Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gerrard 08

#1801 Re: Liverpool FC

Post by Gerrard 08 »

vaučer wrote:
Gerrard 08 wrote:Ma malo je reci da se treba nekih rijesiti.. dosta se njih treba rijesiti i dovesti adekvatne igrace. Al' eto cini mi se da treba prvo u CL pa onda "vabit'" kvalitetne igrace.

Na ove dvije pripremne utakmice niti jedan igrac koji je nastupio za L'pool ne bi upao nuti u jedan od 4 najveca tima u Engleskoj. Doduse, osim Reine... i Kuyta :dance:
Ne vidim problem.
Utakmicu protiv Valerenge je igrala C momčad a u nastavku combo B i A momčadi. Ne znam šta očekuješ od Colea, Degena, Poulsena i sličnih. Protiv Valencije smo počeli s boljim sastavom i igrali kontrolirano i vrlo dobro prvo poluvrijeme te solidno drugo.

U top 4 momčadi ne bi ušli Carroll, Downing, Lucas, Agger, Johnson, Aquilani?
Da, baš. :shock:
Mislim da u prvom dijelu govorimo isto.

Sto se tice ovih pobrojanih (carol, Dow...), koliko god da su mi dragi kao nasi igraci, moram (teska srca) priznati da ih zaista ne vidim u prvih 11 u Utd, Che, Ars... na klupi, mozda. Oni koji bi uletili u prvih 11 kod ovih je broj 7 (i on se jos treba dokazati u P-Shipu), broj 8 i broj 25.

Ova tri su nam world class igraci. Uz duzno postovanje, ostali su dobri (ove koje ti pobroja gore a pocinju s Carolom); zatim imamo sqaud igrace (tipa Kuyt, JC, Aurelio...) i dosta taraba koje si takodje pobrojao na pocetku svog posta.

Sve u svemu, ja sam ipak optimista i mislim da sa par novih igraca (CB, LB i mozda neki napadac) i shipovanjem Degena, Poulsena i inih, kao i injuree free sezonom za brojeve 7, 8 :dance: , 9 i 25 mozemo imati vrlo dobru sezonu.

Pozz
Lucas Leiva

#1802 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Slikovito mi objasni sta to ima Akvilani. Jel daje golove? Svake prestupne. Jel namjesta golove? Svake prestupne. Jel oduzima loptu protivniku? Oduzima je ostrim pogledom. Sta on radi osim sto izvodi kornere, odnosno zna da potkopa i zavrne loptu kad mu niko ne smeta???
Lucas Leiva

#1803 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Slikovito mi objasni sta to ima Akvilani. Jel daje golove? Svake prestupne. Jel namjesta golove? Svake prestupne. Jel oduzima loptu protivniku? Oduzima je ostrim pogledom. Sta on radi osim sto izvodi kornere, odnosno zna da potkopa i zavrne loptu kad mu niko ne smeta???

Mislis da bi igrao za Liverpool da je rodjen na Balkanu. Nikad nebi dobio ni radnu dozvolu, a ne potpisao za Liverpool!
Lucas Leiva

#1804 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Mislis da bi igrao za Liverpool da je rodjen na Balkanu. Nikad nebi dobio ni radnu dozvolu, a ne potpisao za Liverpool!
Riddle

#1805 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Jako dobro pojacanje i sjajna cijena. Cudi me da Arsenal nije pokusao dovesti ovog igraca. Bolje se trenutno ne moze naci.
Riddle

#1806 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Jako dobro pojacanje i odlicna cijena. Cudi me da Arsenal nije pokusao dovesti ovog igraca. Bolje se trenutno ne moze naci.
Riddle

#1807 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Jako dobro pojacanje i odlicna cijena. Cudi me da Arsenal nije pokusao dovesti ovog igraca. Bolje se trenutno ne moze naci.
Riddle

#1808 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Lucas Leiva

#1809 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

On nebi imao mjesta niti u jednoj balkanskoj reprezentaciji, bez do zuba naoruzanog menadzera!
Riddle

#1810 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Zamolio bih nekog od moderatora da izbrise visak. Forum kaslje ponovo. Hvala.
Gerrard 08

#1811 Re: Liverpool FC

Post by Gerrard 08 »

vaučer wrote:
Gerrard 08 wrote:Ma malo je reci da se treba nekih rijesiti.. dosta se njih treba rijesiti i dovesti adekvatne igrace. Al' eto cini mi se da treba prvo u CL pa onda "vabit'" kvalitetne igrace.

Na ove dvije pripremne utakmice niti jedan igrac koji je nastupio za L'pool ne bi upao nuti u jedan od 4 najveca tima u Engleskoj. Doduse, osim Reine... i Kuyta :dance:
Ne vidim problem.
Utakmicu protiv Valerenge je igrala C momčad a u nastavku combo B i A momčadi. Ne znam šta očekuješ od Colea, Degena, Poulsena i sličnih. Protiv Valencije smo počeli s boljim sastavom i igrali kontrolirano i vrlo dobro prvo poluvrijeme te solidno drugo.

U top 4 momčadi ne bi ušli Carroll, Downing, Lucas, Agger, Johnson, Aquilani?
Da, baš. :shock:
Dakle, kol'ko god ja njih volio jer su nasi igraci, mislim da ovi gore pobrojani (Carol, Dow...) ne mogu uci u prvih 11 ni u Utd-u, ni u Chelsea-u ni u Arsenalu. Ja bih zaista volio da mogu i da su world beateri, ali nisu.. oni su amo dobri igraci (neki s potencijalom da budu klase).

Mislim da samo tri nasa imaju sansu za prvih 11 kod ovih drugih i to su broj 7 (mada se i on jos mora dosta pokazati), broj 08 (captain fantastic), i broj 25. To su nase world clase... ostali spadaju u grupu dobrih igraca, squad igraca i taraba (neki od ovih su takodje pobrojani u tvom postu).

Ali kako god, ja sam ipak optimista... i sa jos jednim CB i RW/F (posto nam LB dolazi), sa injuree free sezonom za brojeve 7, 08, 25 (po mogucnosti i 4, 5, 9, 19) mislim da mozemo imati poprilicno dobru sezonu.

E sad' sta bi bila dobra sezona?
BHF_Manijak

#1812 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Lucasu Leivi Bogami Akquilani ko da je djevojku nekad u mladosti preoteo, fakat pretjerujes ba! :roll: Niko ne kaze da je Aquilani svjetska klasa, ali da je ocajan i los igrac kakvim ga ti predstavljas, e Bogami nije ni to!

Uspjesna sezona bi zasad bila da se ponovo izadje u CL i to po mogucnosti kao treca ekipa, sto je po meni sasvim ostvarivo jer mrtvi Arsenal uopste ne vidim kao prijetnju, to obdaniste sa cudnim likom na celu ni u kom slucaju ne smatram vise ozbiljnom ekipom, dakle jedino u konkurenciji za 3. mjesto vidim Citya i mozda Tottenhama, a prva dva mjesta su rezervisana za ManU i Chelsea koji su jos uvijek ispred Poola nazalost!
vaučer

#1813 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Lucas Leiva wrote:Slikovito mi objasni sta to ima Akvilani. Jel daje golove? Svake prestupne. Jel namjesta golove? Svake prestupne. Jel oduzima loptu protivniku? Oduzima je ostrim pogledom. Sta on radi osim sto izvodi kornere, odnosno zna da potkopa i zavrne loptu kad mu niko ne smeta???

On nebi imao mjesta niti u jednoj balkanskoj reprezentaciji, bez do zuba naoruzanog menadzera!
Ne prdi gluposti, idi pitaj izbornika Italije šta Aquilani radi i koja mu je zadaća.
Gerrard 08 wrote: E sad' sta bi bila dobra sezona?
Liga Prvaka i Kup (neki).
To bi bila vrlo dobra sezona i objektivno se možemo boriti komotno za to bez europskog nogometa.
Sve više bi bilo predobro ali ne očekujem ništa više. Ulazak u igu prvaka nam otvara vrata za dovođenje vrhunskih igrača koji bi nas ovo ljeto zaobišli.
Madrid

#1814 Re: Liverpool FC

Post by Madrid »

BHF_Manijak wrote:Lucasu Leivi Bogami Akquilani ko da je djevojku nekad u mladosti preoteo, fakat pretjerujes ba! :roll: Niko ne kaze da je Aquilani svjetska klasa, ali da je ocajan i los igrac kakvim ga ti predstavljas, e Bogami nije ni to!

Uspjesna sezona bi zasad bila da se ponovo izadje u CL i to po mogucnosti kao treca ekipa, sto je po meni sasvim ostvarivo jer mrtvi Arsenal uopste ne vidim kao prijetnju, to obdaniste sa cudnim likom na celu ni u kom slucaju ne smatram vise ozbiljnom ekipom, dakle jedino u konkurenciji za 3. mjesto vidim Citya i mozda Tottenhama, a prva dva mjesta su rezervisana za ManU i Chelsea koji su jos uvijek ispred Poola nazalost!
Ja mislim ipak da bi u Liverpoolu bili prezadovoljni i sa 4 mjestom, a City bi lahko mogao biti drugi...
Kosto neko neki dan napisa "trazimo viceprvaka, vec se zna prvak" :-D
alijagoro

#1815 Re: Liverpool FC

Post by alijagoro »

BHF_Manijak wrote:Lucasu Leivi Bogami Akquilani ko da je djevojku nekad u mladosti preoteo, fakat pretjerujes ba! :roll: Niko ne kaze da je Aquilani svjetska klasa, ali da je ocajan i los igrac kakvim ga ti predstavljas, e Bogami nije ni to!

To obdaniste Liverpool nije dobio par sezona 8-) .Ako je Arsenal mrtav,onda je Liverpool davno umro, ovo sto je ostalo je samo losa imitacija :D .
Teufik

#1816 Re: Liverpool FC

Post by Teufik »

Imam osjecaj da bi Liverpool ove godine mogao pozitivno iznenaditi.
Mislim da Kenny moze ispraviti greske prethodnika.
U svakom slucaju smatram da ce osigurati LP.
vaučer

#1817 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Škotski deathmatch za prvaka?
Nadam se, to bi bila prava, epska sezona.
Gerrard 08

#1818 Re: Liverpool FC

Post by Gerrard 08 »

Ne znam zasto bi prva dva mjesta bila rezervisana za bilo koga... pogotovu ne u ovogodisnjoj utrci, sa 6-7 klubova koji ce biti dobro jaki i gdje ce svak' svakog moci pobijediti... plus sto svake godine ekipe imaju taj "crni" period u kojem "meda ne mogu", sto pruzi priliku ovim ostalima da catch up sto bi ove godine moglo uciniti dosta ekipa.

Ako ljudi misle da ce se MU (ili Chelsea for that matter) prosetati, mislim da ce se dobrano prevariti.

Pa prosle godine su svi tipovali ma Chelsea, pa bijase MU; godinu prije 99,9% njih je predvidjalo da ce L'pool biti prvak a bijase Chelsea... itd.

Ja sam poprilicno siguran da MU i Chelsea nece biti 1 & 2 ove sezone... u svakom slucaju vrlo exciting sezona je pred nama, pa nek' pobijedi najbolji. Bumo vidjeli.
Mustang1

#1819 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Pa iako svake godine isto kazu ali ove godine se mnogi slazu da po imenima nikad nije bila jaca sezona i trebala bi biti neizvjesna .. e sad kako ce to biti cemo da vidimo :D
Charuga
Globalni moderator

#1820 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

BHT1 15:55, Liverpool-Sunderland

Zivo me interesuje kako to izgleda sa svim novim imenima.
Riddle

#1821 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Izgleda bolje nego prosle sezone sigurno.

Mislim da ce imati znatno bolji rezultat u ovoj sezoni, ali postoji ona teorija da su igrali bukvalno bez pritiska od dolaska Dalglisha i da su zato ostvarili prilicno dobre rezultate na kraju. Cak su dosli u poziciju da izbore evropsko takmicenje. Međutim, kad je to trebalo uraditi i kad su se prvi put nasli pod pritiskom, pali su. Sve je to mogla biti slucajnost, ali ljudi ce nastaviti sumnjati dok im se ne dokaze suprotno.
Charuga
Globalni moderator

#1822 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

E cuj fulio penal ... :?
ultima_palabra

#1823 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Umjesto da vode 1-0 sa čovjekom više :-) Objektivno je ono morao biti crveni, a i od Suareza očekuješ da ga zabije...
Charuga
Globalni moderator

#1824 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:Umjesto da vode 1-0 sa čovjekom više :-) Objektivno je ono morao biti crveni, a i od Suareza očekuješ da ga zabije...
Vala mu je trebao dati crveni u onoj situaciji. I bas tako, umjesto da vode sad ce biti patnje ..
Charuga
Globalni moderator

#1825 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

Evo ga, iskupljenje .. :thumbup:
Post Reply