Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#1801 Re: mobilni radari tj kamere
Slažem se za RS...na M17 zaboravili šta je blicanje.
- MOSALJOZE
#1802 Re: mobilni radari tj kamere
Išao sporednim putem Kakanj-Zenica prije tronožcs sreo nekih 15 automobila u 3-4 kolone niko ništa. 
-
condy
#1803 Re: mobilni radari tj kamere
Vozaci kamiona uvijek blicaju, bas uvijek upozore na radar. I ja uvijek blicam ljudima, upozorim u prosjeku pet sest vozaca i vidim na retrovizoru kako odma koce.
Kad vidim da neko divlja i bas juri, njemu necu da blicam. Njih treba kazniti i uzeti im vozacku. Glupost mi je za nekih 25 km/h preko da ljudima ide vozacka i uvijek blicnem jer to nije veliko prekoracenje.
- MOSALJOZE
#1804 Re: mobilni radari tj kamere
Ne možeš u par sekundi ocijeniti kakav je vozač,ali neki xenoni duginih boja,vožnja skoro u suprotnoj traci,zavaljen vozač 90% divljak.
Najviše blicaju kamiondzije i komercijala.Valja danas iz Sarajeva do Krajine doći,odraditi sta treba i nazad bez kazne..
Najviše blicaju kamiondzije i komercijala.Valja danas iz Sarajeva do Krajine doći,odraditi sta treba i nazad bez kazne..
-
noviclan
#1805 Re: mobilni radari tj kamere
condy wrote:Vozaci kamiona uvijek blicaju, bas uvijek upozore na radar. I ja uvijek blicam ljudima, upozorim u prosjeku pet sest vozaca i vidim na retrovizoru kako odma koce.Kad vidim da neko divlja i bas juri, njemu necu da blicam. Njih treba kazniti i uzeti im vozacku. Glupost mi je za nekih 25 km/h preko da ljudima ide vozacka i uvijek blicnem jer to nije veliko prekoracenje.
- holowey
#1806 Re: mobilni radari tj kamere
takvim ja blicam i kad nema radara, nek' se guza malo stisnenoviclan wrote:condy wrote:Vozaci kamiona uvijek blicaju, bas uvijek upozore na radar. I ja uvijek blicam ljudima, upozorim u prosjeku pet sest vozaca i vidim na retrovizoru kako odma koce.Kad vidim da neko divlja i bas juri, njemu necu da blicam. Njih treba kazniti i uzeti im vozacku. Glupost mi je za nekih 25 km/h preko da ljudima ide vozacka i uvijek blicnem jer to nije veliko prekoracenje.
- Bakir1
#1807 Re: mobilni radari tj kamere
Evo radar kod primusa Maglaj niko se nije ni nasalio da blicne...
- MOSALJOZE
#1808 Re: mobilni radari tj kamere
Pratis li ovu grupu radari BiH?Vidim da su pisali o tom radaru,mozda ti može koristiti.Bakir1 wrote:Evo radar kod primusa Maglaj niko se nije ni nasalio da blicne...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1809 Re: mobilni radari tj kamere
trose se sijalice i ablender...Bakir1 wrote:Evo radar kod primusa Maglaj niko se nije ni nasalio da blicne...
-
tempuser
#1810 Re: mobilni radari tj kamere
E ja prosle godine popusio foru zbog blicanja. Vozim iz Tz prema Sarajevu i negdje prije Zivinica, valjda Ljubace i ona neka mjesta, vidim patrolu iz kontra smjera i pocnem blicati ovima sto voze u susret, kad poslije jedno 300 m sa moje strane patrola i zaustavlja. Jedini razlog zaistavljanja je bilo blicanje jer nisam napravio nikakav preksaj (valjda su ocekivali bar da nisam vezan da me zguze za to blicanje), vozio po ograncenju, oboje bili vezani, auto ispravan, registrovan. Elem vozacku, saobracajnu, odakle idete, gdje idete, sta vozite, mozete li otvoriti gepek. Sve uredu, sve moze. Onda sjeo u svoj auto, krenuo da prepisuje podatke u nekakav notes, provjerava me vezom. Uglavnom potroso mi je 10 minuta vremena nizasta, ali sam mu se bar posrao u cejf da me kazni. Bez obzira na to ja i dan danas blicam. Pazim se u HR je su zakonom zabranili.condy wrote:Vozaci kamiona uvijek blicaju, bas uvijek upozore na radar. I ja uvijek blicam ljudima, upozorim u prosjeku pet sest vozaca i vidim na retrovizoru kako odma koce.Kad vidim da neko divlja i bas juri, njemu necu da blicam. Njih treba kazniti i uzeti im vozacku. Glupost mi je za nekih 25 km/h preko da ljudima ide vozacka i uvijek blicnem jer to nije veliko prekoracenje.
- Bakir1
#1811 Re: mobilni radari tj kamere
kosovcic pumpa sije ista stvarbitanga_sa_otesa wrote:trose se sijalice i ablender...Bakir1 wrote:Evo radar kod primusa Maglaj niko se nije ni nasalio da blicne...
- MOSALJOZE
#1812 Re: mobilni radari tj kamere
Gužva ti je na ulazu u Doboj 
-
kakavdanakneiskustvu
#1813 Re: mobilni radari tj kamere
ne smijes blicati prijatelju,poznaniku,ide kazna i za to?tempuser wrote:E ja prosle godine popusio foru zbog blicanja. Vozim iz Tz prema Sarajevu i negdje prije Zivinica, valjda Ljubace i ona neka mjesta, vidim patrolu iz kontra smjera i pocnem blicati ovima sto voze u susret, kad poslije jedno 300 m sa moje strane patrola i zaustavlja. Jedini razlog zaistavljanja je bilo blicanje jer nisam napravio nikakav preksaj (valjda su ocekivali bar da nisam vezan da me zguze za to blicanje), vozio po ograncenju, oboje bili vezani, auto ispravan, registrovan. Elem vozacku, saobracajnu, odakle idete, gdje idete, sta vozite, mozete li otvoriti gepek. Sve uredu, sve moze. Onda sjeo u svoj auto, krenuo da prepisuje podatke u nekakav notes, provjerava me vezom. Uglavnom potroso mi je 10 minuta vremena nizasta, ali sam mu se bar posrao u cejf da me kazni. Bez obzira na to ja i dan danas blicam. Pazim se u HR je su zakonom zabranili.condy wrote:Vozaci kamiona uvijek blicaju, bas uvijek upozore na radar. I ja uvijek blicam ljudima, upozorim u prosjeku pet sest vozaca i vidim na retrovizoru kako odma koce.Kad vidim da neko divlja i bas juri, njemu necu da blicam. Njih treba kazniti i uzeti im vozacku. Glupost mi je za nekih 25 km/h preko da ljudima ide vozacka i uvijek blicnem jer to nije veliko prekoracenje.
-
tempuser
#1814 Re: mobilni radari tj kamere
To su lijepo definisali kao nepotrebno koristenje svjetlosne signalizacije pa ti sad sam zakljuci sta bi odgovorio kad bi te zaustavili!kakavdanakneiskustvu wrote:ne smijes blicati prijatelju,poznaniku,ide kazna i za to?tempuser wrote:E ja prosle godine popusio foru zbog blicanja. Vozim iz Tz prema Sarajevu i negdje prije Zivinica, valjda Ljubace i ona neka mjesta, vidim patrolu iz kontra smjera i pocnem blicati ovima sto voze u susret, kad poslije jedno 300 m sa moje strane patrola i zaustavlja. Jedini razlog zaistavljanja je bilo blicanje jer nisam napravio nikakav preksaj (valjda su ocekivali bar da nisam vezan da me zguze za to blicanje), vozio po ograncenju, oboje bili vezani, auto ispravan, registrovan. Elem vozacku, saobracajnu, odakle idete, gdje idete, sta vozite, mozete li otvoriti gepek. Sve uredu, sve moze. Onda sjeo u svoj auto, krenuo da prepisuje podatke u nekakav notes, provjerava me vezom. Uglavnom potroso mi je 10 minuta vremena nizasta, ali sam mu se bar posrao u cejf da me kazni. Bez obzira na to ja i dan danas blicam. Pazim se u HR je su zakonom zabranili.condy wrote:Vozaci kamiona uvijek blicaju, bas uvijek upozore na radar. I ja uvijek blicam ljudima, upozorim u prosjeku pet sest vozaca i vidim na retrovizoru kako odma koce.Kad vidim da neko divlja i bas juri, njemu necu da blicam. Njih treba kazniti i uzeti im vozacku. Glupost mi je za nekih 25 km/h preko da ljudima ide vozacka i uvijek blicnem jer to nije veliko prekoracenje.
- Bakir1
-
kakavdanakneiskustvu
#1816 Re: mobilni radari tj kamere
ne smijes blicati prijatelju,poznaniku,ide kazna i za to?[/quote]tempuser wrote:E ja prosle godine popusio foru zbog blicanja. Vozim iz Tz prema Sarajevu i negdje prije Zivinica, valjda Ljubace i ona neka mjesta, vidim patrolu iz kontra smjera i pocnem blicati ovima sto voze u susret, kad poslije jedno 300 m sa moje strane patrola i zaustavlja. Jedini razlog zaistavljanja je bilo blicanje jer nisam napravio nikakav preksaj (valjda su ocekivali bar da nisam vezan da me zguze za to blicanje), vozio po ograncenju, oboje bili vezani, auto ispravan, registrovan. Elem vozacku, saobracajnu, odakle idete, gdje idete, sta vozite, mozete li otvoriti gepek. Sve uredu, sve moze. Onda sjeo u svoj auto, krenuo da prepisuje podatke u nekakav notes, provjerava me vezom. Uglavnom potroso mi je 10 minuta vremena nizasta, ali sam mu se bar posrao u cejf da me kazni. Bez obzira na to ja i dan danas blicam. Pazim se u HR je su zakonom zabranili.kakavdanakneiskustvu wrote:[quote="tempuser"Vozaci kamiona uvijek blicaju, bas uvijek upozore na radar. I ja uvijek blicam ljudima, upozorim u prosjeku pet sest vozaca i vidim na retrovizoru kako odma koce.Kad vidim da neko divlja i bas juri, njemu necu da blicam. Njih treba kazniti i uzeti im vozacku. Glupost mi je za nekih 25 km/h preko da ljudima ide vozacka i uvijek blicnem jer to nije veliko prekoracenje.
To su lijepo definisali kao nepotrebno koristenje svjetlosne signalizacije pa ti sad sam zakljuci sta bi odgovorio kad bi te zaustavili![/quote]
da,odgovor bi bio blicao bratu,prijatelju,ne znam kako bi dokazali da nisam bas to radio,nesto mi tesko povjerovati da se to po njihovom zakonu ne smije
-
tempuser
#1817 Re: mobilni radari tj kamere
Nema potrebe ista da dokazuju, blicanje tj pozdravljanje bratu i prijatelju jeste nepotrebno koristenje svjetlosne signalizacije, pa ti sa bratom i prijateljem podijeli kaznu, a negdje natrcah da je kazna 2000 KN!kakavdanakneiskustvu wrote:da,odgovor bi bio blicao bratu,prijatelju,ne znam kako bi dokazali da nisam bas to radio,nesto mi tesko povjerovati da se to po njihovom zakonu ne smijetempuser wrote:
To su lijepo definisali kao nepotrebno koristenje svjetlosne signalizacije pa ti sad sam zakljuci sta bi odgovorio kad bi te zaustavili!
-
NediM17
#1819 Re: mobilni radari tj kamere
Prolazio otprilike kad i ti. Danas ih prvi put vidio na strani gdje je Primus, obicno su na kontra strani ceste zavuceni u onu avliju. Ovo kod Kosovcica su standardni.Bakir1 wrote:kosovcic pumpa sije ista stvarbitanga_sa_otesa wrote:trose se sijalice i ablender...Bakir1 wrote:Evo radar kod primusa Maglaj niko se nije ni nasalio da blicne...
Jutros kada sam prosao negdje oko 10-11h, nije ih bilo, kad sam se vracao oko 13h, bili su tu.
- Bakir1
#1820 Re: mobilni radari tj kamere
Ih oni su mila majka na tz lom ko serifi iz ruke pucaju
Kod tinje u plavom t5 sjede i laganini puca radar a patrola 300 metara ispod dijeli indigo cestitke.
Lijepi put preko zvijezde

Kod tinje u plavom t5 sjede i laganini puca radar a patrola 300 metara ispod dijeli indigo cestitke.
Lijepi put preko zvijezde

- Optimist
#1821 Re: mobilni radari tj kamere
Veceras relacija Doboj-Sarajevo, dva mobilna radara, prvi u Maglaju i kraj njega civilna bijela Suzuki Vitara i drugi ispred restorana Hanovi u Begovom Hanu, neki tamniji Polo. Svaka cast onima koji svakodnevno koriste ovu relaciju...
-
Throttle
#1822 Re: mobilni radari tj kamere
Naviknes se da vozis po ograničenjima 
-
NediM17
#1823 Re: mobilni radari tj kamere
I onda mi kaze neko ne valja put preko Vlasica za Bl... Valja, valja, itekako.Optimist wrote:Veceras relacija Doboj-Sarajevo, dva mobilna radara, prvi u Maglaju i kraj njega civilna bijela Suzuki Vitara i drugi ispred restorana Hanovi u Begovom Hanu, neki tamniji Polo. Svaka cast onima koji svakodnevno koriste ovu relaciju...
- Optimist
#1824 Re: mobilni radari tj kamere
Ispred mene je dobar dio puta isao SX4 kao kod tebe. Pomislio sam da nisi ti i onda u maglaju na semaforu vidim da su zimske gume na autu. Po tome sam zakljucio da je ipak neko drugi.NediM17 wrote:I onda mi kaze neko ne valja put preko Vlasica za Bl... Valja, valja, itekako.Optimist wrote:Veceras relacija Doboj-Sarajevo, dva mobilna radara, prvi u Maglaju i kraj njega civilna bijela Suzuki Vitara i drugi ispred restorana Hanovi u Begovom Hanu, neki tamniji Polo. Svaka cast onima koji svakodnevno koriste ovu relaciju...
-
NediM17
#1825 Re: mobilni radari tj kamere
Odavno je ljetni set na mom.
A nema ih ni puno sa ovim modelom felgi i zmigavcima u retrovizorima.

Ustvari ovo je fotografisano zbog ovog malog ostecenja na vratima, ali sasvim slucajno ispade umjetnicko djelo.
A nema ih ni puno sa ovim modelom felgi i zmigavcima u retrovizorima.

Ustvari ovo je fotografisano zbog ovog malog ostecenja na vratima, ali sasvim slucajno ispade umjetnicko djelo.