Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
@mba

#1801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by @mba »

Area_51 wrote:
slucajni prolaznik wrote:
Area_51 wrote:.. jel palo nekome na pamet da pita Zeljka Komsica i njegove clanove:

1. Otkud odjednom u koaliciji sa SDA u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kanotnu, od samog starta, ukljucujuci i onog Radeljasa, pljackasa i pojma korupcije...

O kojoj koaliciji ti pises? :?
Jako jednostavno.

Slucaj Kanton Sarajevo

- Hanka Vajzovic, clan Predsjednistva DFBiH je poslanik u Skupstini Kantona Sarajevo, koja je svojim glasom dovela na vlast Vladu koju je okupila SDA, kojoj daje i danas bezrezervnu podrsku.

- Damir Marjanovic, ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, clan DFBiH, dio je Vlade koju je okupila SDA ili neko misli da je on tamo slucajno, sto ga neko voli. Dosao je jer je tako nesto Hanka Vajzvovic, inace clan Predsjednistva DFBiH, trazila i dobila u pregovorima sa SDA.

Slucaj Tuzlanski kanton

- Zoran Jovanovic, clan DF BiH, bio jedan od presudnih za pokretanje rusenja sadasnje Vlade koju vodi SDP, priklanjajuci se inicijativi SDA, i to svojim potpisom. Nije problem sto rusi Vladu koju vodi SDP, problem je sto je Zeljko Komsic rekao da nece sa fasistima i sovinistima, pa ode hladno u koaliciju sa SDA.

Ovaj startni zamah i koaliranje sa SDA, nije ono sto sam svim srcem zelio od Zeljka. Toliko sam imao primjedbi sto je SDP bio u koaliciji sa SDA, tako da sad sa ove distance izgleda da je Zeljko napustio SDP jer je ovaj prekinuo koaliciju sa SDA. Odakle Zeljkova ljubav prema SDA i tolika potreba za koaliranjem s njima, ne znam. Njegov problem.

zemljak izvini, ali moram te pitati zar trenutno u stranci SDP i u fahrinoj stranci ne sjede najveci sovinisti ove zemlje, necu reci fasisti jer su oni svi znamo u kojem dijelu bosne, ali zar zeljko bas zbog tih sovinista nije izisao iz stranke, nemojmo sada samo reci da smo mi veci patrioti od gospodina komsica, nebih rekao!

i milim da covjek dobro zna skim ce u koaliciju, sa ovim danas na vlasti cisto sumnjam!
privremeni

#1802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Dobra je bila izjava Bakira I. na pitanje o formiranju DF-a, nesto u stilu: "Oni ce s nama (ili je bilo mi cemo s njima :( ) odbraniti drzavu BiH" . Pred ocima mi je bio ZK u Bakirovom klincu i oblio me hladan znoj.
Poslije svih komentara, jedino sto znam je da nista ne znam. :zoka:
Corto Maltese

#1803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Sada, nakon što je Željko napokon osnovao Hankinu stranku, kakve su prognoze budućih izbornih rezultata?
@mba

#1804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by @mba »

Corto Maltese wrote:Sada, nakon što je Željko napokon osnovao Hankinu stranku, kakve su prognoze budućih izbornih rezultata?

ja samo znam ko ce da izgubi slijedece izbore! :)
VjecitiStudent

#1805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:Sada, nakon što je Željko napokon osnovao Hankinu stranku, kakve su prognoze budućih izbornih rezultata?
Možda je lakše da prognoziramo gdje će u sljedećem mandatu biti Hankin mali?
Banksy

#1806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

@mba wrote: ja samo znam ko ce da izgubi slijedece izbore! :)
Ja samo znam da nam je Komšić posljednja šansa, pa ako propadne i ovaj njegov, zadnji pokušaj da okupi pametne, stručne, probosanski orijentirane ljude, sve na jednom mjestu bez obzira na njihovo ime, vjeru i naciju, ako ni on u tome ne uspije, znam da smo zauvijek, nepovratno osuđeni na tri politički čista nacionalna bloka, na tri sasvim odvojena društva, na tri tora, pa bili oni sutra teritorijalno ustrojeni u tri entiteta ili ne. Ne znam da li ljudima ova činjenica uopće dopire do mozga, razmišljaju li uopće o tome.
Zlonamjerne komentare i spinove SDA/SDP budžetlija koji brinu za svoj džep, kao i one hercegbosanske i banjalučke još i mogu shvatiti, ali zašto normalni, pametni, razumni ljudi pišu ovako zlurade, infantilne, plitke doskočice, to mi zaista nikako ne ide u glavu ...
madner

#1807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

I tako Hanka od hrabre zene koja je ustala protiv Zlaje postade kapo DF-a u tri jednostavna koraka.
VjecitiStudent

#1808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
@mba wrote: ja samo znam ko ce da izgubi slijedece izbore! :)
Ja samo znam da nam je Komšić posljednja šansa, pa ako propadne i ovaj njegov, zadnji pokušaj da okupi pametne, stručne, probosanski orijentirane ljude, sve na jednom mjestu bez obzira na njihovo ime, vjeru i naciju, ako ni on u tome ne uspije, znam da smo zauvijek, nepovratno osuđeni na tri politički čista nacionalna bloka, na tri sasvim odvojena društva, na tri tora, pa bili oni sutra teritorijalno ustrojeni u tri entiteta ili ne. Ne znam da li ljudima ova činjenica uopće dopire do mozga, razmišljaju li uopće o tome.
Zlonamjerne komentare i spinove SDA/SDP budžetlija koji brinu za svoj džep, kao i one hercegbosanske i banjalučke još i mogu shvatiti, ali zašto normalni, pametni, razumni ljudi pišu ovako zlurade, infantilne, plitke doskočice, to mi zaista nikako ne ide u glavu ...
Jer nam je "hrabra Hanka" potpuno nespojiva sa iskrenim posljednjim pokušajem.
Banksy

#1809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Jer nam je "hrabra Hanka" potpuno nespojiva sa iskrenim posljednjim pokušajem.
Odlično, prekriži ih. Vjerujem da ćeš u ovih 50 ostalih ponuđenih nacionalnih stranaka naći i nešto što bi ti pasalo.
VjecitiStudent

#1810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Jer nam je "hrabra Hanka" potpuno nespojiva sa iskrenim posljednjim pokušajem.
Odlični, prekriži ih. Vjerujem da ćeš u ovih 50 ostalih ponuđenih nacionalnih stranaka naći i nešto što bi ti pasalo.
Ako će im zajednički sadržaj biti korupcija, lopovluk i nepotizam, zar je uopšte bitno?
madner

#1811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Potpuno si u pravu, mada si dvije stavke prisio.
didžej

#1812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by didžej »

da bi komsic mogao da okupi pametne i strucne morao bi prvo i on sam da bude takav. :)
jedino sto komsic moze da objedini je prostor od otoke do vrbanja mosta, svoju raju svih vjera i nacija, sto je i uradio.
a svoju raju svih vjera i nacija ima svako, pa i dodik i čović i izetbegovic.
Hajvan

#1813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajvan »

Rezime: "Rahat patnja do drugog poluvremena"
:(
Banksy

#1814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Odlični, prekriži ih. Vjerujem da ćeš u ovih 50 ostalih ponuđenih nacionalnih stranaka naći i nešto što bi ti pasalo.
Ako će im zajednički sadržaj biti korupcija, lopovluk i nepotizam, zar je uopšte bitno?
:?

Zaista nije vrijedno odgovora.
VjecitiStudent

#1815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Potpuno si u pravu, mada si dvije stavke prisio.
Dvadeset godina demokratije je i nas bolno naučilo da su privatni interesi i politika potpuno nespojivi.
Kad se privatno jednom umiješa, broj stavki je omeđen samo prilikom, ko u svakom lopovskom poslu.
Micaha

#1816 Veselin Gatalo

Post by Micaha »

Stranka bajatih namjera

KOLUMNE PONEDJELJAK, 08 TRAVANJ 2013
edna glava iz troglavog bh. Predsjedništva umislila je da misli svojom glavom. Željko Komšić, nekada doglavnik glave zvane Zlatko Lagumdžija, svoju je glavu odcijepio od SDP-a i postao svojeglav. Dugo je najmudrija svoja glava gluvarila, pa je najzad doglavinjala na prapočetak velike ublehe zvane... Ne znam više ni sam kako se to zove, multikultinešto čini se, ali je već odavno izišlo iz okvira ikakva smisla, čak iz okvira lijepog ponašanja. Čuj Demokratska fronta... Ni kao oksimoron ne funkcionira. Fronta ne može, naime, biti demokratska. Čovjek dovoljno blesav da na isti zid u svome uredu stavi sliku Blaža Kraljevića i Josipa Broza Tita, dovoljno je shizoidan i da napravi besmisleni korak i besmislenu stranku. Još jednu stranku koja “nije nacionalna“ a koja će oslonac i koalicijske partnere tražiti isključivo u bošnjačkim strankama, to jest „antifašističkim“ i „probosanskim“, ili u onima koji će ignorirati volju vlastitog naroda. Bosni i Hercegovini takva treba koliko i smiješak Jakoba Fincija dok se nadao da će biti gradonačelnik Sarajeva. Brrrr, i sad se stresem kad se sjetim tog smiješka, najjezivijeg koji sam u životu vidio. Istina, svaka zemlja ima Židove kakve zaslužuje. Zato i nemamo Singera, Einsteina ili nekog sličnog nego Fincija, Alkalaja i Taubera. Hm, neću prenagljivati, ne znam ni ja što treba Bosni i Hercegovini da bude država. U romanu „Geto“ (Vuk) pisao sam o Bosni i Hercegovini. Mislim da i „Geto“ u tom romanu ima puno karakteristika današnjeg bh. društva. Kaosa, ubijanja, pljačke, otimačine, nasilja, narkomanije, trgovine ljudima, svega ima kao u priči. U romanu nema nevladinih organizacija, inače bi situacija u Getu bila nepodnošljivija nego što jeste, pa se roman ne bi dao od muke čitati...

I Srđan Dizdarević, potomak poznatih Dizdarevića, onih predratnih, oformio je udrugu i predsjednikuje joj. Udruga ne može biti ljepša. Sva proeuropska, probosanska, napredna i multikulti, ne može „ćustija“ ni modernija biti. U njoj neopterećen svijet, mahom bošnjački i probosanski, kao što je red u Sarajevu. U njoj jedan koji je u ratu šamarao vezane ljude, a najboljeg prijatelja prodao za 30 (slovima trideset) vreća za spavanje. Ne znate možda, ali ja znam da su funkcionersku djecu odgajali za funkcije, baš kao što se danas djeca političara odgajaju za upravne odbore i javna poduzeća. Jedan je, recimo, od sedme učio francuski, jer mu je bilo osigurano mjesto veleposlanika u Kanadi. Ali, ne lezi vraže, počeo je rat. Dizdarevići. Bijedići, Pozderci i njihovi potomci morali su se zadovoljiti nevladinim sektorom. Oni koje nisu, kao Vuka Jermića, ubacili u visoku i višu politiku. Neki su, mlađahni i neiskusni, dobili mjesto savjetnika, što županijskih, što gradskih i državnih. Mladi i neiskusni, svoje svježe mozgove stavili su na raspolaganje državi, županiji, gradu, kome koliko treba. Bolje išta nego ništa. S konja na magarca, ali je i to bolje nego ići tramvajem. Hm, tramvaj ionako ne radi, štrajkaju. I koje magare će, čini se, uskoro dobro doći. Ako i magarad ne osnuju stranku ili se ne zaposle u nevladinom sektoru.
Ovim člankom bih zahvalio Europi, Americi i ostatku „slobodnog svijeta“ na svemu što su učinili u izgradnji našeg civilnog društva. I iračkog. I afganistanskog. Samo da im se ne vrati. Barem Francuskoj. Zašto? Pa eto, Francuska mi je baš nešto draga...

Piše: Veselin Gatalo
ultima_palabra

#1817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Boli nekog kurac za plaćenika Gatala...
madner

#1818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
Dvadeset godina demokratije je i nas bolno naučilo da su privatni interesi i politika potpuno nespojivi.
Kad se privatno jednom umiješa, broj stavki je omeđen samo prilikom, ko u svakom lopovskom poslu.
Znas sta je najveci neprijatelj dovoljno dobrog?
Savrseno.

Tako si i ti, preko Hanke napravio scenario sa kojim samo opravdavas gledanje sa strane. Hanka je 1/5 potpredsjednistva, optuzbe za kriminal i korupciju izmisljenje (bar za sada).

Da je htjela unovciti poziciju, imala je odlicnu priliku. Smjena dvije najbitnije vlade sa materijalnog stanovnistva.
Asamoah Gyan

#1819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Asamoah Gyan »

ultima_palabra wrote:Boli nekog kurac za plaćenika Gatala...
debeli masni gmaz
VjecitiStudent

#1820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote:
Savrseno.

Tako si i ti, preko Hanke napravio scenario sa kojim samo opravdavas gledanje sa strane. Hanka je 1/5 potpredsjednistva, optuzbe za kriminal i korupciju izmisljenje (bar za sada).

Da je htjela unovciti poziciju, imala je odlicnu priliku. Smjena dvije najbitnije vlade sa materijalnog stanovnistva.
O tome kako i kome su se novci za ovih 20 godina demokratije dijelili iza scene, možemo samo nagađati.
Također, nešto ne vidjeh da je bila suzdržana, kad su "dvije najbitnije vlade" bile nedavno smjenjivane, naprotiv.

Mi, ako zbilja želimo brzo izaći iz sadašnjeg moralnog i materijalnog blata, ili ćemo odmah insistirati na savršenstvu ili ćemo pristati da se ova sveopća bijeda nastavi sljedećih nekoliko decenija.
Hajvan

#1821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajvan »

ne valjaju ti pro - multi-kurci-kulti-palci Veselinko MOJ?!?
OK!
Bosna Bošnjacima, na isti način ko što je Rvacka otišla Hrvatima i Servija Srbima....

ili, kad si već tako pametan Veselinko moj dobri (pogled prema dole usmjeren), onda ćemo sve tri države organizovati na principu konstitutivnosti- Srbi konstitutivni u Hrvatskoj, dobre Bošnje u Srbiji- pa da tek onda nastavio dalje razgovarati....

SIKTER
Last edited by Hajvan on 09/04/2013 13:49, edited 1 time in total.
shiljak

#1822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Evo za one što su skeptični u vezi onog da li će iko glasati iz RS-a i slično.

Kaže Komšić "Ja nisam taj koji može DF napraviti značajnijim faktorom primjera radi u RS-u, ali mi je obaveza da nađem takve ljude, jer oni mogu početi probijati te barijere"

da ponovimo, kaže Komšić "Ja nisam taj koji može DF napraviti značajnijim faktorom primjera radi u RS-u, ali mi je obaveza da nađem takve ljude, jer oni mogu početi probijati te barijere"

jel tako rekao, evo ima video i audio, kaže Komšić "Ja nisam taj koji može DF napraviti značajnijim faktorom primjera radi u RS-u, ali mi je obaveza da nađem takve ljude, jer oni mogu početi probijati te barijere"

:-D

Ovo je za one što govore zašto bi neko iz RS-a glasao za DF.. Glasao bi znači zato što će se učlaniti u stranku neko iz rs-a, logično..

Ovo je napisano u onom formatu kad su citirali dodika u srbiji da je rekao na tv-u za genocid u srebrenici.. pa mu jovanović par puta ponavlja :D

http://balkans.aljazeera.com/vijesti/cl ... ao-stranku
Last edited by shiljak on 09/04/2013 13:56, edited 8 times in total.
Asamoah Gyan

#1823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Asamoah Gyan »

Hajvan wrote:
....ili, kad si već tako pametan Veselinko moj dobri (pogled prema dole usmjeren).....

SIKTER
:lol: :lol: :lol: kralju kako me nasmija :lol: :thumbup: :thumbup:
Micaha

#1824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Micaha »

ultima_palabra wrote:Boli nekog kurac za plaćenika Gatala...
On i Vasic su najzlonamjerniji na bh politickoj sceni

madner

#1825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
VjecitiStudent wrote:
Savrseno.

O tome kako i kome su se novci za ovih 20 godina demokratije dijelili iza scene, možemo samo nagađati.
Također, nešto ne vidjeh da je bila suzdržana, kad su "dvije najbitnije vlade" bile nedavno smjenjivane, naprotiv.

Mi, ako zbilja želimo brzo izaći iz sadašnjeg moralnog i materijalnog blata, ili ćemo odmah insistirati na savršenstvu ili ćemo pristati da se ova sveopća bijeda nastavi sljedećih nekoliko decenija.
Pa nije bila suzdrzana, mada je ucjenjena sa finom svotom novca preko presude opcinskog suda Sarajevo.
Dakle znamo da ima neke principe, pa makar taj princip bio inat.

Kazem ko trazi savrsenstvo, nista ne nadje. Jer tvoj prijedlog je sta tacno? I kako ce to razbiti krug?
Post Reply