Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#1801 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

MOSALJOZE wrote:''Jusuf Nurkić je dobrodošao u reprezentaciju i odaziva se isključivo na poziv selektora Ivanovića, a nikako ljudima u KS BiH "
I gdje je problem???????????????????????????
evo gdje je problem:

Oglasio se Jusuf Nurkić:
"Neću igrati za privatni tim Mahmutovića, Stojanovića i Konakovića"

http://sportsport.ba/bh_kosarka/necu-ig ... ica/148152
Mustang1

#1802 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

Sto se tako nije pricalo kad su fudbaleri bojkotovali savez ?
LSD

#1803 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

Mustang1 wrote:Sto se tako nije pricalo kad su fudbaleri bojkotovali savez ?
zato što su fudbaleri kolektivno bojkotovali tadašnji NS, pa se polako poceli odazivati dolaskom Ćire....a u ovom slucaju samo jedan papčić pravi javni cirkus i rat sa KS, u saradnji sa svojim menadžerčićem (koji je isto to radio i sa slovenackim KS u slucaju Omić ;-) )

svima je trenutni KSBIH prihvaljtiv i OK, svi se odazivaju , samo Jusuf glumi uvijeđenu seosku mladu :lol: pa ko si jbt ....bitna je to razlika sa onim dešavanjima sa Nogometnim savezom
MOSALJOZE

#1804 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Harun ima moju podršku sve dok ovako bude radio.Imamo sve muške selekcije u A-diviziji,od naredne godine se kreće i sa ženskim selekcijama.Liga je propala to stoji,ali u mladjim kategorijama se nešto radi po tom pitanju.
It_is_a_Leclerc

#1805 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Papčić je slušao Baju i kad je dovukao dvije reprezentacije BIH do A divizije. Samo tad je dobroliki Bošnjo skandirao "Jusufe, Jusufe" i nije mu smetao Baja. Tipičan primjer memorije kapaciteta paramecijusa.

Elem... Kako rekoh, Harun M. je klasična ubleha koja je imala više sreće nego pameti u svom poslu. Imao je sreće da se u Sarajevu pokrenu Sparsi, koji, uz par inostranih klubova, snadbijevaju ove reprezentacije igračima. Pa opet, ni takvi ne bi u A divziju da ne bi mrskom Jusufa. :lol: Klupska košarka u BIH je bila na boljem nivou kad je predsjednik KSBIH bio Milorad Dodik. Harunov privatni savez troši pare na sastanke i večerice u Grčkoj, dok se klubovi u BiH gase k'o na traci.

Jusuf i menadžer su sve što su imali argumentovali, potvrdili, dokazali, objasnili, a Harunu je ostalo samo da, kao prostak i seljo, što u konačnici i jete, vrijeđa ljude po press konferencijama, smišlja neke izmišljene tužbe za koješta i kuka kako je pozajmio pare, na šta bi se mi valjda trebali rasplakati, šta li.

Nadam se da će Jusuf snaći snage da pređe preko bezobrazluka i prihvati poziv privatnog saveza lažnog patriote Haruna, Kifle Konakovića i jataka iz Beobasketa, i da se odazove pozivu koji je ionako vrlo upitan. Ako se i ne odazove, ne zamjeram. Harun je naelektrisao neinformisanu, kratkovidnu i generalno blesavu javnost na momka, pa sad nek' snosi posljedice.
LSD

#1806 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

mogli bi smo komotno otvoriti temu Mahmutović Harun, pošto ovdje ima opasno nadrkanih i ogorčenih likova na doticnog....svakodnevno prozivaju čovjeka na ovoj temi :lol: ko da im je maltretirao nekog iz familije :shock:

a što se tice Jusufa, papčića koju sluša Baju ....kako to da samo njemu (i njegovom menadžerčiću) smeta KSBIH i niti jednom drugom igracu selekcije :!: pa cak niti selektoru Ivanoviću.

i kako to da niko od njih ne naziva taj Savez privatnom svojinom ili da putem medija uslovljavaju svoje odazivanje selekciji time što ce tražiti smjenu kompletnog Saveza :lol: :lol: Jusuf Nurkić (papčić bez ikakvog staža u A selekciji) se našao pozvanim i sebi daje tu slobodu da ucijenjuje i smijenjuje Košarkaški Savez jedne države :lol: :lol: only in Bosnia

identicno to je menadžerčić pokušao uraditi KS Slovenije (u slucaju Omić), po medijima ih nazivajuci lopovima i privatlukom - pa su ga ljudi odjebali po kratkom postupku....ali kratkovidni zatucani bošnjo ne vidi dalje od svog nosa :facepalm: zato i postoje vicevi o nama jbg

i ne znam koji qrac pojedinci ikako prate selekciju koja igra za taj "privatni savez" na Eurobasketu u Sloveniji ili u minulim kvalifikacijama....gadi mi se to licemjerje, povraca mi se od pojedinaca
Last edited by LSD on 28/12/2014 01:58, edited 1 time in total.
Mustang1

#1807 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

Vidjet ces kad za godinu dvije Mahmutovic i Konakovic izadju u javnost sa informacijom da se repka mora ugasiti ali cemo posuditi hrvatima ime reprezentacije :oops:
Pjanic15

#1808 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

Mahmutović i Konaković sa jedne, Trnočević sa druge strane, sukob cirkusantskih lopina, žao mi je Nurkića jer se našao tu.
omega369

#1809 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by omega369 »

Ko se našao tu? Nije se niko nasao tu, covjek je jednostavno zelio biti tu!

a onaj lopinas menadzer ocito ocekuje kakvu masnu ponudu od nekog drugog saveza pa zato navija krelca da laje i bije "njegovu" bitku

sve to govori kakva smo mi govna od ljudi
It_is_a_Leclerc

#1810 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Reprezentacija BIH nije reprezentacije Košarkaškog saveza, već reprezentacija moje države, domovine.
To ni u kojem slučaju ne mijenja činjenicu da je Košarkaški savez pod šapom tri čovjeka, da ne funkcionira kao ozbiljna sportska ustanova, da nam je košarkaška liga gotovo umrla, da nisu uspjeli spriječiti odlazak nijednog potencijalnog reprezentativca u druge zemlje, da nisu uspjeli pomoći klubovima u BiH da prežive, da smo za vrijeme njihovog vladanja spali na jednog predstavnika u regionalnoj ligi, da nismo prošli u drugi krug na dva Eurobasketa, i tako to.

To što oni vama mogu prodati uspjeh KK Sparsa, kao svoj lični, a uspjeh reprezentacije koju je Jusuf Nurkić skoro sam uveo u A diviziju, kao svoj najveći uspjeh, je zaista licemjerno. E, zato postoje vicevi o Bošnji :lol:

Samo recite šta je to Jusufov menadžer slagao ?! Nije ništa.
LSD

#1811 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

pa i Buza i Vrabac su uveli reprezentaciju u A diviziju - pa nemaju problema sa odazivom u selekciju svoje domovine, ne uslovljavaju svoj dolazak u selekciju smijenom kompletnog Saveza, niti putem medija porucuju da nece igrati sa nekakav "privatni Savez", ne koriste svog menadžera za rat sa Savezom, ukratko receno Nemaju nikakvih problema sa KSBIH :!: ....samo papan koji sluša Baju ima problema sa Savezom i misli da ih (zajedno sa svojim menadžerčićom) može smijeniti i otjerati :pisnuo: kako loš plan :facepalm:
trcicu trceci

#1812 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by trcicu trceci »

Postoje neka pravila i postoje ljudi koje vode savez, ja ne znam kako neko moze sebi dozvoliti da smjenjuje i govori kao igrac da ovaj treba voditi savez ili ne treba. Pa gdje to ima? Moze mi se svidjati ili ne, ali uslovljavati poziv u reprezentaciju smjenom nekoga je debilizam.
LSD

#1813 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

trcicu trceci wrote:Postoje neka pravila i postoje ljudi koje vode savez, ja ne znam kako neko moze sebi dozvoliti da smjenjuje i govori kao igrac da ovaj treba voditi savez ili ne treba. Pa gdje to ima? Moze mi se svidjati ili ne, ali uslovljavati poziv u reprezentaciju smjenom nekoga je debilizam.
znaš gdje ima

samo kod glupih bosanaca i nigde više na svijetu :!: koji još podržavaju drznika i vicu : Jeste, tako je Juka u pravu si, podvikni ti njima, smijeni ih, otjerati bandu korumpiranu (zato što se ne sviđaju tebi i svom menadžeru)....klasicna ona zaostala masa koja se vodi emocijama, umjesto razumom.

samo pamecu limitirani bošnjo puši te fore, ali jbg zato i postoje vicevi o nema
It_is_a_Leclerc

#1814 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Šta je slagao Jusuf ili njegov menadžer ?! Ništa. Osramotili Hayatovog Cmizdravca, koji je, da vrhunac bude potpun, najavio da će ih tužiti "zbog izrečenih neistina" :lol: . Privatna prćija Beobasketa i Kifle Konakovića = KSBIH. Kad je zadnji put zasjedao UO KSBIH ? :lol:
Ko je platio put u Grčku ?! Ko je platio put u Francusku ?!

Jusuf treba da se odazove pozivu navijača. Jer nam je nasušno potreban, kao izvrstan i dominantan NBA centar. Konaković i Cmizdravac Mahumotivć će, kad-tad, pasti, i bit će izvrgnuti ruglu kao i Munja, Iljo Dominković, Ahmet Pašalić i kompanija, a Jusuf jeste, ostaje i bit će jedan od najboljih mladih centara NBA lige u ovom trenutku. Hejtera će uvijek biti. Dok god zarađuje dovoljno da im kroz prozor baci da sebi kupe novi Hayatov cd ili kifle, ne treba da se brine za njih. :lol: :lol:
Pjanic15

#1815 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

omega369 wrote:Ko se našao tu? Nije se niko nasao tu, covjek je jednostavno zelio biti tu!

a onaj lopinas menadzer ocito ocekuje kakvu masnu ponudu od nekog drugog saveza pa zato navija krelca da laje i bije "njegovu" bitku

sve to govori kakva smo mi govna od ljudi
20 mu je godina i on je kao bio upućen u ovo što će mu se desiti? Ta lopina od menadžera mu je ipak pomogla u karijeri i ne može sada reći ne, druga stvar je sada što se dešava, ali nikako se ne smije izostaviti i lopine Mahmutovića i Konakovića. Svi oni znaju koliki je potencijal Nurkića i šta sve može napraviti u karijeri, pa svi vuku na svoju stranu i lopine pokažu svoje pravo lice, dok reprezentacija i BiH ispaštaju.
SkyLimit

#1816 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

It_is_a_Leclerc wrote:Šta je slagao Jusuf ili njegov menadžer ?! Ništa. Osramotili Hayatovog Cmizdravca, koji je, da vrhunac bude potpun, najavio da će ih tužiti "zbog izrečenih neistina" :lol: . Privatna prćija Beobasketa i Kifle Konakovića = KSBIH. Kad je zadnji put zasjedao UO KSBIH ? :lol:

Jusuf treba da se odazove pozivu navijača. Jer nam je nasušno potreban, kao izvrstan i dominantan NBA centar. Konaković i Cmizdravac Mahumotivć će, kad-tad, pasti, i bit će izvrgnuti ruglu kao i Munja, Iljo Dominković, Ahmet Pašalić i kompanija, a Jusuf jeste, ostaje i bit će jedan od najboljih mladih centara NBA lige u ovom trenutku. Hejtera će uvijek biti. Dok god zarađuje dovoljno da im kroz prozor baci da sebi kupe novi Hayatov cd ili kifle, ne treba da se brine za njih. :lol: :lol:
Stvarno vas ima puno koji hoćete da rušite trenutnu garnituru Saveza, nema govora. Two and a half man.

I tolika opsesija Nurkićevim novcem nije normalna. A do jučer si govorio da itekako ima i njegove krivice.
Iker C

#1817 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Iker C »

Juka je već sada naš najbolji igrač.
It_is_a_Leclerc

#1818 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

SkyLimit wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Šta je slagao Jusuf ili njegov menadžer ?! Ništa. Osramotili Hayatovog Cmizdravca, koji je, da vrhunac bude potpun, najavio da će ih tužiti "zbog izrečenih neistina" :lol: . Privatna prćija Beobasketa i Kifle Konakovića = KSBIH. Kad je zadnji put zasjedao UO KSBIH ? :lol:

Stvarno vas ima puno koji hoćete da rušite trenutnu garnituru Saveza, nema govora. Two and a half man.

I tolika opsesija Nurkićevim novcem nije normalna. A do jučer si govorio da itekako ima i njegove krivice.
Naravno da ima. Trebao je makar on ćutati, kad je vidio da papci iz saveza neće i ne znaju. Ja sam duboko uvjeren da je cilj Haruna Cmizdre i Kifle Konakovića da otjeraju Nurkića. Jer, kako drugačije objasniti Harunov status, iz vedra neba, pet mjeseci nakon famoznog "nedostavljanja nalaza", u kome se menadžeru Jusufa Nurkića i Jusufu indirektno poručuej da "odjebu". Mislim, šta ti više treba ?! Tu je Jusuf trebao odgovoriti i umiriti se, a ne stvari svlačiti u medije, jer su prljavci poput Haruna i Beobasketovog Čovjeka na nivou blaćenja i razvlačenja po blatu na domaćem terenu .

Ja neću da rušim nikakvu garnituru saveza. To mene ne zanima. Samo ste mi mnogo humorni sa tim glorificiranjem klasičnih uhljeba koji su bh. klupsku košarku pomnožili s nulom, a da im ne bi SPARS-a i Jusufa Nurkića kojeg toliko iz zatrke pljuju i bljuju, vraga bi ovi juiniori makli iz B divizija. Oni će sami otići kad nanjuše da više nema para, putovanja, talova...

Jusuf će ostati.
SSemir

#1819 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SSemir »

sanjao sam sinoc da je postigao 62 poena u jednoj utakmici...nisam mogao vjerovati ocima svojim :shock:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1820 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Reprezentacija BIH nije reprezentacije Košarkaškog saveza, već reprezentacija moje države, domovine.
To ni u kojem slučaju ne mijenja činjenicu da je Košarkaški savez pod šapom tri čovjeka, da ne funkcionira kao ozbiljna sportska ustanova, da nam je košarkaška liga gotovo umrla, da nisu uspjeli spriječiti odlazak nijednog potencijalnog reprezentativca u druge zemlje, da nisu uspjeli pomoći klubovima u BiH da prežive, da smo za vrijeme njihovog vladanja spali na jednog predstavnika u regionalnoj ligi, da nismo prošli u drugi krug na dva Eurobasketa, i tako to.

To što oni vama mogu prodati uspjeh KK Sparsa, kao svoj lični, a uspjeh reprezentacije koju je Jusuf Nurkić skoro sam uveo u A diviziju, kao svoj najveći uspjeh, je zaista licemjerno. E, zato postoje vicevi o Bošnji :lol:

Samo recite šta je to Jusufov menadžer slagao ?! Nije ništa.
He svasta ti napisa al preskoci ono da su nam od dolaska Haruna po prvi put sve reprezentacija u A razredu, da nas vodi do sada ubjedljivo najjaci trener, da smo i bez Nurkica kvalifikacije prosli na prvom mjestu itd itd.......
Jebo ti drzavu u kojoj jedan igrac moze krojiti pravila ma ko da je u pitanju a jos pored toga taj isti igrac malte ne nicim nije zaduzio tu drzavu ili da budem precizniji A reprezentaciju. I kakve veze ima Harun sto je nasa liga u curku.....pa nije on vodio politike klubova i klupske kase za razliku od Konakovica koji jeste sjebo Bosnu ali u ovom slucaju bar sto se mene tice sasvim regularno zastupa interese i stavove saveza i ja licno ne bih razmislajo drukcije od njih dvojice. Nikola Prce moze doci kod doktora reprezentacije, covjek koji je jedan od najzasluznijih sto idemo na SP-o, Edin Dzeko moze doci kod reprzentativnog doktora a balo Nurkic ne moze!!!!! Eto mu NBA pa nek tamo proba otici kod privatnog doktora ili u bilo kojem drugom evropskom klubu pa ce zavrsiti u selu iz kojeg je i dosao.
I jos nesto da ti objasnim posto vidim da nemas blage veze sa onim sta pises a to je vezano za predstavnike u ABA ligi sa kojima savez nema ama bas nikakve veze. Po cemu je to kriv savez sto imamo jednog predstavnika u ABA ligi daj prosvjetli me majke ti. I vrlo je bezobrazno na ustrb jednog Vrapca, Buze itd govoriti da nas je Nurkic sam uveo u A diviziju jer to prosto nije tacno jer kosarka je kolektivni sport a ne pojedinacni i moze jedan igrac dati 100 poena a da mu tim izgubi kao sto je recimo slucaj za LA gdje Cobe daje po 50 poena a oni gube utakmice.
Ali ne mozes ti znati te stvari jer onu stvar mogu dati na panj da je jedini sport u zivotu kojim si se ti bavio "Arena sport"!!!!
Mustang1

#1821 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

I vi pripisujete te uspjehe mladih kategorija savezu kao da oni igraju :-) Ako cemo realno i njih je Nurkic nosio pitanje je bi'l tako bilo bez njega
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1822 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

Mustang1 wrote:I vi pripisujete te uspjehe mladih kategorija savezu kao da oni igraju :-) Ako cemo realno i njih je Nurkic nosio pitanje je bi'l tako bilo bez njega
Pa nije igrao Nurkic za druge selekcije pa su usle u A razred. Ne ali mi objasni sto se to sve dogodilo po prvi put dolaskom Haruna. Ne postoji ni jedan uspjesan klub a ni jedna uspjesna reprezentacija na svijetu koja iza sebe nema dobar menadzmet i organizatora a ovaj covjek se zaista polomio da bi sve bilo kako treba.
Mustang1

#1823 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

Zato sto je tu konacno dobra generacija ? Ne znam koliko igraca Sparsa ima tu ali cini mi se da su oni najzasluzniji za te mlade generacije .. Mozda i grijesim katastrofalno ali cini mi se da oni rade kvalitetno i daju dobre mlade igrace
SkyLimit

#1824 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

Mustang1 wrote:Zato sto je tu konacno dobra generacija ? Ne znam koliko igraca Sparsa ima tu ali cini mi se da su oni najzasluzniji za te mlade generacije .. Mozda i grijesim katastrofalno ali cini mi se da oni rade kvalitetno i daju dobre mlade igrace
Ako je samo do igrača, nagradno pitanje je: Zbog čega Mirza Teletović nikada nije igrao europsko prvenstvo A divizije u omladinskim selekcijama BiH?
It_is_a_Leclerc

#1825 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Mustang1 wrote:I vi pripisujete te uspjehe mladih kategorija savezu kao da oni igraju :-) Ako cemo realno i njih je Nurkic nosio pitanje je bi'l tako bilo bez njega
Ne, ne, ne... Ne može tako.

"Penis na panju", LSD i ostali su tada završavali projektnu dokumentaciju za Jusufovu bistu na Skenderiji. Jusuf bio kralj, šah, sultan. Aman jarabbi, te euforije oko njega. Da je neko ovdje rekao da je on "ispao sa sela" i da je "seljačić koji sluša Baju" kako tvrde u napadaju pseudo-urbanog elitizma LSD i ovaj što stavlja Penis na panj, ja mislim da bi ga kamenovali, zapalili, a pepeo prosuli po Atlantiku.

Al' eto.. Switch se desio. Sad je najgori na svijetu.

Bošnjo vulgaris.
Post Reply