Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#1801 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
bakire@ evo ja cu ti probat objasnit.
uzet cu za primjer ovog testnog golfa s klixa i hyundai i30. namjerno sam uzeo hyundai ko primjer jer je ocigledna razlika u kvaliteti i cijeni izmedju aktuelnog modela i proslog modela, dok se golf uvijek krece tu negdje oko iste love.
hyundai i30 1.6crdi sa 128ks s opremom iStar kosta 36 439 km. 260nm
evo opreme
6+R manuelni mjenjač
Ukrasni poklopac motora
Felge 6.0J 15
Gume 195/65 R15
Set za popravak gume
Progresivni SERVO-uredjaj upravljača
Podešavanje upravljača po visini
Podešavanje upravljača po dubini
AIRBAG (zaštitni zračni jastuk) za vozača
AIRBAG (zračni jastuk) za suvozača sa mogučnošću isključenja
ABS
ESP – elektronički program stabilnosti sa:
HAC- Hill start assist control (kontrola pomoći pokretanja na uzbrdici)
i VSM – Vehicle stability management (kontrolom stabilnosti vozila
Centralno zaključavanje
El. Podizači prednjih prozora
Pokrov prtljažnog prostora
Stakla – tonirana
El. podeš. vanjskih ogledala
Nasloni za glavu podesivi po visini
Djeljivo zadnje sjedište (60:40)
Podešavanje visine svjetlosnog snopa prednjih farova
Immobilizer (elektronska blokada motora)
4 zvučnika (2 naprijed + 2 pozadi)
Trip kompjuter
Uređaj za pranje/brisanje zadnjeg stakla
Aero metlice prednjih brisača
Doplata na metalik ili mineralnu boju: 700,00 KM sa PDV-om
i Star dodatno na opremu Intro edition
LED dnevna svjetla
Zadnji spojler sa trećim kočionim svjetlom
Izolator poklopca motora
Pomoćni rezevni točak
ALARM + daljinsko upravljanje centralnom bravom
Pepeljara i upaljač
DLX centralna konzola sa pretincem i naslonom za ruku
Zaštitna mreža za prtljažnik
Zaštitne zavjesice za blato 4x
Podešavanje vozačevog sjedišta po visini
Prednja svjetla za maglu sa kromiranim elementima maske hladnjaka
Radio+CD+MP3
Priključci za USB (i POD) i aux
Komande za audio uređaj na upravljaču
KLIMA-uređaj manualni
Senzori za parkiranje nazad
i Sky – dodatno na opremu i Star
2x bočni AIRBAG sa zracnim zavjesicama
ALU-felge 6.5J x 16"
Gume 205/55 R 16
Flex progresivni servo volan sa tri različita moda podešvanja
Vanjske ručice vrata u boji karoserije
Vanjska ogledala u boji karoserije
El. grijanje vanjskih ogledala
Set daljinskog otvaranja sa osvjetljenjem
golf VII koji je noviji par mjeseci od tog hyundai-a kosta 39561 km s 1.6 dizel motorom sa 105 ks i 250nm
evo opreme
Serijska oprema na testnom automobilu: ESC, ABS, ASR, EDL, EDTC, XDS – elektronska blokada diferencijala, elektronska parkirna kočnica sa „auto hold“ funkcijom, „Rest Assist“ – sistem upozorenja vozača, indikator pritiska u gumama, rezervni točak za nuždu, priručni alat i dizalica, start/stop sistem, klima-uređaj, hlađeni osvijetljeni pretinac za rukavice sa mogučnošću zaključavanja, elektro-podesiva grijana vanjska ogledala, zračni jastuk za vozača i suvozača sa mogućom deaktivacijom na suvozačkoj strani, zračni jastuk za koljena vozača, disk kočnice, indikator potrošenosti kočnih obloga, elektronska blokada motora, električni podizači stakala, dnevna svjetla, filter za prašinu i polen, zadnji brisač, tri naslona za glavu nazad, crna rešetka hladnjaka sa hromiranom ukrasnom letvicom, varijabilno dno ptljažnika, „Servotronic“ – elektromehanički progresivni servo-upravljač, podešavanje visine snopa glavnih svjetala, zadnje svjetlo za maglu, paket za pušače, bočni zračni jastuci naprijed i zračne zavjese naprijed i nazad, termoizolaciona tonirana zadnja bočna stakla i zadnje vjetrobransko staklo, termoizolaciono prednje vjetrobransko staklo, daljinsko centralno zaključavanje, katadiopteri na svim otvorenim vratima, sigurnosni trokut, ISOFIX priprema za 2 dječija sjedišta nazad, dekor umetci „Dark Silver Silk Mat“ za obloge vrata, centralnu konzolu i instrument tablu, asimetrično preklopiv naslon zadnje klupe, svjetla za čitanje naprijed i nazad, putni računar, kozmetička ogledala u zaslonima za sunce, 15-inčne čelične felge sa gumama 195/65R15 i ukrasnim poklopcima, „Pepper“ presvlake sjedišta od tkanine, vozačevo sjedište podesivo po visini, branici u boji karoserije, dodatni električni grijač za brže zagrijavanje putničkog prostora (dizelski motori), volan podesiv po visini i dubini, „Multi Collision Brake“ – kočnica za sprječavanje lančanih sudara .
Dodatna serijska oprema za BiH tržište: Audio-uređaj “Composition Touch” – čitač SD kartice, 5-inčni monohromatski displej osjetljiv na dodir, AUX-IN, 4 zvučnika, dvozonski automatski klima-uređaj “Climatronic”, svjetla za maglu sa funkcijom statičkih svjetala za skretanje, srednji naslon za ruke sa pretincom, trokraki kožni volan I kožom obložena ručica mjenjača, kućišta vanjskih ogledala i ručke na vratima u boji karoserije.
dakle jedina stvar koju ja vidim na hyundai-u da je bolja je veca garancija i vece felge.
golf u osnovi ima skoro sve sto ima hyundai s hajmo reci najjacim paketom. uz to sve, razlika je 3000 maraka.
mozemo li objektivno poredit hyundai i30 i golfa VII? opceniti kvalitet, reputacija, vozne osobine, motori, mjenjaci, potrosnja, postprodaja i slicno? mozemo, al vecina stvari je debelo na strani golfa. vrijedi li onda taj golf 3 pisljive hiljade vise nego taj hyundai? meni vala vrijedi 100%
uzet cu za primjer ovog testnog golfa s klixa i hyundai i30. namjerno sam uzeo hyundai ko primjer jer je ocigledna razlika u kvaliteti i cijeni izmedju aktuelnog modela i proslog modela, dok se golf uvijek krece tu negdje oko iste love.
evo opreme
6+R manuelni mjenjač
Ukrasni poklopac motora
Felge 6.0J 15
Gume 195/65 R15
Set za popravak gume
ABS
Centralno zaključavanje
Stakla – tonirana
Trip kompjuter
LED dnevna svjetla
Izolator poklopca motora
Pomoćni rezevni točak
Pepeljara i upaljač
Radio+CD+MP3
KLIMA-uređaj manualni
ALU-felge 6.5J x 16"
Gume 205/55 R 16
golf VII koji je noviji par mjeseci od tog hyundai-a kosta 39561 km s 1.6 dizel motorom sa 105 ks i 250nm
evo opreme
Serijska oprema na testnom automobilu: ESC, ABS, ASR, EDL, EDTC, XDS – elektronska blokada diferencijala, elektronska parkirna kočnica sa „auto hold“ funkcijom, „Rest Assist“ – sistem upozorenja vozača, indikator pritiska u gumama, rezervni točak za nuždu, priručni alat i dizalica, start/stop sistem, klima-uređaj, hlađeni osvijetljeni pretinac za rukavice sa mogučnošću zaključavanja, elektro-podesiva grijana vanjska ogledala, zračni jastuk za vozača i suvozača sa mogućom deaktivacijom na suvozačkoj strani, zračni jastuk za koljena vozača, disk kočnice, indikator potrošenosti kočnih obloga, elektronska blokada motora, električni podizači stakala, dnevna svjetla, filter za prašinu i polen, zadnji brisač, tri naslona za glavu nazad, crna rešetka hladnjaka sa hromiranom ukrasnom letvicom, varijabilno dno ptljažnika, „Servotronic“ – elektromehanički progresivni servo-upravljač, podešavanje visine snopa glavnih svjetala, zadnje svjetlo za maglu, paket za pušače, bočni zračni jastuci naprijed i zračne zavjese naprijed i nazad, termoizolaciona tonirana zadnja bočna stakla i zadnje vjetrobransko staklo, termoizolaciono prednje vjetrobransko staklo, daljinsko centralno zaključavanje, katadiopteri na svim otvorenim vratima, sigurnosni trokut, ISOFIX priprema za 2 dječija sjedišta nazad, dekor umetci „Dark Silver Silk Mat“ za obloge vrata, centralnu konzolu i instrument tablu, asimetrično preklopiv naslon zadnje klupe, svjetla za čitanje naprijed i nazad, putni računar, kozmetička ogledala u zaslonima za sunce, 15-inčne čelične felge sa gumama 195/65R15 i ukrasnim poklopcima, „Pepper“ presvlake sjedišta od tkanine, vozačevo sjedište podesivo po visini, branici u boji karoserije, dodatni električni grijač za brže zagrijavanje putničkog prostora (dizelski motori), volan podesiv po visini i dubini, „Multi Collision Brake“ – kočnica za sprječavanje lančanih sudara .
Dodatna serijska oprema za BiH tržište: Audio-uređaj “Composition Touch” – čitač SD kartice, 5-inčni monohromatski displej osjetljiv na dodir, AUX-IN, 4 zvučnika, dvozonski automatski klima-uređaj “Climatronic”, svjetla za maglu sa funkcijom statičkih svjetala za skretanje, srednji naslon za ruke sa pretincom, trokraki kožni volan I kožom obložena ručica mjenjača, kućišta vanjskih ogledala i ručke na vratima u boji karoserije.
dakle jedina stvar koju ja vidim na hyundai-u da je bolja je veca garancija i vece felge.
golf u osnovi ima skoro sve sto ima hyundai s hajmo reci najjacim paketom. uz to sve, razlika je 3000 maraka.
mozemo li objektivno poredit hyundai i30 i golfa VII? opceniti kvalitet, reputacija, vozne osobine, motori, mjenjaci, potrosnja, postprodaja i slicno? mozemo, al vecina stvari je debelo na strani golfa. vrijedi li onda taj golf 3 pisljive hiljade vise nego taj hyundai? meni vala vrijedi 100%
-
goran16v
#1802 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Hehe, ajd vazi samo nisam ja komentarisao tvoj odgovor chipsiju nego dio tvog odgovora emku oko besparice i zamjene staro za novo, a pod cijenama polovnih nikad nisam govorio o cijenama iz oglasa nego cijenama za koje se auti na kraju prodaju i da ce 3 god star auto redovnom kupoprodajom uz sve popuste za kes i zurbu vlasnika za prodajom biti znatno skuplji od cijene koju dobijes na otkupu.johntra wrote:goran16v wrote: haj, molim te kad se raspravaljaš sa mnom, raspravljaj se sa postovima koje pišem tebi, a ne drugima, jer ono što sam pisao chipsiju ne vaši za tebe...normalno da je danas povoljnije zamijeniti auto staro za novo, nego prodavati ga preko oglasa...da li se danas može prodati nešto za onoliko koliko tražiš, pogotovo stvar koje ima na svakom čošku, poput Golfa? ako imaš keš u ruci, oborićeš svaku cijenu, za 10 do 20 posto sigurno, čak i više kad nekom gori za pare, a danas je pravo takvih...to ti zaista misliš da neko danas može neku šesticu prodati za cijenu koju traži? mogu ja napisati cijenu kakvu hoću, ali pitanje je hoće li me iko nazvati da to kupi, pa čak i ako se radi o odlično očuvanom primjerku...
naravno, sve ovo opet nije na nivou zamjena, ali si zamjenom sebi uštedio vremena i živaca...da nije tako, ne bi stalno parking ispred ASA Auta bio pun polovnih auta, i svi bi dolazili i keširali razne Golfove ko hadžije...
Prica o zamjeni naravno ima veze sa ustedom zivaca i vremena, ali nimalo nema veze sa teskom situacijom i ustedom para.
-
citroen xm
#1803 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Čipsu, ovaj klip što si postavio, nisi mogao bolje ubosti. Pravo dobro opisuje vas vozače švapskih auta. Znači ubo si ko prstom u dupe. Drugo, frajeru hoćeš da se vozaš na plin. Ok, vozi se na plin, a uređaj možeš ugraditi i u svojoj zemlji. Ili bi možda i na uređaju da uštediš par eura. E dijasporo, kome vi ovde pričate o dubini džepa.
I molio bih sve da mi daju cijene polovnog Golfa 5 ili 6 i uporede sa cijenama konkurencije istih parametara. A onda uporedite cijene tih svih auta kad su bila nova pa da vidimo koliko to strašno manje gubi Golf tokom X godina u odnosu na konkurenciju.
I molio bih sve da mi daju cijene polovnog Golfa 5 ili 6 i uporede sa cijenama konkurencije istih parametara. A onda uporedite cijene tih svih auta kad su bila nova pa da vidimo koliko to strašno manje gubi Golf tokom X godina u odnosu na konkurenciju.
Last edited by citroen xm on 06/12/2012 13:41, edited 2 times in total.
- Bakir1
#1804 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
gorane, taj forumas je prozvao drugog odnosno sve vozace alfe fukarom jer su zeljeli golfa ali ga nisu sebi mogli priustiti, kakav je to mentalni sklop reci za nesto da je najbolje samim time sto je i najskuplje (govorimo o klasi) a sve drugo sto je skuplje nije dovoljno vrijedno te razlike u cijeni.
ja nemam kompleksa, ne pada mi na pamet da na koljena padam smijesnom autu kao sto je golf, nit smrdi nit mirise.
sta sad ja kao vozac golfa trebam gledati sa prezirom na sve ostale vozace fokusa, i30, ceed-a, jer zaboga oni nisu mogli dogurati do golfa a samim time i manje vrijede.
ironija je u tome sto ja kao takav, gore spomenuti, vozim golfa 2,3 ili u najboljem slucaju 4 i sam sebe lozim kako je upravo moj golf iz 2002 bolji od novog i30, ili koji je vec model u klasi, starog par mjeseci.
drndalo po tvome karakteru najbolje ti je da kupis golf-a sa spaner tehnologijom i 1,2 tdi motorom
kod nas ces golf 7 biti hit, onog trenutka kada bude dozivljavao svoju 11 reinkarnaciju
emko vrijedi li passat koji je klasu iznad par hiljada vise?
razliku izmedju hjudinija i golfa i cijele klase sam ti napisao gore.
ko ima pare za sta neka kupuje, bolje receno kome se sta dopada neka kupuje.
ja nemam kompleksa, ne pada mi na pamet da na koljena padam smijesnom autu kao sto je golf, nit smrdi nit mirise.
sta sad ja kao vozac golfa trebam gledati sa prezirom na sve ostale vozace fokusa, i30, ceed-a, jer zaboga oni nisu mogli dogurati do golfa a samim time i manje vrijede.
ironija je u tome sto ja kao takav, gore spomenuti, vozim golfa 2,3 ili u najboljem slucaju 4 i sam sebe lozim kako je upravo moj golf iz 2002 bolji od novog i30, ili koji je vec model u klasi, starog par mjeseci.
drndalo po tvome karakteru najbolje ti je da kupis golf-a sa spaner tehnologijom i 1,2 tdi motorom
kod nas ces golf 7 biti hit, onog trenutka kada bude dozivljavao svoju 11 reinkarnaciju
emko vrijedi li passat koji je klasu iznad par hiljada vise?
razliku izmedju hjudinija i golfa i cijele klase sam ti napisao gore.
ko ima pare za sta neka kupuje, bolje receno kome se sta dopada neka kupuje.
-
goran16v
#1805 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
@bakir
Nisi u potpunosti shvatio moju pricu, ali na svom primjeru cu ti pokusati objasniti. Ja sam kupio 2,5 god starog Focusa za X hiljada KM jer sam toliko para mogao odvojiti i jer sam imao svoje razloge zasto sam za istu cifru kupio Focusa a ne 4 god starijeg Golfa, ali bi bilo fakat smjesno da sad prodajem pricu da sam ja mog'o kupiti i 2,5 starog Golfa za X+5 hiljada marata al nisam htio jer je govno od auta pa sam kupio 5 hiljada jeftinijeg Focusa. Jest' sipak, ta bi prica pila vode da sam kupio auto koji je kostao isto k'o i 2,5 giod star Golf ovako je samo suplja.
Nisi u potpunosti shvatio moju pricu, ali na svom primjeru cu ti pokusati objasniti. Ja sam kupio 2,5 god starog Focusa za X hiljada KM jer sam toliko para mogao odvojiti i jer sam imao svoje razloge zasto sam za istu cifru kupio Focusa a ne 4 god starijeg Golfa, ali bi bilo fakat smjesno da sad prodajem pricu da sam ja mog'o kupiti i 2,5 starog Golfa za X+5 hiljada marata al nisam htio jer je govno od auta pa sam kupio 5 hiljada jeftinijeg Focusa. Jest' sipak, ta bi prica pila vode da sam kupio auto koji je kostao isto k'o i 2,5 giod star Golf ovako je samo suplja.
- respo
#1806 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ajde malo mucni glavom pa onda pisi post o zivotnom standardu ako uopste znas sta je toemko1234 wrote:prica o standardu je nagluplja moguca prica koja se navodi ko dokaz necega na ovom podforumu.
ljudi koji si mogu na danasnjem vaktu priustit bilo kakvo novo auto, def ne spadaju u ljude koji zive od 830km koliko je prosjek federacije.
prema tome, standard domace populacije je skoro irelevantan u ovoj prici.
i da, koliko sam cuo, vec na samoj promociji golfa koja je bila prije nekoliko dana je naruceno 70 sedmica koje ce bit isporucene do sredine januara.
vidi grad pun novih auta reklo bi se da nam je standard kao u monaku da smo a zaboravljas koliko je njih uzeto na kredit lizing pusing sluzbeno itd
standard je itekako relevantan u ovoj prici
od tih 70 sedmica sta mislis koliko je njih koji ce imati vlasnika koji ce recimo kesirati i koristiti kao vlastito auto?
-
emko1234
#1807 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
bakire@ normalno da vrijedi.
vrijedi li a4 s istom opremom il sekundi slabijem 13 000 maraka manje nego ds5? normalno da vrijedi.
poenta je sto poredim auta iste klasi, za tih par hiljada koliko bi dao za 40 cm vise i istu opremu u passatu s najslabijim motorom, uzmem 2.0tdi u golfu s ovom opremom.
hocu da kazem da zato sto je neko auto vece i par hiljada skuplje, ne znaci da je bolja kupovina. nekom tih 40 cm vise ne znaci nista, vise mu znaci jaci motor u autu velicine golfa.
ja isto mislim da je skup za ovu pocetnu varijantu, mogao je bi 2-3 hiljade manje. al oni ne idu grlom u jagode, auto ce se sigurno prodavat, nek im je godisnji target za nase trziste 500 komada u cijeloj bosni, oni ce to stici i prebacit.
ljudi koji hoce da voze golfa, oni ce ga i vozit.
i novi i30 je skuplji u prosjeku od proslog preko 15%, pa ga opet vidjam po ulicama. da se ne lazemo, proslo i30 je poceo da se prodaje ko lud kad je bio na akciji za 23 999 maraka.
dakle treba cekat akciju i kod golfa
@respo, kes nije jedini odraz blagostanja drustva. jel ti stvarno mislis da u zemljama gdje je standard veci, ljudi dolaze s vrecama para i kupuju auta?
nemoj bit dijete, ljudi koji imaju brdo para kupuju auta za kes. normalni ljudi svugdje na svijetu (mislim na srednju klasu na koju se cilja s autima velicine golfa) auta kupuju iskljucivo na kredu i lizing. nije lizing izmisljen za bosnju
vrijedi li a4 s istom opremom il sekundi slabijem 13 000 maraka manje nego ds5? normalno da vrijedi.
poenta je sto poredim auta iste klasi, za tih par hiljada koliko bi dao za 40 cm vise i istu opremu u passatu s najslabijim motorom, uzmem 2.0tdi u golfu s ovom opremom.
hocu da kazem da zato sto je neko auto vece i par hiljada skuplje, ne znaci da je bolja kupovina. nekom tih 40 cm vise ne znaci nista, vise mu znaci jaci motor u autu velicine golfa.
ja isto mislim da je skup za ovu pocetnu varijantu, mogao je bi 2-3 hiljade manje. al oni ne idu grlom u jagode, auto ce se sigurno prodavat, nek im je godisnji target za nase trziste 500 komada u cijeloj bosni, oni ce to stici i prebacit.
ljudi koji hoce da voze golfa, oni ce ga i vozit.
i novi i30 je skuplji u prosjeku od proslog preko 15%, pa ga opet vidjam po ulicama. da se ne lazemo, proslo i30 je poceo da se prodaje ko lud kad je bio na akciji za 23 999 maraka.
dakle treba cekat akciju i kod golfa
@respo, kes nije jedini odraz blagostanja drustva. jel ti stvarno mislis da u zemljama gdje je standard veci, ljudi dolaze s vrecama para i kupuju auta?
nemoj bit dijete, ljudi koji imaju brdo para kupuju auta za kes. normalni ljudi svugdje na svijetu (mislim na srednju klasu na koju se cilja s autima velicine golfa) auta kupuju iskljucivo na kredu i lizing. nije lizing izmisljen za bosnju
-
sema911
#1808 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
trenutno vozim w203 20k i bili smo na test voznji g7 jer u firmi hoce da uzmu pa da nas malo eto pocaste auto ide super jest 105 konja malo u odnosu na mojih 160 unutrasnjost nije losa na dodir plastika ko plastika al obradjena pa djeluje kvalitetno sama voznja auto djeluje dosta cvrsto i posto je nov djeluje tako rec super,., prije par sedmica smo probali isti taj i30 sefci se svidja i razmislja izmedju toga i g7 malo je rec da mrzim te hunday vozila(isto ko sto mrzim zelju, nacionaliste talijane engleze i jos dosta ) al eto morao sam sjest napravit krug auto ko auto novo nemas mu sta rec plastika ko plastika malo hrapavija nego u g7 al mescini ko da su istog sastava imao je previse kroma a voznja pa da nije imao znak H nebi pljuvao kada sam izasao,. ovdje pricate da po slici vidite kvalitet table plastike ar159 i g7 jbte pa bolji ste od horatio,. a g7 jest skup kada ti je plata 1000km i ako uspijes ustedit par maraka tada je skup al pogledas konkurente i tih par hiljada vise pa eto ako imas 36kkm imas i 38 pa kupis golfa nekako bolje zvuci nego fiat, hudayijij, chavrolet, kia,.
- respo
#1809 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
pa pametan bakir sto ce piti samo mlijeko kad moze dodati i kakao pa uzivatiChipyChips wrote:@xtcxone ti si jedan balavac sa kojim ja nemam sta raspravljati,smijem da se zakunem da cak nemas ni polozen vozacki ispit.
@bakire i sa tobom ne da mi se raspravljati,ja kazem mlijeko je bijelo ti kazes da je crno.Nisi vrijedan da trosim na tebe svoje vrijeme objasnjavajuci ti nesto.
-
goran16v
#1810 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
@emko
Nas prilikom kupovine auta nemoj ubrajati medju normalne ljude, a kamo li porediti sa normalnim ljudima i normalnim zemljama. Mi necemo kupiti auto koji mozemo priustiti i koji nam treba kao sto to rade normalni ljudi, mi cemo dati zadnji dinar iz kuce, dici kredit ili posudit pare ako fali da se kupi auto samo da ti okolina zavidi i da se prica po mahali kako se vozi auto od toliko i toliko para.
Nas prilikom kupovine auta nemoj ubrajati medju normalne ljude, a kamo li porediti sa normalnim ljudima i normalnim zemljama. Mi necemo kupiti auto koji mozemo priustiti i koji nam treba kao sto to rade normalni ljudi, mi cemo dati zadnji dinar iz kuce, dici kredit ili posudit pare ako fali da se kupi auto samo da ti okolina zavidi i da se prica po mahali kako se vozi auto od toliko i toliko para.
- respo
#1811 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
nije lizing izmiljen ni za fizicka lica al se ovdje najvise koristi takoemko1234 wrote:
to je ona politika nemam para al radit cu 20 godina jesti kifle al nek ima najnoviji model golfa u avliji
e jebem onda taj odnos
kes naravno da nije jedini odraz stanja
odraz stanja je mogucnost vracanja tih kredita i kolika je kamata kod banaka
pa uporedi kamate tamo uporedi ovdje
uporedi procenat vracanja tamo i ovdje
jbg ja nisam cuo da se u njemackoj ikad digla tolika frka oko ziranata i svega toga
a onda odes u bilo koji lot banke gdje se drze auta s lizinga i vidis koliki je broj sto stoje oduzeti od vlasnika
- johntra
#1812 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
hahaha...ne mogu vjerovati da se u nečemu sa tobom slažem...goran16v wrote:@emko
-
emko1234
#1813 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
to je prvo drugaciji mentalitet i sredina pa je onda drugacija, ekonomsko-socijalna situacija. svabo nece uzet kredit ako ga nece vracat, al kod 70% plasiranih kredita je proslo upravo zato sto je neko imao nekoga da ga pogura. al cinjenica je isto da je to jedan zatvoren krug, jer banci je bolje glulit zirante ako neko ne vraca nego ne gulit nikoga. dakle u obostranom intereseu je ovdje sto je situacija takva kakva jest-.respo wrote:nije lizing izmiljen ni za fizicka lica al se ovdje najvise koristi takoemko1234 wrote:
to je ona politika nemam para al radit cu 20 godina jesti kifle al nek ima najnoviji model golfa u avliji
e jebem onda taj odnos
kes naravno da nije jedini odraz stanja
odraz stanja je mogucnost vracanja tih kredita i kolika je kamata kod banaka
pa uporedi kamate tamo uporedi ovdje
uporedi procenat vracanja tamo i ovdje
jbg ja nisam cuo da se u njemackoj ikad digla tolika frka oko ziranata i svega toga
a onda odes u bilo koji lot banke gdje se drze auta s lizinga i vidis koliki je broj sto stoje oduzeti od vlasnika
gorane@ pa dobro, ako kazes da tebe ne ubrajam, onda te necu ubrajat. al ja znam mnogo normalnih ljudi koji si prema tome ponasaju bas onako kako bi trebali., i zapravo vecina ljudi u mom okruzenju bez obzira na neki drustveni stalez se tako ponasa. ako imaju za golfa cetvorku, nece ljetovat pet godina na borackom da bi kupili sesticu.
mislis da gore nema ljudi koji zive iznad granica svojih mogucnosti?
nije to vezano samo za bosnu vjeruj mi, nego kod nas se to mozda najvise odrazava kroz kupovinu novih auta. pogledaj hrvate kako su zavaljeni, odu izvan drzave da bi dizali pare s drugih bankomata.
- respo
#1814 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
onda to govori da ce tih 70 golfova njih pola placeno biti od ljudi koji ga nisu ni kupili ni voziliemko1234 wrote: to je prvo drugaciji mentalitet i sredina pa je onda drugacija, ekonomsko-socijalna situacija. svabo nece uzet kredit ako ga nece vracat, al kod 70% plasiranih kredita je proslo upravo zato sto je neko imao nekoga da ga pogura. al cinjenica je isto da je to jedan zatvoren krug, jer banci je bolje glulit zirante ako neko ne vraca nego ne gulit nikoga. dakle u obostranom intereseu je ovdje sto je situacija takva kakva jest-.
gorane@ pa dobro, ako kazes da tebe ne ubrajam, onda te necu ubrajat. al ja znam mnogo normalnih ljudi koji si prema tome ponasaju bas onako kako bi trebali., i zapravo vecina ljudi u mom okruzenju bez obzira na neki drustveni stalez se tako ponasa. ako imaju za golfa cetvorku, nece ljetovat pet godina na borackom da bi kupili sesticu.
mislis da gore nema ljudi koji zive iznad granica svojih mogucnosti?
nije to vezano samo za bosnu vjeruj mi, nego kod nas se to mozda najvise odrazava kroz kupovinu novih auta. pogledaj hrvate kako su zavaljeni, odu izvan drzave da bi dizali pare s drugih bankomata.
znaci ovo da smo standard u pm baci odmah kroz prozor i prica da je ovdje golf jeftiniji nego u njemackoj
- drndalo
#1815 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Meni bi najodgovarao jedan 1.0 TTTDI (Triple Turbo), sa nekih 235 KS, Double DSG mjenjacem, i potrosnjom od -3.5 litra... Spreman sam platiti do nekih 34.000 KM. Jel' to nerealno ?Bakir1 wrote: drndalo po tvome karakteru najbolje ti je da kupis golf-a sa spaner tehnologijom i 1,2 tdi motorom![]()
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1816 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Oprema modela koje si spomenuo je u pet deka,znaci tu negdje. Golfu fali jos 23 KS i multilink nazad. Kada bi to dodao u racunicu razlika bi bila preko pet hiljada.emko1234 wrote:bakire@ evo ja cu ti probat objasnit.
evo opreme
6+R manuelni mjenjač
Ukrasni poklopac motora
Felge 6.0J 15
Gume 195/65 R15
Set za popravak gume
ABS
Centralno zaključavanje
Stakla – tonirana
Trip kompjuter
LED dnevna svjetla
Izolator poklopca motora
Pomoćni rezevni točak
Pepeljara i upaljač
Radio+CD+MP3
KLIMA-uređaj manualni
ALU-felge 6.5J x 16"
Gume 205/55 R 16
evo opreme
Da li vrijedi,ne znam. Nekome da,nekome ne. Ali su oba usla u cijenu novog i osnovnog doduse Audi A3 sa TDI motorom.
-
530i
#1817 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kakve veze ima Hyundai i30?
Uostalom, ulaznica u svijet itridesetke košta 22450KM, sa PDV-om!
Golf je 30.887KM, iako oni, prevarantski, navode osnovnu cijenu od 23xxx, ali to je bez PDV-a i obavezne dodatne opreme!
Golf je 8000KM bolji? Ili skoro pa trećinu cijene bolji? Ali, opet, kako kome...nekome možda i jeste.
Golf je 30.887KM, iako oni, prevarantski, navode osnovnu cijenu od 23xxx, ali to je bez PDV-a i obavezne dodatne opreme!
Golf je 8000KM bolji? Ili skoro pa trećinu cijene bolji? Ali, opet, kako kome...nekome možda i jeste.
-
Edisontije
#1818 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Koliko samo rasprave koji je automobil u ovoj klasi najbolji. Šta znači najbolji? Svako od nas ima svoj kriterij.
Hajmo malo lična iskustva!
Dakle vozio VW 11 godina, prešao na Opel godinu dana i vraćam se opet na VW. Da ne nabrajam razloge sitne male gluposti koje iritiraju.
E to je taman razlika u cijeni koji više platiš za VW da te te sitne glupsoti na autu ne nerviraju.
Hajmo malo lična iskustva!
Dakle vozio VW 11 godina, prešao na Opel godinu dana i vraćam se opet na VW. Da ne nabrajam razloge sitne male gluposti koje iritiraju.
E to je taman razlika u cijeni koji više platiš za VW da te te sitne glupsoti na autu ne nerviraju.
- mali_milojica
#1819 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da i30 stoji 22450 KM,ali u tom autu nema ni klima uređaj. Sa prvim sljedecim paketom dođe klima ali on vec kosta 26490 KM. Gdje je jos ekran osjetljiv na dodir koji kod G7 dođe serijski. Mislim da bi se ta razlika istopila poput leda u maju.530i wrote:Kakve veze ima Hyundai i30?
- johntra
#1820 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nije 26 milja, nego i30 u paketu iStar sa klimom ima cijenu od 23.990 kmica...
- mali_milojica
#1821 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
U pravu si.johntra wrote:Nije 26 milja, nego i30 u paketu iStar sa klimom ima cijenu od 23.990 kmica...
To je sada akcijska cijena,uz popust od 2500 KM. Ali redovna je bila 26XXX
-
530i
#1822 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Cijene sam uzeo sa web stranica...nisam opremu ni gledao. Fol je zapravo da i30 nema veze sa novim golfom, koji je neopravdano preskup.
-
preludezalude
#1823 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Samo procitaj post prije ove moje gore recene opaske pa ces se naci.Gost1515 wrote:ja bi volio da mi nađeš gdje ja to "serem" o alfi ... generalno vrlo malo ćeš naći mojih postova na temama o alfi/fiatu/renou ... ja ne pišem o onome što ne znam i ne zanima me ... za razliku od nekih jel, koji vise na VAG temamapreludezalude wrote: Do sada su srali da alfina tabla ima kvalitet nula. Sad kad bi se mozda moglo doci do zakljucka da golf ima isti kvalitet table, sad se poteze kao argument klasa auta. Slijedece ce biti broj prodanih primjeraka.![]()
![]()
![]()
A kad već pričamo o sranju, šta reći o poređenjima kvaliteta tog famoznog interijera samo na osnovu - slike?
-
preludezalude
#1824 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Totalno si promasio. Alfa se kupuje polovna.I ljudi skontaju, da se za iste pare moze kupiti alfa puno mladja, sa manje predjenih kilometara, sa puno vise opreme, u boljem generalno stanju i atraktivnija od recimo nekog golfa koji je stariji par godina, duplo vise predjenih kilometara, opremaChipyChips wrote:
Alfu ce gledati tek oni kojima je plići džep,a hoće ''atraktivno'' auto sa ''puno'' opreme,i tu onda stupa na scenu prica o autu sa dušom i kako to auto uzimaju samo ljudi sa ''srcem'',pravi jePaci,velike kHuronje,te eminentni profesori,nuklearni fizičari i propali novinari![]()
-
preludezalude
#1825 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Gorane, bas je tako. Onaj ko ima pare, bas taj nece golfa kupiti.goran16v wrote:Bez ikakve namjere da flejmam i trolam, nadam se da ces se sloziti, treba biti realan da zbog naseg mentaliteta dosta ljudi prosipa suplju. Ja postujem argumente onih koji za X hiljada KM mogu, a ne zele kupiti VW jer ne zele da plate skupo malo opreme u precjenjenom autu, koji je tvrd, ruzan itd i za tih istih X hiljada kupe neki drugi auto, mladji, veci, bolje opremljen itd, ali kad mi istu pricu sa identicnim argumentima pricaju oni koji na kraju ne kupe audo od X hiljada KM nego za 1/3 manje para ili jos jeftiniji onda je to vrlo cesto suplja, a pravi razlog je nedostatak finansija, a ne zato sto VW ne valja, ali dje ce nas mentalitet priznati da nema para. Bolje zvuci, mog'o sam al nisam htio jer je to govno pa onda upirati na sve nacine da pokazu da je to tako. Meni se cini da je s autima isto kao i sa vlasti, daj nekom vlast da vidis kakav je, tako je i sa autom, daj nekome pare pa vidi sta ce kupiti.Bakir1 wrote:evo imas ljudi koji ulazu u mercedesa recimo cl model 600 motor koji za godinu dana izgubi nesto vise od 40% svoje novonabavne cijene.
logika kojom se ti vodis, kaze bolje bi bilo da kupi golfa jer kao takav najmanje gubi na cijeni?
sto osporavati to sto neko vozi i kakav izbor pravi.
golf je preskup, toliko je skup da se za iste novce kupuje passat koji je iz iste kuce a po svemu je bolji auto od golfa.
ili se mozda varam?