2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
#1801 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ima li gdje prenosi vecerasnje tekme?
- pirmin
#1802 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Samo opusteno!LSD wrote: ovi amerikanci nešto nadrkani i fol neki opasni pogledi....srbi zajebancija i smijeh
Svaka cas al me i ne iznenadjuje toliko. Srbija u koshi je isto kao Italija u fudbalu. Uvijek ce biti tu negdje
pri vrhu a nekad i skroz gore.
A mi umjesto da se ugledamo na njih po ovom pitanju mi im "krademo" seljakluk sa Granda. Tu smo nenadjebivi.
Da sam neki faktor uveo bih basket i sah kao obavezne predmete u skoli (umjesto religija npr.).
-
iscrtani čovek
#1803 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Mislite da je u Srbiji neka bajna situacija u vezi košarke, ali nije.
Stvar je u tome da ništa ne uspeva kao uspeh.
I onda je sve dobro, kao što je u neuspehu sve crno.
Preteruje se u oba slučaja.
Do pre jedva mesec dana, u Srbiji se smatralo da je košarka maltene na umoru-finale lige pred praznim tribinama, sukobi i medijska prepucavanja Vujošević-Nebojša Čović, huligani, reprezentacija nije kao nekad, klubovi propadaju, itd.
Svestan sam da je i u odnosu na takvu situaciju, u BIH mnogo gore, ali daleko je košarka u Srbiji od stabilne.
Nadam se da će ovaj uspeh i biti pozitivni zamajac.
Stvar je u tome da ništa ne uspeva kao uspeh.
Preteruje se u oba slučaja.
Do pre jedva mesec dana, u Srbiji se smatralo da je košarka maltene na umoru-finale lige pred praznim tribinama, sukobi i medijska prepucavanja Vujošević-Nebojša Čović, huligani, reprezentacija nije kao nekad, klubovi propadaju, itd.
Svestan sam da je i u odnosu na takvu situaciju, u BIH mnogo gore, ali daleko je košarka u Srbiji od stabilne.
Nadam se da će ovaj uspeh i biti pozitivni zamajac.
- JThomas
#1804 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
bajna jeste spram ostalih. bajna jeste i spram mnogo većih i bogatijih zemalja, jer i kad je najgora, kad su najmanja očekivanja pred prvenstvo, kad birčević i jović dobijaju smislene minute - ugura se u finale. to slučajnost nije, nego klasa.
-
iscrtani čovek
#1805 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Slučajnost nije, ovo je pre svega zasluga trenera i igrača, ali sam sistem daleko je od ružičastog i stabilnog.
Ali nakon svih ružnih dešavanja u srpskoj košarci, ovo je leglo nenormalno dobro, u pravi čas.
Ja ću opet o Saletu. On meni jednostavno ima takav duh, pobednički, takav je bio i kao igrač, čini mi se da on ne dozvoljava uopšte sebi, a ni igračima, reč ,,ne mogu''.
Ali nakon svih ružnih dešavanja u srpskoj košarci, ovo je leglo nenormalno dobro, u pravi čas.
Ja ću opet o Saletu. On meni jednostavno ima takav duh, pobednički, takav je bio i kao igrač, čini mi se da on ne dozvoljava uopšte sebi, a ni igračima, reč ,,ne mogu''.
- Pismonosa
#1806 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Srbija je košarkaški fenomen. Niti imaju moćnu infrastrukturu niti imaju jake škole košarke, niti imaju fizičke predispozicije za to. Teodosić, Bjelica, Marković
Pa sjetim se Divca, Paspalja, grobovi živi.
Ali, jbg. ima to nešto. Sad, može li se to nešto nazvati genom? Vjerovatno ne može.
Pa šta je, jel u vodi nešto.. nemam pojma.
Editovao sam post, da ne bude da sad ja nešto politički, ovo-ono
Ali, jbg. ima to nešto. Sad, može li se to nešto nazvati genom? Vjerovatno ne može.
Pa šta je, jel u vodi nešto.. nemam pojma.
Editovao sam post, da ne bude da sad ja nešto politički, ovo-ono
Last edited by Pismonosa on 13/09/2014 09:40, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#1807 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
a vidi, htio sam ti svašata napisati, ali me -martinez- preduhitri...hrastov žižak wrote:ma pretjerujete sa tim pozivanjem na mlađe kategorije u srbijanskoj košarci. kad je dječak sa šibicama do juče ovdje piso o košarkaškoj tradiciji na prostoru bivše juge koja se i dalje nekako kotrlja, većina ga je pljuvala, a ja kolko se sjećam nije govorio samo o hrvatskoj repki.
valjda radosni bolje zna kako je u srbijiradostan dan wrote:a boga mi i pisati emocijama nije preporučljivo, ako se želi doći do objektivne analize...Ne znati nije opravdanje
vidi ovo - vladimir štimac...
i?Са јуниорском репрезентацијом Србије освојио је злато на Европском првенству 2005, а са младом такође злато на Европском првенству 2007. Са универзитетском репрезентацијом освојио је две златне медаље, 2009. и 2011.
ništa...nema lige, nema konkurencije, nema para, nema pravih trenera, saigrača, guzi se po istoku evrope..
čisti talenat ne znači i siguran uspjeh, ako nije obezbjeđeno sve ostalo. što bi se reklo - nema ga niĐe. a takva mu je i igra.
a bio nosioc tima...
to ti je što ti je, pomiri se sa tim...
ja bi sad kO blećak trebao da svršavam na finale, da sebe ubjeđujem kako je to normalno i očekivano da igraju finale, kako smo jaki u p. materinu i tako dalje...
doduše, ja i bih, nego me jebe mozak, uvjek mi je racio pobjeđivao emociju.
gledaj...nije bilo prije 20 godina, nego prošle...ep u sloveniji. pa meni je bilo mučno gledati igru, a ne nekom ko ne navija za srbiju.
grupna faza završena sa porazima od makedonije i crne gore. u sledećoj fazi dobiješ belgiju, pa popušiš od ukrajine, pa dobiješ FRANCUSKU sa PARKEROM. sve neki -bljeskovi- skoro kao incidenti, bez kontinuiteta i da možeš reći - to je to, mogu da IGRAJU, pa vidjećemo dokle će.
kad sam već pomenuo ep 2013, drago mi je što su španci poflautali na ovom svjetskom više nego se hljeba najesti, jer su na tom evropskom štelali da budu zadnji i da u četvrtfinalu igraju sa srbijom. e evo im sad frula, pa nek duvaju kO tereza kesovija u nju.
vidi sastava, igrači koji su prošle godine igrali na ep, danas ih niko ne pomenje ni na temi, ni u medijima - paunić, rašić, tepić (aj ovaj je i znao odigrati 3-4 minuta kO čovjek), kosta perović (pa on je ovacije dobijao kad tablu pogodi, a ne koš), savanović (e jedino on, mada je i njega često hvatalo malajsko ludilo). nema kešelja, nema mačvana.
znači, nisam ja puno fulao u svojoj analizi...ovom danas timu možeš pridodati par imena koja su otpala zbog povreda -
a la nedović, i pizde veličkovića, i to je to. ne vidim neku širu bazu, dok ne stasaju ova djeca što su pokupila sve turnire za svoj uzrast (neko je to pomenuo već).
a šta će sa djecom biti pitanje je, obzirom na sve ono što sam već napisao u postu kojeg si prvog citirao.
al dobro, da malo uživamo, ima vremena za udaranje glavom u zid.
-
radostan dan
#1808 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
uzgred, neko je pitao čudo nema mačvana, a ja sam pomenuo velPičkovića...evo odgovora -
"Malo je reći da sam zatečen i razočaran nekorektnim postupkom Novice Veličkovića. Konstantno smo bili u kontaktu pre objavljivanja spiska i sve je bilo u najboljem redu, međutim juče kad sam ga pozvao na uobičajan razgovor, saopštio mi je da zbog povrede kolena nije u mogućnosti da se pojavi na pripremama. To je zaista krajnje nekorektno. Bruka i sramota. Zdravlje igrača je bilo i biće na prvom mestu, ali način i tajming kad je to uradio Veličković je ispod svakog nivoa. Da nije spreman da bude deo tima mogao je da mi saopšti pre deset dana ili tri minuta pre objavljivanja spiska i sve bi bilo u redu", rekao je Đorđević za sajt KSS-a.
Ono što je dirigent srpske košarkaške reprezentacije istakao jeste da će sada Veličković morati da objasni svoje postupke javnosti, ali i saigračima koji su zbog njega izgubili mesto u timu.
"Kad sam ga pitao da li bi isto postupio da nije potpisao ugovor sa Trabzonom, odgovorio je da ne zna, da bi probao, da bi se mučio. Ovako neka svoj postupak objasni košarkaškoj javnosti. On, njegov klub i oni koji su ga savetovali da se odluči na ovaj korak. A pre svega objašnjenje duguje Dušku Savanoviću i Milanu Mačvanu, jer sam mu dao prednost u odnosu na njih. Ako se neko pita da li ću sada pozvati Savanovića ili Mačvana, odgovor je negativan, jer nemam obraza da uradim nešto slično. U svakom slučaju, idemo dalje jači nego što smo bili pre ovoga
- Creasy
#1809 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Tomahawk11 wrote:Pah, desi se srecan kos koji moze i utakmicu da odluci. Ovo sto @hrastov kaze za Batuma, to je druga stvar, da je odigrao natprosjecnu partiju. Samo to mi nikako nije produkt neke srece, vise motivacije koju je on nasao u sebi.Bodkin wrote:ja tvrdim da ne postoji sreca u kosarci. mislim postoji ono ste se bradatom desi. to je sreca. ali da ti vrhunski igraci pogadjaju iz naleta, preko ruke, iz step back-a, iz driblinga...nista sto nisu uradili 10 000 puta na treningu prije togaTomahawk11 wrote:
Pa dobro, nije bas Carmelo Anthony, ali mora mu se priznati da kad ima momentum, pogadja iz svih pozicija. Ona trica iz driblinga, na skok shutujbg, zbog tog gledamo kosarku, ako cemo to nazivati srecom i nafakom, da ne gledam vise.
Ako je sve spalo na nekakvu nafaku, e onda ga jebi.
Izvini, ali fakat gluposti pišeš. Kako objašnjavaš onda npr. promašaje penala Barezija i Bađa u finalu SP 1994? Nisu znali dati gol iz penala? Ili im je možda nedostajalo motivacije?
-
kakavdanakneiskustvu
#1810 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nisu 1994.ascari wrote:Nakon raspada Juge, igrali svako polufinale SP-a.Šveđanin wrote:Dobro leclerc moras znati da to Srbi njeguju odavno. Kontinuitet. Pa oni redovno imaju igrace koje salju u NBA. Jesu kosarkaska nacija.
A pametni koji zele uspjeh svoje repke iz ovoga uce. Srbija, tek malo veca zemlja, nista bogatija pravi ovakve uspjehe. Velika stvar.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1811 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Jesi li cuo mozda za tremu?@Creasy
Izvini, ali fakat gluposti pišeš. Kako objašnjavaš onda npr. promašaje penala Barezija i Bađa u finalu SP 1994? Nisu znali dati gol iz penala? Ili im je možda nedostajalo motivacije?
Jbt, ti navalio da je 35 koseva produkt srece i tako mora biti. Lakse ti je priznati da mlatis praznu slamu.
- dacha bosanac
#1812 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nedović, Mačvan, Savanović, Micov, Erceg, Bobi Marjanović, Luka Mitrović, Dangubić, Vasa Micić, Jokić...neki mlađi, neki stariji...po meni su neki i bolji od Birče, Simona, Katića...Jović je veliko iznenađenje...Martinez_ wrote:Nema Srbija bolje igrače od ovih, možda fale dva tri imena da popune klupu i to je sve. Tim pre je uspeh veći.Tomahawk11 wrote: Da, Noah je sigurno falio.
Djordjevicu svaka cast, vec sam rekao, kao da je osvojio zlato. Kad se uzme u obzir koliko je tu otkaza standardnih reprezentativaca bilo, pa je morao povesti onu dvojicu pajaca i mahaca peskirima.....
- area51
#1813 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nešto bi mi bilo drago da Francuzi uzmu medalju,zaslužili su
-
kakavdanakneiskustvu
#1814 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
area51 wrote:Nešto bi mi bilo drago da Francuzi uzmu medalju,zaslužili su
I meni
- Johnzy
#1815 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ma dajte, šta kukate. Ne može se porediti stanje u srpskoj košarci sa stanjem u španskoj. Jer oni mnogo para ulažu u sve sportove zbog jer im je država bogatija i sređenija, a prepoznali su da mogu nešto. Treba porediti stanje u državi sa stanjem u košarci, i to je paralela. Pogledajte kako se radi sa mlađim selekcijama. Pa skoro je Zvezda, ili kome je draže FMP, osvojila onaj turnir Evrope, a mlađe selekcije doguraju već decenijama bar do polufinala. Eto, ove godine jedna selekcija je bila peta, pa je to bio propast sveta. E sad, što se klubaši, kako se kasnije formiraju ti mladi igrači, huligani, gašenje klubova, merdžovanje, i ostale gluposti je već upliv države. Doduše, košarka se daleko manje igra nego ranije, kada je bukvalno u svakom dvorištu bio obešen barem obruč od bureta, pa su svi u njega gađali, a da ne pričam o fenomenalnim basket terenima na Novom Beogradu i konkurenciji tamo. Ako se malo, ali sasvim malo promeni stanje u državi (ja ne vidim kako, ali recimo, hipotetički) i košarka će procvetati.
- Johnzy
#1816 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
I još, trening kampovi za klince kod nas su uglavnom otvoreni, pa su dolazili i momci izBosne da treniraju, a pozitivne i negativne stvari se kod nas prelivaju. Jedino što vlada antagonizam među narodima, pa recimo neki klinac iz BiH neće gledati uspeh Srbije kao nešto spektakularno, e da bi počeo da trenira košarku, i neće želeti da bude Teodosić. Ali opet, ovo što je ova selekcija uradila će se pozitivno odraziti na "našu" košarku - ExYu.
- Creasy
#1817 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ne 35 koševa, nego samo onih 7 trica u zadnjoj četvrtini.Tomahawk11 wrote:Jesi li cuo mozda za tremu?@Creasy
Jbt, ti navalio da je 35 koseva produkt srece i tako mora biti. Lakse ti je priznati da mlatis praznu slamu.
-
Ljuba Moljac
#1818 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
ovo je jos jedan dokaz koliko je djordjevic veliki trener.radostan dan wrote:uzgred, neko je pitao čudo nema mačvana, a ja sam pomenuo velPičkovića...evo odgovora -
"Malo je reći da sam zatečen i razočaran nekorektnim postupkom Novice Veličkovića. Konstantno smo bili u kontaktu pre objavljivanja spiska i sve je bilo u najboljem redu, međutim juče kad sam ga pozvao na uobičajan razgovor, saopštio mi je da zbog povrede kolena nije u mogućnosti da se pojavi na pripremama. To je zaista krajnje nekorektno. Bruka i sramota. Zdravlje igrača je bilo i biće na prvom mestu, ali način i tajming kad je to uradio Veličković je ispod svakog nivoa. Da nije spreman da bude deo tima mogao je da mi saopšti pre deset dana ili tri minuta pre objavljivanja spiska i sve bi bilo u redu", rekao je Đorđević za sajt KSS-a.
Ono što je dirigent srpske košarkaške reprezentacije istakao jeste da će sada Veličković morati da objasni svoje postupke javnosti, ali i saigračima koji su zbog njega izgubili mesto u timu.
"Kad sam ga pitao da li bi isto postupio da nije potpisao ugovor sa Trabzonom, odgovorio je da ne zna, da bi probao, da bi se mučio. Ovako neka svoj postupak objasni košarkaškoj javnosti. On, njegov klub i oni koji su ga savetovali da se odluči na ovaj korak. A pre svega objašnjenje duguje Dušku Savanoviću i Milanu Mačvanu, jer sam mu dao prednost u odnosu na njih. Ako se neko pita da li ću sada pozvati Savanovića ili Mačvana, odgovor je negativan, jer nemam obraza da uradim nešto slično. U svakom slučaju, idemo dalje jači nego što smo bili pre ovoga
- ascari
#1819 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nisu 1994.[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:Nakon raspada Juge, igrali svako polufinale SP-a.
I sam znas zbog cega, tako da...
-
insomnia99
#1820 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
nemoj pretjerivatiVamzemoljac wrote:Kakva sportska velesila je Srbija,svaka čast!
Definitivno najjača sportska nacija u reigonu,a i šire.
svaka čast na ovom uspjehu, ali recimo u nogometu i rukometu moraju čak i vas gledati na zadnjem velikom takmičenju....
2006??ascari wrote:
I sam znas zbog cega, tako da...
- ascari
#1821 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ovo prvenstvo sam toliko zaboravio, da sam morao da pogledam na netu od koga su izgubili. Svaka cast!insomnia99 wrote:2006??
-
valensija
#1822 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
1998 - osvojena titula prvaka sveta
2002 - osvojena titula prvaka sveta
2006 - debakl
2010 - polufinale
2014 -finale?
2002 - osvojena titula prvaka sveta
2006 - debakl
2010 - polufinale
2014 -finale?
- zarko.filip
#1823 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Djordjevic je toliko veliki trener da je naucio i Marka Simonovica da da dva slobodna bacanja kada je bilo najpotrebnije.Ljuba Moljac wrote:ovo je jos jedan dokaz koliko je djordjevic veliki trener.radostan dan wrote:uzgred, neko je pitao čudo nema mačvana, a ja sam pomenuo velPičkovića...evo odgovora -
-
KENJAC
#1824 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Jesi'l ti onaj sto se nadje da branis goloruki Spanski narod kad ih jedan divljak nazva "ciganima"Pismonosa wrote:Čestitke Srbiji.
Francuzi su doveli jedan fin i solidan sastav na ovo prevnestvo. Većina tih igrača su zaista talentovani i kreativni, ko omanji balvani.
Ostaje žal što je jedna ovakva degenirasana Francuska izbacila Španiju i uskratila nam zanimljivo finale.
Now, everything is possible.
P.S. Nema veze , oprosteno ti je. Samo pazi u buduce, ne slijedi gluplje od tebe !
- zarko.filip
#1825 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Francuzi su stvarno gospoda. I dok su gubili sa 18 razlike, i kada se lomio rezultat, sve vreme su igrali pošteno.Zelabal I Raduljica se grle, nema prljavstine, igrac jedne ekipe padne ruku mu pruza igrac druge ekipe, niko ne drami, svi igraju svoju igru... Španci bi se samo prenemagali po terenu i bilo bi muka gledati utakmicu. Ovako smo zaista uživali u igri obe ekipe, i radovali se pobedi boljih.