Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#1801 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Humljanin wrote:
ferratilis wrote:Zasto u Unicredit non-stop potenciraju mobilno bankarstvo? Imam devizni kod njih i bukvalno svaki put kad dizem novac na salteru vodim isti razgovor sa njihovim sluzbenicima:

-A zar vi nemate mobilno bankarstvo?
-Nemam.
-A zasto?
-Zato sto mi ne trenutno ne treba.
-Ali mobilno bankarstvo je korisno iz vise razloga.
-Hvala, ali ne hvala.
-Evo vam ovaj prospekt, dodjite kad se odlucite.

Razumijem da zaradjuju od toga i to je super stvar, ali meni ne treba jer primam fiksnu sumu svaki mjesec i onda je podignem. Mora postojati jos neki razlog zasto to guraju svima pod nos. Da li zbog kontrole ili cega vec, ali fakat su dosadni. :-x
To ni meni nije jasno... Kada placas nesto preko mobilnog bankarstva nema naknade. A kada placas na salteru banke onda placas uplatnicu 3 KM.
I nema mi logike da navaljuju na mobilno bankarstvo?
Vjerojatno to sto kazes da se ukida pomalo fizicki novac pa da se sve preseli na elektroničko.
Stvarno ne znam koja je logika

I neko te je slagao da na mob. bankarstvu nema naknade... ;-)
ado_sar

#1802 Re: Unicredit banka, all about

Post by ado_sar »

Humljanin wrote:
ferratilis wrote:Zasto u Unicredit non-stop potenciraju mobilno bankarstvo? Imam devizni kod njih i bukvalno svaki put kad dizem novac na salteru vodim isti razgovor sa njihovim sluzbenicima:

-A zar vi nemate mobilno bankarstvo?
-Nemam.
-A zasto?
-Zato sto mi ne trenutno ne treba.
-Ali mobilno bankarstvo je korisno iz vise razloga.
-Hvala, ali ne hvala.
-Evo vam ovaj prospekt, dodjite kad se odlucite.

Razumijem da zaradjuju od toga i to je super stvar, ali meni ne treba jer primam fiksnu sumu svaki mjesec i onda je podignem. Mora postojati jos neki razlog zasto to guraju svima pod nos. Da li zbog kontrole ili cega vec, ali fakat su dosadni. :-x
To ni meni nije jasno... Kada placas nesto preko mobilnog bankarstva nema naknade. A kada placas na salteru banke onda placas uplatnicu 3 KM.
I nema mi logike da navaljuju na mobilno bankarstvo?
Vjerojatno to sto kazes da se ukida pomalo fizicki novac pa da se sve preseli na elektroničko.
Stvarno ne znam koja je logika
Kako nema naknade?
Kralj Tvrtko I.

#1803 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ako se placa na unicredit racun onda nema naknade a na ostale racune naknada je 0.60 KM.
Humljanin

#1804 Re: Unicredit banka, all about

Post by Humljanin »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ako se placa na unicredit racun onda nema naknade a na ostale racune naknada je 0.60 KM.
To sam i ja mislio reći.

Ne vidim profit banke da tjeraju ljude da pređu na mobilno bankarstvo, kada ti na primjer svaku uplatnicu na šalteru naplati 3 KM , a ovako preko mobitela nema te uplatnice ni 3 KM.
ado_sar

#1805 Re: Unicredit banka, all about

Post by ado_sar »

Humljanin wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Ako se placa na unicredit racun onda nema naknade a na ostale racune naknada je 0.60 KM.
To sam i ja mislio reći.

Ne vidim profit banke da tjeraju ljude da pređu na mobilno bankarstvo, kada ti na primjer svaku uplatnicu na šalteru naplati 3 KM , a ovako preko mobitela nema te uplatnice ni 3 KM.
Ako je pravno lice, a racuni se placaju uvijek pravnim licima, onda postoji i naknada, bez obzira sto je unutar banke. Izuzetak su neke specijalne akcijske pogodnosti kao npr za elektroprivredu u trajanju od 12 mjeseci
Hyperthalamus

#1806 Re: Unicredit banka, all about

Post by Hyperthalamus »

Ako je uplata na racun fizicke osobe otvoren u unicredit banci onda nema naknade, ako je uplata na racun pravne osobe otvoren u unicredit banci onda je naknada 0.3 KM, ako je uplata na racun pravne osobe otvoren u drugoj banci onda je naknada 0.6 KM
Nisrin

#1807 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

Pa nemaju ni radnici fiksnu platu, posao im ovisi o "prodatim" uslugama...i svakome uvaljuju ono sto nema, da bi zadrzali posao! :run:
iceman ze

#1808 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Imam jedan kredit od prosle godine po kamati od 6.99%. Vidim letak drugih banaka da daju kredite po 2.95% i eks 3.28%. Moracu vidjeti sa unicreditom sta oni nude. Ako ne, uzeo bih na manji broj godina sa manjom kamatom i malo vecom ratom.
van Basten

#1809 Re: Unicredit banka, all about

Post by van Basten »

ako preko m-ba uplaćujem e uplatnicom na račun druge banke (npr. vrtić djeteta ima račun u drugoj banci a ja bih da plaćam elektronski), uzima li mi se kakva provizija i ako da kolika?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1810 Re: Unicredit banka, all about

Post by Chmoljo »

0,6
chemix

#1811 Re: Unicredit banka, all about

Post by chemix »

0,60 KM
van Basten

#1812 Re: Unicredit banka, all about

Post by van Basten »

super, hvala vam :thumbup: ... i to je bolje nego 1,5 i više plaćanjem po bankama i poštama
ado_sar

#1813 Re: Unicredit banka, all about

Post by ado_sar »

van Basten wrote:super, hvala vam :thumbup: ... i to je bolje nego 1,5 i više plaćanjem po bankama i poštama
Jest, ali gdje ti je uplatnica odnosno potvrda da si platio.
drndalo

#1814 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

ado_sar wrote:
van Basten wrote:super, hvala vam :thumbup: ... i to je bolje nego 1,5 i više plaćanjem po bankama i poštama
Dobijes je na e-mail u .pdf-u
ado_sar

#1815 Re: Unicredit banka, all about

Post by ado_sar »

drndalo wrote:
ado_sar wrote:
Znam. I teta u vrticu ti kaze da joj doneses original sa pecatom
Gray

#1816 Re: Unicredit banka, all about

Post by Gray »

ado_sar wrote:
drndalo wrote:
ado_sar wrote:
Znam. I teta u vrticu ti kaze da joj doneses original sa pecatom

Ma to skoro više niko ne traži, odmah na izvodu naredni dan vide da im je plaćeno, jedino ako kupuješ neku robu mogu reći da neće izdati dok ne legne na račun, ali to rade i sa običnim uplatnicama.

Iz vrtića mi konkretno nikada nisu tražili pečat :D

Ne pamtim kada sam zadnji put nešto platio na šalteru.
ado_sar

#1817 Re: Unicredit banka, all about

Post by ado_sar »

Ovi moji sto su im djeca u drzavnom se uvijek zale na to da nece da im prihvate uplatu preko mobilnog banksrstva nego traze onu uplatnicu.
TDK-90

#1818 Re: Unicredit banka, all about

Post by TDK-90 »

U jednoj poslovnici u TK stoji, da ne posluju vise sa WESTERN UNION :shock: :?
drndalo

#1819 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

ado_sar wrote:Ovi moji sto su im djeca u drzavnom se uvijek zale na to da nece da im prihvate uplatu preko mobilnog banksrstva nego traze onu uplatnicu.
Ma pretjeruju. Nek im kazu da je SDK odavno ukinut.

Odnesu im, i kazu da provjere sutra jel leglo. I ako je to svaki mjesec OK, zasto ne bi bilo i iduci.

Osim toga, na tom .pdf ima nesto kao pecat gdje pise datum i "provedeno"...
Hyperthalamus

#1820 Re: Unicredit banka, all about

Post by Hyperthalamus »

Mozes otici u poslovnicu i traziti potvrdu o izvrsenoj uplati...besplatno je....i oni ti udare pecat banke...onda to nosis kao dokaz uplate.
iceman ze

#1821 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Znam i ja jednu sto joj je sdk jos u glavi, a zivi u 21 vj. Sto se tice vrtica, oni su baska. Daju mi bankovnu instrukciju koju uslikanu pokazem u posti, i u nekim postama je kao takvu ne prihvacaju. Onda odem u drugu postu, gdje uredno prihvate uplatu i pokazem onoj sluzbenici u prvoj itd. Sve je po neduznim roditeljima u BiH. Pa i prosjaci su mi vise prilazili kad sam kolica sa bebom gurao....
iceman ze

#1822 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Odem u banku da pitam koja je razlika izmedju mog yes od 6 km i od prijatelja od 10 km. Kaze ona meni nema yes vise u ponudi. Ok, onda mi objasnite sta nam odbijate i koje nebankarske usluge imam ja, a koje on ima. Uglavnom ne znaju ili nemaju vremena ...ili ih ne zanima.
Hyperthalamus

#1823 Re: Unicredit banka, all about

Post by Hyperthalamus »

iceman ze wrote:Odem u banku da pitam koja je razlika izmedju mog yes od 6 km i od prijatelja od 10 km. Kaze ona meni nema yes vise u ponudi. Ok, onda mi objasnite sta nam odbijate i koje nebankarske usluge imam ja, a koje on ima. Uglavnom ne znaju ili nemaju vremena ...ili ih ne zanima.
Nema yes za nove korisnike..... Za stare korisnike koji su bili na yes paketu, a nisu preseli na modulu jos uvijek je aktivan yes paket.
iceman ze

#1824 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Hyperthalamus wrote:
iceman ze wrote:Odem u banku da pitam koja je razlika izmedju mog yes od 6 km i od prijatelja od 10 km. Kaze ona meni nema yes vise u ponudi. Ok, onda mi objasnite sta nam odbijate i koje nebankarske usluge imam ja, a koje on ima. Uglavnom ne znaju ili nemaju vremena ...ili ih ne zanima.
Nema yes za nove korisnike..... Za stare korisnike koji su bili na yes paketu, a nisu preseli na modulu jos uvijek je aktivan yes paket.
Ovima na Socijalnom je bilo mrsko ista objasnjavati. Danas sam mejlo info centru pa su mi oni linkovali.

Uglavnom osim seta bankarskih usluga(yes optimum) naknada za stambene i gotovinske kredite - 30% popusta itd., imamo i nebankarske (popravak i slepanje vozila, zamjensko vozilo za vrijeme popravke, smjestaj u hotelu, zatim majstor u kuci vodinstalaterstvo, elektrika i bravar, zatim medicinske i stomatoloske hitne intervencije van zemlje, hospitalizacija, farmakoterapija, prijevoz porodice kuci itd...).

Evo.npr. imao sam ljetos hitnu vodoinstalatersku intervenciju, a da nisam znao da uopste imam pravo u okviru paketa koji placam.
Last edited by iceman ze on 19/12/2018 18:20, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#1825 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

cuj ilo mrsko objasnjavati,to ti bas tako rekli?
Post Reply