Naš prijatelj Čompika je danas ukopan, znate kako narod kaže „bila je lijepa dženaza“. E ako može biti lijepa njegova je bila takva.
Ljudi su dolazili sa svih strana, nije se moglo prići od silnog svijeta koji žali zbog njegove rane smrti. Nema se više šta ni reći, poslije svega besmisleno mi je da pišem ono „čuvajte se“. Ma ne čuvajte se, radite što vam je srcu drago, jedite što vam se jede, i pijte i pušite ako vam je do toga, nema pravila.
Vijesti iz Tuzle
- Hemel
#1801 Re: Vijesti iz Tuzle
- jeretik
#1802 Re: Vijesti iz Tuzle
Ko je Čompika? Pokušavam naći nešto na internetu osim posmrtnice, ali ne ide mi.
- jeretik
#1804 Re: Vijesti iz Tuzle
Jos jedan primjer korumpiranosti medija u Tuzli:
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=45179
EDIT: Da ne bude zabune, moja opaska se odnosi na gore navedeni sramotni "clanak" koji je osvanuo na Tuzlarijama.
EDIT 2: Nisu samo Tuzlarije, evo jos:
http://www.tip.ba/2011/12/30/imamovic-˝ ... a-stampe˝/
Odvratno.
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=45179
EDIT: Da ne bude zabune, moja opaska se odnosi na gore navedeni sramotni "clanak" koji je osvanuo na Tuzlarijama.
EDIT 2: Nisu samo Tuzlarije, evo jos:
http://www.tip.ba/2011/12/30/imamovic-˝ ... a-stampe˝/
Odvratno.
-
tester33
#1805 Re: Vijesti iz Tuzle
tip.ba ti je rezimski medij od strane Imamovica i ostale druzine. Ja ga nazivam cetnicki.
Osnivacki kapital "tip.ba & vesta radia" je veoma sumnjiv i uz pomoc para iz opcine Tuzla.
Jedini u centru kod kafica "Intermezzo" nemaju ilegalnu naplatu parkinga i imaju automatsku rampu .... a nikad nisu objavili o pljacki i ileglanoj naplati parkinga Cipelic zgrade (tuzlarije i tip.ba). Jedino koji su objavili su RTVTK i RTVSlon, vidiportal.ba, tuzla live, i jos neki ..... a posto je sad i RTVSlon zapao pod opcinske ruke .... a RTVTK evo unistavaju ....
Zena od tog tip.ba ..... Amra Seleskovic ... pere novac preko raznih organizacija civilnih inicijativa i slicno.
Dovoljno je ukucati na google.com "Cipelic parking" ili direktan youtube video link.
http://www.youtube.com/watch?v=99MbNtse6kI
Osnivacki kapital "tip.ba & vesta radia" je veoma sumnjiv i uz pomoc para iz opcine Tuzla.
Jedini u centru kod kafica "Intermezzo" nemaju ilegalnu naplatu parkinga i imaju automatsku rampu .... a nikad nisu objavili o pljacki i ileglanoj naplati parkinga Cipelic zgrade (tuzlarije i tip.ba). Jedino koji su objavili su RTVTK i RTVSlon, vidiportal.ba, tuzla live, i jos neki ..... a posto je sad i RTVSlon zapao pod opcinske ruke .... a RTVTK evo unistavaju ....
Zena od tog tip.ba ..... Amra Seleskovic ... pere novac preko raznih organizacija civilnih inicijativa i slicno.
Dovoljno je ukucati na google.com "Cipelic parking" ili direktan youtube video link.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1806 Re: Vijesti iz Tuzle
kako sebe nazivas?tester33 wrote:tip.ba ti je rezimski medij od strane Imamovica i ostale druzine. Ja ga nazivam cetnicki.
- jeretik
#1807 Re: Vijesti iz Tuzle
Ja ga nakon njegovog komentara mogu nazvati inteligentnom osobom, ali isto ne mogu reci i za tvoje pitanje.
- plain vanilla
#1808 Re: Vijesti iz Tuzle
jasmina smatrati cetnikom je inteligentno? cccccjeretik wrote:Ja ga nakon njegovog komentara mogu nazvati inteligentnom osobom, ali isto ne mogu reci i za tvoje pitanje.
- kmirsad
#1809 Re: Vijesti iz Tuzle
Jučer smo ispratili i Želju Manekena... 
- Ivo Lola
#1810 Re: Vijesti iz Tuzle
izvini, ali ko je to ?
ja sam mladja generacija pa vjerovatno zbog toga i ne znam
ja sam mladja generacija pa vjerovatno zbog toga i ne znam
- kmirsad
#1811 Re: Vijesti iz Tuzle
Pedesotogodišnjak, biznismen, Belona, Baltik, Cabana... padao i dizao se sto puta, uvijek spreman da pomogne, nikad ga nisam čuo da kuka, neki tvrde uvijek na rubu zakonitosti... galantni šarmer koji je živio 200 na sat, čistokrvni ćaršijaner od glave do pete, boem, zavodnik koji nije skidao sunčane cvike ni u tami disko kluba, pravoslavac koji je postio bar pola Ramazana, sve radi raje... omiljen od raje, omražen od papaka... na sahrani bilo kamara svijeta, mislim, bar hiljadu duša, akademici i barabe zajedno... jednom riječju, Želja je bio... hm... crno- bijeli svijet .
- Hemel
#1812 Re: Vijesti iz Tuzle
kmirsad wrote:Jučer smo ispratili i Želju Manekena...
neka pociva u miru
-
zelenashica
#1813 Re: Vijesti iz Tuzle
Učenicima produžen raspust
Sa novom godinom počeo je i zimski raspust učenicima osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu. Zimski raspust do sada je uvijek trajao 3 sedmice.
No, da li će i ove godine biti tako, ili će kao što je u medijima već objavljivano biti produžen za još sedam dana upitali smo ministricu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Nađu Avdibašić Vukadinović.
„ Već u srijedu izlaze Službene novine u kojima će biti objavljene izmjene i dopune Zakona o osnovnom i Zakona o srednjem obrazovanju. Sad možemo sa sigurnošću da kažemo da zimski raspust po novom zakonu traje 4 sedmice“, kazala je Nađa Avdibašić Vukadinović, ministricu obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK.
Obizrom da je zimski raspust, novim zakonom, produžen za jednu sedmicu, to ne bi trebalo uticati na završetak školske godine kazala je ministrica Avdibašić Vukadinović i dodala: „ Biće usklađivanja ali sve će teći po usklađenom planu, i kraj školske godine i početak naredne školske godine koji počinje prvim radnim danom u septembru mjesecu.“
Produženju raspusta zasigurno će se obradovati najviše učenici osnovnih i srednjih škola na prostoru TK, kojma će ovo biti prvi zimski odmor koji će potrajati 30 dana, a o promjenama u vezi trajanja zimskog raspusta škole će biti obavještene službenim putem.
Sa novom godinom počeo je i zimski raspust učenicima osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu. Zimski raspust do sada je uvijek trajao 3 sedmice.
No, da li će i ove godine biti tako, ili će kao što je u medijima već objavljivano biti produžen za još sedam dana upitali smo ministricu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Nađu Avdibašić Vukadinović.
„ Već u srijedu izlaze Službene novine u kojima će biti objavljene izmjene i dopune Zakona o osnovnom i Zakona o srednjem obrazovanju. Sad možemo sa sigurnošću da kažemo da zimski raspust po novom zakonu traje 4 sedmice“, kazala je Nađa Avdibašić Vukadinović, ministricu obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK.
Obizrom da je zimski raspust, novim zakonom, produžen za jednu sedmicu, to ne bi trebalo uticati na završetak školske godine kazala je ministrica Avdibašić Vukadinović i dodala: „ Biće usklađivanja ali sve će teći po usklađenom planu, i kraj školske godine i početak naredne školske godine koji počinje prvim radnim danom u septembru mjesecu.“
Produženju raspusta zasigurno će se obradovati najviše učenici osnovnih i srednjih škola na prostoru TK, kojma će ovo biti prvi zimski odmor koji će potrajati 30 dana, a o promjenama u vezi trajanja zimskog raspusta škole će biti obavještene službenim putem.
- plain vanilla
#1814 Re: Vijesti iz Tuzle
nekoliko sati ranijeTuristička zajednica Tuzlanskog kantona 26.01.2012. u 16:48
Poziv za besplatno skijanje na Karauli
Kraljevstvo snijega na Sky liftu „Karaula“ Kladanj, nudi prelijepu stazu za skijanje, dužine 1 700 metara, usponsku stazu dužine 1 110 metara, okretnu stanicu na 893 mnv., te savremeni sky lift kapaciteta 1 200 skijaša na sat.
Pozivaju se ljubitelji skijanja, sankanja i šetnje na svježem planinskom zraku da naredni vikend ( subota 28. 01. 2012god ) provedu na snježnim terenima u Kladnju .
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona u suradnji sa Javnim poduzećem „Karaula“ Kladanj, Sky klubom Kladanj obezbijedili su;
• besplatan prijevoz autobusom za sve zainteresirane građane Tuzlanskog kantona
( autobus polazi ispred sjedišta TZTK ul . Muftije ef. Kurta 1. u 8 sati ujutra)
• zabavni program na skijalištu Karaula
• besplatan grah, čaj i mnoštvo drugih iznenađenja
• obezbijeđena mogućnost iznajmljivanja sky opreme na skijalištu
Najmlađi polaznici sky kluba Kladanj pokazaće sve vještine početničkog skijanja.
26.01.2012. u 10:08
Proglašeno stanje prirodne nesreće
Na području općine Kladanj snijeg ne prestaje padati
U toku poslednja 24 sata, snijeg na području općine Kladanj nije prestajao padati. U odnosu na stanje od juče kada je općinski načelnik na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite Kladanj, proglasio je stanje prirodne nesreće na području općine Kladanj, zbog visokih snježnih nanosa, palo je novih 20-30 cm snijega.
Svi glavni putevi prema MZ Tuholj (naselja Goletiće, Suljiće, Meškoviće, Selo Tuholj, Pauč), MZ Kladanj (naselja Hotane, Brateljeviće, Vranoviće, Vučiniće, Konjeviće, Gojakoviće), te područje MZ Starić i MZ Turalići su prohodni. Na Zimskom održavanju lokalnih i drugih puteva, općina Kladanj i OSCZ Kladanj angažovale su firmu D.O.O. “Hizo Gradnja” koja je radila neprekidno i u večernjim satima 25/26. januar.
Najteža situacija je u MZ Tuholj koja ima nekoliko zaseoka razbacanih po brdskim predjelima. Za sada nema poziva građana upućenih za pomoć ili apel, niti poziva prema kojim bi se moglo evidentirati nestanak električne energije na ugroženom području. Telefonske veze od svih operatera su aktivne.
- Zovem se Zelena
#1815 Re: Vijesti iz Tuzle
Šta je sa onim klizalištem na trgu?! Funkcioniše li to?
- skvo
#1816 Re: Vijesti iz Tuzle
Funkcionise.
- plain vanilla
#1817 Re: Vijesti iz Tuzle
radi, radiZovem se Zelena wrote:Šta je sa onim klizalištem na trgu?! Funkcioniše li to?
samo da im se stara zgrada opstine ne srusi na glavu
- Zovem se Zelena
#1818 Re: Vijesti iz Tuzle
Hvala vam 
@vanilla, kad se do sad nije srušila... Sve mi se čini da neće nikada
@vanilla, kad se do sad nije srušila... Sve mi se čini da neće nikada
- spreca
#1819 Re: Vijesti iz Tuzle
Hajmo se plazati

- Zovem se Zelena
#1820 Re: Vijesti iz Tuzle
Koje brdo ja nabolje? 
- spreca
#1821 Re: Vijesti iz Tuzle
Ono oko jezeraZovem se Zelena wrote:Koje brdo ja nabolje?
- kmirsad
#1822 Re: Vijesti iz Tuzle
S Ilinčice, rodlama... niz Kulu ili Goli brijeg... 
- plain vanilla
#1823 Re: Vijesti iz Tuzle
'ta ce goli brijegkmirsad wrote:S Ilinčice, rodlama... niz Kulu ili Goli brijeg...
- kmirsad
#1824 Re: Vijesti iz Tuzle
Ne troncaj... inače odo na Brezu, pa niz Gornje Brdo na Mejdan... pa dole, kraj Žitombinata , direkt pod avtobus...
Ne valja ba Kula ništa ... uvijek u onoj oštroj okuci uletiš u onu bodljikavu žicu kraj mezarja... vako, tam samo žegneš od nekaku kuču, odabiješ se i haj dalje...

- plain vanilla
#1825 Re: Vijesti iz Tuzle
dobra je ta okuka, bitno je da u mezarje ne uletis
iako je, mensecini, jedino prometno mezarje koje ima utabanu stazicu, i svi koriste kao precicu
iako je, mensecini, jedino prometno mezarje koje ima utabanu stazicu, i svi koriste kao precicu