih 1500 dobije skoro njegovu penziju?
StupskaBitanga

#1803 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Prelijepo je vidjeti strah na licima svih naših tiranina i potpuno je jasno da ga nikad ne bi bilo da se nije desilo što se desilo.
Međutim, da li je dan nakon zauzimanje zgrada u njih uselila neka organizovana politička snaga i nastavila posao onih koji su otišli?
Nije, niti je ima na vidiku.
Ukoliko želimo da svega ovoga na kraju nešto bude, onda se moraju uobličiti jedinstveni, jasni, konkretni i sprovodivi zahtjevi, no svima koji to rade dajte mrvu vremena da se usaglase.

ONI sada jedva čekaju povod, da ovdje pokušaju napraviti Istočnu Njemačku, a mislim da imaju još uvijek dovoljno sredstava da to i učine.
Taj povod ne smiju dobiti.
:thumbup:
EdinŠopović

#1804 Re: PROTESTI!!!

Post by EdinŠopović »

Dionysios wrote:
EdinŠopović wrote:
Teufik wrote:
Snimak bacanja:

Code: Select all

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-kako-je-policija-u-petak-tukla-sarajevske-prosvjednike-i-pobacala-ih-u-rijeku/726516.aspx
I onda plačite nad tužnom sudbinom policajaca...
Natragicnije a i najbolji pokazatelj medija u BiH jeste da je index, susjedni mediji jedini objavio ovaj snimak kao i one fotografije na kojima se moze vidjeti kako bacaju covjeka u Miljacku.
Klix se dobro osramotio ovih dana...
HARIS96

#1805 Re: PROTESTI!!!

Post by HARIS96 »

Nisu djeca ovog grada nikakvi huligani kako nas nazivate,huligani su u odijelima !!!

Otac mi nije primio platu vec 5 godina firma mu je otisla u stecaj a on ne moze dati otkaz jer se nada nekim parama koje firma treba da mu isplati a para naravno nema i nece ih ni biti, nana je 100% invalid ali joj je invalidnina ukinuta,ucenik sam srednje skola i ako Bog da namjeravam upisati fakultet,zavrsiti ga i onda fino otici na biro za zaposljavanje...

Nisam ja nikakav narkoman ja sam dijete borca Armija RBIH koji nema nikakva prava...

Brat mi ima 24 godine i vec bi trebao do sada da ima 4-5 godina radnog staza,ali malo sutra on koji je fakultetski obrazovan nije u mogucnosti da se zaposli zbog mafijasa koji su trenutno na vlasti...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1806 Re: PROTESTI!!!

Post by KatarinaKosaca »

shminka wrote:Ne smiju placenicki portali nista, klix sad izgleda ko da protesta vise nema :lol: :lol: Gdje je Banner picici?
Mediji posebna tema, još jednom dokazano da nema neovisnih, uključujući i privatne, a o javnim emiterima da i ne govorim, ne zaslužuju više ni fening od naših para. Neka im plaćaju samo podobni i njihovi i Kebo i Zeljković, a može i brat Nermina Nikšića.
Alfons Kauders

#1807 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:
costacurta wrote:
Nemo' zaebavat i ti, vidiš da Alfons veli da Tuzla zna ko stoji iza svega, zna on a i Tuzla da je sve u Mirnesovoj režiji i da je Aldin maksuz htio da ga se namariše kako bi bio premijer ili barem ministar i sve režirano SVEEEE!! :lol:
Lik (Aldin) je totalno nebitan i marginalan ali Alfons je sve to poslagao, ko puzle i pronašao mu je mjesto u vladi.

Ovih par kontraša što su zadrti imaju interesa da kontriraju, garant su dobili od Bakira ovcu ili kravu ili im je ista nagrada obećana. O tome sva Tuzla uveliko priča...... :lol:

Smaraš Alfons više neg' i Avatar i julius zajedno, jest tako mi Manitua i tetke mi Šefike, popusti. Nećeš izgubiti posao ni nakon protesta sugerisaćemo Aldinu i Mirnesu da vam ne zamjere i halale kad dođu na vlast........ :lol:
Izgleda da Alfons nije u drzavnim jaslama ali momak izgleda ima veliku korist cim je zanemarilo real life kako bi ovdje i dan i noc pisao protiv demonstracija, kako mirnih tako i nemirnih.
Skoro sam gledao SDP izdao da se preko interneta kritikuje sve sto je protiv SDP-a, a za SDA da ne pricam oni to vec duze vrijeme rade :mrgreen:
a mozda bi bilo dobro da se malo pozabavite likovima koji otimaju proteste radi svojih interesa na isti nacin na koji se bavite sa mnom, malo da "analizirate"... sha mislite, mozda to i nije neka losa ideja - da ne ispadne na kraju da vam front i udar pisu saopstenja, a da ih mediji prenose kao da su iza njih svi tuzlaci... jer ja ne znam puno takvih

zahtjevi trebaju biti realni i bez politickih pizdarija... smanjenje plata u javnom sektoru za pocetak, fino neka se vrati odnos plata u javnom sektoru i privredi na onaj odnos koji smo imali prije uvodjenja pdv-a i cao, to su desetine miliona godisnje, samo u TK...

i jos jedna stvar, ko god me jos jednom nazove budzetlijom ima da ekspresno ode u tri picke materine... smirite malo strasti ljudi, nije bas svako kome se gadi vandalizam i paljevina na strani vlasti... mozda to meni smeta upravo zato sto diskredituje pokret? al eto, valjda su pametniji navijaci od mene... to nije nimalo smijesno i bezazleno, svakog ko se protivi necemu etiketirati na taj nacin, kao da je jebeni kriminalac - opet se razvodnjava pokret i bezveze se udaljava od dobrog dijela naroda...

sve ce biti uzalud ako se zbog sacice budala narod okrene protiv protesta... nije mi jasno kako to pojedinci ne kontaju...
emmir1

#1808 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

Lasta92 wrote:
emmir1 wrote:Ma vi se pozivajte na koga hoćete i na osnovu medija razvijajte mišljenje .

Bio sam svjedok i policija je brutalno i strašno napadnuta .

Lako je sada staviti jednu sliku kako policija udara i reći evo šta su nam radili.

Kažem vam policija nije uzvratila ni deseti dio kako je bila napadnuta.

Ciglama i blokovima su gađani sa par metara .
Bio i ja, i sve sto sam vidio i dozivio je kontra od ovoga sto ti tvrdis !? murija je na sebe dodatno nabacila gnjev demonstranata bacajuci ljude u Miljacku, inspektor u civilu osamario je djevojku od nekih 17-18 godina, a da ne govorim o kamenjanju od strane specijalaca, na samom pocetku belaja dedu koji je sjedio ispred njih gurnuli su u zbunje, to je ono sto sam ja vidio, a boga pitaj sta se desilo i sta se desavalo sto nisam vidio, ono sto su trazili to su i dobili, pa su ko p**** bjezali gubeci pendreke, stitove, motorole i ostalu opremu, jednostavno po meni oni su jedan od okidaca ovako nasilnih demosntracija !!

Jel to onda djevojka što je stavila sliku pokradenih cigara??

Pusti šuplju .

Huligani nisu dobili koliko su zaslužili.

Kako je dan odmicao huligana je bilo sve manje , a znaš zbog čega.

E pa kako je koji nešto ukrao odlazio je da to nosi kući.

Oni su bili spremni da zapale sve i naprave štetu od 5-10 miliona da bi ukrali nešto vrijednosti 10 km.

Znači sukus cijele priče jeste da se ogradimo od huligana ako želimo proteste.
To bi u praksi značilo , ko baci jedan kamen odmah ga povalit
rokan

#1809 Re: PROTESTI!!!

Post by rokan »

KatarinaKosaca wrote:Od mirnih protesta očito nije bilo ništa. Ovdje je sistem vrijednosti toliko poremećen i toliko entabliran u našim nepismenim i neusmenim političarima da se svako mirno okupljanje sa kafom, cvijećem i djecom shvata kao znak slabosti i gluposti, a njihova alienacija od društva u kojem žive je takvih razmjera da Premijer KS u ostavci govori kako nema gladnih u Sarajevu. Usput, isti čovjek je napunio Toplane ljudima zaposlenim bez konkursa i kompetencije, isti čovjek daje sebi za pravo da određuje ko može a ko ne biti u Sarajevu i ko jeste a ko nije sarajlija. Njihova alienacija od društva u kojem žive je tolika da
Kebo mrtav hladan kaže da nitko ko je branio zemlju ne može da se složi sa protestima i zahtjevima, i da su to "sve narkomani" a u isto vrijeme decenijama obnaša vlast bez rezultata i ikakvog progresa. Građani ove zemlje koji su bez posla, nisu samo bez posla, nezapolenih ima u svakoj zemlji, oni su bez šanse i prilike da apliciraju za posao i da imaju ispit, test, intervju, jer ovi koji rade su primljeni bez natječaja. Neka bilo koja šalteruša koja se ne zna potpisati, ali za otjerati građanina koji plati taksu sa obrazloženjem da joj je pauza samo pokaže natječaj preko kojeg je primljena.
Gomila poslušnika vlasti je ogromna, svi ti koji su na foru i fazon zaposleni, uhljebljeni i nisu vidjeli tržište rada, nisu osjetili šta je nemati i ne spavati, a istovremeno nemati mogućnost za pošteno zaposlenje. Oni će , naravno, prizivati obranu države, a branili su je mahom u Njemačkoj i Švedskoj.
:thumbup: upravo tako! a kad se budzetskom parazitu koji ti je poznanik, prijatelj ili drug pozalis na svoju situaciju onda ti kazu "ma takva je drzava, odavde treba bjezati" kao oni se solidarisu s tobom, znaju tvoje muke. pa sto oni ne pobjegnu odavde kad je tako?
mene vise od svega boli ta neosjetljivost i totalno odsustvo saosjecanja prema nezaposlenima. i zato ja ne mogu da imam bilo kakvu empatiju prema budzetlijama jer znam da su to debelokosci koji su svi ali bukvalno SVI posao dobili preko stele. to je taj virus ustvari koji ne da ovoj zemlji naprijed.

o politickim dinosaurusima da i ne govorim jedne te iste face se vec decenijama vrte na televiziji, samo skacu s funkcije na funkciju: pocev od tog mirsada kebe, preko zlatka lagumdzije, zeljka komsica a o dinastiji izetbegovic da i ne govorim.

potroseni likovi, bez ideja, bez vizije, bez zelje za promjenama.
biske

#1810 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

HARIS96 wrote:Nisu djeca ovog grada nikakvi huligani kako nas nazivate,huligani su u odijelima !!!

Otac mi nije primio platu vec 5 godina firma mu je otisla u stecaj a on ne moze dati otkaz jer se nada nekim parama koje firma treba da mu isplati a para naravno nema i nece ih ni biti, nana je 100% invalid ali joj je invalidnina ukinuta,ucenik sam srednje skola i ako Bog da namjeravam upisati fakultet,zavrsiti ga i onda fino otici na biro za zaposljavanje...

Nisam ja nikakav narkoman ja sam dijete borca Armija RBIH koji nema nikakva prava...

Brat mi ima 24 godine i vec bi trebao do sada da ima 4-5 godina radnog staza,ali malo sutra on koji je fakultetski obrazovan nije u mogucnosti da se zaposli zbog mafijasa koji su trenutno na vlasti...

ovo je odgovor na pitanje: KO stoji iza protesta!
guber90

#1811 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

KatarinaKosaca wrote:
shminka wrote:Ne smiju placenicki portali nista, klix sad izgleda ko da protesta vise nema :lol: :lol: Gdje je Banner picici?
Mediji posebna tema, još jednom dokazano da nema neovisnih, uključujući i privatne, a o javnim emiterima da i ne govorim, ne zaslužuju više ni fening od naših para. Neka im plaćaju samo podobni i njihovi i Kebo i Zeljković, a može i brat Nermina Nikšića.
Zalosno je to sto moramo otici na strane portale da bi citali objektivna izvjestavanja.

Ja licno nisam nijednog loseg clanka procitao o desavanjima u Bosni, nigdje niko nije rekao da su huligani palili, rusili i radili sto su radili, osim kod nas, kod nas je svaki medij u jednom trenutku ove ljude zvao huliganima.
Lasta92

#1812 Re: PROTESTI!!!

Post by Lasta92 »

HARIS96 wrote:Nisu djeca ovog grada nikakvi huligani kako nas nazivate,huligani su u odijelima !!!

Lijepo sto si sve rekao, i onda mi djeca onih koji su obespravljeni smo u medijima huligani, kriminalci, narkomani i sl. e bgm nece moci ...
shminka

#1813 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

biske wrote:

I lupam kada taj fakultetski obrazovan gradjanin koji nema posla izadje na proteste on jebeni huligan i propalica
Alfons Kauders

#1814 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Breathless wrote:
Alfons Kauders wrote:i koji kurac s ovim dijelom o penzijama

pa ljudi neki dan digli penzije za 5% i narod KUKA, jer to vide kao predizborni trik i jer misle da PIO nema dovoljno love... ne kontam, 10% su digli penzije u zadnje 3 i po godine, sva ocekujete pobogu? da ih udvostruce?
Zeludac mi se okrece i kada citam svaki od tvojih postova. Koliko hipokrizije, neljudskosti, licemjerja, neosjetljivosti u njima, da ih je toga tesko naci i kod najokrutnijih tranzicijskih bosanskih aga i begova. Znam da tebe nista ne moze zastiditi, pa cu ti zato samo pozeliti da tih petnaestak maraka, koliko su dobili penzioneri sa minimalnom penzijom ocekujes na jednak nacin kao i oni i da ti budu prijeko potrebne za iste stvari kao i njima.

Takvi neljudi su prava slika i prilika onih protiv kojih je ovaj narod ustao.
mos mislit koliko me zaboli kurac za misljenjem nekog ko se ne konta u matematiku na nivou osmog razreda osnovne skole

spustite se malo na zemlju i shvatite da se penzije ne mogu povecati 100%, ni 50%, a vala ni 25%... jednostavno NE MOGU, nema PARA, niti ce ih biti

i sto se vise bajki uvuce u zahtjeve, to ce biti lakse da se sjebu i potpuno opravdani i realni zahtjevi...
Lasta92

#1815 Re: PROTESTI!!!

Post by Lasta92 »

biske wrote:

staradis

#1816 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

Da li ce biti novih protesta danas ? Ima li ko informaciju
spinel_

#1817 Re: PROTESTI!!!

Post by spinel_ »

emmir1 wrote:

Jel to onda djevojka što je stavila sliku pokradenih cigara??

Pusti šuplju .

Huligani nisu dobili koliko su zaslužili.

Kako je dan odmicao huligana je bilo sve manje , a znaš zbog čega.

E pa kako je koji nešto ukrao odlazio je da to nosi kući.

Oni su bili spremni da zapale sve i naprave štetu od 5-10 miliona da bi ukrali nešto vrijednosti 10 km.

Znači sukus cijele priče jeste da se ogradimo od huligana ako želimo proteste.
To bi u praksi značilo , ko baci jedan kamen odmah ga povalit

koji ti hajvan radi u policiji sa specijalnim potrebama pa ga branis ?
da nije ovaj retard s kockastom glavom jedan od tih ?
Image
Android Knego

#1818 Re: PROTESTI!!!

Post by Android Knego »

howdy wrote:
newlevel wrote:Dok na vlasti ne budu ljudi koji su 10-kom, pa i vecom ocjenom magistrirali nema u ovoj drzavi svijetle buducnosti !

jel mogu i ovi sa travnickom 10-kom?
moze, ali u papir... i bez luka... :D
Breathless

#1819 Re: PROTESTI!!!

Post by Breathless »

Alfons Kauders wrote:
Janjicar wrote:
costacurta wrote:
Nemo' zaebavat i ti, vidiš da Alfons veli da Tuzla zna ko stoji iza svega, zna on a i Tuzla da je sve u Mirnesovoj režiji i da je Aldin maksuz htio da ga se namariše kako bi bio premijer ili barem ministar i sve režirano SVEEEE!! :lol:
Lik (Aldin) je totalno nebitan i marginalan ali Alfons je sve to poslagao, ko puzle i pronašao mu je mjesto u vladi.

Ovih par kontraša što su zadrti imaju interesa da kontriraju, garant su dobili od Bakira ovcu ili kravu ili im je ista nagrada obećana. O tome sva Tuzla uveliko priča...... :lol:

Smaraš Alfons više neg' i Avatar i julius zajedno, jest tako mi Manitua i tetke mi Šefike, popusti. Nećeš izgubiti posao ni nakon protesta sugerisaćemo Aldinu i Mirnesu da vam ne zamjere i halale kad dođu na vlast........ :lol:
Izgleda da Alfons nije u drzavnim jaslama ali momak izgleda ima veliku korist cim je zanemarilo real life kako bi ovdje i dan i noc pisao protiv demonstracija, kako mirnih tako i nemirnih.
Skoro sam gledao SDP izdao da se preko interneta kritikuje sve sto je protiv SDP-a, a za SDA da ne pricam oni to vec duze vrijeme rade :mrgreen:
a mozda bi bilo dobro da se malo pozabavite likovima koji otimaju proteste radi svojih interesa na isti nacin na koji se bavite sa mnom, malo da "analizirate"... sha mislite, mozda to i nije neka losa ideja - da ne ispadne na kraju da vam front i udar pisu saopstenja, a da ih mediji prenose kao da su iza njih svi tuzlaci... jer ja ne znam puno takvih

zahtjevi trebaju biti realni i bez politickih pizdarija... smanjenje plata u javnom sektoru za pocetak, fino neka se vrati odnos plata u javnom sektoru i privredi na onaj odnos koji smo imali prije uvodjenja pdv-a i cao, to su desetine miliona godisnje, samo u TK...

i jos jedna stvar, ko god me jos jednom nazove budzetlijom ima da ekspresno ode u tri picke materine... smirite malo strasti ljudi, nije bas svako kome se gadi vandalizam i paljevina na strani vlasti... mozda to meni smeta upravo zato sto diskredituje pokret? al eto, valjda su pametniji navijaci od mene... to nije nimalo smijesno i bezazleno, svakog ko se protivi necemu etiketirati na taj nacin, kao da je jebeni kriminalac - opet se razvodnjava pokret i bezveze se udaljava od dobrog dijela naroda...

sve ce biti uzalud ako se zbog sacice budala narod okrene protiv protesta... nije mi jasno kako to pojedinci ne kontaju...
I po prosipanju najjeftinije demagogije si nadmasio najokrutnije tranzicijske age i begove, a ni po manirima ne zaostajes za njima.

VjecitiStudent

#1820 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

Lasta92 wrote:
emmir1 wrote:Ma vi se pozivajte na koga hoćete i na osnovu medija razvijajte mišljenje .

Bio sam svjedok i policija je brutalno i strašno napadnuta .

Lako je sada staviti jednu sliku kako policija udara i reći evo šta su nam radili.

Kažem vam policija nije uzvratila ni deseti dio kako je bila napadnuta.

Ciglama i blokovima su gađani sa par metara .
Bio i ja, i sve sto sam vidio i dozivio je kontra od ovoga sto ti tvrdis !? murija je na sebe dodatno nabacila gnjev demonstranata bacajuci ljude u Miljacku, inspektor u civilu osamario je djevojku od nekih 17-18 godina, a da ne govorim o kamenjanju od strane specijalaca, na samom pocetku belaja dedu koji je sjedio ispred njih gurnuli su u zbunje, to je ono sto sam ja vidio, a boga pitaj sta se desilo i sta se desavalo sto nisam vidio, ono sto su trazili to su i dobili, pa su ko p**** bjezali gubeci pendreke, stitove, motorole i ostalu opremu, jednostavno po meni oni su jedan od okidaca ovako nasilnih demosntracija !!
Bit će vremena da se poredaju događaji i dodijele krivice za ono što se dešavalo u petak, koje je definitivno bilo na svim stranama.
Alfons Kauders

#1821 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

guber90 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Zalosno je to sto moramo otici na strane portale da bi citali objektivna izvjestavanja.

Ja licno nisam nijednog loseg clanka procitao o desavanjima u Bosni, nigdje niko nije rekao da su huligani palili, rusili i radili sto su radili, osim kod nas, kod nas je svaki medij u jednom trenutku ove ljude zvao huliganima.

cudi me da niko fakat nije naveo ovo kao zahtjev... ftv je bukvalno prizivala mrtve, lagala da je bilo mrtvih u tuzli, zatim lagala da je demolirana omega itd...

ili neka se dovedu u red ili neka im onda plate placaju politicki sponzori...

i sto kaze katarina - ne zasluzuju vise ni fenig... dakle - ili neka se dovedu u red, ili neka fino propadnu, pa nek ih placaju neonko, lagumdzija i ostali cije su prljave poslove odradjivali...
Labirint

#1822 Re: PROTESTI!!!

Post by Labirint »

:D Kakav placenicki olosh,dajte nam mapu danasnjih protestj :D Ba
malop gledam nigdje nista,sasvim uobicajeno nedjeljno jutro mamicu vam vasu
guber90

#1823 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Alfons Kauders wrote: mos mislit koliko me zaboli kurac za misljenjem nekog ko se ne konta u matematiku na nivou osmog razreda osnovne skole

spustite se malo na zemlju i shvatite da se penzije ne mogu povecati 100%, ni 50%, a vala ni 25%... jednostavno NE MOGU, nema PARA, niti ce ih biti

i sto se vise bajki uvuce u zahtjeve, to ce biti lakse da se sjebu i potpuno opravdani i realni zahtjevi...
Sve se moze kada se hoce, nemoj povecavati penzije procentualno, nego jednako, to sto ti to neces da shvatis to je tvoj problem.
Nisrin

#1824 Re: PROTESTI!!!

Post by Nisrin »

PROTESTI, DANAS 9.2.104 U 12H ISPRED ZGRADE PREDSJEDNIŠTVA!!!

Tako pise svuda po FBu i na klixu
kemalba

#1825 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

Lasta92 wrote:
biske wrote:

Siguran sam da ovo i nije profil momka koji bi palio i pljačkao. Za njega :thumbup: .
Huligani su ovi što ne bi da uče, a sanjaju da žive kao idoli sa Grand parade.

Raznih profila među demonstrantima ima. Za interes ciljeva demonstracija i sviju nas treba se distancirati od nasilja i rušilaštva. To nas samo može odvesti u rat a ne u bolje sutra.
Post Reply